Jump to content

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

Није некад лоша шутка, испразни се човек.  molimmmmm

Eh zbog sutke ja umalo da ostanem bez nosa! Kako god da uletim u nju sav se izlomim. Zadnji put sam bio pre mesec dana na Six pack-u u Uzicu i svog su me izlomili. Dva dana sam lezao u krevetu nepokretan  joooj

Ал си се барем испразнио  isus-sinai

Da, to stoji. Sad znam fazon kako uleteti u sutku i izbeci svaki nezgodan udarac. Uvek prvi protrci kroz sredinu i sklanjaj se od debelih sto se laktaju. Ovi ostali ti manje vise ne mogu nista. slavabogu

Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada.

Подели на овим сајтовима

Убише нас предрасуде, и није тачно да "прост" народ по сваку цену осуђује хеви метал, осуђују га они који су аргоантни који не разумеју ту музику и не познајује па као и већина Срба напада оно што се мало разликује или што не разумеју, а ја лично познајем доста "простог" народа који слуша метал. А искрено тај исти прост народ ми није никакво мерило. Дал слуша Тестамент или Гогу исто му дође, уствари не баш исто, Тестамент је много музички квалитетнији, ово одговорно тврдим као неко ко се бави музиком око десет година.

Слушао сам метал музику некада (мада нисам био загрижени металац), а имам и ја довољно музичког стажа (мало дуже од 10 година свирам гитару) па могу донекле да проценим и о квалитету и о духу музике коју слушам. Хејви метал нема ништа са православним хришћанством, то нека знају браћа која су у недоумици око овога. Може се неки бенд и декларисати као хришћански, али деловањем и животом својих чланова, поруком из својих текстова и насилном и дивљом мизиком сведоче управо супротно. Не спорим да међу хејви металцима има јако интелигентних људи али шта то вреди кад је и сам сатана интелигентнији од свих нас заједно па опет непрестано пљује на Творца.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Није некад лоша шутка, испразни се човек.  molimmmmm

Да и шутка је у духу хришћанства. О јеееееее.  isus-sinai  slavabogu

Подели на овим сајтовима

Убише нас предрасуде, и није тачно да "прост" народ по сваку цену осуђује хеви метал, осуђују га они који су аргоантни који не разумеју ту музику и не познајује па као и већина Срба напада оно што се мало разликује или што не разумеју, а ја лично познајем доста "простог" народа који слуша метал. А искрено тај исти прост народ ми није никакво мерило. Дал слуша Тестамент или Гогу исто му дође, уствари не баш исто, Тестамент је много музички квалитетнији, ово одговорно тврдим као неко ко се бави музиком око десет година.

Слушао сам метал музику некада (мада нисам био загрижени металац), а имам и ја довољно музичког стажа (мало дуже од 10 година свирам гитару) па могу донекле да проценим и о квалитету и о духу музике коју слушам. Хејви метал нема ништа са православним хришћанством, то нека знају браћа која су у недоумици око овога. Може се неки бенд и декларисати као хришћански, али деловањем и животом својих чланова, поруком из својих текстова и насилном и дивљом мизиком сведоче управо супротно. Не спорим да међу хејви металцима има јако интелигентних људи али шта то вреди кад је и сам сатана интелигентнији од свих нас заједно па опет непрестано пљује на Творца.

