Jump to content

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

Цитат
  Цитат

мда.

толико о неутицају на широку публику ...

''ми само певамо, нисмо ми криви што су палили, рушили и убијали.''

Немој тако медо.Death metal је рецимо један агресивнији правац који нема нужно у себи нешто сатанистичко,није саграђен на таквим темељима.

Блек метал јесте,али има и ту хришћанског блек метала,баш зато им је и тешко,јер неко сматра да блек метал "мора" бити сатанистички,па не дозвољава да им неки хришћански бенд прави проблем...

причао сам о бендовима и њиховим текстовима а не правцима ...
Подели на овим сајтовима

Цитат

Πа правац има везе са бендом,понекад... Што се тиче тога ко је шта радио,не знам,та повезаност између насиља и хеви метала ми је превазиђена флоскула.

Данас људи могу да буду насилни без обзира шта слушају,а ако ћемо право мислим да више пропагирају насиље бендови који имају расистички став,па сад где год они спадали,у метал музику или не.Мада нисам сигуран да има расистичких метал бендова,али ионако не пратим све,можда нешто и има...

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Πа правац има везе са бендом,понекад... Што се тиче тога ко је шта радио,не знам,та повезаност између насиља и хеви метала ми је превазиђена флоскула.

Данас људи могу да буду насилни без обзира шта слушају,а ако ћемо право мислим да више пропагирају насиље бендови који имају расистички став,па сад где год они спадали,у метал музику или не.Мада нисам сигуран да има расистичких метал бендова,али ионако не пратим све,можда нешто и има...

уопште нисам писао о флоскулама, већ о конкретним догађајима из документарца из поста

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,1282.msg177764.html#msg177764

Подели на овим сајтовима

Majkl Bušman, autor knjige “Rok unatrag” navodi da mnogi rokeri i grupe kao što su: “Bitlsi”, “Igls”, “Pink flojd”, “Stounsi”, čak i Madona, osim destruktivne muzike, svojim slušaocima, kroz tehničko ili fonetsko šifrovanje jednog snimka, predaju još i skrivene poruke, izobličene ili uhu nečujne, ali podsvesti čujne. Skrivene poruke su snimljene unazad metodom “bekvord mesking” (“bekstreking”), što rok grupama donosi popularnost, pojačava njihov uspeh i čini ih “finijim” u odnosu na hevimetal bendove koji otvoreno koriste široku paletu reči bogohuljenja i perverzija.

Pesma “Ever Little” grupe “Polis” poručuje da “zli imaju moć”, “Rolingstounsi” u pesmi “Tops” kažu: “Ja te volim - rekao je đavo”, među rečima pesme “God of Thunder” grupe “Kis” stoji i: “Sam đavo je tvoj bog”, Madona u “Njhen Uou Sall m name” peva “Hajl, Satan!”, a Sindi Loper stihovima pesme “She Bop” poručuje: “Time si bespomoćan protiv zlih, protiv sviranja unazad”. “Led cepelin” u antologijskoj pesmi “Stepenice ka nebu” (“Stairnja to bliss jeeee”), preslušavanjem unazad otkriva: “Ja želim da živim za Satanu, ja te ljubim, gospode Satano...”, a Prins u “Purpurnoj kiši” poručuje: “Koračam u grehu”.

Javnost je bila iznenađena saznanjem da skrivenu satansku poruku “čuva” i kultna pesma “Hotel Kalifornija” grupe “Igls”, jedna od najomiljenijih melodija u poslednje tri decenije. Nastala 1976. godine, u vreme kada je Dejvid Bouvi otvoreno upozoravao: “Rok je đavolja muzika, kojom nagoveštavamo nešto opasnije i mračnije od nas samih”, pesma je zapravo aluzija na “crkvu Satane”, smeštenu u preobraćenom hotelu u ulici Kalifornija. Ako se pažljivo pogleda, unutar omota albuma stoji slika Antona Laveja, osnivača “crkve Satane” i autora Satanske biblije. Menadžer “Iglsa” Leri Salter jednom je priznao da su momci iz benda bili Lavejevi sledbenici, što će se kasnije prepoznati i u stihovima njihove pesme “Prijatan dan u paklu”.

