Jump to content

Препоручена порука

Već sam započela jednu temu koja nije ni malo vedra. Od srca sam zahvalna svima koji su mi odgovorili.
Illuminated, Fsa, Dragiša, Đorđe, Čunga Lunga, Miloš, Orion, Biljana, Jana (praštajte ako nekog nisam pomenula) sve bih vas zagrlila. Dajem časnu reč da na ovoj neću da mračim.

Kao za forumsko ime, inspiraciju za naslov teme našla sam u drugom činu moje najdraže opere. Tako bih uobličila mesto gde bih bežala od svakodnevne vreve, ovde virtuelno, a u stvarnom svetu nedaleko od Valjeva (na slici je okolina Pariza).

Trudiću se da ovde pišem o onome što me inspiriše i pokreće napred.

d-une-ile-boutique-hotel-batisse.thumb.jpg.6119e9a1653d488bb4e5cf33503b26cb.jpg

izvor za sliku

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Violetta Valery рече

Već sam započela jednu temu koja nije ni malo vedra. Od srca sam zahvalna svima koji su mi odgovorili.
Illuminated, Fsa, Dragiša, Đorđe, Čunga Lunga, Miloš, Orion, Biljana, Jana (praštajte ako nekog nisam pomenula) sve bih vas zagrlila. Dajem časnu reč da na ovoj neću da mračim.

:aplauz:   :bighug:

Подели на овим сајтовима

Puno su mi značila predavanja oca Aleksandra. Neka sam saslušala više puta, naročito ono o posrnuloj evlaviji. Našla sam se u njemu jer imam velike sklonosti ka fantazijama.

Posle ovoga, reč "religija" ne koristim da opišem svoju veru. Izbegavam je kao psovku.

Kao signal provučen kroz neadekvatan filter, lišen suštine, postaje naša vera kada se svede samo na one vidljive radnje i običaje. Nije mi toliko tragično kada za "religiju" čujem od ateista i sociologa, koliko kada drugi verujući tako opisuju našu veru.

Religija su Bog i vera spakovani u kutiju i sklonjeni do praznika ili formalnog povoda da se navrati do hrama, radi krštenja, venčanja, baš kao kutija sa ukrasima za jelku.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Violetta Valery рече

Religija su Bog i vera spakovani u kutiju i sklonjeni do praznika ili formalnog povoda da se navrati do hrama, radi krštenja, venčanja, baš kao kutija sa ukrasima za jelku.

Једноставнију и тачнију дефиницију религије још нисам чуо. Ја бих само додао да ту кутију са украсима користимо и без формалног повода, па на литургију редовно долазимо већ украшени том својом религијом, као да у Цркви нити има шта да примимо, нити примамо. Него смо, ето, позвани ту да принесемо те украсе, што смо сами исфабриковали као истину вјере. А тако и Христа фабрикујемо, као истину коју посједујемо.

Подели на овим сајтовима

Nedavno mi je jedna internet poznanica preporučila da istražim lik i delo oca Serafima Rouza. Ovo je jedan od prvih i najboljih videa koje sam našla.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Tužnija mi je ova pesma

nego treći čin Traviate. Jedna ovozemaljska veza sasečena i otuđenje gde je bio začetak ljubavi, nasuprot telesnoj smrti koja je nemoćna da raskine vezu gde ima Boga.

Цитат

If some young girl
in the flower of life
should give her heart to you -
marry her - I wish it.
Then give her this portrait:
Tell her it is the gift
of one who, in heaven among the angels,
prays for her and for you.

Подели на овим сајтовима

pošto ovo odavno nema veze sa naslovljenom teme evo da i ja dam svoj mali doprinos:

kaže meni jedna žena, ja se nikada u životu nisam oznojila, jednostavno ne mogu da se oznojim.... odemo mi u jednu salu sa tatamijem i krenemo da se dodajemo iz sedećeg položaja sa loptom "medicinkom", pošto smo se dobro rasšrafili pokušavajući da uhvatimo bočne ne uhvatljive lopte krenemo takođe iz sedećeg položaja nogama da ispisujemo brojeve 1-20 tri puta, na kraju prošpartamo salom pačijim hodom tako da se na kraju pravca urade po 3 gušterska poskoka....

za pola sata bili smo mokri do gole kože i urlali od smeha...

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Violetta Valery рече

Stvarno sam htela da se suzdržim tužnih tema.

upravo zato sam naveo proveren antidot na koji ne postoji imunitet (zagarantovan efekat 100%):

On 14.5.2021. at 8:56, dragisa рече

za pola sata bili smo mokri do gole kože i urlali od smeha...

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...