Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

А зашто се увек пише о томе како се "јадна жена" осећа након тога што сазна да је преварена? Данас многе жене баш чине прељубу. Не бисмо требали све баш на мушкарце да сваљујемо...Мислим да неки мушкарци уопште и не јуре друге жене, већ доста о томе "трубе" на све стране не би ли испали фаце у друштву. Жене су горе-оне ћуте, а раде.

На крају, искушења су свуда око нас. Свако од нас може негде (или јесте) да се оклизне. Битно је устати. Е сад, неко може да опрости...неко не може.

Шта ако је прељуба учињена а прељубник није "ухваћен"? И нико појма нема о томе. Ту нико од чланова породице нема шта да опрашта, али мука је унутар те особе која је грешку починила....

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

А зашто се увек пише о томе како се "јадна жена" осећа након тога што сазна да је преварена? Данас многе жене баш чине прељубу. Не бисмо требали све баш на мушкарце да сваљујемо...Мислим да неки мушкарци уопште и не јуре друге жене, већ доста о томе "трубе" на све стране не би ли испали фаце у друштву. Жене су горе-оне ћуте, а раде.

На крају, искушења су свуда око нас. Свако од нас може негде (или јесте) да се оклизне. Битно је устати. Е сад, неко може да опрости...неко не може.

Шта ако је прељуба учињена а прељубник није "ухваћен"? И нико појма нема о томе. Ту нико од чланова породице нема шта да опрашта, али мука је унутар те особе која је грешку починила....

Е поменула си једну интересантну ствар. Кад мушкарац чини прељубу он је; фаца, швалер, даса, а кад жена чини прељубу она је курва.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Е поменула си једну интересантну ствар. Кад мушкарац чини прељубу он је; фаца, швалер, даса, а кад жена чини прељубу она је курва.
Не, нисам то поменула. Већ сам написала, да је у генима да мушкарци шире "ловачке париче". Нератко буду нетачне. А да су жене перфидније-не хвале се ником живом, а варају. И нико не зна тај њихов скор, те не може ни да се коментарише њихова моралност  bighugbighug

uCttp1.png

Th1rp1.png

Подели на овим сајтовима

Не, нисам то поменула. Већ сам написала, да је у генима да мушкарци шире "ловачке париче". Нератко буду нетачне. А да су жене перфидније-не хвале се ником живом, а варају. И нико не зна тај њихов скор, те не може ни да се коментарише њихова моралност  bighugbighug
Да, мушкарци причају јер сматрају да је то за хвалу, а жене ћуте и крију јер је у њиховом случају другачије. То дође у том смислу.

Подели на овим сајтовима

jeste drugačije kod žena ali ne onako kako si ti koncipirao... žene su u trenucima kada varaju često lakomislenije od muškaraca,sklone su da se prepuste trenutku ali zato imaju izraženiji i ekspresan osećaj krivice... a to zato što se žena vrlo retko spaja sa nekim samo telesno ... što kod muškaraca ume da bude slučaj....

i što kaže Dostojevski- treba birati izmedju poštenih i nepoštenih žena

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

jeste drugačije kod žena ali ne onako kako si ti koncipirao... žene su u trenucima kada varaju često lakomislenije od muškaraca,sklone su da se prepuste trenutku ali zato imaju izraženiji i ekspresan osećaj krivice... a to zato što se žena vrlo retko spaja sa nekim samo telesno...

i što kaže Dostojevski- treba birati izmedju poštenih i nepoštenih

Генерализујеш.