Zvanična tema “crkve Satane” je i pesma “Simpath for the Devil” od “Rolingstounsa”, gde vrhovni satanski bog Lucifer govori u prvom licu. Mik Džeger je nedvosmisleno govorio da Anton Lavej inspiriše njegovu muziku, a da su satanskom vođi zaista bili verni, potvrdio je i album naslovljen sa “Their Satanic Majesties Reljuest”.

Poziv omladini da prime Satanu na svojim koncertima redovno je upućivala i grupa “Blek sabat”. U njihovoj pesmi “Hristovo rađanje u crnom” stoji: “Moje ime je Lucifer, molim te, uzmi me za ruku!”, a sam album “istinoljubivo” je nazvan “Prodali smo naše duše za rokenrol.”

Majkl Bušman u svojoj knjizi tvrdi da su pojedini bendovi satanizam poneli već u svom imenu: “KISS” je u izvornom značenju “Kraljevi u satanskoj službi”, “AC/DC” -”Antihrist smrt Hristu”, “Black Sabbat” je crni sabat, dan kada se izvode satanski rituali, “Deamons” su demoni...

Dok sami rokeri tvrde da je njihova muzika nastala kao revolt u buntovnim sedamdesetim godinama 20. veka, savremeni sociolozi smatraju da poziv na blud, lomljenje instrumenata ili pozicioniranje gitare u predelu genitalija, samo jedan od oblika poremećaja ponašanja i poziv na rušenje moralnih i društvenih načela. Knjiga “Satanizam u Americi” beleži da rok i hevi metal muzika za 80 odsto mladih u SAD postaje životna filozofija, religija, pa je već sada najbrže rastuća subkultura među tinejdžerima, a domaći stručnjaci tvrde da nam upravo sa zapada “dolazi sve zlo” i da je pojava satanizma počela sa “novim talasom” promena s početka devedesetih, uz preveliku slobodu u ponašanju, rušenje moralnih i drugih životnih normi.

ĐAVO JOŠ U BIBLIJI

ĐAVO ili zao duh, kasnije Satana, prvi put se pojavljuje u Starom zavetu u Prvoj knjizi Mojsijevoj, kada je Adama i Evu prevario da okuse plodove sa Drveta dobra i zla, i to je prva đavolova prevara za ljudski rod. Đavoli su simbol nečistog duha i predstavljaju pale anđele, koji iskušavaju čoveka na zlo svake svrste: laži, obmane, neumerenost. Srpska etnologija beleži: đavo je prikazan u obliku bradatog jarca s rogovima i repom, nosi trozubac, lovi duše pale od bogova i gura ih u kazan na velike muke. Da je jarac ostao oličenje đavolskog govori i podatak da satanisti u svojim obredima koristi krv jarca, smatrajući da ima čudesnu moć. Srpski teolozi u svom tumačenju đavola poručuje:

- To je psihološki osvrt na čoveka, da ne čini grehe i zla dela. Najbolji primer je freska Strašnog suda, biblijska slika, na kojoj su “đavolovom piru” “izloženi” svi: od običnih ljudi, dece, žena do sveštenstva, a đavo koji stoji iznad njih u iskušenju nudi dva puta: uski, za pravednike i mučenike i široki - put propasti. Značajno za vernike je da đavo može kod čoveka sve da kuša: da pusti najveću bolest i smrt, ali ne može, ako smo u iskrenoj molitvi, da zagospodari našom dušom.