Драго ми је да смо браћа по инструменту, а нико није ни рекао па хеви метал има директне везе са православним хришћанством, духовна музика је једно а световна нешто сасвим друго, али исто тако не може се рећи да је сваки метал бенд антиправославан, то је једноставно музика која изражава нечије емоције кроз одређену форму, нити сви текстови носе лоше поруке, нити је свака метал музика насила, шта је насилно и дивље у рецимо металикиним баладама, али исто тако не треба повезивати енергичност са насиљем и бесом, моравац је итекако енергичан, или например Шостаковић у својој петој синфонији написаној инспирисаном Стаљиновим режимом, гусле да не помињем колко су дивље и колко је то нехармонична музика. Понављам опет да сам против сваког сатанизма у музици, али опет кажем није свака световна музика сатанска као ни свака метал музика. Метал музика је само форма која се може итекако "осветити" хришћанским вредностима, опет понаваљам не да то буде духовна музика него да једноставно лежи на здравој основи која би могла да пружи уметнички угођај а да притом не носи никакву негативну поруку или енергију. Као и свака уметничка форма. Шта мислиш да су етно песме увек биле у хришћанском породичном духу, ако тако мислиш вараш се. Доста њих је настало на основама паганизма, али је доласком хришћанства задржана музичка форма а садржај "освећен" или узми позоришта која су некад била пљуваонице хришћанства. Или било коју уметничку епоху. Хришћанска уметност је увек настајала као судар хришћанства са већ постојећим уметничким формама, и тако је једно од другог узимало оно најбоље и настајала је хришћанска уметност. Нисам историчар уметности ако има неко на форуму може много боље од мене то да представи.

А за шутку ако ниси приметио сви се шалимо и спрдамо са тим.

И још, тачно сам знао да ћеш се ухватити краја мог опширног текста који најмање говори о свему и који је најмање објективан и најмање има везе са темом. Ја се уби горе пишући а ти се ухвати оног дела који је више лична критика народа него аргумент у одбрани свог става

Подели на овим сајтовима

Сложио бих се са aquilio да нема "хришћанског метала" - постоји само метал који има своје поджанрове heavy,death,black,progressive,power,gothic итд.Али због хришћанске тематике којом се баве,добили су свој жанр под који их гурају а то је хришћански метал.Уствари,хришћани се данас тако и препознају јер тематика којом се они баве није била уобичајена за одређене метал жанрове.Међутим најчешће су бендови који спадају под хришћански метал,брутално потцијењени и не баш толико слушани.

Данас је та сцена знатно проширена и може да се наиђе на свашта.Чињеница је да 80% тих бендова долази са запада гдје морамо признати хришћанство има одређену кризу.Ја на бендове са хришћанском тематиком и генерално метал у цјелини гледам као на један позив и вапај најчешће младих људи за смислом.Чак сам и примјетио да је хришћанска тематика доста заступљена међу данашњим бендовима,јер је непролазна,жива и увјек ватрена.Не желим да анализирам колико је све то хришћанско у својој суштини али јесте једна огромна жеђ за благодаћу,најдубљом потребом сваког човјека.Лијепо је о томе писао и Монах Давид у часопису Логос,са оним поднасловом "Масовна хистерија и безблагодатни плач",осврћући се на концерте,као замјену за богослужбену заједницу и наравно плач који је порвшан и емотиван и у себи не носи покајничко расположење.

Бенд Extol је својом пјесмом The Prodigal Son,препричао јеванђелску причу о блудном сину у детаље.По мени врло поучно.Е сад,музика је ствар укуса.Мени се свиђа јер је снажна и преноси поруку на начин својствен одређеном метал жанру.

Extol-The Prodigal Son

Бенд Becoming The Archetype је одрадио пјесму How great thou art,хришћанску химну коју је написао Шведски пјесник Carl Gustav Boberg која је и традиционална шведска фолк пјесма.Иначе пјесма је са њиховог задњег албума који се зове "Dichotomy" и тематски је скроз хришћански.

Becoming The Archetype - How great thou art

Becoming The Archetype - How great thou art

Becoming The Archetype - End of the age

Becoming The Archetype - End of the age

Бенд Living Sacrifice и њихова пјесма "In Christ"

Бенд Saviour Machine и пјесма "Love Never Dies",готик бенд.Eric Clayton је велики хришћанин и један од најбољих вокала у метал музици.

@трапа

одлични постови. algabacaju 29dz8zk

Подели на овим сајтовима

А јесу ли ти бендови православни? Чисто сумњам.

Да ли си прочитао неки њихов текст ? Оне текстове које сам ја прочитао говоре о покајању,о молитви,о Библијским ликовима,још нисам срео текст који говори о римокатоличком папи или о томе да је добро одбацивање светих отаца.

