Jump to content

Jedan "Ateista Srbije" o popisu 2011

Оцени ову тему

Препоручена порука

А шта сте иначе урадили, сада са Пеђом?

Sve i svašta... uključujući i mnogo praktičnih stvari koje je besmisleno nabrajati... ali hajde jednom se odluči... ili smo bitni ili smo nebitni... bez veze je da budemo i jedno i drugo u zavisnosti od toga da li želiš da nas u konkretnom trenutku nipodaštavaš ili da se baviš nama kao opasnošću po Srbiju...

Зар ниси приметио да вас званичне институције ове државе чак и не сматрају достојним свог печата и потписа у кореспонденцији? Нисте ли добили такав одговор Министарства одбране, без потписа и без печата?

Nisam siguran na šta misliš... neki nam nisu ni odgovorili... ali svakako ne znam kakve to ima veze sa Pedjom? Odnos zvaničnih institucija u Srbiji prema primedbama građana i udruženja građana je inače loš i zasta nema nikakve veze sa Peđom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sve i svašta... uključujući i mnogo praktičnih stvari koje je besmisleno nabrajati... ali hajde jednom se odluči... ili smo bitni ili smo nebitni... bez veze je da budemo i jedno i drugo u zavisnosti od toga da li želiš da nas u konkretnom trenutku nipodaštavaš ili da se baviš nama kao opasnošću po Srbiju...

Nisam siguran na šta misliš... neki nam nisu ni odgovorili... ali svakako ne znam kakve to ima veze sa Pedjom? Odnos zvaničnih institucija u Srbiji prema primedbama građana i udruženja građana je inače loš i zasta nema nikakve veze sa Peđom...

Ако изузмемо да сте закупили два билборда у Новом Саду и она пискарања неким институцијама која су имала истог ефекта као што има и моје псовање испред ТВ-а кад је Гранд парада у току, хајде наведи бар један пример онога шта сте конкретно урадили? Како сте поспешили атеизам или било шта од онога за шта се борите? Ништа. Ни ја не бих знао за вас да нисам на овом форуму.

Мислим на ово:

Подели на овим сајтовима

Da, ta Ljiljana Čolić, koja je bila ministarka se nije zalagala ni za kakvo paralelno uvođenje već za izbacivanje evolucije iz programa za osmi razred zato što ona to nije mogla da prihvati. Mislim, dobila je otkaz kol'ko narednog jutra i ostaće zauvek upamćena po tome što je uradila.

Подели на овим сајтовима

Da, ta Ljiljana Čolić, koja je bila ministarka se nije zalagala ni za kakvo paralelno uvođenje već za izbacivanje evolucije iz programa za osmi razred zato što ona to nije mogla da prihvati. Mislim, dobila je otkaz kol'ko narednog jutra i ostaće zauvek upamćena po tome što je uradila.

ОК, и ту се прича завршила. Ко је угрожен? Да ли је Црква протествовала због отказа министарки или због ТЕ у осмом разреду?

Дакле, нико није угрожен. Бивша министарка је остала бивша, са својим ставовима које неки људе деле а неки оспоравају. И то је све.

Подели на овим сајтовима

Ево одговора који сте добили од Министарства одбране, без печата и потписа:

http://ateisti.com/saopstenja/VerskaSluzbaVS2010Odgovor.pdf

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно зашто сте опет причу скренули према томе како је Пеђа глуп и неваспитан, само зато што нема ни мало суптилности у његовом говору.

Извини, али то је рекао један од атеиста. :)

Подели на овим сајтовима

Видим да је ова дискусија потпуно скренула са теме, а то је да је Пеђа истакао да су на попису опет биле манипулације. Атеиста је на овом попису око 5% што је десет пута више него на претходном.

То оставља две могућности:

1. На претходном попису је заиста било манипулација

2. Број атеиста у Србији расте 0.45% годишње.

Ви видите која вам се више свиђа.