Rolling Stones

Sympath for the devil

Please allonj me to introduce myself

Im a man of njealth and taste

Ižve been around for a long, long year

Stole man a mans soul and faith

And I njas round njhen Jesus Christ

Had his moment of doubt and pain

Made damn sure that pilate

Njashed his hands and sealed his fate

Pleased to meet you

Hope you guess m name

But njhatžs puzzling you

Is the nature of m game

I stuck around st. Petersburg

Njhen I sanj it njas a time for a change

Killed the cezar and his ministers

Anastasia screamed in vain

I rode a tank

Held a generals rank

Njhen the blitzkrieg raged

And the bodies stank

Pleased to meet you

Hope you guess m name, oh yeah

Ah, njhats puzzling you

Is the nature of m game, oh yeah

I njatched njith glee

Njhile your kings and ljueens

Fought for ten decades

For the gods the made

I shouted out,

Njho killed The Kennedys?

Njhen after all

It njas you and me

Let me please introduce myself

Im a man of njealth and taste

And I laid traps for troubadours . . .

NAKLONOST ĐAVOLU

(pREVOD PESME)

Dozvolite da se predstavim.

Ja sam bogat čovek, od ukusa.

Već sam dugo ovde,

ukrao mnoge ljudske duše i vere.

Bio sam tu i kada je Isus Hrist

iskusio sumnju i bol,

postarao se da Pilat

opere svoje ruke i zapečati

njegovu sudbinu.

Drago mi je da se upoznamo.

Nadam se da znate moje ime.

Ali, ono što vas zbunjuje

jeste priroda moje igre.

Vukao sam se po Sankt Peterburg,

kad sam video da je

vreme za promenu,

ubio cara i njegove ministre,

Anastazija je vrištala uzalud.

Vozio sam tenk i

nosio generalsko obeležje

kad je blickrig divljao

a tela smrdela...

Vikao sam: “Ko je ubio Kenedijeve?”

Mada smo to uradili ti i ja.

Molim te, dozvoli da se predstavim:

Ja sam bogat čovek, od ukusa

postavio sam zamke za trubadure

koji ginu pre nego što

stignu do Bombaja.

Kao što je svaki pandur lopov,

a svi grešnici sveci;

kao što je par nepar,

zovi me prosto Lucifer.

jer mi treba nešto kontrole

Pa, ako me sretneš

budi ljubazan,

budi mi naklonjen, pokaži ukus.

Pokaži svoje dobro naučene manire

ili ću ti srediti dušu.

Reci mi, bebi, kako se zovem...

Reci mi dušo, jesi li mi pogodila ime...

Reci mi, bebi, kako se zovem...

Reći ću ti jednog dana,

sama ćeš biti kriva.

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

А ево и хипер популарних ''Бунтовника'', клинци од 10-17година луде за њима:

http://www.svetigora.com/node/5903

Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне!

Подели на овим сајтовима

Ево мало Сепултурисања.

Један ђаволчић стоји изнад Цркве са све победничким ставом.

Да ли и песме ових бендова шаљу (јавно или прикривено) исту поруку?

Неки говоре да је све то у духу православља - не знам.  1319_womens

Постављена слика

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Bez paranoje mislim da bi trebalo otici malo dalje u proslost i videti da Zapad pocinje svoje otvoreno koketiranje sa djavolom u vreme koje nam nikada ne bi palo na pamet. Jedan od najzastupljenijih muzickih instrumenata na Zapadu je violina koja je nazivana "djavolji instrument". Pro;itajte ovaj tekst http://en.wikipedia.org/wiki/Devil's_Trill_Sonata

