Jump to content

Šta je zapravo - ISPOVEST (naša iskustva)

Колико се често исповедате код свештеника?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често исповедате код свештеника?

• Једном седмично или чешће.
      2
    • Једном у две седмице.
      5
    • Једном месечно.
      6
    • Једном у два месеца.
      9
    • По једном/двапут у току сваког од 4 год. поста.
      20
    • Два пута годишње.
      10
    • Једном годишње.
      4
    • Једном у току неколико година.
      6
    • Како кад... врло променљиво.
      18
    • Не исповедам се.
      14
    • Не исповедам се. Шта је то исповест?
      1

Препоручена порука

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

У ствари, ја мислим да је он дубоко разочаран мноме и да сам му терет (као, опет ова, годинама сам је саветовао, исповедао, она још гора него пре него што је и кренула у Цркву - тежак, непоправљив случај једном речју  :huh:

Шта би тек онда мој требао да мисли за мене... то није никакво оправдање /свештеницима/ да се немарно понашају према својим парохијанима... Мој ти је предлог, одмах нађи другог, и нека по могућности има коју обавезз мање од овог... :huh:

Види, то што ја МИСЛИМ, не значи да је то истина.

Није у њему проблем.

Ја да сам хтела, не би ме нико спречио да га нађем.

Тражила бих га као и пре пар дана и нашла.

Nema nepopravljivih slučajeva, a on iako tako misli, ti ipak ne treba da odustaneš od ispovjesti. Meni je baš neprijatno kad odem da se ispovjedim i kad znam da ispovijedam grijehove koje sam radila i prošli put, baš mi krivo što nisam uspjela da prevaziđem, em razočaram Boga, em sveštenika, i sebe na kraju, ali šta da radim, ne mogu ja zbog toga da se ne ispovjedam, vremenom neke grijehove prestanem da radim, a uvidim nove, i tako sve u krug.Zato ne očajavaj, biće to sve ok. ne_shvata

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

A šta da radiš, đavo udara tamo gdje si najtanja, on zna kako je najlakše da te spriječi da se ne ispovjediš, pa tamo i udara - nećeš valjda da mu dozvoliš da likuje??? Mila ja znam da je tebi teško da to prelomiš u sebi, ali nekako uz pomoć Božiju skupi snagu i zbog sebe i svoje dječice, a kasnije sve će biti lakše, uostalom šta ti ja to pričam, ti to već znaš i sama :huh: ne_shvata

Постављена слика

Za tebe - moje omiljene čokoladice, podižu raspoloženje garantujem uspjeh.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Ja sam jednom isto imala jedan dug period u kome se nisam ispovedala. Sto je vise vremena prolazilo sve vise me hvatala frka... i sve vise me bilo sramota da se pojavim svom svesteniku na oci.

Mislim da mogu da razumem kako se osecas...

Prelomi to, ne razmisljaj puno ni o strahu ni o stidu, idi lepo rastereti svoju dusu i videces kako ce ti posle biti lakse....

Подели на овим сајтовима

Да нисам поставио..не бих добио одговор  :huh:.

Изгледа да тако бива са нама који из секташког учења ( исповедио сам грех )...покушавамо да се вратимо Православљу.

Свако добро....па, и Милану- масону... ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Осећам се као да сам одустала од себе, као да сам неколико година са собом водила битку и разочарала се и одустала. Не знам шта да радим, али зваћу га у понедељак, па нек ми он каже шта да радим. Ето и то је нешто.

Подели на овим сајтовима

Хвала ти сестро, али поклањам теби све ове слаткише - знаш мој проблем algabacaju

Ma daaaaaaaaaaaaaaaj ti si prelijepa žena Mašo, i tebi tvoj "problem" sjajno stoji, ali ako ne možeš čokoladice, onda evo Постављена слика

A Aljonka je potpuno u pravu, i ja sam imala takav period, ne znam da li ima iko koga to nije hvatalo, biće ti žao poslije što to ranije nisi završila. Meni taj strah sličan strahu od zubara. 0110_hahaha

To je super, svaki korak je golem, a poziv je već pola rješenja. A razočarenje, svaki dan se razočaravam u sebe, strašno, što se više borim sve više vidim kako sam podložna grijehu, tako da te razumijem potpuno, ali ne smiješ da odustaješ zbog toga. Pričao mi moj sveštenik kako su nekog monaha hvatala iskušenja razna, te on odluči da poveća svoje molitveno pravilo, a iskušenja još veća, on opet poveća pravilo, ali iskušenjima nema kraja. I on upita Boga - je li Bože ja se Tebi ovdje molim, a Ti ništa što mene ova iskušenja spopala?A Gospod dozvoli sotoni da mu se javi - prestani i ti da se moliš pa te ja neću iskušavati. Meni ova priča mnogo pomogla, kad sam imala taj problem. Sretno sutra.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Осећам се као да сам одустала од себе, као да сам неколико година са собом водила битку и разочарала се и одустала. Не знам шта да радим, али зваћу га у понедељак, па нек ми он каже шта да радим. Ето и то је нешто.

Uffff... dobro pamtim taj osecaj.

Tako i jeste najbolje, zovni u ponedeljak, pitaj pa uradi kako ti kaze. Sad ne odustaj.

Подели на овим сајтовима

Милева, ако ми је пар др рекло да сам на ивици дијабетеса, онда значи не стоји ми супер.

Пријатељ не подржава твоје слабости и грех, јел тако?

I sa tim ces se izboriti. To isto podrzavam, nije samo izgled u pitanju nego i zdravlje. Ja sam se `istopila` za par meseci. Fora je samo malo istrpeti dok ti neke stvari ne predju u naviku. I fizicka aktivnost je vazna, a ne sumnjam da je imas pored dvoje male dece 0110_hahaha

Samo napred Maso!

Подели на овим сајтовима

Ja te poznajem samo sa fotografija, tamo sam te vidjela i bila si trudna, tako da meni nisi uopšte izgledala gojazno, šta znam - naravno da ne, ali znaš postoje i žene koje uvijek smatraju da imaju problem sa kilažom iako ga nemaju, ti si meni prosto lijepa, i ja nisam primjetila tvoje kg, mislim da je tvoja kilaža bila normalna s obzirom na to da si bila u drugom stanju. Nisam ništa loše mislila.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Милева, ако ми је пар др рекло да сам на ивици дијабетеса, онда значи не стоји ми супер.

Пријатељ не подржава твоје слабости и грех, јел тако?

I sa tim ces se izboriti. To isto podrzavam, nije samo izgled u pitanju nego i zdravlje. Ja sam se `istopila` za par meseci. Fora je samo malo istrpeti dok ti neke stvari ne predju u naviku. I fizicka aktivnost je vazna, a ne sumnjam da je imas pored dvoje male dece 0110_hahaha

Samo napred Maso!

Имам је, али ми је нутрициониста увела 2 дневна брза хода од по пола сата. Покрет лечи, а ја сам се баш закуцала у кућу и није ни чудо ...

Да и, све иде из главе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...