Дакле ти бендови често обрађују заједничке теме за све хришћане.

нпр

SACRAMENT H02 carry the corpse

Without acceptance of Christ, no presence of the Spirit

You are presumed dead. The choice is yours, you see

So carry the corpse; rejected second birth

You carry a corpse, and the body is yours

Kao sto ne mogu postojati  hriscanski gradovi, drzave, firme, stranke, klubovi tako ne mogu postojati

ni hriscanski hm bendovi

Постоје не само хришћански метал бендови,већ и хришћански рок бендови (имају и други своје Бјесове и Партибрејкерсе,не само ми),постоји хришћански реп,па чак и хришћанска панк музика.Људи певају о ономе о чему верују,без обзира коју музику свирају,није у металу поента.

Него мислим да је проблем у следећем:

Ако ми нисмо хришћани,ако не живимо,не постимо,не молимо се Богу,тешко ће нас спасити да слушамо само класичну и духовну музику,одбацујући све остале правце (техно,рок,метал,народну...) јер све оне промовишу нехришћанске ствари.

Тј ако стављамо сву музику у исти "кош",не разликовајући добро од лошег,можемо помислити да одстрањивањем сатанистичке музике (међу коју спадају и текстови народне музике) чинимо нешто велико...

А уствари и ако одбацимо и ако прихватимо овосветску музику не може променити чињеницу да је узрастање у хришћанском животу оно чему стремимо.

Подели на овим сајтовима

Nisam znao da "pravoslavni evolucionisti" podrzavaju satanisticku muziku.  229229229

Nisam ni sumnjao da kreacionisti ne umeju da prave objektivne analize stvari koje su im relativno

strane.

Па ево објективне анализе тебе:атеиста који мисли да је хришћанин.
Подели на овим сајтовима

Moj ateizam ili teizam je van domasaja bilo cije objektivno subjektive analize, to je ontoloski nemoguce. A to

bi ti kao teolog trebao mnogo pre mene da znas.

Jos jednom si demonstrirao kako kreacionisti ne umeju da razmisljaju. Pa makar imaju i fakulte iza sebe.

Подели на овим сајтовима

Moj ateizam ili teizam je van domasaja bilo cije objektivno subjektive analize, to je ontoloski nemoguce. A to

bi ti kao teolog trebao mnogo pre mene da znas.

Jos jednom si demonstrirao kako kreacionisti ne umeju da razmisljaju. Pa makar imaju i fakulte iza sebe.

А на основу чега ти било шта објективно доказујеш или обараш?
Подели на овим сајтовима

MDRL- Materijalni dokazi razum i logika. Samo u okviru toga i ima smisla postavljati analize.

Па ја сам онда потпуно у праву  :0104cheesy:.  hvala ти на признању, да будемо начисто већ једном. Него тако је богословствовао и Варлаам Калабријски.
Подели на овим сајтовима

Па ја сам онда потпуно у праву  :0104cheesy:.  hvala ти на признању, да будемо начисто већ једном. Него тако је богословствовао и Варлаам Калабријски.

Moracu i ovde da postavim potpis sa verujema. Kao da ne znas da su oni bas zato i otpali sto

su poceli sa Arisotelovim pristupom duhovnim stvarima. Ja MDRL primenjujem samo na ovozemaljsa

pitanja gde ona i mogu da  funkcionisu a analiza da li  neka muzika siri satanske ideje je ovozemaljsko

pitanja. Spada u kritiku umetnickih zanrovao. Zato je veoma bedno sa tvoje strane sto pokusavas da

zamenis teze i pravis "coveka od slame". Kako bi me drugima prikazao kao bezboznika.

Dakle analiza po MDRL sistemu ide za ovozemaljska pitanja a za se za pravoslavnu duhovnost

licnosni opit. Zato analize(u strogom smislu reci) kod nas i nema.

Подели на овим сајтовима

Не познајем никога кога је метал музика истински привела Богу, већина њих који је слушају има неуређен, анархичан и мрачан живот.

Један је пред тобом.

Где си, не видим те!?  ;)

Има ли још ко?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...