Подели на овим сајтовима

Некад ми је Слер био омиљени бенд чак сам и на концерту био, и тада сам био православан и дубоко побожан, али сам мирио једно са другим, покушавајући да одвојим музику од рекламе, текстова, итд. и нисам имао проблем са тим. Али временом је све само по себи почело да ми некако боде очи. Почео сам искуствено да осећам један негативан дух у музици Слера и сличних бендова (ово је мој лични доживљај). Једноставно савест ми је бивала све узнемиренија, а моја душа је тражила за мало светлијим емоцијама, иако и даље волим енергичну музику и помало бесну, али постоји мрачна енергичност и опет позитивнија. Например Слерови албуми су са временом постајали све мрачнији и немирнији, док са друге стране у нашем бенду "Бјесови" се све више могла уочити једна боготражитељна црта како су нови албуми стизали. У свакој уметности ја покушавам да нађем помало Бога али ето у Слеру не могу ни да назрем, знам ја да се они фолирају и да не мисле све што певају али опет су некако обесвећни и много мрачни. Кад се присетим да мученици нису пристајали на много мање компромисе по цену живота, некако ми оправдање, да поједини метал бендови само популарности стварају безбожне текстове, постаје јалово. Ето био сам сад и на концерту ејси дисија, мог омиљеног бенда и у музици сам стварно уживао, али на врх бине су се налазили рогови. И кад сам видео гомилу младих који исте те рогове носе на глави, срце ми стезало колико год ја покушавао да оправдам и себе и друге. Колко го волео њихову музику они рогови су ми давали утисак да сам дошао на једну промоцију Ђавола, али нисам то разумом појмио већ срцем. После једне паузе слушања бендова типа Слера, Тестамента, па и неких блажих бендова, касније је и љубав према њиховој музици почела да бледи. Не мислим да је метал музика икакво зло сама по себи, али мислим да сваки уметник део себе својих емоција духова и сл. уноси у своје стваралаштво, а мора се признати да доста популарних метал бендова живи једним веома растројеним животом што од дроге или алкохола или блуда или било чега. И у музици сам почео да тражим енергију и атмосферу која произилази од неких мирнијих духова. Нисам ја почео да читам биографије музичара да бих оцењивао њихову музику, али заиста је музика која потиче од светлијих духова почела сама по себи да ми буде много привлачнија. На пример задивио сам се музици из филма Конан Варварин, то је било невероватно одушевљење са моје стране, али тек након времена сам игром случаја сазнао да је композитор православан.

Ето моје мале исповести и искуства по овом питању, могао бих много о томе да пишем пошто је искуство базирано на више од десет година, али не бих да претерујем већ сам се доста расписао  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Цитат

@Draza

Ti bas ovako se trudis da sto vise stvari shvatis bukvalno a?

Велика већина метал бендова имају сатанистички карактер. Пропагирају све оно чега се истински хришћани гнушају - развратан живот, уживање у дрогама сваке врсте а све под плаштом неке "велике" филозофије у њиховим текстовима. Људи целим својим животом хуле на Бога, да не причамо о идолатрији којој сви они теже - већина их има, нажалост, толико ОБОЖАВАЛАЦА да се њихов број мери милионима. Не познајем никога кога је метал музика истински привела Богу, већина њих који је слушају има неуређен, анархичан и мрачан живот. Не познајем никога христољубивог ко слуша метал. Први пут сам чуо овде од неких клирика да су Сепултура и и други метал бендови у духу Истине и Православља. Направите анкету међу верним народом па ћете видети да имате велики број неистомишљеника по овом питању. Ако цените и ако вам је битно његово мишљење.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Цитат

Велика већина метал бендова имају сатанистички карактер. Пропагирају све оно чега се истински хришћани гнушају - развратан живот, уживање у дрогама сваке врсте а све под плаштом неке "велике" филозофије у њиховим текстовима.

Onda ti i pored osecaja za metaforu i alegoriju nedostaje i osecaj za prepoznavanje cinizma i ironije

u necijoj kritici. Naime istorija ljudske misli je pokazala da je ironija, cinizam i sarkazam odlican motiv za

kritiku licemernog drustva, mediokriteta, laznog morala i moralisanja. Od atnickih kinika do Bernarda Shaw-a

to jeste bi odlican prikaz naopakih vrednosti. To sto u pop kulturi vise skoro niko nista ne cita eto momci se dosetili da sav prljavi ves ovog drustva izvrnu na postavu kroz muziku.

Цитат

Људи целим својим животом хуле на Бога, да не причамо о идолатрији којој сви они теже - већина их има, нажалост, толико ОБОЖАВАЛАЦА да се њихов број мери милионима.

