Jump to content

Да ли православни хришћани могу да летују?

Препоручена порука

Evo na primer pogle ovu lepojku u kupacem kostimu, i sta vidis?

Ako vidis animalnu pohotu onda imas problem koji nece resiti ni najmaskirnija burka na svetu.

PS: i ja sam naso primer ahahha, pa ovu zensku i ne mozes gledati animalnom pohotom, ja bi ovo odma zenio 0110_hahaha

PPS: gayove uopste ne razumem cak i kad se napregnem, gledaj ti sta je Bog stvorio za muskarca leleeeeeeeeee :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Данас је по плажама и по парковима уобичајено нападно и наглашено обнаживање тела. То је прихваћено као нормално и ако би неко довео у питање моралност таквог понашања сматрали би га за опасног фанатика. На жалост, чак и побожни Православци пате од суптилног испирања мозга па није ретко чути их како се колебају у већини онога што би требали да сматрају за саблазниво показивање нескромности. За нас Православце мишљење појединца и нехришћанског јавног мнења не може да одређује шта је пристојно, него учење и мишљење Цркве. Стога не би требали да се уздамо у наше лично (које је углавном погрешно) тумачење таквих питања већ да се обратимо Светој Цркви, односно свом духовном оцу. Следити било коЈи други пут значи бити на страни револуционарног, "либералног" хришћанства и на страни безбожничких сила које преко медија стварају јавно мнење.

Крајем II века, Св. Климент Александријски је осудио моду јавних купатила, и писао је:

"Жене се устручавају да се скину и пред мужевима, правећи се скромне; али зато сви остали могу да их виде наге у оваквим купатилима. Тамо их није стид да се скину пред гледаоцима, као да се нуде на продају. А у купатила могу да уђу и мушкарци и жене, и тамо се скидају препуштајући се разврату (јер од погледа мушкарац почне и да осећа похоту), као да су у купатилу спрали и своју скромност."

Можемо ли поредити тадашња купатила и наше плаже где људи једва да нешто носе на себи (да и не помињемо нудистичке плаже)? Морамо додати да се купаћи костими намерно тако праве да привуку пажњу и изазову пожуду!

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/MladostIStrasti/MladostIStrasti09.htm

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

E, a samo se žene skidale.Msm pitam pošto se muškarci skoro i ne pominju?

Stičem utisak da je ove tekstvove pisao neko ko se mnogo više plašio žena.A trebao je sebe prvo da se boji.

Naprosto neverovatno koliko su žene omalovažavane ovakvim stavovima gde se samo one i i isključivo one pominju kao bestidne,nemoralne,bludne...

Ovaj Dražen je ženomrzac.Plašiš li nas se Dražene?Nećemo ti ništa ni u odeći a ni u kupaćem,evo obećavam!

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Крајем II века, Св. Климент Александријски је осудио моду јавних купатила, и писао је:

Je l' pisao nešto i o evoluciji, internetu...CERN-u? Baš bi' voleo da bacim pogled ako jeste.

Можемо ли поредити тадашња купатила и наше плаже где људи једва да нешто носе на себи (да и не помињемо нудистичке плаже)? Морамо додати да се купаћи костими намерно тако праве да привуку пажњу и изазову пожуду!

Naravno. Rešenje se samo nameće:

Afghan-women-burka.jpg

Подели на овим сајтовима

За нас Православце мишљење појединца и нехришћанског јавног мнења не може да одређује шта је пристојно, него учење и мишљење Цркве. Стога не би требали да се уздамо у наше лично (које је углавном погрешно) тумачење таквих питања већ да се обратимо Светој Цркви, односно свом духовном оцу.

Pa nije Crkva svojim sabornim umom razmatrala problem javnih kupatila...koliko ja znam. To su pojedinačna mišljenja nekih otaca u konkretnim okolnostima. Ali da ne bih suviše razmišljao svojom glavom pozvao sam svog duhovnika da zakažem viđenje sa njim...nažalost moraću da sačekam do 20. juna kad se vraća sa letovanja na Tasosu. :)

Подели на овим сајтовима

А ти си горе споменути  револуционарни, либерални хришћанин ?

Ја сам "либералан" по питању економије и друштвеног уређења. Не по питању вере, ту сам максимално конзервативан.

Naprosto neverovatno koliko su žene omalovažavane ovakvim stavovima

Мислим да већина уопште није тога свесна. Вама женама свака част што преко свега тога прелазите без једне речи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

I uz oči i uz nos!Ako mi se nos ne vidi, ne pristajem na vaku odeću! :D

Šteta za kosu.Ne bi se videla.A, tako sam PONOSNA na svoju kosu,prija mojoj sujeti :)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ја сам "либералан" по питању економије и друштвеног уређења. Не по питању вере, ту сам максимално конзервативан.

Мислим да већина уопште није тога свесна. Вама женама свака част што преко свега тога прелазите без једне речи.

A tome nije krivo hrišćanstvo, već tradicija,strah i patrijahalno shvatanje.Sve ono što nema mnogo veze sa hrišćanstvom a tu našlo kod većine plodno tlo.Ubih se da objasnim da takav stav prema ženi nije hrišćanski,već patrijahalni,ostatak prošlosti i paganštine.Žena kao zlo,žena kao večita bludnica...kad to čitam imam utisak da je većina hrišćana prihvatila Lilith kao prvu Adamovu ženu iako se nigde ne spominje u bibliji.

Подели на овим сајтовима

Данас је по плажама и по парковима уобичајено нападно и наглашено обнаживање тела. То је прихваћено као нормално и ако би неко довео у питање моралност таквог понашања сматрали би га за опасног фанатика. На жалост, чак и побожни Православци пате од суптилног испирања мозга па није ретко чути их како се колебају у већини онога што би требали да сматрају за саблазниво показивање нескромности. За нас Православце мишљење појединца и нехришћанског јавног мнења не може да одређује шта је пристојно, него учење и мишљење Цркве. Стога не би требали да се уздамо у наше лично (које је углавном погрешно) тумачење таквих питања већ да се обратимо Светој Цркви, односно свом духовном оцу. Следити било коЈи други пут значи бити на страни револуционарног, "либералног" хришћанства и на страни безбожничких сила које преко медија стварају јавно мнење.

"Жене се устручавају да се скину и пред мужевима, правећи се скромне; али зато сви остали могу да их виде наге у оваквим купатилима. Тамо их није стид да се скину пред гледаоцима, као да се нуде на продају. А у купатила могу да уђу и мушкарци и жене, и тамо се скидају препуштајући се разврату (јер од погледа мушкарац почне и да осећа похоту), као да су у купатилу спрали и своју скромност."

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Knjige/MladostIStrasti/MladostIStrasti09.htm

fenomenalno 

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Углавном нерешене фрустрације, однос са мајком итд.

Ал` ми смо данас решили да баш све проблеме расчистимо. Да оставимо нешто и за сутра... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...