Jump to content

Господ, животиње и њихово спасење

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Orthodox Christians of Byzantine Empire from the perspective of a 14th century Englishman

Although the Greeks are Christian, nevertheless they vary from our faith. For they say that the Holy Ghost proceeds not from the Son, but only from the Father; and they are not in obedience to the Church of Rome, nor to the Pope...The Greeks also make the sacrament at the altar of leavened bread; for Our Lord made it of leavened bread when he held the Last Supper. And they say that we err in making the sacrament with unleavened bread. And on Maundy Thursday they make that bread as a token of Our Lord's Institution, and dry it in the sun, and keep it all year and give it to sick men instead of the consecrated Body of Christ...They do not anoint sick men; and they say there is no Purgatory, and that souls shall have neither joy nor pain before the Day of Judgement...Their priests too are married...They say also that in Lent men should not sing Mass except on Saturdays and Sundays. And they do not fast on Saturdays at any time of the year, unless it be Christmas or Easter Even. They allow no man who comes from this side of the Greek Sea to celebrate at their altars; and if it so chance that any do, they wash the altar immediately with holy water. And they say that there should be but one Mass sung at each altar each day. ..And they who shave their beards do it only to appear well to the world and to please their wives. They say too that we commit deadly sin in eating animals that were forbidden in the Old Law, like pigs, hares and other beasts that do not chew the cud. And also they say we sin in eating meat on the three days before Ash Wednesday, and also in eating meat on Wednesdays, and when we eat white meat on Fridays. And they curse all those who do not eat meat on Saturday...

Sir John Mandeville, Travels, ch. 3

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Zivotinje nemaju dusu i one ne odlaze nigdje njih Gospod ozivljava.Zivotinje ne poznaju grijeh niti ga cine,osjecaju patnju ali i srecu,zivotinje svaki dan slave Gospoda na jeziku koji mi ne razumijemo evo primjera:Ako ste se ikada nocu nasli u prirodi mogli ste da cuje te sa svih strana razne zvukove zivotinja,to je vecernja sluzba Bogu stvoritelju! Kada je Gospod stvorio Adama i zivotinje nije ih bio stvorio da ih Adam tj,covjek jede vec da budu prijatelji Adamu i sve su ga zivotinje slusale i voljele.Ali kada je Adam zgrijesio i bi istjeran iz raja zemaljskog te iste zivotinje su htjele da ga rastrgnu jer su zivotinje osjecale grijeh Adamov i udaljavanje od Boga.Tada covjek tj,Adam pocinje da jede meso i da ih lovi a do tada Adam i Eva su bili vegetarijanci.

Ma каква вечерња служба :).

То се тако некад мислио, или боље рећи пјеснички изражавало величајући Бога. Међутим данас се зна тачно због чега животиње испуштају гласове.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Postoje samo dva odgovora prvi je ne, drugi da ali nece imati tu funkciju da napadaju ziva bica i prenose bolesti.

Па шта ће бити сврха бактерија у будућем животу? Ако не будемо имали микроскоп да их гледамо поред тога, шта им је сврха ако не разграђују органску материју?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па ни ти немаш душу. Једноставно платонистичко-гностичка душа не постоји - барем тако верују православни хришћани.

Sta je to "platonisticko-gnosticka dusa"?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Postoje samo dva odgovora prvi je ne, drugi da ali nece imati tu funkciju da napadaju ziva bica i prenose bolesti.

Који је смисао да и у есхатону поново постоје бактерије? И шта им вреди васкрсење када ће и даље бити бесловесне, какав им је то живот, неће знати да постоје, то је као и да не постоје..

То може да се каже и за остали "живи" свет (наравно, не и за човека!).

• Волим 1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Па шта ће бити сврха бактерија у будућем животу? Ако не будемо имали микроскоп да их гледамо поред тога, шта им је сврха ако не разграђују органску материју?

Da ih stavljamo u cveće, one azotofiksatore, da bi više poraslo :)) šalim se. Mislim da još nismo dorasli tome da većamo kako će i šta biti Posle :)

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Da ih stavljamo u cveće, one azotofiksatore, da bi više poraslo :)) šalim se. Mislim da još nismo dorasli tome da većamo kako će i šta biti Posle :)

Ево неки су дорасли да знају шта ће са псићем радити у есхатону, онда претпосављам да зна шта ће микроорганизми и ситни инсекти да раде у есхатону.

Шта ће у есхатону да раде животиње које живе читавог живота у мрклом мраку у пећинама, или дубоким морским дубинама које за живота не виде свјетлости, јер ће у есхатону сваки мрак бити укинут.

Шта ће буве и гриње да раде у есхатону живот ме интересује...

Шта ће уопште рибе да раде у есхатону ако их нећемо ловити јер јела неће бити.

Подели на овим сајтовима

Ево неки су дорасли да знају шта ће са псићем радити у есхатону, онда претпосављам да зна шта ће микроорганизми и ситни инсекти да раде у есхатону.

Шта ће у есхатону да раде животиње које живе читавог живота у мрклом мраку у пећинама, или дубоким морским дубинама које за живота не виде свјетлости, јер ће у есхатону сваки мрак бити укинут.

Шта ће буве и гриње да раде у есхатону живот ме интересује...

Шта ће уопште рибе да раде у есхатону ако их нећемо ловити јер јела неће бити.

Mislim da svako živo biće ima svrhu postojanja, a da to nije da ih mi lovimo. Ribe imaju svoju bitnu ulogu u svom ekosistemu.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Mislim da svako živo biće ima svrhu postojanja, a da to nije da ih mi lovimo. Ribe imaju svoju bitnu ulogu u svom ekosistemu.

Има сврху постојања на овом свету, али у Есхатону нема.

Подели на овим сајтовима

Који је смисао да и у есхатону поново постоје бактерије? И шта им вреди васкрсење када ће и даље бити бесловесне, какав им је то живот, неће знати да постоје, то је као и да не постоје..

То може да се каже и за остали "живи" свет (наравно, не и за човека!).

Pa ne moze da se kaze za ostali zivi svet, zivotinje imaju svest i osecanja.
Подели на овим сајтовима

Nisam rekao da ce biti vaskrsnute sigurno.
Подели на овим сајтовима

Ево зашто волим ЖРУ, јер су ту људи који не могу да замисле рај без својих кућних љубимаца :)

Дивно bighugbighug

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Ево зашто волим ЖРУ, јер су ту људи који не могу да замисле рај без својих кућних љубимаца :)

Дивно bighugbighug

Ni ja ne mogu da zamislim raj bez životinja. Jako volim životinje, imala sam mnogo kućnih ljubimaca, imam ih i sad i sigurna sam da ću ih sve ponovo videti i da ćemo opet biti srećni zajedno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...