Jump to content

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

klapklapPuna podrška za stranicu,pokretača teme i učesnike!

Ne treba se bojati pričati o bilo čemu(nekad je prijatno,nekad nije),ali samo otvorenim pristupom svakom problemu idemo ka istini.Da li smo na pravom putu to ćemo već osjetiti,a osjećanja i razum su nam od Boga dati da se služimo njima kako bi išli pravim putem...Svi moramo prepoznati kada se u stvari osjećamo dobro i kada činimo dobro i sebi i drugima.Važno je koliko mi prepoznamo prave vrijednosti u svemu što nam se u životu nameće pa i u ovoj vrsti muzike.Shodno sklonostima,periodu života,vremenu i prostoru i situaciji u kojoj se nalazimo neka vrsta muzike će "biti super"...Kada ćemo se osjećati bolje da li kada  ljepotu muzike prepoznaje duša ili strasti unama?Šta želimo ako se odlučimo za agresivne,smišljeno nametnute,komercijalne dušepogubne pravce u muzici ili još bolje šta ostaje u nama poslije takvog koncerta...uglavnom trenutno prividno opuštanje,a poslije praznina..... 

Da li više volite onaj osjećaj ispunjenosti u duši koji izazivaju prvi taktovi muzike bez obzira što još niste ni čuli tekst ni vidjeli izvođača, ali ste osjetili "da je "to"..to...      4chsmu1 Oprostite željela sam ovo da prokomentarišem na ovaj način(malo "smaram")ali bilo je namjerno 0409_feel Pozdrav svima :drugarstvo:          hvala na strpljenju      dobar deckonasznak

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Не познајем никога кога је метал музика истински привела Богу, већина њих који је слушају има неуређен, анархичан и мрачан живот.

Један је пред тобом.

Где си, не видим те!?  dobar decko

Има ли још ко?

Ево га још један!  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Zašto uvek kad se spomene metal odmah se misli na satanizam? To je zato jer većina ljudi ima pogrešno mišljenje o metal muzici. Svi ti "vernici" prvo što rade je pljuju po nečemu što ne poznaju.

Ja sam vernik i verujem da me je pre nekih 8 meseci hristos posetio u snu, kada mi je bilo najgore, i da mi je ispričao neke stvari i od tada sam se promenio i mnogo bolji sam čovek, tako se i osećam iznutra, imam neki spokoj i mir, koji pre nisam imao. A spolja sam otao isti, metalac, sektaš za okolinu, iako o pravoslavnoj religiji znam više od tih "vernika" koji me napadaju. Isto zbog toga nisam uspeo da se upišem na Teološki fakultet...

Добродошао драги брате Necrofenser-у...

Па лепо си приметио да "верници" често забораве да се 80% Јеванђеља своди на проблеме са фарисејима и другим лицемерним верницима. На жалост, култ фарисејштине ни у хришћанству није "преминуо."

Многи "верници" имају предрасуде када су у питању припадници поткултура, а не схватају (или, на против, можда исувише добро али подсвесно схватају) да су неформалне поткултуре младих често бунт против лицемерја и моралног релативизма. С друге стране, немој онда ти да улазиш у исту замку, па да се "лицемерно" бавиш лицемерјем и начином веровања других верника - тиме поништаваш себе, зар не?

Рекавши ово, требало би рећи јпш неке ствари.

Посета Христа у сну? Чекај, без намере да доводим твоје речи у сумњу, али, зашто не кажеш да си једноставно сањао Христа. Наравно, глупо је тврдити да Христос не може да те и посети у сну (као што је чинио у случају неких светитеља), али, свекако је опрезније рећи да си га сањао.

Одлично је што желиш да упишеш богословски факултет, пошто, као и сваки озбиљан и одговоран човек желиш да знаш оно у шта верујеш. Када сам својевремено уписивао ПБФ, веруј ми, сигурно сам био много гори верник од тебе (као што сам вероватно и сада). Немој себи да допустиш да те обесхрабре било какве предрасуде средине, али покушај и да не носиш на својим плећима претешко бреме "доказивања" да металци нису секташи. Као неко ко се труди да се озбиљно бави проблематиком секти, ја у јавним наступима одговорно и чињеницама браним став да припадност неформалној поткултурној групи није аутоматски и припадност "секти." Али, на жалост, бранећи овакав став личним примером, мораћеш да улудо трошиш превише енергије. Углавном, као личност, ти јеси непоновив и боголик, без обзира коју музику слушаш или како се облачиш. Уколико следиш две заповести Љубави, које је Христос дао у Новом Завету ти онда јеси на Христовом путу. Избор да ли ће тај пут бити лакш или тежи у многим аспектима је и на теби. Ако желиш да њиме ходаш као припадник метал поткултуре, наоружај се онда стрплењем и смирењем да изнесеш све осуде оних који себи дају праву да ти суде, не видевши притом да су попут оног фарисеја који се у молитви Богу захваљује што није као "онај цариник.

