Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Ето ти на пример , говор мржње , највећа глупост икад измишљена а већ се одомаћило код нас.

Па ја уопште не признајем појам "говор мржње"...

Чини ми се да се ипак нисмо добро разумели. Већина тих ствари које ти наводиш као "приговор" уопште нису моји ставови.

Кажњавај напад на човеков живот,здравља или имовину и то је то . Све остало је увод у злоупотребу власти .

Управо тако.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

. Кажњавај напад на човеков живот,здравља или имовину и то је то .

To su ti upravo ljudska prava

http://www.kopaonikschool.org/

Pravo na život, pravo na slobodu, pravo na imovinu, pravo na intelektualnu tvorevinu pravo na pravdu i pravo na pravnu državu

Тамо где постоји, правна регулатива обично регулише:

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Иначе, стварно је пријатно изненађење овај резултат гласања. :)

За мене су резултати поражавајући. Питање није било "да ли волите либерализам", него "да ли је национална и државна издаја"...

Значи, скоро 50% сматра да је неко ко гледа своја посла и хоће да друге остави на миру "издајник". :.mislise.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

За мене су резултати поражавајући. Питање није било "да ли волите либерализам", него "да ли је национална и државна издаја"...

Значи, скоро 50% сматра да је неко ко гледа своја посла и хоће да друге остави на миру "издајник". :.mislise.

Ал да је питао на улици било би још горе  :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

Ти очигледно не знаш да у Србији постоје само две врсте људи. Издајници и патриоте.

Зато би исти резултати били и да је питање било:

"Да ли сматрате да је либерализам добра идеја?"

Подели на овим сајтовима

Чини ми се да се ипак нисмо добро разумели. Већина тих ствари које ти наводиш као "приговор" уопште нису моји ставови.

Ја сам критиковао либерализам, па си се ти укључио. Иначе тебе и не сматрам либералом, него либертаријанцем.

Тамо где постоји, правна регулатива обично регулише:

Што се мене тиче, право на живот, на праведан кривични поступак и заштита од тешког сиромаштва и гладовања су довољна . Све остало ,по мени, само компликује и даје могућност за злоупотребу .

Подели на овим сајтовима

Ја сам критиковао либерализам, па си се ти укључио. Иначе тебе и не сматрам либералом, него либертаријанцем.

Да, то је исправно. Нажалост, многи мешају појмове... Нас овде зову "форумски либерали" и онда дође до забуне шта је шта.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, право на живот, на праведан кривични поступак и заштита од тешког сиромаштва и гладовања су довољна . Све остало ,по мени, само компликује и даје могућност за злоупотребу .

Dakle smatras da ne treba da imamo pravo da imamo Litiju? Da ne treba da imamo pravo da imamo crkvu i zajednicu? Da neko moze to pravo da nam ukine?

Znam ja sta tebe zulja, gej parada i to sto ta ista prava imaju ljudi koji se tebi ne svidjau. To je ta "zloupotreba" o kojoj ti pricas. Nema tu nikakve zloupotrebe.

Да, то је исправно. Нажалост, многи мешају појмове... Нас овде зову "форумски либерали" и онда дође до забуне шта је шта.

Libertarijanizam je podvrsta libelarizma, pojmovi nisu indetichni al kad je neko libertarijanac on je i libelar. Sad koja vrsta libelarizam, t.j koji konkretno sistem.. to je vec druga diskusija.

Подели на овим сајтовима

Opet lažete, ili ste osednuti lažima liberala.. Francuska, recimo, je izmislila centralizam (a pre toga aspolutizam), a ne bih znao državu koja je više centralistička od Francuske, i u Francuskoj nemamo gulage i genocide. Naprotiv, Francuska sebe vidi kao majku ljudskih prava, i tamo Zvonko plaća 70% poreza - cool! Samo primer..

Centrizam nije isto sto i centriranje vlasti, francuska ima vrlo podeljen uvlast. Nauci pojmove pa me onda napadaj da lazem.

Centrizam: http://en.wikipedia.org/wiki/Centrism je politicka ideologija

Nema veze sa centriranjem vlasti (osim sto slichno zvuci) t.j grupisanjem vlasti t.j autokratijom

Francuska ima poprilcihno necentrisanu i podelju vlast.

