Jump to content

Препоручена порука

@Aleks7

Јесам ли ја добро прочитао на претходним странама или ми се причинило. Адвентисти дају десетак својој заједници?  То значи више од целе плате годишње!! Па толико православни верник да за цео живот. Стварно ми није јасно где је ту "бесплатно" крштење и остало наведено... "бесплатно"

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 422
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То за десетак вероватно стоји на дну крштенице малим словима... док вам је уручују уз филхармонију. Значи за четрдесет година радног стажа преко четрдесет плата... значи сваки верник поклони заједници по један мањи стан? У ствари не поклони, него мора да да јер тако пише у Библији? 

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Midrash, ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom da hriscani NE SLAVE svece i ikone. Itekako odaju postovanje ikonama i proslavljaju svete. Valjda si mislio na to da ih NE OBOZAVAJU?

U suštini, svecima ne treba da ih iko slavi jer su oni sami SAMO Boga slavili. Može da se kaže da ih proslavljamo, jeste, ali suština je u tome što rekoh - ne salvimo mi svece zbog njih, već Zbog dela koja je Bog u njima i po njima izveo. Tu je i jedna "malecna" klopka. Čovek, sklon idolima, ako je i bez razumevanja šta čini slaveći svece, napravi od njih idole pa zaisza SAMO njih i slavi, kao i ikone (posebno čudotvorne) - pa to preraste u magiju. Kod nas je čuveni primer rečenica :) Isuse moli svetog Antuna da... :D

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

@Aleks7

Јесам ли ја добро прочитао на претходним странама или ми се причинило. Адвентисти дају десетак својој заједници?  То значи више од целе плате годишње!! Па толико православни верник да за цео живот. Стварно ми није јасно где је ту "бесплатно" крштење и остало наведено... "бесплатно"

Taj desetak ne daju samo adventisti, on je obavezom kod svih protestanata, ovdje u Češkoj ga daju luterani - evangelici, pentekostalci, njih ima dosta ovdje i svi ostali. Jedino kod katolika i pravoslavaca je daj šta daš. U nas je to najmanje. Tako to odlučio Herr Luther a on je za njih autoritet ko sveti Sava za vas. Sve se mora radit tačno tako kako je on rekao.

Подели на овим сајтовима

Ја сам и даље ту за дискусију Алекс, кад год желиш јави се и одговорићу ти на свако питање.

Адвентисти веома слабо познају Библију и греше у много ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Midrash, ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom da hriscani NE SLAVE svece i ikone. Itekako odaju postovanje ikonama i proslavljaju svete. Valjda si mislio na to da ih NE OBOZAVAJU?

Stvarno pretjerujete s tim rječičkovanjem, naravno da je mislio da se hrišćani klanjaju samo Bogu i Boga obožavaju a ne klanjaju se svetiteteljima i ikonama niti ih obožavaju već njih samo poštuju a to poštovanje iskazuju proslavljanjem. Oni ih proslavljaju a ne slave, slave ili celebruju se samo Svete Tajne - Evharistija i ostale. Svetitelji se proslavljaju a ne slave.

Подели на овим сајтовима

Поштована Алекс 7:

Сад је 8:35. Журим на литургију. Прочитао сам пола ове теме, за више нисам имао времена јутрос. Није ме било неколико дана на форуму, био сам презаузет.

Сад прелазим на ствар. У више наврата споменули сте ријеч логика у контексту приче о Светом Писму. Свето Писмо се не чита са логиком. Ево пар примјера: Господ је ходао по води, и апостол Петар је за њим мало ходао по води. Господ Исус Христос је Лазара вратио из мртвих. Сад Вас питам: гдје је ту логика? Ја сам математичар по струци. Мозак ми је испран том логиком. Али сам доста читао Свето Писмо (поготово Нови Завјет бар 10 пута). Пазите ово: Господ је ТРЕЋИ дан по његовој овоземаљској смрти васкрсао из мртвих. Ја вас најискреније и најпонизније питам: гдје је ту логика. Апостол Тома је био невјеран, па је дирао Господове ране, да се увјери да је то стварно ОН.

Журим на литургију.

Ако имате нешто мене да питате радо ћу вам одговорити кад будем имао времена. 

Мој савјет: Свето Писмо се не чита са укљученом логиком, већ са вјером.

Праштајте ми.