У сваком случају, никад немој себи да допустиш да свој став о вери градиш на основу "верника" - ако то будеш радио, бићеш само "друга страна медаље."

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Zašto uvek kad se spomene metal odmah se misli na satanizam? To je zato jer većina ljudi ima pogrešno mišljenje o metal muzici. Svi ti "vernici" prvo što rade je pljuju po nečemu što ne poznaju.

Ja sam vernik i verujem da me je pre nekih 8 meseci hristos posetio u snu, kada mi je bilo najgore, i da mi je ispričao neke stvari i od tada sam se promenio i mnogo bolji sam čovek, tako se i osećam iznutra, imam neki spokoj i mir, koji pre nisam imao. A spolja sam otao isti, metalac, sektaš za okolinu, iako o pravoslavnoj religiji znam više od tih "vernika" koji me napadaju. Isto zbog toga nisam uspeo da se upišem na Teološki fakultet...

Ево нека моја мала созерцавања о хеви металу...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4602.msg164725.html#msg164725

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

A stvarno, odakle im da heavy ima neke veze sa satanizmom.

Ne kontam. Pa i da ima, kakve to ima veze, osim što su oni hrišćani?

Satanisti bi rekli za one religious rock pesme 'Šta slušaš to, ima veze sa hrišćanstvom?'.

Dve religijske grupe.

Брате Дарко, а 'си вид'о ово ?    4chsmu1

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,6641.msg181211.html#msg181211

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

јес да је сиров и бруталан спот, али ако је Дантеова Божанствена Комедија сатанистичка - онда је и ово - пошто је по томе рађен цео албум а ова песма се односи на треће певање.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dante_XXI

ево и речи песме:

Abandon all hope he who enter here

Eternal pain that runs among the lost

It's the fiction of life

What you are is what you live

It never made a fucking difference to you

In the eyes you can see the truth

It's the fiction of life

I'm going deep no other way

Lost, who enter here

Nothing seemed to go as planed

It makes no difference with the choices I make

I'm convicted in life

Don't want to make the same mistakes

Lost, who enter here

Can't live with the faults

There is no remorse for you and me

Convicted in life,

Fiction in life,

Victim in life

Подели на овим сајтовима

http://www.openlatch.com/LATCH%20(Vol%201,%20proof%20CR,%20Gath%208,%20IP%20mar,%20art,%20Teutsch).pdf

Another spiritual aspect that appears in both Dante’s Divine Comedy and Sepultura’s Dante XXI is the nature of one’s dual positions on Earth and in eternity (per New Testament tenets as Dante would have understood them). Dante, of course, tackles this on the spiritual level whereas Sepultura attempt to discuss the question, not necessarily answer it, on the temporal level. In “Convicted in Life,” the opening line, “Abandon hope who enter here,” is the message conveyed on the gateway into Hell in Canto 3 of Inferno. However, the main focus of the song is not on how individuals end up in the traditional other-worldly Hell but on how they end up in Hell on Earth. According to Green, “Convicted in Life” examines the lives of individuals living in favelas, or Brazilian shanty towns. He states, ''[P]risoners [in these favelas] were born convicted and not given the opportunity to change. People see them negatively, and the [prisoners] in the favela end up believing the negativity themselves.”

In many aspects, this iidea matches with Dante’s view of individuals in Hell. The celestial eagle in Dante’s Paradiso voices the question of God’s justice as it relates to his punishments:

For you would say, “A man is born along

the shoreline of the Indus River; none

is there to speak or teach or write of Christ.

And he, as far as human reason sees,

in all he seeks and all he does is good;

there is no sin within his life or speech.

And that man dies unbaptized, without faith.

Where is this justice then that would condemn him?

Where is his sin if he does not believe?”

(Paradiso 19.70-78)

The eagle then answers the question by saying “Even / as are my songs to you—past understanding— /such is Eternal Judgment to you mortals” (lines 97-99). The eagle’s words harken back to the words of Virgil in Inferno 3, when Virgil discourses about the damned souls whose punishment awaits them while “celestial justice spurs them on” (line 125). The judgment and the justice become indiscernible to mortals; as Stevens says, the Eagle’s song makes “the contrast of earthly ignorance to heavenly Wisdom” clear (4). While Sepultura’s song does not ask the question on a spiritual level, it still presents the quandary in a way that makes the listener ponder the reasons for such inescapable problems: “Nothing seems to go as planned. / It makes no difference with the choices I make. / I’m convicted in life” (“Convicted”).

----------------

In the music video for “Convicted in Life,” there is a picture of a bridge descending into hell, full of people. What does this scene mean?

