Дејан Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Ne bi ja to nazvao patolgijom,obzirom kakvih sve perverzija ima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 A razlika je? Kad Hristos kaze knjizevnicima "tesko vama rode zli i preljubotvorni" sasvim ocigledno misli na otpadanje/prevaru prema Bogu, odnosno na izdaju. Dakle, svaka prevara je, kao i preljuba, u svojoj sustini izdaja neke vernosti. Tako se ono sto sam prethodno citirao, upravo odnosi na prevaru/izdaju bracne vernosti... Ljudi su spremni na kojekakve relativizacije, tako da to sta ko misli ne moze da bude osnova za odgovor na bilo koje egzistencijalno pitanje, pa tako i na ovo. Rec jevandjelskog etosa je vecna, jer "Hristos je isti juce, danas i sutra..." Ако сам ја правилно сконтао тему, а мислим да јесам, тема није однос човека и Бога (иако сваки однос обухвата и то), него однос двоје људи, који би се могао окарактерисати и као друштвени однос међу њима, условљен културолошким схватањима, емотивним доживљајем, и низом других фактора једног и другог у том односу, који се гледа искључиво са те стране, дакле са стране двостраног односа. У том сам смислу и ја писао. Дакле, у друштвеном односу, уколико неко не сматра секс са другом особом преваром (не прељубом у смислу греха), онда то за њега није превара. Уколико неко сматра разговор са особом супротног пола преваром, онда то за њега јесте превара, независно од унутрашњох порива његовог/њеног партнера. Однос човека са Богом и са другим људима кроз евентуално сагрешење мислима или делима (кроз грех прељубе) псотоји независно (и далеко дубље) од овог односа о ком се овде разговара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Da, po Hristu je preljuba, jer preljuba počinje već kada željom pomislimo a i da ne uradimo. Eh moji Pravoslavci... Sad ima i onih koji se "zezaju", primer poznati naš eks-forumaš (jer banovan) Čejović koji je tako jednom, predstavljajući se kao fina devojka, zeznuo i našeg forumaša Milana Nikolića (Milan se međuvremenom oženio i ima dete, dakle smem da kažem), ovde je već neka "bubica" u pitanju. Ja možda tu i tamo preterujem kad pišem o sebi, ali ne osećam potrebu da se predstavljam lažno akamoli kao "đevojka" Samanta (i ko poznaje Čejovića zna da je umeo dobro da glumi; ustvari sa Samantom je sve nas prevario onomad na BSN-forumu) koja traži momka itd., nije mi jasno koje se zadovoljstvo dobija u tome. Sa druge strane, ali, ljudi se uče.. Ima se, dakle, i nešto pozitivno, barem dokle ostane sve u podnošljivim granicama. Svakako, ne zasedajte na internet-poznanstva, budite uvek rezervisani i skeptični. Испричај, Драги, немаш се чега стидети, наши смо. Капирам да ће твоје искуство да спаси неког, само треба да будеш искрен. То је ко кад одеш у Тајланд, не мош да знаш док не буде касно. feeble, Crveni Baron, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Види човека. Ја призно да сам скоро поверово Кинескињи да је из Јагодине, а он се снебива јер је поверовао мушкарцу да је женско. Нема ту више срамоте, естетска хирургија, шминка и алкохол су криви за све, само је питање како спречити да и други то доживе, ту треба чинити добро. Очигледно да ти није стало до форумаша. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 У том сам смислу и ја писао. Дакле, у друштвеном односу, уколико неко не сматра секс са другом особом преваром (не прељубом у смислу греха), онда то за њега није превара. Уколико неко сматра разговор са особом супротног пола преваром, онда то за њега јесте превара, независно од унутрашњох порива његовог/њеног партнера. Hriscani su tu da svedoce ono sto zive. Tako bi trebalo da bude. Zato ne vidim poentu da ti kao hriscanin raspravljas o necemu iz ugla koji prosto nije tvoj... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Hriscani su tu da svedoce ono sto zive. Tako bi trebalo da bude. Zato ne vidim poentu da ti kao hriscanin raspravljas o necemu iz ugla koji prosto nije tvoj... Управо зато што нису сви хришћани, па ни многи номинални хришћани нису хришћани. Како ћу ја да се поставим у свом животу, и какве ћу критеријуме за себе да псотавим, то је једна ствар, али не могу то да очекујем од свих. Али ако контам нечији проблем на неком нивоу, можда могу да дам допринос решењу проблема. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Управо зато што нису сви хришћани, па ни многи номинални хришћани нису хришћани. Како ћу ја да се поставим у свом животу, и какве ћу критеријуме за себе да псотавим, то је једна ствар, али не могу то да очекујем од свих. Али ако контам нечији проблем на неком нивоу, можда могу да дам допринос решењу проблема. Pa to i kazem, ali valjda hriscani doprinose tako sto na pitanje nude bogocovecno (= hriscansko) resenje, a ne da ponavljaju ono sto svet i sam vec zna i probao je mnogo puta... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 Odakle mi partner, bre? Da bih izbegao greh, ja ne koristim prave osobe, sto od srca preporucujem svima: http://www.existor.com/ Upravo sam uspeo da je zabagujem Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Мај 23, 2013 Пријави Подели Написано Мај 23, 2013 ne kapiram,spominjete neku Samantu,Čejovića,a odgovor visi u vazduhu.Sve se odvija u virtuelnom svetu,dok vaš realni partner spava vi vodite ljubav "preko žice",tj preko kamere,nema dodira znači nerealno je a ipak je realno.Za mene to je čista prevara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Мај 24, 2013 Пријави Подели Написано Мај 24, 2013 e a ako zatvori oci u "krucijalnom" trenutku, onda to vise nije "vodjenje ljubavi" nego masturbacija....a tu nemer' bit prevare. zato zmirkanjem cuvajte veze svoje... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 dragiša, ti mi deluješ kao težak prevarant dragisa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 dragiša, ti mi deluješ kao težak prevarant potrudicu se da to vidim u pozitivnom svetlu, bolje to nego kao "tezak narkoman" Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 ne kapiram,spominjete neku Samantu,Čejovića,a odgovor visi u vazduhu.Sve se odvija u virtuelnom svetu,dok vaš realni partner spava vi vodite ljubav "preko žice",tj preko kamere,nema dodira znači nerealno je a ipak je realno.Za mene to je čista prevara. a sto bi to radili preko zice ,kad mozes da probudis partnera ? da ,jeste,to je cista prevara није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 ne kapiram,spominjete neku Samantu,Čejovića,a odgovor visi u vazduhu.Sve se odvija u virtuelnom svetu,dok vaš realni partner spava vi vodite ljubav "preko žice",tj preko kamere,nema dodira znači nerealno je a ipak je realno.Za mene to je čista prevara. Internet "socijalizacija" je čista prevara. Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 6, 2013 Пријави Подели Написано Јун 6, 2013 Webcam sex? Tu sam specijalac ;-) Morate znati da postoje neka pravila koja morate postovati ako ne zelite da zavrsite sa kineskinjom ili muskarcem... A ako je sve ok, ume to da bude vrlo stimulativno ;-) To se odnosi na webcam sex kao takav... Po pitanju prevare, mislim da Je Avocado dao najprecizniji i najtacniji odgovor... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука