Jump to content

Потпуна истина о манастиру Ватопеду и игуману Јефрему

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Молимо озбиљне медије који прате наш сајт ( а знамо да их има много) да узму ову тему у разматрање и да чују шта мисли Црква о свему овоме а не да постављају иструментализоане вести, непроверене и непрофесионалне у своје листове.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 193
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Хало, људи! Дајте, уозбиљите се мало! Поводите се подацима које сервирају медији, и то свјетски, и то режимски, и то оних власти и медија којима управља Америка, и отворено масони (нпр. власник канала МЕГА, једног од 2-3 најутицајнија канала у Гр је јавно масон.....)! Имате ли барем један доказ за то што говорите? (питање упућено Јустинијану)? Већ три године траје ова прича, и нису нашли ни један, ма апсолутно ни један доказ. А, осим тога, већ је и јавно познато да је све било намјештено, и од кога, и због чега... да би пала прошла влада... да би се ударило на Цркву... итд.... У прилог томе да старац Јефрем није крив, овако на брзину, ћу вам навести и ово:

Јустинијан није износио никакве оптужбе, осим што сам одговорио Дејану на питање за шта је оптужен. То се не зове изношење оптужбе.

Изнио сам став који држи да нећу слијепо подржати о.Јефрема само зато што је он монах и старјешина манастира, исто тако нећу ни директно закључивати да је истина то што се сервира у медијима. Према томе став ми је да не треба пјенити, већ причекати да се истина утврди.

А кад ми неко прича о масонима и "злој Америци" која хоће да уништи Цркву, онда имам разлога да аргументе таквог саговорника не третирам као озбиљне.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

I na verujem-u su danas pricali o tome... korisnik Alex ima zanimljive podatke (u pitanju je zemlja koja pripada manastiru ko zna jos od kad), pa procitajte...

Јесте, шпчело је тад прије неколико година поводом неког језера, које припада манастиру још од доба византијских царева... имају хрисовуље... постоје потврде и султана који потврђују то..... а и грчке власти у неколико наврата су признале да је то манастирска земља.... сада је гријех што игуман није дозволио да им држава отме земљу... требало је, вањда, да ћути.......

Подели на овим сајтовима

Заменик министра правде, функција која је "случајно" скоро уведена, је правни заступник више лица која су у спору са манастиром Ватопедом. Толико о томе.

Подели на овим сајтовима

Јустинијан није износио никакве оптужбе, осим што сам одговорио Дејану на питање за шта је оптужен. То се не зове изношење оптужбе.

Изнио сам став који држи да нећу слијепо подржати о.Јефрема само зато што је он монах и старјешина манастира, исто тако нећу ни директно закључивати да је истина то што се сервира у медијима. Према томе став ми је да не треба пјенити, већ причекати да се истина утврди.

А кад ми неко прича о масонима и "злој Америци" која хоће да уништи Цркву, онда имам разлога да аргументе таквог саговорника не третирам као озбиљне.

Јустинијане, ако си у свему што сма написао, а написао сам поприлично ствари, имао да видиш и да схватиш да пипшем о томе о чему ти говориш, нажалост, не могу ти помоћи....

Подели на овим сајтовима

Јустинијане, ако си у свему што сма написао, а написао сам поприлично ствари, имао да видиш и да схватиш да пипшем о томе о чему ти говориш, нажалост, не могу ти помоћи....

Нећу се упуштати у препирку са тобом, јер, очигледно, нема смисла. Циљ је да се шудима пружи могучност да сазнају информације о дешавањима, али не из државних медија, већ од оних који знају боље од мене те ствари (правници, владике, Светштена општина, итд....) Није ми јасно како си се ти то осјетио да ти неко хоће нешто наметнути.... Нико се није бавио наметањем теби неког мишљења.. према томе, износи, ако веч мораш, своје мишљење, немам ништа против

Подели на овим сајтовима

Нисам тражио помоћ. Хвала.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Заменик министра правде, функција која је "случајно" скоро уведена, је правни заступник више лица која су у спору са манастиром Ватопедом. Толико о томе.

Ефхаристо, Штефи :) Овдје се на црквеним сајтовима може доћи до много информација, и ја их пратим, тако да ми је сваки коментар и помоћ драгоцјена. Само настави :)

Подели на овим сајтовима

Писмо заменика председника Ареопага (врховног касационог суда Грчке) телевизији Скај и новинама Катимерини:

За КАТИМЕРИНИ

(и телевизијску станицу СКАЈ)

Господине директоре,

Жалим што ме чудан, ако не и изненађујући, случај привременог притварања игумана светогорског Светог манастира Ватопеда приморава да испишем следеће редове, имајући на уму и импресивно аргументовано и садржајно јасно истраживање телевизијске станице СКАЈ везано за такозвани „ватопедски скандал“.

