Jump to content

Господ, животиње и њихово спасење

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Биће то прелијепо. Пси се неће лињати, нећете их морати хранити, неће бити потребе да пазите да не запрља каком рајске стазе док их будете водили у шетњу, неће бити потребе да их вакцинишете, неће бити бојазни да ће неког ујести...тако да ће и власници питбултеријера коначно моћи да имају своје љубице без бојазни да ће им бити одузети јер су некога крваво напали.

Него, јели неко размишљао шта ће бити са осталим псима који нису били у ничијем власништву? Да они неће бити смјештени у неку врсту "рајске кафилерије"?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Oni će biti udomljeni kod rajskih ljudi :)

С обзиром да је било мнооого паса кроз историју...изгледа ће онда свака рајска кућа имати можда по једног или више паса као љубимаца.

Међутим имају и мачке као љубимци, па ће тако и мачке бити распоређене у сваку кућу. Исто тако и патке и гуске и кокоши које су држане на имању и неки људи су их волели као љубимце биће такођер распоређене по приватним рајским кућама. Вјероватно и коњи, говечета, те козе и овце неће такођер бити мимоиђене.

У Азији се у појединим дијеловима земље држе тигрови као љубимци, исто као и слонови. Вјероватно ће и они бити исто тако удомљени. Овај пут слонови неће бити кориштени да се носе дебла и тежак терет него ће просто јести рајске траве, а њихови власници ће их водити у шетњу и јахати их.

Саами народ је читаве крде Ирваса држао као приватно власништво...Ваљда ће и они исто тако бити поново са својим слатким ирвасима.

А да тешко нама када нас свиње које смо поклали и пропустили кроз наш дигестивни систем у виду кобасица и сланина....свиње ће нам бити судије...нарочито ако се испостави да нисмо добро правили крвавице или смо их товили лошом храном па из тога добијали сапуњасте сланине.

Нема рај има да буде прави зоолошки врт :).

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ša' me boli uvo,ja sam i onako stočar,ako se budem spasio,odgovaraće mi zoovrt oko mene :D

Ти си у предности, твоје високо образовање има и небеске квалификације. :)

Подели на овим сајтовима

Molim vas, nemojte zeke da zaboravite! Ja bez moje Koko (Coco Chanel) ne idem nigde! Pa ko će onda da mi gricka kablove xD ?

Ма само смо побројали оне основне, али с обзиром да ће о васкрсењу све животиње постати умиљате и послушне, биће ту мјеста да се удоми једно пар трилијарди пацовчића и мишева који су икад бивали на земљи. Треба и ту да се нађе кандидата. А ко ће да удоми једно пар зилиона глисти, црва, паукова, шкорпиона, мува, комараца, жохара итд...о том потом. Извлачићемо сламке.

Подели на овим сајтовима

Не знамо како ће изгледати и да ли ће постојати јединке животиња, не знамо ни шта ће с нама бити, отприлике знамо само да ће цело Постојање бити преображено, дакле не само животиње већ и нежива твар...

Еdit: Ово је за тему, није одговор на Ивицино питање.

Измењено од angst

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Питање јесте занимљиво , али мислим да је погрешно постављено .

Није дакле поента приче да ли ће се животиње и друга жива бића спасити већ да ли ће постојати у царству небеском које долази ?

Само се човек може спасити и теоријски постоји могућност и за пале анђеле да се спасу малчице је друкчије у пракси.

Спасава се онај коме треба спасење да не би пропао и ошо у геону.

Животињама није нужно спасење пошто за њих категорија греха не важи јер нису словесна бића, још мање за биљке које немају никакву вољу да чине.

Ево док ја ово пишем ши цу који ми је у кући јури моју папучу и баца је горе доле и трчи из кујне у собу па назад , шкеври , лаје, режи на папучу и то зато што осети (благухани) мирис мој на папучи а све зато што нећу да се играм са њим , тако он мени показује да је љут на мене јербо нећу да се играм са њим.

Значи псић је љут, али да ли ће и њега васкрснути Бог ?

Мислим да је најбоље питање/одговор дао Моцарт, а то је какав је однос других живих бића према Богу , дакле њихов словесни однос.

Па никакав, немају га.

Што не значи да нема Бога.

Него просто животиње немају свест ни о себи а камоли о Богу.

Али имају некакве осећаје , инстинкт рецимо.

Дакле некакав однос животиња и других бића према свом Творцу постоји али он није логосан, као код човека.

То опет не значи да Бог не цени животиње.

Један светитељ вели да не би требали да једемо месо животиња јербо су она наша браћа.

Ово је мени у први мах звучало као неки хиндуизам, а после сам размишљао и видим да је у праву.

Какав је однос светитеља према животињама и биљкама , томе слично је најближе однос Бога према истима.

А светитељи веле животиње и биљке немају вечну душу.

Е сад овде долазимо на једну типичну ЖРУ-оску наизглед контрадикторност.

Наиме било је тврдњи овде да ни човек нема вечну душу.

Тачније да има душу која је по природи пропадљива али по благодати вечна.

Исто тако и животиње и биљке имају душу која је створена дакле пропадљива, једино они немају ту "срећу" да им душа по благодати може бити вечна.

И то је основна разлика између њих и нас.

Стога ако Бог у Царству Небеском и подигне неке нове облике живих бића или обнови палу природу са све животињама и биљкама или барем оним животињама и биљкама које су подобне за Царство Небеско (дакле никако тираносауруса рекса или биљку месождерку) то ни у ком случају неће бити исте оне животиње и биљке које смо ми познавали у нашем животу.

Или ће можда бити баш оне и то због нас самих.

Не знам , логички је да неће бити пошто немају вечну душу.

Ја лично мислим да у Царству Небеском неће бити ни биљака ни животиња, већ тако неки свемирски бродови , васионска пуста пространства и велика тишина.

Подели на овим сајтовима

Живот свих животња, као и биљака зависи од природних процеса и физичких закона.

Једино човјек може да се изузме од физичких закона за које је дјелимично везан, и да својом креативношћу, интелигенцијом и когнитивним способностима издигне себе изнад природе.

Због тога ће само човјек да васкрсне у свом физичком тијелу, док ће сва природа да буде преображена, на који начин нама то није познато. Ако је читав свемир могао бити сажет у једну инфинитезмалну бесконачну тачку, зашто онда сав видљиви свемир не би могао добити потпуно нов облик које служити сврси живота који одговара есхатолошком стању, а никао стању које има везе са нашим опажањем света.

Подели на овим сајтовима

И после Пеђе Мирољуб ne_shvata

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

dodala bih moje viđenje,da su životinje drugačije od nas,nemaju potrebe da poste i da se ispovedaju i posmatram ih kao "parče energije" samog boga,koji ih je spustio i ponovo će ih vratiti u prvi oblik.hoću reći nema suda za njih kao za nas.možemo nazvati to i dušom,ali mislim da nisu isti.zato nas tako dobro osete i prepoznaju...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...