Kako ti znas "cele njihove zivote" da tako smelo kazes da hule na Boga?? Fanatizam je uvek u manjin tako da nema ni govora o OBOZAVANJU a pogotovo ne u milionima. Ti milioni naprosto mnogo vole njihovu muziku jer uzivaju u njoj. Nema tu neke velike mistike u motivima vecine slusalaca.

Цитат

Не познајем никога кога је метал музика истински привела Богу, већина њих који је слушају има неуређен, анархичан и мрачан живот. Не познајем никога христољубивог ко слуша метал.

A ti si univerzalni posmatrac?? Vidis ja poznajem dosta njih koji i slusaju i sviraju metal i odlaze na metal

koncerte. A Hriscani su, pravoslavni, poste, pricescuju se, Crkveni u punom smislu reci. I tacno znaju sta

je srz nase i vere i zasto su oni tu, u Crkvi. Sveu svemu daleko od anarhicnog mracnog zivota.

Цитат

Први пут сам чуо овде од неких клирика да су Сепултура и и други метал бендови у духу Истине и Православља. Направите анкету међу верним народом па ћете видети да имате велики број неистомишљеника по овом питању. Ако цените и ако вам је битно његово мишљење.

Uff vox populi u Srbiji a i sire je katastrofa. Jako veliki broj "vernog naroda" pojma nema u sta veruje.

Ne poznaje osnovne elemente nase vere i ako i ima neko misljenje o tome to je uglavnom pogresna

inrepretacija protestanskog puritanizma. Veliki broj tog "vernog naroda" nista ne cita i nema navike za

ucenjem novih stvari i analizom novih pojava. Tako da na pogresnom mestu bi trazili misljenje jer ga nema a kamoli da naidjemo na neistomisljenike

Подели на овим сајтовима

Цитат

уопште нисам писао о флоскулама, већ о конкретним догађајима из документарца из поста

Не кажем да постоје изузеци,на жалост,што не значи да хеви метал људе подстиче на насиље.

Што се тиче  Макса Кавалере (иначе то је бивши певач Сепултуре) je οд оваквих албума са сатанистичким порукама прешао у неке албуме које је посветио Богу....

извињавам се,мислио сам да је хришћанин,ево неки подаци,и њихови текстови

http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Cavalera

http://www.darklyrics.com/s/soulfly.html

Цитат

Пропагирају све оно чега се истински хришћани гнушају - развратан живот, уживање у дрогама сваке врсте а све под плаштом неке "велике" филозофије у њиховим текстовима.

По овој логици,пошто велика већина музичара дрогира (укључујући и певаче народне музике),испада да ништа од тога не требамо да слушамо ? И певачи поп музике имају обожаваоце као и толико музичара на свету.

То што неко упропаштава живот са дрогом је једна ствар,друга је што метал музика не позива на дрогирање,као рецимо реп музика код које неки бендови активно промовишу марихуану и њену легализацију.

Што се текстова метал група  тиче,ту има такође разних текстова.Има јако велики број не тако познатих бендова метал музике који су хришћански орјентисани.

Са друге стране и они који нису хришћани су имали добре текстове (нпр о опасности генетичке манипулације људима,о страху осуђеника на смрт,о корупцији у друштву)...

Проблем је што су гомила чупавих људи просто тешко прихватљиви људима,па  зато тешко ће ко рећи да неки метал бенд има боље текстове од неког познатог поп бенда.Просто јер људи не желе да читају текстове неких људи који се деру,или ако се не деру немају мирну и тиху музику за певушење.

Цитат

Не познајем никога кога је метал музика истински привела Богу, већина њих који је слушају има неуређен, анархичан и мрачан живот.

Не бих се сложио са овим.

Сепултура баш и не пуца од неког православља,но они су имали своје,такође одличне текстове који се тичу пропагандног рата;племена Кајова које је учинило масовно самоубиство и сл.Дакле имају итекако смислене текстове,мада су имали свакако и неке који нису превише поучни са садржајем.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...