Jump to content

Jedan "Ateista Srbije" o popisu 2011

Оцени ову тему

Препоручена порука

Добро, ајде да се и ја тамо учланим па да пишем да треба легализовати продају алкохола и цигарета малолетницима и сл. Уважавање туђег мишљења не значи да немамо границе. Можеш да кажеш: да, ти имаш право на такве изопачене вредности, али не можеш их писати на нашем јавном простору. Сви знамо какво је дрога зло. Ако будемо толерисали "мишљења" која афирмишу дрогу, онда стварно нећемо далеко догурати. Но, ви нисте никада реаговали, зашто бисте и сада. Нисте реаговали ни када је Шрек најбруталније извређао све припаднике муслиманске вере, не реагујете ни када се најбруталније вређају хришћани и њихове светиње, не реагујете ни када се вређају јавне личности који су верујући људи (нпр. Новак Ђоковић), зашто бисте онда реаговали и када је рекламирање дроге у питању. Част теби Авокадо, али из ових разлога као Удружење изазивате само гађење, чак и од стране неких атеиста.

Pa imaš pravo da se učlaniš i da pišeš to... sasvim slobodno... sloboda govora... ne znam da li ćeš time nešto da postigneš, kao što sumnjam i da je ovaj sa marihuanom nešto postigao ali što da mu se brani da to priča i da od njega neko pravi nekog mučenika kojem je uskraćena sloboda govora... evo pre neki dan su admini na FB (po meni) napravili glupost obrisavši posle 100 i neke poruke neku temu o tome da li izjašnjavanje kao "džedaj" na popisu, šteti interesima sekularnosti ili ne i odmah su se "mučenici" javili da ukažu na našu netoleranciju i jednoumlje i slično... (rekoše nam da smo gori od vernika, šta god im to značilo)... po meni ne treba ništa brisati osim poziva na nasilje... ako je nešto idiotizam, pa nek stoji i svedoči o idiotizmu onoga ko je to napisao...

Да не буде да измишљам, погледај како изгледа вређање Новака Ђоковића на вашој групи. Као верник закључујем да вама не смета само вера и Црква у јавним институцијама, смета вам и вера као приватна ствар. Погледај, па сам закључи из ових коментара:

• Milos Milosevic Možda zna da igra tenis, ali je zatucan i sujeveran kao i većina tenisera. Pogotovu mi ide na živce kad počne da se krsti i zahvaljuje bogu na pobedi...
      четвртак у 10:25 пре подне · d8VnhscRGIo.gif13 особе/а

Pa i meni je urnebesno smešno kad se sportisti zahvaljuju Bogu na pobedi... šta to znači, da je na sledećem turniru kad izgubi manje verovao ili lošije igrao? Da Bog ima bilo kakve veze sa tim, Patrijarh Pavle bi bio najbolji teniser na svetu...

Već smo pričali o uvređenosti...

Znam da ne voliš klipove ali ne mogu da odolim a da ne postavim ovaj o uvređenosti:

http://www.youtube.com/watch?v=X-JxA9Rvs8I

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pa i meni je urnebesno smešno kad se sportisti zahvaljuju Bogu na pobedi... šta to znači, da je na sledećem turniru kad izgubi manje verovao ili lošije igrao? Da Bog ima bilo kakve veze sa tim, Patrijarh Pavle bi bio najbolji teniser na svetu...

Бог има везе са свима, али даје различите таленте (таланти у Христовој причи, Мт 25, 14-30). Зато Патријарх није био најбољи тенисер. Таленти, Божији дарови, не значе успех по дифолту. Таленти су само клица успеха, а успех је увек синергија између Бога и човека.

Но, какогод, овде се исмејава нечија приватна ствар, како ви кажете. А са друге стране се кунете да свако има право да верује у шта хоће. Изненађујеш ме да и за овакве бљувотине имаш "оправдање".

Што се тиче теорије о увређености, она опет и опет доказује ваше схватање постојања и свега везаног за постојање, као индивидуализма. Све око себе мерите, па и нечију увређеност, тако што ослушкујете себе и само себе. Док сам у себи не осетиш да је нешто увреда, за тебе то није увреда. Може онај други и другачији да пати колико хоће, то је његов проблем. А овамо се борите за "права човека". Јадан је и чемеран тај ваш "слободни човек". Заиста, поједине животиње имају више смисла за нешто што ми људи називамо личношћу (=идентитет, постојање засновано на односу) од појединих људи. Некада ми пси, мачке и шипанзе више личе на личности од неких људских индивидуа. Ко разуме, схватиће.

Подели на овим сајтовима

Но, какогод, овде се исмејава нечија приватна ствар, како ви кажете. А са друге стране се кунете да свако има право да верује у шта хоће. Изненађујеш ме да и за овакве бљувотине имаш "оправдање".

