Jump to content

Душан Силни

Члан
  • Број садржаја

    76
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Душан Силни

  1. Драга Савета, је ли заиста могуће да је Чак Норис једном дошао двапут? Колико бисте оценили ниво ваше досаде од један до десет?
  2. Привет, Юрий! Сам не знаю, как надо прокомментировать эти строки. Мне тоже это как-то чудно, хотя я уже где-то прочитал это. Надеюсь, что нам кто-то разъяснит это (есть священники и теологи здесь). Я тоже рад узнать ответ. Пока!
  3. Је ли само он проблем? Има ли кога од браће муслимана да нам каже нешто више?
  4. Од свих муслимана које познајем, ниједан нешто не воли богзна муфтију Јусуфспахића.
  5. Далеко било да завидим. Овакав вандализам је за осуду било где на кугли земаљској.
  6. Ово је одвратно. Никако не подржавам скрнављење туђих светиња. Видим да нико овде не подржава овај чин, што је по мом мишљењу исправно. Шта мислите, да ли би исто тако реаговали припадници неке друге вере када би неко у њиховој земљи на овакав начин оскрнавио нашу светињу?
  7. Још кад бисмо ми били разумљивији осталима ако бисмо писали латиницом, било би добро. Овако се одричемо без потребе.
  8. Затварај врата, промаја убија! Искључи мозак, ово је Србија!
  9. Коју од ових латиница Ви данас користите? Изгледа да користите ову коју су нам Хрвати унели окупацијом у Првом светском рату, а која је касније потврђена Новосадским књижевним договором.
  10. Ја веома добро знам ком народу припадам и каква је историја мог народа. Ово што сте доле написали за „ћирилицу-екавицу“, руски језик, и сужавање Србије ја нигде нисам поменуо, нити сам поборник тога. Ја сам Вам поставио питања на која нисте одговорили, и ту је крај. Намерно грешите падеже?
  11. Учимо ми и енглески у школи, али то не значи да имамо два језика.
  12. Ваш недостатак прикладних одговора не мора се одмах надоместити мојом гњаважом. Ја и даље чекам одговоре. То са Вуком и „српском латиницом“ је историјски фалсификат. Имате о томе поприлично материјала на интернет страницама које се баве проучавањем српског језика.
  13. Слажем се. Нажалост, ја нисам ни психолог, ни социолог, а ни не бавим се туђим комплексима. Нервира ме само мањак самопоштовања. Мени некако таман дође поређење таквих људи са Фемом из „Покондирене тикве“.
  14. У претходној поруци сам написао о арабици у српском језику. Ту имате везу са латиницом. Занима ме зашто дајете предност латиници, која је по савршености у нашем језику више степеника испод ћирилице?
  15. Када то Јевреји и Кинези записују свој језик латиницом? Јевреји имају само транслитерацију на латиницу, као и кинези (зову је пинјин). И ја сам Србин и пишем свој језик српском ћирилицом, па немам никакав проблем ни са енглеским, ни са немачким, ни са руским... Користили су наши преци исламске вероисповести и арабицу. Она је по тој Вашој логици домаће писмо. Значи, имамо са њом везу са арапским светом, зашто је не користимо? Не, латиницом само ниподаштавамо себе.
  16. Лепо сам написао — на територији Србије. Да, они су Дубровчани, већински римокатолици, а у Дубровнику се није писала само латиница, већ и ћирилица. Дакле, наведите ми један пример када смо писали латиницом. Латиница не може бити српска, јер јој сâмо име каже чија је. То што раде Хрвати нас не треба да занима. Ми знамо ко су Дубровчани, Херцеговци... Што се шајкаче тиче, она је релативно новијег датума.
  17. Наведите барем једно дело настало на територији Србије пре Првог светског рата на „српској латиници“. Не, немамо два писма. Да, ћирилица је тренутно једино српско писмо. Писмо које Ви користите је хрватска латиница.
  18. Иначе, кад гости дођу у Србију, они ће одмах знати да прочитају „Niš“, а „Ниш“ неће моћи, јер је на ћирилици? Видите, то „š" им је једнако непознато као и „ш“. Само нама и дан-данас говоре да ће нам латиница требати да учимо стране језике, и да странци, тобоже, разумеју латиницу. Ја нестрпљиво чекам дан када ће ми затребати „dž“ у изучавању неког страног језика. Странци једино могу да разумеју на свом матерњем језику или уз транскрипцију са српског на њихов матерњи језик.
  19. Од када то српски језик званично почиње да користи латиницу? Размотрите мало чије је то обележје и ко нам га је наметнуо. Наравно, можете писати и арапским и хебрејским словима, мени не смета, али то нису српска писма. Да, у српском језику се само ћирилицом може све недвосмислено записати.
  20. Но-но, латиница није српски језик. Ја је нигде не користим.
  21. Желео бих да ми неко од упућених објасни нешто о сличностима и разликама између православља и растафаријанства. Такође бих желео да чујем ваше мишљење о порукама које су садржане у песмама Боба Марлија, једног од људи који су пропагирали растафари. Поздрав свима и хвала унапред!
×
×
  • Креирај ново...