Горан

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

Извињавам се, овај пост је уређиван па је испао дупли, молим модерацију да избрише, прави је испод...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Aleks7

Поштовање.

Пошто показујете јеванђелску жељу да тражите, а ко тражи налази, ја вам нећу солити памет, већ вас само упутити, а ви наставите да трагате и сигурно ћете наћи (ево мој случај...)

Прво, мртви и живи: Мт: 22, 31-32

"31 А за васкрсење мртвих нисте ли читали шта вам је рекао Бог говорећи:
 32 Ја сам Бог Авраамов, и Бог Исаков, и Бог Јаковљев? Бог није Бог мртвих, него живих"

Ако, дакле, сам Христос назива живима Аврама, Исака и Јакова пре свог другог доласка (а цитирајући Стари Завет) - зар смо ми већи од Њега да праведнике називамо мртвима? И у причи о Лазару и богаташу Господ нам јасно ставља до знања да они ни после телесне смрти, а пре Другог доласка, нису мртви него итекако живи. 

Друго, Крштење је итекако описано у Светом Писму, јер је сам Господ рекао да ћемо се крстити Његовим Крштењем, а то је водом и Духом, описаним и виђеним од Апостола на Јордану (јер су тада неки од Апостола били Јованови ученици и присутни на Христовом крштењу, које су чинили исто тако-што се сведочи у ДАП и Посланицама...

Треће, о иконама:

Прочитајте о 7. Васељенском Сабору и одлукама. Ја ћу вас само мало заголицати кратким цитатом са једног линка:
"Седми Васељенски сабор се састао у Никеји 787. године, а за повод је имао иконоборачку јерес. Иконоборци су били против поштовања светих икона у Цркви, тврдећи да је то грех идолатрије (идолопоклонства). Бранитељи светих икона, св. Јован Дамаскин и св. Теодор Студит су истицали да је поштовање икона и могуће и исправно јер је Син Божији – примио људско тело (Логос постаде тијело – Јн. 1, 14) и зато се као оваплоћени Бог може и насликати*. Они који су одбацивали иконе, одбацивали су и Христово Оваплоћење и сматрали га за привид и фантазију. Свете иконе треба поштовати и клањати им се, али не и обожавати их . Клањајући се Пресветој Богородици и Светитељима који су изображени (представљени) на иконама клањамо се Прволику Господу Христу који је основ сваког лика насликаног на икони. Сваки Светитељ јесте поновљени Христос који и ликом подсећа на Господа Христа. Стога, поклањајући се Светитељима клањамо се самом Господу Христу, Коме су они служили и Кога су својим животом прославили."

Да додам, текст тропара сваком светом говори о нашим молитвама Богу, ево нпр тропар св. Марка каже:
"Апостоле свети и јеванђелисте Марко, моли милостивог Бога, да опроштај грехова подари нама." Дакле, ако схватите оно прво - да Бог није Бог мртвих него живих, схватићете ЗАШТО али и КАКО се молимо пред иконама или у себи светима - тако што их видимо и доживљавамо као оне који су већ ушли у вечну заједницу са Богом, и као оне који су за живота, а и после њега, увек помагали другима, али их не молимо да они учине чуда, већ да МОЛЕ БОГА СА НАМА И ЗА НАС.

На крају, седми дан:
Прво бих волео да нађете где су Аврам, Исак, Јаков, или било ко други пре Мојсија славили седми дан (а камо ли као седми дан суботу). Тога нема у Библији. Код Мојсија је дан Изласка-дан Пасхе, као и субота коју Бог од тада установљава за Изабрани (тј Јеврејски) народ као сећање на Стварање, сећање на Творца и његова велика дела. 
Међутим, када га тај народ издаје, напушта и осуђује на смрт, у ккоји дан се он јавља ученицима? Симптоматично (остављам вам да истражујете), сваки пут у први дан седмице, тј недељу. Апостоли одлазе суботом у синагоге да проповедају, али се као хришћани окупљају посебно у - први дан седмице. Најзад, шта апостоли остављају за све који нису од Изабраног народа (а ја и ви нисмо Јевреји)? Да ли морају да се обрезују, да ли да пазе на месечеве мене, приносе крвне жртве и све остало што је држао Изабрани народ? Не, него у посланици браћи "из незнабожаца која су у Антиохији и Сирији и
Киликији" (ДАП. 15, 28-29) са првог сабора Апостола каже се:

28. Јер угодно би Светоме Духу и нама да никакво бреме више не мећемо на вас осим овога што је неопходно:
29. Да се чувате од жртава идолских и од крви и од удављенога и од блуда, (и што нећете да се чини вама не чините другима); од овога ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здраво.

