Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Levi libertarijanci

U angloameričkom političkom učenju postoji i tabor libertarijanaca koji drži egalitaristička načela sa idejama pojedinačne slobode i imovinskih prava, koji sebe nazivaju "levim libertarijancima". Levi libertarijanci veruju da je početna raspodela imovine po prirodi stvari ravnomerna, tako da osobe ili ne mogu zakonito prisvojiti privatnu imovinu ili za to moraju pridobiti odobrenje od svih unutar političke zajednice. Neki levi libertarijanci čak koriste Lokovsku pogodbu kao potporu vrstama pravde koje uključuju preraspodelu bogatstva na načine naizgled usaglašene sa libertarijanskim pravima samo-vlasništva. Neki od savremenih levih libertarijanaca su i Piter Valentajn, Hilel Stajner, Filip van Parejs i Majkl Ocuka, čija knjiga Libertarijanizam bez nejednakosti, među današnjim libertarijanskim izdanjima, jedna od onih koja najsnažnije naginje idejama ujednačavanja.

Kritike levog libertarijanizma su dolazile jednako sa levice i desnice. Desni libertarijanci poput Roberta Nozika drže da samo-vlasništvo i prisvajanje imovine ne moraju ispunjavati merila uravnilovke, već jedino moraju pratiti Lokovsku misao nepogoršavanja položaja drugih.

Ovo mi se dopada.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Libertarijanizam

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Нисам рекао да се слажем око "minimal hour salary", ти то нигде ниси поменуо. Закон о минималној заради читав један слој друштва одржава у сиромаштву и без посла. Има пуно сиромашних људи који би желели да почну да раде и укључе се у друштво, али их држава у томе спречава.

Mislim da posle ovoga intelektualnog fasizma koji zastupas; sa tobom zaista nema sta da se razgovara. ne znam sta si po zanimanju ali ti iskreno zelim da te tvoj poslodavac iskoristava do iznemoglosti; da ti placa 2$ po satu i da te kada se razbolis izbaci na ulicu kao poslednju krpu. Tacnije ne zelim ti to ja; vec sam sebi to zelis.

То ти кажем - ево сада си потпуно искључио мозак и пишеш глупости. Мораш човече да слушаш саговорнике и размишљаш мало.

Apsolutno svi poznati Libertarijanci ( ako izuzmemo par egzoticnih likova libertarijanski LBGT i slicno) su republikanci, industrijalci, kapiotalisti, rasisti i ratni psi. Da li poznajes nekog libertarijanca crnca?

Потпуно погрешно. Либертаријанци су апсолутно против рата. Једини политичар у САД који је гласао против сваког рата и жели да се војска одмах врати кући из целог света је Рон Пол - либертаријанац.

Ево пар црнаца либертаријанаца, иначе обојица су познати професори економије:

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Sowell

http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_E._Williams

Послушај пажљиво шта они кажу о "minimum wage":

За оне који не разумеју енглески - они објашњавају како је закон о "минималној плати" донесен управо да би се бели радници заштитили од конкуренције црнаца и азијата који су били спремни да раде за ниже плате. Дакле закон је расистички до бола, а ја сам овде добио епитет "интелектуални фашиста" зато што кажем да је лош...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То ти кажем - ево сада си потпуно искључио мозак и пишеш глупости. Мораш човече да слушаш саговорнике и размишљаш мало.

smej.gif smej.gif smej.gif joooj joooj joooj smej.gif

Подели на овим сајтовима

Nasao si republikansku crnu ovcu Rona Paula ( iociji sin je inace ultra ratno raspolozen) da koristis kao dokaz da ste antiwar  joooj joooj joooj; a kad vec i to tvrdis nije jedini; Denis Kutchinich je recimo uvek bio protiv ratova .A kad smo vec kod Rona on jeste jedanput bio kandidat Libertarian Party na izborima ali samo prvi puit, svaki drugi put je ustvari bio republikanski kandidat sa libertarijanskim pogledom na svet.

Uz to dva lika koja si naveo so Social libertarian ( kao sto sam naveo postoje cak i LBGT Libertarian, a sretao sam i Marksiste koji se tako izjasnjavaju) i nemaju veze sa republikanskim pokretom koji prati libertarijanizam.Hajde budi iskren pa reci koliki je procenat crnaca koji glasaju Libertarian i da li ih ima vise od dzedaja u Cnoj Gori?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi bilo koji sistem sjajno funkcionisao samo kada bi se ukinulo pravo na nasledjivanje imovine. Kada umres, sve se lepo proda i podeli zajednici pa se ti bogati do mile volje, kupuj, prodaj, trguj sa kim hoces i placaj koliko hoces. A kada umre covek, lepo kao sto mu potomci ne nasledjuju diplomu lekara, na primer, da ne naslede ni ordinaciju.