Што се тиче теорије о увређености, она опет и опет доказује ваше схватање постојања и свега везаног за постојање, као индивидуализма. Све око себе мерите, па и нечију увређеност, тако што ослушкујете себе и само себе. Док сам у себи не осетиш да је нешто увреда, за тебе то није увреда. Може онај други и другачији да пати колико хоће, то је његов проблем.

Izgleda da me nisi dobro razumeo... ne kažem ja da je uvreda samo ono što mene vređa... već da uvređenost (i moja, kao i tuđa) nije osnov da se nekom zabrani da govori... to što sam ja povređen nečijim govorom je moj problem... može i mene da uvredi i povredi kad npr. ti pričaš koješta o udruženju AS ali to je savršeno moj problem a ne tvoj...

(naravno sve dok tuđ govor ne predstavlja krivično delo uvrede... ali ono ima veze sa vređanjem nečije ličnosti a ne nečijih ideja... i pokreće se isključivo po privatnoj tužbi oštećenog... a ne u interesu društva...)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da me nisi dobro razumeo... ne kažem ja da je uvreda samo ono što mene vređa... već da uvređenost (i moja, kao i tuđa) nije osnov da se nekom zabrani da govori... to što sam ja povređen nečijim govorom je moj problem... može i mene da uvredi i povredi kad npr. ti pričaš koješta o udruženju AS ali to je savršeno moj problem a ne tvoj...

(naravno sve dok tuđ govor ne predstavlja krivično delo uvrede... ali ono ima veze sa vređanjem nečije ličnosti a ne nečijih ideja... i pokreće se isključivo po privatnoj tužbi oštećenog... a ne u interesu društva...)

Јел? А шта каже Закон против дискриминације? Кад се већ толико позивате на "законске одредбе", погчедај и проучи мало боље. Имамо адвоката на форуму који нам је посведочио да ви итекако прелазите одређене законске одредбе које се тичу вређања и дискриминације.

Да, и још кад би ви схватили да личност није "скуп молекула", онда би вам било јасно да, рецимо, вређање моје Крсне Славе, Богородице, Христа, Патријарха, представља вређање моје личности. Јер, личност није индивидуа, хемија, скуп молекула. Личност је односни појам. Једна личност једнако је ниједна личност. Дакле, у конституисању моје личности неминовно учествују ДРУГИ, МНОГИ. Без МНОГИХ нема ни мене ЈЕДНОГА. Ја сам као личност несхватљив и неодвојив од Христа, Богородице, Светих, Патријарха, браће, сестара, Крста. Где сам ја, ту су и ОНИ, где су ОНИ ту сам и ја. Зато, када пљујеш по њима, пљујеш и по мени, по мојој личности. Како каже апостол Павле, кад један страда страдају и многи, а кад се један прославља и многи се прослављају. То значи бити личност - постојати не као индивидуа, већ постојати у односу. Грчка реч за личност, просопон, управо то и сведочи. "Просопон" (=личност) етимолошки значи "пред очима=прос опсин), оно што стоји испред очију. Дакле, бити личност значи стојати пред лицем другог, постојати у односу са другим.

Подели на овим сајтовима

Јел? А шта каже Закон против дискриминације? Кад се већ толико позивате на "законске одредбе", погчедај и проучи мало боље. Имамо адвоката на форуму који нам је посведочио да ви итекако прелазите одређене законске одредбе које се тичу вређања и дискриминације.

Да, и још кад би ви схватили да личност није "скуп молекула", онда би вам било јасно да, рецимо, вређање моје Крсне Славе, Богородице, Христа, Патријарха, представља вређање моје личности. Јер, личност није индивидуа, хемија, скуп молекула. Личност је односни појам. Једна личност једнако је ниједна личност. Дакле, у конституисању моје личности неминовно учествују ДРУГИ, МНОГИ. Без МНОГИХ нема ни мене ЈЕДНОГА. Ја сам као личност несхватљив и неодвојив од Христа, Богородице, Светих, Патријарха, браће, сестара, Крста. Где сам ја, ту су и ОНИ, где су ОНИ ту сам и ја. Зато, када пљујеш по њима, пљујеш и по мени, по мојој личности. Како каже апостол Павле, кад један страда страдају и многи, а кад се један прославља и многи се прослављају. То значи бити личност - постојати не као индивидуа, већ постојати у односу. Грчка реч за личност, просопон, управо то и сведочи. "Просопон" (=личност) етимолошки значи "пред очима=прос опсин), оно што стоји испред очију. Дакле, бити личност значи стојати пред лицем другог, постојати у односу са другим.