Ето, ако нисте из Јеврејског народа, требало би да се запитате зашто би славили суботу (дан Христовог обитавања у гробу) по речима Елене Вајт којој се 19. векова после Христа нешто "јавило" да су сви пре ње у заблуди -од Апостола који су се окупљали на тај дан да прославе Нову Пасху и јављање Господа по Васкрсењу, до свих Светих... Усвајање недеље као дана празновања у време цара Константина је само озваничење чињеничног стања у Цркви, од Апостола наовамо, а враћање суботе од поменуте госпође је показатељ потпуног непознавања Писма, Предања и историје Цркве, оглушење о заповест самих Апостола незнабошцима и обитавање у Старом Завету пре доласка Христовог и Васкрсења... А о Осмом дану је мало много да сад причамо...

П.С. Ако будете терали мак на конац са Библијом, погледајте и пронађите да ли у Декалогу стоји да шест дана радимо а суботу празнујемо (или само пише седми дан, што се може и другачије схватити)? Као што рекох, где налазите суботу пре Мојсија? Шта мислите, да ли се баш у суботу Бог одмарао од дела својих (потражите у 1.Мој.), или је она узета као сећање на тај дан због онога што се дешавало ТАДА (за време Мојсија) Изабраном народу? А ако је тако, онда је сасвим логично да, када је сам Бог дошао међу нас, узмемо дан за сећање шта се ТАДА (у Христово време) догодило ЦЕЛОМ ЧОВЕЧАНСТВУ - Васкрсење Христово...
Свако вам добро желим од Бога.
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Aleks7

Поштовање.

Пошто показујете јеванђелску жељу да тражите, а ко тражи налази, ја вам нећу солити памет, већ вас само упутити, а ви наставите да трагате и сигурно ћете наћи (ево мој случај...)

Прво, мртви и живи: Мт: 22, 31-32

"31 А за васкрсење мртвих нисте ли читали шта вам је рекао Бог говорећи:
 32 Ја сам Бог Авраамов, и Бог Исаков, и Бог Јаковљев? Бог није Бог мртвих, него живих"

Ако, дакле, сам Христос назива живима Аврама, Исака и Јакова пре свог другог доласка (а цитирајући Стари Завет) - зар смо ми већи од Њега да праведнике називамо мртвима? И у причи о Лазару и богаташу Господ нам јасно ставља до знања да они ни после телесне смрти, а пре Другог доласка, нису мртви него итекако живи. 

Друго, Крштење је итекако описано у Светом Писму, јер је сам Господ рекао да ћемо се крстити Његовим Крштењем, а то је водом и Духом, описаним и виђеним од Апостола на Јордану (јер су тада неки од Апостола били Јованови ученици и присутни на Христовом крштењу, које су чинили исто тако-што се сведочи у ДАП и Посланицама...

Треће, о иконама:

Прочитајте о 7. Васељенском Сабору и одлукама. Ја ћу вас само мало заголицати кратким цитатом са једног линка:
"Седми Васељенски сабор се састао у Никеји 787. године, а за повод је имао иконоборачку јерес. Иконоборци су били против поштовања светих икона у Цркви, тврдећи да је то грех идолатрије (идолопоклонства). Бранитељи светих икона, св. Јован Дамаскин и св. Теодор Студит су истицали да је поштовање икона и могуће и исправно јер је Син Божији – примио људско тело (Логос постаде тијело – Јн. 1, 14) и зато се као оваплоћени Бог може и насликати*. Они који су одбацивали иконе, одбацивали су и Христово Оваплоћење и сматрали га за привид и фантазију. Свете иконе треба поштовати и клањати им се, али не и обожавати их . Клањајући се Пресветој Богородици и Светитељима који су изображени (представљени) на иконама клањамо се Прволику Господу Христу који је основ сваког лика насликаног на икони. Сваки Светитељ јесте поновљени Христос који и ликом подсећа на Господа Христа. Стога, поклањајући се Светитељима клањамо се самом Господу Христу, Коме су они служили и Кога су својим животом прославили."

