Jump to content

Šta je zapravo - ISPOVEST (naša iskustva)

Колико се често исповедате код свештеника?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често исповедате код свештеника?

• Једном седмично или чешће.
      2
    • Једном у две седмице.
      5
    • Једном месечно.
      6
    • Једном у два месеца.
      9
    • По једном/двапут у току сваког од 4 год. поста.
      20
    • Два пута годишње.
      10
    • Једном годишње.
      4
    • Једном у току неколико година.
      6
    • Како кад... врло променљиво.
      18
    • Не исповедам се.
      14
    • Не исповедам се. Шта је то исповест?
      1

Препоручена порука

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

По мом мишљењу исповед је обећање Богу самом, да ћемо се трудити да истрајемо у покајању, са циљем да наведени грех не поновимо. Ми Бога не информишемо о нашем греху на исповеди јер Он наш грех већ познаје, већ Му дајемо реч да ћемо се трудити да грешку не поновимо. Самим тим, покајање не престаје ни после исповеди, јер како нас Свети Оци уче,учињен и исповеђен грех није оно што треба да нас мучи у даљем труду, али не значи да тај грех заборавимо.А како га се другачије сећати него кроз покајање.Зато мислим да је покајање трајно, непрестано, а Исповед снажно и непоновљиво, јер кад би било поновљиво, били би лицемери према себи, а Бога би лагали.... 0110_hahaha 0110_hahaha 1405_love

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

??? ?? ????? ?? ??? ?????????...

??? ?? ???? ?? ?? ????? ??????...

???...

podele..... 0442_feel

?? ???????,

????? ???????.

pa podele u crkvi su najgora bolest Crkve....jel sad ok.....zato se lupih u ?elo 319.gif

...pre više od mesec ipo dana kolko vidim  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

pa poenta je ovo podvučeno....da se pre pričešća moramo ispovediti...samo ne kaže kad...na liturgiji ili 2 dana pre ili 5 dana pre......ma ovo je super.....episkopi srpske pravoslavne crkve...baš me zanima da li se svi episkopi slažu sa ovim da se mora ispovediti pre pričešća....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

pa poenta je ovo podvu?eno....da se pre pri?eš?a moramo ispovediti...samo ne kaže kad...na liturgiji ili 2 dana pre ili 5 dana pre......ma ovo je super.....episkopi srpske pravoslavne crkve...baš me zanima da li se svi episkopi slažu sa ovim da se mora ispovediti pre pri?eš?a....

jasno je svakome ko cita predlozeni teks da je pisan za najsiru populaciju vernih i prevashodno za one koji nisu najupuceniji u tajnu liturgijskog zivota

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

za po?etnike do bola 0202_238 0442_feel 0442_feel

sta ces bebama se uvek daje dobro pasirana kasica a ne kao tebi pecenje i to s koskama  0442_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

Само у једном дану, јуче, Богу хвала, имао сам прилику да од два епископа чујем мишљење по овој теми.

Један је Високопреосвећени Митрополит г.Амфилохије, у току Трпезе љубави после Свете Литургије, а други је Преосвећени владика г.Григорије у емисији Агапе на ТВ Студио Б.

Различитих година, неки кажу и различитих ставова, али по овој најважнијој теми за сваког Православног хришћанина, идентично мишљење. Да, треба се Причешћивати што чешће, најбоље на свакој Литургији.

Браћи и сестрама који нису раније долазили на Литургије, или који не посте све постове одређене датумски и начином од стране СПЦ-е, треба да помогнемо ми који идемо редовно на Литургије и који постимо све постове, тако што ћемо отићи са њима у њихову парохијску Цркву на Литургију. Ми ћемо се Причестити, они вероватно не. После Литургије ћемо их убедити да заједно поразговарамо са њиховим Парохијским свештеником,ако је већ установљена Трпеза љубави, још лакше ће нам бити. Зашто то кажем? Већина људи којима сам ја окружен, а имају став да се не треба Причешћивати на свакој литургији, немају са својим свештеником однос парохијан- духовни отац. Из тог немања односа јавља се некакав стид, страх или шта год, и онда у тој тами остају задуго, а врло често и до краја овог смртног живота.

У неким манастирима, старешине такође говоре  да се не треба Причешћивати без вишедневног поста на води, али свом народу који је на Литургији, јер већину од њих тада види први пут, а нажалост, већина више никада ни не дође опет у тај манастир. Он не зна да ли је неко туриста, па мисли да се ради о слаткишу, или је заиста Православни хришћанин. Ја сам лично,при првом доласку у манастир, скоро увек доживљавао такав "савет" , у току беседе и тај пут се нисам Причестио. У току Трпезе љубави после Литургије, приђем старешини и кажем како живим иначе, и верујте ми, у свим манастирима по следећем доласку сам пришао Путиру и Богу хвала, Причестио се....

Однос који ми лично негујемо са самим Богом, морамо преносити на своју браћу и сестре, али такође и презентовати га свештентву. Првима да их "погурамо" ка Ономе Који Је већ у њима, а другима да у дијалогу са њима, заједно коригујемо ставове и начин живљења...

Закључак је по мени, да не треба Богу рећи, не желим Твој дар данас, већ треба живети Литургијски и хришћански увек, како не би имали разлог због кога би Богу рекли - НЕ!!!

Или можда грешим 0202_238 klapklap 0409_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

pa poenta je ovo podvu?eno....da se pre pri?eš?a moramo ispovediti...samo ne kaže kad...na liturgiji ili 2 dana pre ili 5 dana pre......ma ovo je super.....episkopi srpske pravoslavne crkve...baš me zanima da li se svi episkopi slažu sa ovim da se mora ispovediti pre pri?eš?a....

stadaradim  dada  joooj

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...