Vi forumski anti/libelari debelo patite od nerazumevanja i neznanja.

.

Liberalni principi i liberali su sasvim dva različita pojma, osim toga liberali se nikad ne pozivaju na ljudska prava, naprotiv, i nisu prijatelji ljudskih prava

K'o da si mi reko Hrsicanski principi i Hriscani su dva razlicita pojma. Vidi kolko to ima logike. Pametan si covek, sam bi trebalo da uvidis koliko tvoje izjave nemaju smisla i koliko tvoje izjave ustvari kritikuju spoljnu politiku amerike i to nazivaju libelarizmom a to libelarizam jednostavno nije.

Podjednako kao da kritikujes Artemija i njegovu filozofiju i to nazivas pravoslavljem i pokushavas preko toga da mi objasnis zasto pravoslavlje ne valja.

Šta su ljudska prava? Ja znam automatski, recimo, prvi zakon: Svaki čovek je rođen slobodan i jednak je u pravama i dostojanstvu! Pa onda imamo i socijalnu zaštitu i socijalnu negu, radnička prava itd.

.

I onda ti u ime te socijalne pravde sa tvojim komunistima dodji oduzmi mom dedi sumu samo zato sto je ima.

Подели на овим сајтовима

Dakle smatras da ne treba da imamo pravo da imamo Litiju? Da ne treba da imamo pravo da imamo crkvu i zajednicu? Da neko moze to pravo da nam ukine?

Да.

Znam ja sta tebe zulja, gej parada i to sto ta ista prava imaju ljudi koji se tebi ne svidjau. To je ta "zloupotreba" o kojoj ti pricas. Nema tu nikakve zloupotrebe.

А што се тога тиче , људи су повређивани,могли су и да погину, имовина уништавана, све због неког бесмисленог "кобајаги" права . Зар то није злоупотреба ?

Подели на овим сајтовима

Ма Драги само диже буку без потребе.

Пре свега, тема која некога проглашава за "издајника" само зато што има своје мишљење не би ни требало да буде на форуму, али ето... ми смо толерантни...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да.

DAkle smatras da je u redu da komunisti dodju i kazu, aj mars iz crkvi? Ukoliko zivimo u ateistickoj drzavi oni to imaju pravo da nam rade? To je po tebi ispravno?

А што се тога тиче , људи су повређивани,могли су и да погину, имовина уништавана, све због неког бесмисленог "кобајаги" права . Зар то није злоупотреба ?

Zloupotreba je brale kada osoba A iskoristi svoje pravo da osobi B ucini stetu. Homosexualci nikom nisu ucinili stetu.

Подели на овим сајтовима

С` тим што Карл Маркс јесте предвиђао гулаге и геноциде. Иначе, САД је све негде до почетка XX века била изразито капиталистичка и гледала своја посла - није се мешала ни у какве ратове, нити кога нападала. Тек од Првог светског рата они почињу да се мешају у туђе конфликте и - о чуда - истовремено уводе неке типично социјалистичке ствари у економију. Те две ствари некако увек иду заједно...

Ма не социјализам се бори против ратова које воде праљави либерали а све са циљем да униште срБску државу :kriminalac: bangin

Nock Filozof ti potpuno odgovara... Ima u tvojim recima one dubine koju neces naci kod obicnih smrtnika... Vidim te vec rame uz rame sa Aristotelom, Platonom i drustvom...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Кол'ко сам приметио на овом форуму у дискусијама оде 3/4 времена на објашњавање појмова и на крају се све сведе на неки субјективни осећај, те је свака дискусија осуђена на пропаст

Obrisao sam taj deo posta jer je da kazem relativno zlonameran i proizvod frustracije sto on voli tako da naziva nesto necim sto nije. Ali da, ima dosta situacija gde jedan o plocu drugi o klin

Ako pricamo o marksizmu red je da znamo sta je marksizam ako kinu nazivamo marksistickom.

Neoliberalno go*no, njega bih stavio na zid i streljao... čak i neocons su bolji od tog neoliberalnog shit'a..

I ti si za slobodu??!?!? Svasta.

Red je i da zbas kada kazes da je kina preslikala kapitaliaticki ili li eralni model glupost.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...