Hriscansko poimanje licnosti nije univerzalno.Velika vecina pod "licnoscu" misli na "individuu".A cak i u tom smislu,sve zavisi od pojedinca.Nekoga se dotice to sto ateisti pisu,a nekoga ne.Meni je potpuno svejedno sta ce da pisu,tj.ne vredjam se.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Petar jeste u pravu ali delimicno, ima i veca slika :)

iako glavni problem u nerazumevanju cesto bude taj sto obe strane misle na isto al se razlicito izrazavaju

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pročitao, proučio odavno... ne znam na šta misli... znaš kako kažu: "dva pravnika = tri pravna mišljenja"... ne mogu da odgovorim dok ne čujem argumente...

Samo nedostaje da se postaviš u poziciju nekog drugog i shvatiš koliko je to što pišeš besmisleno, na primer:

Да, и још кад би ви схватили да личност није "скуп молекула", онда би вам било јасно да, рецимо, вређање радних акција, совхоза и колхоза, Маркса, Лењина и Стаљина представља вређање моје личности. Јер, личност није индивидуа, хемија, скуп молекула. Личност је односни појам. Једна личност једнако је ниједна личност. Дакле, у конституисању моје личности неминовно учествују ДРУГИ, МНОГИ. Без МНОГИХ нема ни мене ЈЕДНОГА. Ја сам као личност несхватљив и неодвојив од Лењина, Стаљина, Маркса, интернационале, политбироа, радничке класе, комунизма и комуниста. Где сам ја, ту су и ОНИ, где су ОНИ ту сам и ја. Зато, када пљујеш по њима, пљујеш и по мени, по мојој личности.

I onda razmisli šta bi takvom odgovorio... isto što i ja tebi: "tvoj problem"

To što ti smatraš da su neke ideje važnije od drugih je takođe tvoj problem... (tj. tebi naravno jesu tvoje ideje važnije)

Подели на овим сајтовима

Човече, остави се Стаљина, Лењина, радних акција. Ја волим и Црвену Звезду, али ме беша брига ако ти као партизановац вређаш и исмеваш клуб за који навијам. То су безначајне ствари, као што су омиљени глумац, певачица, филм, политичар, боја, годишње доба. Овде се не ради о томе већ о темељу, о идентитету једног народа који ви презирете и исмевате. И јш, цинично, потврдите "то што се вређате, то је ваша ствар". И очекујете да вам тај народ аплаудира. И причате да вас неко искључује из народа. Сами то радите. Зато и јесте "другосрбијанци" - ванземаљци, потпуно страни српском бићу.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Одгледао сам овај снимак малочас и оставио коментар на овај видео, но, блокирао ме постављач :) Зашто? Па зато што сам рекао да треба најпре да прочитају оно што је писао Митрополит Амфилохије да би о томе могли да говоре. Иначе, занимљиво је да често кажу "Боже сачувај", "Хвала Богу", па када виде да су се ушепртљали онда крену да се извлаче са "Хвала Ричарду Докинсу", хахаа, хохохо итд... све у свему, смути па проспи.

Подели на овим сајтовима

Одгледао сам овај снимак малочас и оставио коментар на овај видео, но, блокирао ме постављач :) Зашто? Па зато што сам рекао да треба најпре да прочитају оно што је писао Митрополит Амфилохије да би о томе могли да говоре. Иначе, занимљиво је да често кажу "Боже сачувај", "Хвала Богу", па када виде да су се ушепртљали онда крену да се извлаче са "Хвала Ричарду Докинсу", хахаа, хохохо итд... све у свему, смути па проспи.

Ne znam ko vodi računa o YT nalogu, verovatno Pedja... ali ako je ovo tvoj komentar:

"Хахаха, које лупетање! Смешна прича редитеља, он и не зна ко је Митрополит Амфилохије. Боље нека иде и образује се него што млати глупости. Атеисти, пропаде вам посо :)"

ja ga vidim, nije blokiran...

Подели на овим сајтовима

Слушам оног "Тужне моје окице" тј. једног "Атеисту Србије" како тврди да попис није тачан. Зашто? Зато што његов его верује да је атеиста у Србији 30 посто. Иако пред собом има материјални доказ он верује у своје претпоставке, још је и дубоко убеђен у то.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

P.S. Ono je Pedjin YT nalog a ne od AS, dakle, on ga definitivno kontroliše... nisam obratio pažnju...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne znam ko vodi računa o YT nalogu, verovatno Pedja... ali ako je ovo tvoj komentar:

"Хахаха, које лупетање! Смешна прича редитеља, он и не зна ко је Митрополит Амфилохије. Боље нека иде и образује се него што млати глупости. Атеисти, пропаде вам посо :)"

ja ga vidim, nije blokiran...

Да, то је тај коментар али не могу да поставим неки други коментар :) Ма нема везе, човек прича о Митрополиту као да је сам њим сваког дана живео па зна.. Нека мало погледа сајт Светигоре па да види шта то прича Митрополит. Но, то се таквих и не тиче. Важно је да су они cool...

Иначе, хвала Богу, како на крају рече један од саговорника :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...