Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

За читаоце који не разумеју зашто се нервирам - овакав начин размишљања да је "држава извор људских права" је довео до Нацизма, Комунизма, Гулага, Холокауста и свих осталих страхота незапамћених у историји.

Не само да је бесмислено, него је и највеће зло од када је света и века.

Не само да си толико необразован на ту тему да ме не разумеш већ изгледа не умеш ни да прочиташ.

Ајде да ти поновим још једном.

ДРЖАВА НИЈЕ ИЗВОР ПРАВА, ИЗВОР ПРАВА СУ ПРАВНИ ДОКУМЕНТИ, ДРЖАВА ЈЕ ГАРАНТ СПРОВОЂЕЊА ДОНЕШЕНИХ ПРАВА.

(молим те да се не љутиш, али црвена боја је резервисана за упозорења од стране администрације.Поз. И.стојковић)

Ајде полако још једном прочитај.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Хахахахаххахааахахаххахахахаххааа.... :)

0110_hahaha

$logoff

па јел није, ајде реци ми где си пре тога чуо да неко уопште спомиње кршење људских права?

Подели на овим сајтовима

Ја за други суд не знам.

Ajde Juris, pa svi imamo dovoljno iskustva da se sve u zivotu vrati. Etika je svojstvena coveku, prirodna je, bez ili sa religijom ili pravom.

Подели на овим сајтовима

Е, сад сам радознао, у контексту ове расправе између Звонка и Јуриса, које је порекло права? Да ли неко зна како су и зашто настали први закони?

Најстаријији је хамурабијев. Онако познат и очуван.

Мораш за почетак да разликујеш право и обичај. Први извори права су били обичаји. Како су тачно настали и где не зна се, али су настали да би регулисали односе у првим друштвима.

Е сад први закони се налазе код Хамурабија. Нисз баш цивилизовани, око за око зуб за зуб (буквално постоји члан закона да ако неко ископа око себи равном и њему да се ископа око)

Али са истим циљем да уређује световне односе у друштву, трговину, бракове, породична и кривична дела.

Подели на овим сајтовима

Ма бежи бре, већ сам довољно времена изгубио... Ти си само тврдоглав.

Ајде ћао.

Ко ми каже..................не можеш ни да ме прочиташ како ваља 50 пута сам ти поновио да држава није извор права а ти идаље намећеш нештш што нисам ни рекао.

Подели на овим сајтовима

Ajde Juris, pa svi imamo dovoljno iskustva da se sve u zivotu vrati. Etika je svojstvena coveku, prirodna je, bez ili sa religijom ili pravom.

Природно је да сматраш да је нешто исправно а нешто није. Али није природно да сви сматрамо да је све исто исправно и све исто неисправно.

Не постоји универзално непромењиво право што је управо та теорија Iusnaturalizma бар у једном свом делу.

Подели на овим сајтовима

...

Како су тачно настали и где не зна се, али су настали да би регулисали односе у првим друштвима.

...

Али са истим циљем да уређује световне односе у друштву, трговину, бракове, породична и кривична дела.

Па да, људи су такви блесави од вајкада, треба им закон да би друштво функционисало како тако

Подели на овим сајтовима

Природно је да сматраш да је нешто исправно а нешто није. Али није природно да сви сматрамо да је све исто исправно и све исто неисправно.

Не постоји универзално непромењиво право што је управо та теорија Iusnaturalizma бар у једном свом делу.

Sve je relativno, zato smo svi gresnici :D, nema ni moralistike ni etike, samo pokajanje i milost :). No, dragi moj, to je vec druga prica...

Подели на овим сајтовима

Па да, људи су такви блесави од вајкада, треба им закон да би друштво функционисало како тако

Па треба им. Превариал милојка жена, оће да јој суди.

Милисаву избили зуб у тучи мора то некако да се регулише.

Ова двојица се споре ко од њих има право на усеве из тог и тог парчета земље.

међусобним договорима направе неки систем, и онда по том систему фунционишу док га не замене неким другим или им се неки други не наметне итд.

Мада Русо лепо каже да су све то такозвани социјални уговори. Просто речено право буде само оно што ја и ти и остали припадници групе хоћемо за нас.

Подели на овим сајтовима

Није шија него врат. :)

Мисли шта год желиш стварно ме не занима.

Када ти неко опљачка ти иди и кажи му моје је природно право да поседујем те ствари, хоћу да ми их вратиш. Немој да се обратиш полицији и судовима.

Подели на овим сајтовима

То је друго питање. Скрећеш тему.

Питање на које треба да одговориш је - како то да човек сматра да има право на живот чак и ако нема државе? Одакле му свест о томе?

П.С.

Опет је изменио пост док сам откуцао одговор... :(

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Када ти неко опљачка ти иди и кажи му моје је природно право да поседујем те ствари, хоћу да ми их вратиш. Немој да се обратиш полицији и судовима.

Одакле човеку свест да нешто "поседује"? Зато што му је држава тако рекла?

Да ли људи који не живе у држави имају свест о "својини"?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Тако је Јурис,треба се обратити судовима јер они суде "ни по бабу ни по стричевима"...главни чланови партије на руководећим местима си им чак даљни рођаци.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...