Да додам, текст тропара сваком светом говори о нашим молитвама Богу, ево нпр тропар св. Марка каже:
"Апостоле свети и јеванђелисте Марко, моли милостивог Бога, да опроштај грехова подари нама." Дакле, ако схватите оно прво - да Бог није Бог мртвих него живих, схватићете ЗАШТО али и КАКО се молимо пред иконама или у себи светима - тако што их видимо и доживљавамо као оне који су већ ушли у вечну заједницу са Богом, и као оне који су за живота, а и после њега, увек помагали другима, али их не молимо да они учине чуда, већ да МОЛЕ БОГА СА НАМА И ЗА НАС.

На крају, седми дан:
Прво бих волео да нађете где су Аврам, Исак, Јаков, или било ко други пре Мојсија славили седми дан (а камо ли као седми дан суботу). Тога нема у Библији. Код Мојсија је дан Изласка-дан Пасхе, као и субота коју Бог од тада установљава за Изабрани (тј Јеврејски) народ као сећање на Стварање, сећање на Творца и његова велика дела. 
Међутим, када га тај народ издаје, напушта и осуђује на смрт, у ккоји дан се он јавља ученицима? Симптоматично (остављам вам да истражујете), сваки пут у први дан седмице, тј недељу. Апостоли одлазе суботом у синагоге да проповедају, али се као хришћани окупљају посебно у - први дан седмице. Најзад, шта апостоли остављају за све који нису од Изабраног народа (а ја и ви нисмо Јевреји)? Да ли морају да се обрезују, да ли да пазе на месечеве мене, приносе крвне жртве и све остало што је држао Изабрани народ? Не, него у посланици браћи "из незнабожаца која су у Антиохији и Сирији и
Киликији" (ДАП. 15, 28-29) са првог сабора Апостола каже се:

28. Јер угодно би Светоме Духу и нама да никакво бреме више не мећемо на вас осим овога што је неопходно:
29. Да се чувате од жртава идолских и од крви и од удављенога и од блуда, (и што нећете да се чини вама не чините другима); од овога ако се чувате, добро ћете чинити. Будите здраво.

Ето, ако нисте из Јеврејског народа, требало би да се запитате зашто би славили суботу (дан Христовог обитавања у гробу) по речима Елене Вајт којој се 19. векова после Христа нешто "јавило" да су сви пре ње у заблуди -од Апостола који су се окупљали на тај дан да прославе Нову Пасху и јављање Господа по Васкрсењу, до свих Светих... Усвајање недеље као дана празновања у време цара Константина је само озваничење чињеничног стања у Цркви, од Апостола наовамо, а враћање суботе од поменуте госпође је показатељ потпуног непознавања Писма, Предања и историје Цркве, оглушење о заповест самих Апостола незнабошцима и обитавање у Старом Завету пре доласка Христовог и Васкрсења... А о Осмом дану је мало много да сад причамо...

П.С. Ако будете терали мак на конац са Библијом, погледајте и пронађите да ли у Декалогу стоји да шест дана радимо а суботу празнујемо (или само пише седми дан, што се може и другачије схватити)? Као што рекох, где налазите суботу пре Мојсија? Шта мислите, да ли се баш у суботу Бог одмарао од дела својих (потражите у 1.Мој.), или је она узета као сећање на тај дан због онога што се дешавало ТАДА (за време Мојсија) Изабраном народу? А ако је тако, онда је сасвим логично да, када је сам Бог дошао међу нас, узмемо дан за сећање шта се ТАДА (у Христово време) догодило ЦЕЛОМ ЧОВЕЧАНСТВУ - Васкрсење Христово...
Свако вам добро желим од Бога

Hvala Vam zaista mnogo na ovako iscrpnom odgovoru - uputstvu. Potrudicu se da sve shvatim kako treba.

Подели на овим сајтовима

To ti je Stevuska kad hoces da budes veci papa od pape. Pa sad kao eto mi smo blesani upadamo u diskusije sa nekim,umesto lepo da objasnimo sta i kako ,a ti naoruzan smirenjem i ljubavlju krenes da objasnis argumentovano a onda shvatis da mi nju ovde sve i da dokazemo 150 puta jedno necemo ubediti u to,jer ona nije ni dosla sa namerom da nesto sazna,vec da ako nekoga moze poljulja i provocira. Pa sad i ti ispade covek koji vredja i koji je nekorektan.