Познате су, чак и „судијама“ пред телевизијским екранима, изнадзаконска норма и међународно заснована претпоставка о невиности сваког оптуженог. Та претпоставка важи док се оптужени не прогласи кривим, не одлуком јавног тужиоца, истражитеља, судског саветника, првостепеног кривичног суда, чак ни апелационог суда, већ неопозивом одлуком Ареопага (коју и саму на одређени начин контролише Европски суд за људска права).

Ова претпоставка, непроцењиви тријумф правне културе као посебног израза уставног начела о поштовању и заштити вредности човека, чији је саставни елемент лична слобода, треба да усмерава и сваку судску процену која повређује ту слободу у свакој фази кривичног поступка. Сваки, дакле, изузетак или одступање од те претпоставке треба да се пажљиво тумачи и са посебним опрезом.

Такав је и случај привременог задржавања (притвора) оптуженог налогом истражитеља или одлуком судског савета. Зато и одговарајућа одредба члана 282 пар. 3 Кодекса о кривичним процедурама набраја ограничен број случајева у којима може да се наложи тешка мера привременог притварања оптуженог као лица покривеног претпоставком о невиности и, стога, носиоца суштинског индивидуалног права на личну слободу. Један од горе споменутих случајева је, дословно, следећи: „уколико се за оптуженог аргументовано процени да је, уколико се остави на слободи, веома вероватно, што следи из посебних наведених околности из претходног живота или из конкретних специфичних карактеристика дела за које се оптужује, да почини и друга кривична дела. Сама, према закону процењена, тежина дела није довољна за изрицање мере привременог притвора“. На овом одломку изгледа да је заснована процена Савета апелационих судија која је отворила за старца Јефрема врата привременог притвора.

Претпостављам да ће горе споменути Савет, вођен, ако не нечим другим оно озбиљношћу, суштинским ауторитетом и одвојеношћу независне (од бројних утицаја) судске власти преиспитати своју одлуку да је за конкретна кривична дела „веома вероватно“ да би их починио оптужени игуман уколико би се оставио на слободи (тако да нису довољне мере ограничења, као нпр. да се не удаљава са Свете Горе или из манастира у коме борави). Ако до тога не дође, можда ће одлука да задовољи неке институционалне или ванинституционалне факторе који утичу на наш јавни живот, међутим, претпостављам да ће привући пажњу часног и коректног јавног тужиоца Ареопага који, срећом, располаже, између осталог, и судским средством поништавања.

Са посебним поштовањем

Георгиос Т. Велис

Заменик председника Ареопага

Атина 26.12.2011.

ПС Дозволите ми да пренесем и једну више општу напомену – недоумицу: у 180 година постојања новогрчке државе по први пут – и каква подударност – у периоду „развоја“ ватопедског скандала Министарство правде стекло је помоћника министра. Подударност је, свакако, што је у питању адвокат-заступник приватних лица која се суде са манастиром, уједно један од главних у процесу против њега.

Г.В.

Подели на овим сајтовима

Нећу се упуштати у препирку са тобом, јер, очигледно, нема смисла. Циљ је да се шудима пружи могучност да сазнају информације о дешавањима, али не из државних медија, већ од оних који знају боље од мене те ствари (правници, владике, Светштена општина, итд....) Није ми јасно како си се ти то осјетио да ти неко хоће нешто наметнути.... Нико се није бавио наметањем теби неког мишљења.. према томе, износи, ако веч мораш, своје мишљење, немам ништа против

Ти си наврно наступом "хало болан..." и онда оптужио да неко овдје износи нешто против о.Јефрема. Сад нешто мене представљаш као некога коме нешто није јасно, па помињеш некакво наметање о чему нема појма зашто помињеш. Нисам се бранио никаквог наметања.

А оно што сам и радио, од почетка теме, износио своје мишљење. Тако да ти у потпуности ниси јасан, шта хоћеш да кажеш.

Подели на овим сајтовима

Хиландарски игуман архимандрит Методије се такође прикључио делегацији представника (антипросопа) Свештене општине и посетио јуче игумана Јефрема.

Подели на овим сајтовима

Прве фотографије са вечерашњег протеста вјерних испред Истражног суда у тренутку довођења старца Јефрема. Ускоро ћу и ја поставити неколико мојих и кратки видео, снимак тренутка када поворка са ааутомобилима полиције улази у суд....

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/27/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...