Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

A ovaj novi ce ne brini. I jos dvadeset novih godisnje po milion stanovnika ... dok zapad i "liberali" grcaju u dugovima Kinejci im drze lekcije ..

Kinezi su se samo "popravili" i to jer libelarizovali trziste t.j iskopirali model zapada.

A sto su dugovi losa stvar?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Da li smatrate da je liberalizam ustvari izdaja nacionalnih i društvenih interesa zarad sebičnih i ličnih interesa? Dakle, klasična stara izdaja, koja se danas politički pravda pozivajući se na nekakve liberalne slobode i tako dalje.

Зависи од човека и партије.

Подели на овим сајтовима

Прави либерализам је једини прави патриотизам - једина филозофија која заиста жели слободу за свој народ.

Све друге идеологије имају за циљ да народ поробе на овај или онај начин.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kinezi su se samo "popravili" i to jer libelarizovali trziste t.j iskopirali model zapada.

A sto su dugovi losa stvar?

Kina je jednopartijska socijalisticko-marksisticka drzava... Ako je to kopija zapadnog modela onda dobro, u pravu si ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Прави либерализам је једини прави патриотизам - једина филозофија која заиста жели слободу за свој народ.

S tiim sto liberalizam nema "svoj narod" pa tako i ne moze da mu zeli slobodu, blagostanje, napredak itd ..

Подели на овим сајтовима

Pa recimo, zakonodavstvo im dugo vremena jeste bilo prilično oskudno... ali je pravna teorija bila sjajna... zapravo je pravo dosta i razvijeno time što su pravnici pisali knjige da nadomeste oskudnost samih zapisanih propisa... temelji imovinskog prava koje pominješ nisu postavljeni zakonima već praksom i jurisprudencijom...

Sudije dugo vremena nisu bile postavljane i nisu bili državni činovnici... nisam siguran, ali mislim da su tek carevi počeli da ih postavljaju...

Ako se ne varam, grešiš i u ideji da je svaki građanin Rima imao sledovanje pšenice... a naročito kad ga tumačiš kao "prvu socijalnu državu"... sirotinja grada Rima (a ne građani Republike) su dobijali hranu i to ne redovno i ne iz socijalističkih pobuda, već iz čisto praktičnih... da se ne pobune... jer ih je bilo mnogo... a i ovo se češće primenjivalo u carevini... u Republici izuzetno retko, od strane populista... pred izbore... ;)

Rim, gradjani rima, su ziveli i izdrzavali se od pljacke rimskih legija. Gradjani  rima su imali svoje sledovanje zita kao deo ratnog plena.

Подели на овим сајтовима

Шта је прави либерализам ? Имаш сто типова и сви сматрају да су они прави . Чак и овде на форуму . Имаш либертаријанизам који подржаваш ти, онда Валдезов нешто другачији либерализам, и чак имаш неку Ауророву либералну диктатуру  . И који је прави ?

Подели на овим сајтовима

Наравно да има.

Истинска слобода не може да се ограничи на ”свој народ” (шта год то било), а да и даље остане слобода. Једини доследно је залагати се за слободу сваког човека на свету (а да не помињем да је то људски и хришћански). Наравно, сваки појединац може да се осећа као припадник било ког народа, може народ да му буде на првом месту у животу, то свакако није супротно идеји слободе. :)

Подели на овим сајтовима

Шта је прави либерализам ? Имаш сто типова и сви сматрају да су они прави . Чак и овде на форуму . Имаш либертаријанизам који подржаваш ти, онда Валдезов нешто другачији либерализам, и чак имаш неку Ауророву либералну диктатуру  . И који је прави ?

Име уопште није битно. Идеја је слобода сваког појединца на планети Земљу да ради шта год жели, осим да примењује силу према другом појединцу. Једино је дозвољено применити силу као одговор на силу, како појединцу, тако и држави. Све преко тога је насиље. И ми се у том погледу уопште не разликујемо. Једино где се разликујемо је како донекле оваплотити ту идеју у данашњем свету који је такакав какав је, издељен границама, а земље су организоване на принципима који мање или више одударају од овог принципа ненасиља.

Подели на овим сајтовима

Прави је сваки онај који права појединца ставља на прво место.

Све оно што крши права појединца из било ког разлога није либерализам и не би требало уопште да се тако зове.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Разликујемо се у томе што ми апсолутно никада не би употребили силу према другом (осим у одбрани), док практично сви остали имају различите изговоре да примењују силу према ближњима - па и припадницима свог народа.

Има ли веће националне и државне издаје него користити насиље према сопственом народу?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Прави је сваки онај који права појединца ставља на прво место.   Све оно што крши права појединца из било ког разлога није либерализам и не би требало уопште да се тако зове.

Лепо то звучи. Али права су јако широк појам , и мишљења која права појединац има могу да се јако разликују.

Подели на овим сајтовима

I u čemu se razlikuje od nas demokrata? Mi jedino dodajemo ljudska prava, na šta smo za liberale odmah fašisti, nacisti i komunisti, onda socijalnu solidarnost i da siromašni i nejaki imaju posebnu zaštitu i negu, na šta smo za liberale odmah fašisti, nacisti i komunisti, dalje smo za pravnu državu i da su svi ravnopravni po zakonu, bio bogat ili siromah, lep ili grdan, jak ili slab, zdrav ili bolestan, crn ili beo, na šta smo za liberale odmah fašisti, nacisti i komunisti, i smatramo da svaki narod ima pravo na svoju domovinu, da li u obliku države, pokrajine ili samo nacionalnih prava, na šta smo za liberale odmah fašisti, nacisti i komunisti.... i velimo da je Kosovo srpsko, na šta smo za liberale odmah fašisti, nacisti i komunisti! Ovim se onda samo po sebi dobija da su liberali ustvari protiv naroda, a njihovo pozivanje na takozvane građanske slobode je samo bled izgovor za njihov egocentrizam koji naistinu zastupaju.

Demokratija bez liberalizma i bez neotudjivih prava koje svaki covek ima nije nista drugo no vladavina rulje. Socijalna solidarnost nije nista lose ukoliko pod tim smatras dobrovoljnu pomoc onima koji su iz nekog razloga ugrozeni (sto je naravno hriscanski), ALI ako mislis na razne poreze da bi se obezbedila ,,socijalna pravda" onda to nije dobro. Dobar primer ti je Srbija gde jos jedino na vazduh nemas porez da bi se obezbedilo ne znam ni ja kakva socijalna pravda, a onima kojima je stvarno pomoc potrebna drzava ne pomaze , jer navodno nema para. E vidis kada ja biram gde ce da ide novac ja ga sigurno ne bih dao raznoraznim banditima vec onima kojima je pomoc stvarno potrebna. Problem je kod mnogih hriscana (koji sam i ja preboleo) je taj sto iz dobre namere da svim ljudima bude bolje zele da obezbede neku pravdu, neku jednakost sto na kraju dovede do potpuno drugih rezultata. 

Подели на овим сајтовима

Разликујемо се у томе што ми апсолутно никада не би употребили силу према другом (осим у одбрани), ..

U odbrani cega?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...