I to je ovaj fazon:

sasvim neprimereno i forumu i uopste hriscanima, pripazi malo brate sta sve ubacujes u poredjenja

mod Kenobi

Ionako prica da si je vredjao :)

A svakako bi pre postovao da neko dodje i kaze da ja sam adventista i sa te stolice nastupam ovde ali zelim nesto da razjasnimo i da diskutujemo. A te prica ja nisam adventista ali su oni ponavljam najlepsi,najbolji,najispravniji i ja nisam adventista a u stvari jesam su malo onako,kontam ni u vrticu ne bi prosle te forice.

Aleks zelim ti iskreno sve najbolje od Gospoda i da brzo spoznas istinu i dodjes pod okrilje nase crkve,sve najbolje od svog srca. Pomolicu se za tebe.

Ne znam kako da Vam se obratim ili kako da ti se obratim. Ali zelim da se zahvalim sto ces se pomoliti za mene. NE ZNAM KAKO i na koji nacin da ubjedim nekoga od vas na forumu ili da mu kazem, ali ponoviti jedino mogu ovo: nisam pripadnica Adventisticke crkve, krstena sam u Pravoslavnoj Crkvi, ali skropljenjem a ne vodom. Ali koliko sam iz ovih dosadasnjih odgovora shvatila, jedino sto mi preostaje i sto cu uraditi jeste da to da cu otici kod svestenika i razgovarati s njim. Janku koji mi se obratio VELIKO HVALA. A napisali ste: "ona nije ni dosla sa namerom da nesto sazna,vec da ako nekoga moze poljulja i provocira" Nisam zato dosla ovde, nije istina. Ali dosta mi je pravdanja bilo kome, ne zelim vise to raditi. Poznajem mnogo ljudi razlicitih vjeroispovjesti. Mene je jedino zanimalo da li od svestenika trebam traziti da obnovim krstenje vodom. Hvala svima koji su iskreno nastupili i dali mi uputstva za odredjene linkove. Mnogo toga sam prosla u zivotu, pa i to da mi je na zalost sin poginuo sa samo 20. godina, jedinac. Iako sam rekla da nemam namjeru vise da se ikome pravdam, niti cu, samo cu ponoviti da zelim biti Bogu sto blize i na ispravan nacin. A to sto sam pitala, pitala sam iz najbolje namjere, ma kako je ko to shvatio - nije iz provokacije, ili da nekoga poljuljam u njegovoj vjeri. Jer ipak, ako je neko zaista cvrst u svojoj vjeri, niko ga ne moze poljuljati. Ne poznajem dovoljno Bibliju (Sveto pismo) i mislila sam da cu uspjeti dobiti neke smjernice. Jedan od osoba koji mi je dao te smjernice je i Janko, hvala mu jos jednom. Ne zelim da "lutam" zelim pravu istinu i pravo shvatanje i razumijevanje Svetog pisma. Da sam pripadnica Adventisticke crkve, zasto to nebih rekla, nema razloga. Jedni ljudi s kojima sam pricala (u mom gradu) govore nedelja, jedni subota, jedni govore krstenje na ovaj nacin - na onaj nacin je ispravno, tumacenja Svetog pisma ima na vise nacina......... Normalno je da se covjek zapita neke stvari da bi saznao pravu istinu i na pravi nacin sluzio Bogu i bio sa Bogom. Jos jednom se izvinjavam svima na ovom forumu koji su me shvatili kao provokatora, jer to nisam.

Borim se sama sa svojim mislima i svojim zivotom koji je postao jako tezak i bolan. Zato, svima zelim od Boga svako dobro.

Подели на овим сајтовима

Draga Aleks, nemoj da te čudi reakcija :) Već su napisali drugi, a i ja bih da dodam, da su pitanja zaličila na ona koje subotari postavljaju a i stil je taj pa su ljudi po inerciji jednostavno tako odreagovali. Drugi problem je što ti nisi baš zatražila objašnjenje, već da se opovrgne ono što ti smatraš da je ispravno - tako sekte umeju da nastupaju. 

Biblija je kompleksno štivo i ne može da se čita jedan deo izolovan od drugog, jer onda dobiješ baš takve dileme i stavove kakve ti sada imaš, da ti ne treba objašnjenje već opravdanje za ono što Crkva čini, a ti već unapred smatraš da je pogrešno. 

