Jump to content

Šta je zapravo - ISPOVEST (naša iskustva)

Колико се често исповедате код свештеника?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често исповедате код свештеника?

• Једном седмично или чешће.
      2
    • Једном у две седмице.
      5
    • Једном месечно.
      6
    • Једном у два месеца.
      9
    • По једном/двапут у току сваког од 4 год. поста.
      20
    • Два пута годишње.
      10
    • Једном годишње.
      4
    • Једном у току неколико година.
      6
    • Како кад... врло променљиво.
      18
    • Не исповедам се.
      14
    • Не исповедам се. Шта је то исповест?
      1

Препоручена порука

nebitno,evo recimo na mene?

јаој, Огло, што си ти неозбиљан... 301

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

to je bio nastavak ove rečenice

стварно, у пракси постоје велике разлике у исповедању, што код верника који нису довољно јаки у вери ( а таквих је много), изазива несигурност и збуњеност...

vjera nije pravilnik i udžbenik pa oni koji nijesu dobro spremili gradivo da se nekako provuku na puškice

ispovijedamo ono što mislimo da treba,bez da nas neko ćuška u rebra da pričamo,

nekada samo i ćutimo na ispovijesti jer nema te riječi koja bi to opisala

ispovijest je toliko privatna da sam sveštenik to ne treba da čuje bez da svjedoči da smo došli svojevoljno

željni pokajanja

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

vjera nije pravilnik i udžbenik pa oni koji nijesu dobro spremili gradivo da se nekako provuku na puškice

ispovijedamo ono što mislimo da treba,bez da nas neko ćuška u rebra da pričamo,

nekada samo i ćutimo na ispovijesti jer nema te riječi koja bi to opisala

ispovijest je toliko privatna da sam sveštenik to ne treba da čuje bez da svjedoči da smo došli svojevoljno

željni pokajanja

јел` стварно може да се ћути на исповести? ја баш понекад имам такво осећање...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

dodatak:

ne privatna da on ne čuje,nego lična i unutrašnja da i ne može da razumije

ово ми се допада, али да ли то може да се спроведе у нашој пракси?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

zašto ne,

možda i bolje od trivijalnih bezveznjarija koje nam padaju na pamet ili patetične dramaturgije tipa ja sam crv nedostojan života,

ali me pusti da poživim još koji dan,tj par stotina pa ću se smiriti

• Волим 1

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

ово ми се допада, али да ли то може да се спроведе у нашој пракси?

svašta,

pa ispovijest je uvijek bila lična,

ti dolaziš pred svjedokom Boga živoga da priznaš svoje girjehe ,a ne pred sudijom za prekršaje.

Ispovijest treba da predstavlja tvoj izraz pokajanja i spremnosti na pokajanje i promjenu života,

ali u smislu metanoje

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

svašta,

pa ispovijest je uvijek bila lična,

ti dolaziš pred svjedokom Boga živoga da priznaš svoje girjehe ,a ne pred sudijom za prekršaje.

Ispovijest treba da predstavlja tvoj izraz pokajanja i spremnosti na pokajanje i promjenu života,

ali u smislu metanoje

слажем се ја у потпуности са тобом, тако и ја мислим, али овде сам говорила о понашању свештеника који ти не дозвољавају да будеш то што јеси и да имаш своје мишљење...они намећу своја различита правила и како онда...? како се поставити према њима?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ko ti ne dozvoljava?

Sveštenik nije prepreka koju treba proći na putu do pričešća

On je tu,kakav god da je,da preuzme teret sa tvojih pleća i da preda Onome koji može to da nosi,

a savjet i nije neophodan.Za to pronađi nekoga kome vjeruješ

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Ko ti ne dozvoljava?

Sveštenik nije prepreka koju treba proći na putu do pričešća

On je tu,kakav god da je,da preuzme teret sa tvojih pleća i da preda Onome koji može to da nosi,

a savjet i nije neophodan.Za to pronađi nekoga kome vjeruješ

имам ја ,Богу хвала, дивног духовника и немам тих проблема...али он није мој парохијски свештеник...у мојој парохијској цркви је сасвим другачија пракса, а говорим и о искуствима мојих пријатеља...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

иначе ми се веома допада твој начин размишљања... :drugarstvo:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Pa na koliko se mjesta ti ispovijedaš?

јој, куку! никако да се разумемо...наравно, само код мог духовника...не брини...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

e ok,

onda na temu,

i 7 x 77 puta na dan da sagriješiš,ako se opet iskreno pokaješ oprašta ti se

хвала и лаку ноћ...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...