Подели на овим сајтовима

Mislim da uopste nije vazno ko je prevaren. Prevarenom je uvek tesko. Doveden je pred svrsen cin. Vise se nista ne moze uciniti, popraviti, spreciti. Sta sad? Da li sam ja kriv-a? Da li sam necim doprineo-la, zanemarivao-la, previdjao-la? Pa onda, gle apsurda, prevareni su ti koji se grizu ovim i drugim pitanjima, a oni koji varaju uglavnom zale sto nisu bolje pazili da ne budu otkriveni. Oni koji varaju imali su priliku da promisle, ne ucine, primete na vreme cemu sve vodi pa se na vreme od te trece osobe distanciraju i sprece razvoj bliskosti pre no sto bude kasno. Ovde mislim na duze tajne veze. Sporadicne veze za "jednu noc" nisu ni za pricu. To je totalna nebriga i nepostovanje svog partnera. Tu cak i nema bliskosti sa tom "trecom" osobom. To je obican animalni poriv koji pokazuje sirovost onoga koji takve "blic" preljube cini. Svasta moze ljudima da se desi. Da nestane ljubavi u braku ili vezi, da se udalje, da se zaljube u nekog treceg. Sve je to mozda izvan nase kontrole. Ali, lagati, skrivati se, smisljati uverljive price kao paravan i glumiti da je sve u redu, e to je vec stvar nase licnosti i u nasoj je moci da o tome odlucujemo. Posteno bi bilo prvo rascistiti situaciju pa onda krenuti dalje.

Sto se tice Banovic Strahinje, to su bila druga vremena. Zena nije bila svoj gospodar. Andja ga nije prevarila sto je htela vec sto je on nije dobro zastitio. On shvata njenu poziciju, a i svoju, kao i stav sredine, ali ipak bira nju jer shvata u kakvoj se situaciji nasla. Ona, Andja, slaba zena nikad u prilici da upravlja svojim zivotom suocena sa strahom za goli zivot. Nije ovo dobar primer za danasnje vreme. Bolji je primer Film "Fatal attraction" ili "Unfaithful". 

Подели на овим сајтовима

jeste drugačije kod žena ali ne onako kako si ti koncipirao... žene su u trenucima kada varaju često lakomislenije od muškaraca,sklone su da se prepuste trenutku ali zato imaju izraženiji i ekspresan osećaj krivice... a to zato što se žena vrlo retko spaja sa nekim samo telesno...

i što kaže Dostojevski- treba birati izmedju poštenih i nepoštenih

Генерализујеш.

je l da.... a kako bi okarakterisao ovaj tvoj post sa prethodne strane...

Кад мушкарац чини прељубу он је; фаца, швалер, даса, а кад жена чини прељубу она је курва.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не разумијем зашто је похвалније ако се неко хвали својом глупошћу (прељубом) него кад ћути о томе? Тога треба да се стидимо, не видим никакво оправдање у томе што се неко хвалио својим гријесима, хвалио се не хвалио - дјело је учињено. И по чему је оправданије било ком полу да гријеши у било чему? Гријех је гријех - чинили га мушкарци или жене. Пред Богом ћемо сви одговарати за своје поступке - невезано за то како смо се понашали прије или послије учињеног гријеха.Зар не?!

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

da,ali vrlo je bito kako ko shvata svoj greh... i da li ga uopšte shvata... mogućnost da se neko pokaje postoji i nakon preljube... ali to su veoma škakljive situacije...

Gospodu je veoma bitna naša reakcija na greh...  zato je i pitao Adama i Evu ... šta se desilo i zašto su jeli sa drveta poznanja dobra i zla

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

da,ali vrlo je bito kako ko shvata svoj greh... i da li ga uopšte shvata... mogućnost da se neko pokaje postoji i nakon preljube... ali to su veoma škakljive situacije...

Gospodu je veoma bitna naša reakcija na greh...  zato je i pitao Adama i Evu ... šta se desilo i zašto su jeli sa drveta poznanja dobra i zla

confused1

Подели на овим сајтовима

confused1 nisam se dobro izrazila Mocarte - mislila sam nevezano za pokajanje, kako nema veze da li se time hvališ ili se ne hvališ, grijeh je grijeh. Naravno da ima vremena za pokajanje i prestajanje ponavljanja preljube. Ja sam prvenstveno mislila na to da nema veze je li muško ili žensko, i nema veze hvali li se ili ne, zbog Bubinog posta, koji kaže kako su žene gore jer "ćute i mute".

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Док су младе, жене живе за сваку заљубљеност, чим постану свесне своје пропадљивости, одмах почну да раде на спољашњем дотеривању користећи сексипилност као последње оружије и аргумент допадљивости. Ако је потврдиш погледом она га одражава на своју онтологију занемарујући тиме своју пролазност. Међутим, још увек остајемо пред загонетком, ако занемаримо јуридичка поимања која сваку полност тумаче оштрим критеријумима, шта чини тајну привлачности између полова а да то није нужно сврстано у блуд или прељубу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...