Prvo: ne spašava krštenje, već Isus, koji je suštinski deo te svete Tajne. Ako je On odredio da se krštavamo vodom, onda znači da je to krštenje namenjeno svima - ako je tako, recimo, kako da krstiš ljude gde nema vode u blizini u koju možeš da ih uroniš? Da li je za spasenje potrebna reka, bara, jezero ili more? Isus je pomenuo samo vodu, a sa vodom možeš svašta da radiš i na razne načine da prskaš, pereš, utapaš ili šta sve ne ljude da bi bili oprani (to je izvorno značenje reči koju mi koristimo u obliku krstiti). 

Drugo, kao što se zna (znači fali ti kateheze da bi razumela) - hrišćani NE SLAVE ni ikone ni svece, već dela koja je Gospod počinio u njima i po njima a koja su nama uzor, podsticaj i nadahnuće da učinimo isto. Budući da su oni živi, a ne mrtvi, mi se molimo svecima da nas, kao braća koja su već kod Oca, podrže i usmeravaju da i mi dođemo tamo gde su oni. Što se tiče Bogorodice, i sam je Isus rekao da je ona Majka učenika "evo ti Majke", a majka nije samo u ovom vremenu. Budući da je Majka Gospoda, čvrsto povezana sa njim, tako se i mi njoj obraćamo da nas tešnje poveže sa svojim Sinom.

Nedelja je nova subota, jer Isus sve čini novim (Otk 21,5). On je Novo stvorenje i daje nam novi i večni život. Zato hrišćani slave subotu. Božić tačno vreme rođenja Isusa (iako bi se i to dalo prodiskutovati), već je način kako Crkva obuhvata i postojeći svet dajući mu novi smisao. Mi živimo u vremenu i svetu, i to vreme i materijalni svet mora takođe da bude uključen u proslavu Boga, zato postoje praznici, da njima posvećujemo ovaj život.

To bi bilo ukratko.

Hvala na odgovoru. Mogu li Vas citirati: "Nedelja je nova subota, jer Isus sve čini novim (Otk 21,5)". On je Novo stvorenje i daje nam novi i večni život. A onda pisete: "Zato hrišćani slave subotu". U Otkrivenju pise ovako: Otkrivenje 21,5 I reče onaj što sjeđaše na prijestolu: evo sve novo tvorim. I reče mi: napiši, jer su ove riječi istinite i vjerne.  Pojasnite mi: "Nedelja je nova subota" i "Zato hriscani slave subotu".  Malo mi je kontradiktorno. Pravi dan od odmora po ovome, je subota ili nedelja? Ja sam po ovome shvatila - subota. Jesam li u pravu ili sam pogresno shvatila? Ili je Isus posto sve cini novim, rekao: "Nedelja je nova subota", znaci ostaje nedelja kao dan od odmora?

Hvala

Подели на овим сајтовима

U SZ Bog je najavio da ce ukinuti subotu......

I ukinuću svaku radost njenu, svetkovine njene, mladine njene i subote njene i sve praznike njene.

3 Ne prinosite više žrtve zaludne; na kad gadim se; a o mladinama i subotama i o sazivanju skupštine ne mogu podnositi bezakonja i svetkovine.

14 Na mladine vaše i na praznike vaše mrzi duša moja, dosadiše mi, dodija mi podnositi.

Razvali mu ogradu kao vrtu; potre mesto sastancima njegovim; Gospod vrže u zaborav na Sionu praznike i subotu, i u žestini gneva svog odbaci cara i sveštenika.

0703_read 
Подели на овим сајтовима

Dakle aleks zasto si se ti krstila i kad si posle toga poverovala da nisi krstena? :)

Izvinjavam se sto nisam vidjela ranija pitanja. Krstila sam se zato sto vjerujem u Boga Oca, Isusa Hrista i Duha Svetoga. A pomislila sam da nisam pravilno krstena kad sam pricala sa drugim ljudima Pravoslavne vjeroispovjesti koji su mi rekli da sam se trebala krstiti vodom, a ne skropljenjem, rekli su mi - to nikako nije dozvoljeno i da ima Pravoslavnih Crkava koji krstenje obavljaju na pravi nacin - vodom, pogotovo u Srbiji. Onda sam trazila i u Bibliji (Svetom pismu), gdje je opisano Isusovo krstenje kao sto mnogi znaju, i da je Isus rekao da se treba krstiti na nacin kojim je On krsten.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...