Подели на овим сајтовима

Mislim da posle ovoga intelektualnog fasizma koji zastupas; sa tobom zaista nema sta da se razgovara. ne znam sta si po zanimanju ali ti iskreno zelim da te tvoj poslodavac iskoristava do iznemoglosti; da ti placa 2$ po satu i da te kada se razbolis izbaci na ulicu kao poslednju krpu. Tacnije ne zelim ti to ja; vec sam sebi to zelis.

Zeebedee, ово неутемељено етикетирање "интелектуални фашизам" и сл. следећи пут биће брисано, без објашњења.

Модератор Иван

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Nasao si republikansku crnu ovcu Rona Paula ( iociji sin je inace ultra ratno raspolozen)

Ниси рекао који син, али једини од његове деце ко се бави политиком је Ранд Пол и он је изричито против рата:

Rand Paul & Dennis Kucinich End the war in Libya NOW!

a kad vec i to tvrdis nije jedini; Denis Kutchinich je recimo uvek bio protiv ratova .

То је тачно, њих двојица са групом истомишљеника су недавно поднели тужбу против Обаме због напада на Либију.

A kad smo vec kod Rona on jeste jedanput bio kandidat Libertarian Party na izborima ali samo prvi puit, svaki drugi put je ustvari bio republikanski kandidat sa libertarijanskim pogledom na svet.

Небитно, човек је 120% либертаријанац по уверењима и то јавно каже.

Uz to dva lika koja si naveo so Social libertarian ( kao sto sam naveo postoje cak i LBGT Libertarian, a sretao sam i Marksiste koji se tako izjasnjavaju) i nemaju veze sa republikanskim pokretom koji prati libertarijanizam.Hajde budi iskren pa reci koliki je procenat crnaca koji glasaju Libertarian i da li ih ima vise od dzedaja u Cnoj Gori?

Немам појма колики је проценат, многи једноставно нису упућени у политику и мрзи их да размишљају. У сваком случају апсолутно су против расизма и има пуно црнаца који их подржавају:

RON PAUL: Why Blacks & People Of Color Should Vote For Him

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па боље да се не расправљаш када пишеш напамет на основу својих предрасуда. Погледај само колико пута си погрешио.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

:) Nije tebi lako; da zavrsim ponavljanjem cega sam rekao :

ne znam sta si po zanimanju ali ti iskreno zelim da te tvoj poslodavac iskoristava do iznemoglosti; da ti placa 2$ po satu i da te kada se razbolis izbaci na ulicu kao poslednju krpu a zatim da TE U bolnici izbace na ulicu. Tacnije ne zelim ti to ja; vec sam sebi to zelis.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

ne znam sta si po zanimanju ali ti iskreno zelim da te tvoj poslodavac iskoristava do iznemoglosti; da ti placa 2$ po satu i da te kada se razbolis izbaci na ulicu kao poslednju krpu a zatim da TE U bolnici izbace na ulicu. Tacnije ne zelim ti to ja; vec sam sebi to zelis.

Pa 2$ po satu i nije losa plata.

Подели на овим сајтовима

Где је граница између либертијанизма и анархизма?

Либертаријанизам каже да држава има своју улогу, али да она мора да буде строго ограничена на заштиту права појединца, приватне својине и одбрану граница државе. Анархизам је за потпуно укидање државе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је било тако вековима све док филозофија о којој разговарамо није људима омогућила да буду 100 пута продуктивнији и живе како никада у историји нису живели. Популистичке пароле могу само да нас врате у камено доба.

Погледајте ово - економски раст и просечан животни век током историје:

20110702_WOC913.gif

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је било тако вековима све док филозофија о којој разговарамо није људима омогућила да буду 100 пута продуктивнији и живе како никада у историји нису живели. Популистичке пароле могу само да нас врате у камено доба.

Погледајте ово - економски раст и просечан животни век током историје:

20110702_WOC913.gif

Po ovom grafikonu prosečan životni vek je bio tri godine, da bi u 20. veku skočio na 28 god, i u 21. pao na 6 godina?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...