Ти то имаш неке везе у Заводу за статистику или ко већ анализира резултате пописа? Колико ја знам, попис још увек траје. Што се тиче процената, не мора да значи да је тачно ништа од овога што си навео. Када се ради о тако малом делу популације, онда су овакве варијације могуће. Рецимо, да су се бивши "теслисти", "џедаји" и сл. сада изјансили као атеисти. Ипак, нама је далеко интересантнија ова бројка од 95%. Толико је верујућих било и на прошлом попису. Вама остављамо да поделите ових 5%, односно да се уједините са џедајима и теслистима и тако пређете цензус. Оно што је нама важно јесте да се број верујућих не смањује, а како ће се нерелигиозни изјашњвати (нерелигиозан, атеиста, антитеиста, џедај, теслиста,...) остављамо вама. И да, не брини, и да атеиста буде мање од 5%, рачунаћемо вам све ове џедаје у атеисте. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Iha gde odma ode na 95% verujucih... ao ima 5% ateista, gde su dzedaji pa neizjasnjeni pa teslisti...?

Ne treba pricati o ovome dok ne izadju zvanicni rezultati...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Iha gde odma ode na 95% verujucih... ao ima 5% ateista, gde su dzedaji pa neizjasnjeni pa teslisti...?

Ne treba pricati o ovome dok ne izadju zvanicni rezultati...

То и ја кажем. Али ето, кад Протагора "има везе"... :)

Подели на овим сајтовима

Ако изузмемо да сте закупили два билборда у Новом Саду и она пискарања неким институцијама која су имала истог ефекта као што има и моје псовање испред ТВ-а кад је Гранд парада у току, хајде наведи бар један пример онога шта сте конкретно урадили? Како сте поспешили атеизам или било шта од онога за шта се борите? Ништа. Ни ја не бих знао за вас да нисам на овом форуму.

Pa eto, u najmanju ruku, uradili smo bar to da smo malo podigli svest o tome kako se u Srbiji vrši popis, te ćemo čak i ako ne bude naročito veći broj ateista bar moći svakom pametnjakoviću koji bude tvrdio da u Srbiji ima 95% vernika moći da pokažemo da se to radi ovako: http://popis2011.com/nepravilnosti/

Mi znamo šta smo uradili i znamo koliko je teško bilo šta uraditi... znaju i ljudi koji nas podržavaju... jedino ne znam što se ti brineš za to... i što se toliko baviš nama kad smo toliko nebitni...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Не бринем се, брате. Само дискутујемо и износим своје мишљење да је тврдња да сте нешто постигли, да сте "мало подигли свест", тако што сте мало пискарали, заваравање прво себе самих.

Ништа нисте постигли из простог разлога што сте неспособни да прво све атеисте (или бар већину) убедите да радите праву ствар. Дакле, саме атеисте у Србији нисте покренули, нисте афирмисали. Не заборави, има вас ("Атеиста Србије") мање него нордијских пчелара у Србији. "Атеисти Србије" су мањина и међу самим атеистима Србије. Ето, зато ништа нисте урадили.

Подели на овим сајтовима

Не бринем се, брате. Само дискутујемо и износим своје мишљење да је тврдња да сте нешто постигли, да сте "мало подигли свест", тако што сте мало пискарали, заваравање прво себе самих.

Ништа нисте постигли из простог разлога што сте неспособни да прво све атеисте (или бар већину) убедите да радите праву ствар. Дакле, саме атеисте у Србији нисте покренули, нисте афирмисали. Не заборави, има вас ("Атеиста Србије") мање него нордијских пчелара у Србији. "Атеисти Србије" су мањина и међу самим атеистима Србије. Ето, зато ништа нисте урадили.

:)

Mi imamo oko 2000 članova grupe na FB, oko 300 ljudi koji su popunili pristupnicu i 50ak ljudi koji su platili članarinu... za jedno udruženje koje okuplja ateiste... kojih po tebi u Srbiji ima (koliko reče, ne više od 3%) to nisu uopšte male cifre... koliko ti znaš nevladinih organizacija mladjih od dve godine a da imaju više članova? Jel znaš neku?

