Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Значи, ако ја учим ђаке чак и нешто погрешно, али при том користим логику и дедукцију онда ће они научити главну ствар - да размишљају и доносе закључке. Ако је то што их учим погрешно, они ће то пре или касније увидети и сами. Са друге стране, ако ђаке "учиш" тако што им испираш мозак и метод ти се своди на плашење алама и караконџулама, онда је то манипулација, тј. један облик насиља.

Problem je što kad izuzmeš manipulaciju od kreacionizma ne ostane ništa (osim neznanja)... kako ono

Ken Ham reče "kome ćete više da verujete: Bogu ili naučnicima?" :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ма ја сам ти малер...

Волех СССР, распаде се.

Волех СФРЈ распаде се.

Волех СРЈ, распаде се.

Волех Србију, распаде се.

Е сад заволех САД...

Заволи Сајентологе или Јеховине сведоке.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Džonson i Pol bi ti bili kao kada bi poredio Tadića i Đinđića.

To je to, ali nije to to, ako me razumeš. :)

Da. :)

Ali od svih predsedničkih kandidata jedino je on liberal, zar ne?

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Е, али озбиљно, мислим да великој већини људи либерални ставови делују као да су са њуза. :)
Јави се када ти буду рекли да би деловао мање настрано да си воајер, него овако... 301

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па како би могли да живимо слободно и без господара!? :291291291:

Живот би био незамислив да немамо премудре вође - Тому Николића, Ивицу Дачића, Милутина Мркоњића...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Јави се када ти буду рекли да би деловао мање настрано да си воајер, него овако... 301

Па ако људима за сваку ситницу вадиш 456. апостолско правило које забрањује да православци ходају суботом после 6 у зеленим чарапама са црвеним пругама, онда их и разумем. :P

Подели на овим сајтовима

Па ако људима за сваку ситницу вадиш 456. апостолско правило које забрањује да праволсавци ходају суботом после 6 у зеленим чарапама са црвеним пругама, онда их и разумем. :P
Ах, па то радим само у црквеним расправама. Ово су биле обичне (политика, економија, образовање), секуларне, приче са људима који баш и нису верници...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Teк сада видех ово:

Јесте, али ту постоји један мали проблем. Аутпревоз је био једина и државна фирма деценијама, са апсолутним монополом. И онда га је пре пар година купио израелски Кавим (који је купио још неке превозничке фирме у Србији). Прво што не знам да ли је приватизација била баш скроз тржишна и регуларна (не бих се заклео), а друго, Кавим је само наследио тај монопол. Овде још и има понеки јефтинији линијски превозник. Све је то мало и никаква конкуренција, слажем се, али мислим да си се залетео да за то окривиш тржиште. На први поглед изгледа тако, а на други, нећеш веровати. Свако стајалиште кошта. Ти не можеш тек тако да уведеш истоветну линију, него мораш држави да платиш велику глобу ако хоћеш, рецимо да станеш у Жаркову. Мимо пореза и осталог. То могу да издрже само велике компаније. Твој пример је чињенично тачан, али ми се чини да само показује како државне регулације омогућавају стварање и одржавање монопола, а не обрнуто.
Да, управо тако. Нико други не сме да се организује и превози јефтиније на црно, а легално не могу да приуште. Ту се баш јасно види како државне регулације одржавају монопол...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...