Green: For me, these people are those who stand by in life and do nothing to better themselves or the people around them in any way. They did no evil but they also did no good. They are the bridge that links us to things to come that are worse. Hitler came to power because of this. Bush came to power because of this.

Why the title Dante XXI?

Green: To show that many of the same problems that were happening in Dante’s time are still happening today in the 21st century.

http://en.wikipedia.org/wiki/Derrick_Green

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости

Сигурно Роги ниси видео ову тему.. crvenilo

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Прелистао сам ову тему, нисам стиго да прочитам све поруке, али морам да се јавим као неко ко познаје метал-рок-панк музику.

Као прво, кад се каже сатанизам, прво се помисли на метал музику! То је најобичнија предрасуда. Постоји само једна врста сатанистичког метала а то је Дед Метал. То су сатанистичке групе и то је чињеница. Неки су горе постављали слике и клипове тих болесника. Имам другаре који познају метал боље од мене па су ми показивали спотове тих дивљака, неке сотоне ваде људе из гробова, крици неки... болест!

Али то је једна врста метала, само део музике која је онда цела сатанизована! Зашто? из незнања, предрасуда.

Баш док су моји другари расправљали да ли је једна група сатанистичка (о Сепултури је била реч), један од њих је лепо константовао:

''Гранд је већи сатанизам од свих метал група заједно!''

И то јесте тако! Погледајте понашање неког ко слуша рок и неког фенсера, фолкера...

Метал музика, па чак и да није праволавна и да се групе не изјашњавају тако, промовишу много бољи начин живота! Рок култура је нормална! Један рокер није криминалац, то је обично неки отпадник кога је друштво неправедно одбацило, текстови су о неправди! Постоје и националистички настројене и Православне групе у року и металу, отворићу тему где ћу да их поставим. Дакле, један нормалан стил живота.

Погледајте неког фолкера, неког ко слуша Карлеушу, Секу, Цецу... Погледајте дванаестогодишње девојчице у минићима, погледајте дванаестогодишњаке који дувају траву и у телефонну држе слике Кнелета, Пинкија и сл. Е, то вам је продукт турбо фолка. Сва ова убиства по дискотекама, туче малолетника све је то последица Пинка и Гранда. А за то време неки металци без динара у џепу смрзавају се на некој клупици у парку... Па ко је од њих сатаниста?

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Сигурно Роги ниси видео ову тему.. 4chsmu1

Е, то је права тема!

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Прелистао сам ову тему, нисам стиго да прочитам све поруке, али морам да се јавим као неко ко познаје метал-рок-панк музику.

Као прво, кад се каже сатанизам, прво се помисли на метал музику! То је најобичнија предрасуда. Постоји само једна врста сатанистичког метала а то је Дед Метал. То су сатанистичке групе и то је чињеница. Неки су горе постављали слике и клипове тих болесника. Имам другаре који познају метал боље од мене па су ми показивали спотове тих дивљака, неке сотоне ваде људе из гробова, крици неки... болест!

Али то је једна врста метала, само део музике која је онда цела сатанизована! Зашто? из незнања, предрасуда.

Баш док су моји другари расправљали да ли је једна група сатанистичка (о Сепултури је била реч), један од њих је лепо константовао:

''Гранд је већи сатанизам од свих метал група заједно!''

И то јесте тако! Погледајте понашање неког ко слуша рок и неког фенсера, фолкера...

Метал музика, па чак и да није праволавна и да се групе не изјашњавају тако, промовишу много бољи начин живота! Рок култура је нормална! Један рокер није криминалац, то је обично неки отпадник кога је друштво неправедно одбацило, текстови су о неправди! Постоје и националистички настројене и Православне групе у року и металу, отворићу тему где ћу да их поставим. Дакле, један нормалан стил живота.

Погледајте неког фолкера, неког ко слуша Карлеушу, Секу, Цецу... Погледајте дванаестогодишње девојчице у минићима, погледајте дванаестогодишњаке који дувају траву и у телефонну држе слике Кнелета, Пинкија и сл. Е, то вам је продукт турбо фолка. Сва ова убиства по дискотекама, туче малолетника све је то последица Пинка и Гранда. А за то време неки металци без динара у џепу смрзавају се на некој клупици у парку... Па ко је од њих сатаниста?

Da, znamo, rekao sam ja to na nekoj temi, sve to što si napričao izuzev toga za Grand.

Death metal nisu satanisti nego BLACK metal, to si ti pomešao.

A nisu samo satanisti, imaš i hrišćanske BLACK METAL bendove, pitaj Akvilia da ti da imena.

Death ima motive krvi, ustanka mrtvih iz grobova, smrti i posle toga još krvi ali mislim da nisu nominalno satanisti.

Blekeri jesu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...