Hajde ne pričaj napamet koješta... sad ti znaš šta svi ateisti u Srbiji misle i znaš da baš nas ne vole... naravno da nikad nećemo sve ateiste ubediti u to da radimo pravu stvari... pa ne možeš ni ti sve pravoslavce da ubediš u to da radiš pravu stvar i da je ono što pričaš ispravno... ne možeš ni jednu grupu... a pogotovo ateiste koji su uglavnom individualci i prilično svojeglavi i samostalni...

Ja sam zadovoljan kako za sada stvari idu... i ponavljam... kome se ne dopada (od ateista) može slobodno da napravi svoje bolje i lepše udruženje koje će da ide "pravim putem"... od mene može samo da dobije podršku... a što se teologa tiče, nismo ni pravili udruženje da bi nam teolozi aplaudirali... od njih smo i očekivali sve ono što pišeš...

Подели на овим сајтовима

za tih 50 clanarina moze super da se kupi piva :D dobrovoljno se javljam kao blagajnik klubu ateista, radim inace dosta sa finansijama i trgovinom tako da ako treba pomoc tu sam prst ka gore :lol:

ako trebaju neki dobri zvucnici za drzanje filosofskih govora mogu da sklepam bestbuy :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

:)

Mi imamo oko 2000 članova grupe na FB, oko 300 ljudi koji su popunili pristupnicu i 50ak ljudi koji su platili članarinu... za jedno udruženje koje okuplja ateiste... kojih po tebi u Srbiji ima (koliko reče, ne više od 3%) to nisu uopšte male cifre... koliko ti znaš nevladinih organizacija mladjih od dve godine a da imaju više članova? Jel znaš neku?

Hajde ne pričaj napamet koješta... sad ti znaš šta svi ateisti u Srbiji misle i znaš da baš nas ne vole... naravno da nikad nećemo sve ateiste ubediti u to da radimo pravu stvari... pa ne možeš ni ti sve pravoslavce da ubediš u to da radiš pravu stvar i da je ono što pričaš ispravno... ne možeš ni jednu grupu... a pogotovo ateiste koji su uglavnom individualci i prilično svojeglavi i samostalni...

Ja sam zadovoljan kako za sada stvari idu... i ponavljam... kome se ne dopada (od ateista) može slobodno da napravi svoje bolje i lepše udruženje koje će da ide "pravim putem"... od mene može samo da dobije podršku... a što se teologa tiče, nismo ni pravili udruženje da bi nam teolozi aplaudirali... od njih smo i očekivali sve ono što pišeš...

Ух, кад одбијете од тих 2000 незреле адолесценте, бојим се да вас неће пуно остати. Но, добро, да не дођеш до закључака до којих не желим да дођеш, нећу више о овоме. Успут, не занимају ме невладине организације. Не бих ни за вас знао, нити бисте ми побудили интересовање, да није овог форума.

Не причам којешта, већ читам шта неки атеисти на овом форуму кажу. Ваљда су и они некакав "узорак".

Само ти буди задовољан резултатима. Мени то, као хришћанину, одговара. И ја сам блесав што вам, објективно, указујем на слабости. Радим противно својим интересима, баш сам блесав. Дакле, само напред. Живео Пеђа и Шрек! Док је њих, за нас православце нема зиме.

Подели на овим сајтовима

У контексту Микористовог питања зашто је атеизам зло (=проблем). Између осталог и због пропагирања оваквих вредности (супротно самој реклами, афирмишу марихуану):

313331_187496537991263_100001927554288_403065_34281346_n.jpg

За сада 10 лајкова и два афирмативна коментара од стране атеиста. Сад ће Авокадо, па то су појединачна мишљења. Да, наравно, то су мишљења појединих атеиста. Праву ћете ствар урадити ако као удружење спречити да овакви постану и већине међу атеистима.

http://www.facebook....2&type=1&ref=nf

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...