Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dokoni mornari od zabave love 

često albatrose, silne morske ptice, 

na putu nemarne, tihe pratilice 

ladja što nad ljutim vrtlozima plove. 

Na daske od krova spuste ih sputane. 

Kraljevi azura, nevešti, zbunjeni, 

belim i ogromnim krilima skunjeni 

mašu k'o veslima na obadve strane. 

Maločas prekrasan, a sad smešan, jadan, 

krilati se putnik bori s okovima; 

s lule jedan mornar duva mu dim gadan 

u kljun, drugi mu se ruga skokovima. 

Tom knezu oblaka i pesnik je sličan; 

on se s burom druži, munjom poji oči, 

ali na tlu sputan i zemlji nevičan, 

divovska mu krila smetaju da kroči.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Svaka misao koju mislimo proizvodi neophodnost mišljenja druge misli. Svjesnost se stalno širi. Svaka činjenica koju naučimo, odvodi nas k učenju druge činjenice, znanje se stalno povećava.

Wallace D. Wattles

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim. 

Aristotel

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Najveća opasnost za nas nije u tome da previsoko postavimo svoj cilj, pa da podbacimo, nego u tome da prenisko postavimo svoj cilj, te da ga ostvarimo.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići napred, bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža.

Albert Einstein

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Sve što je glavno, u hrišćana je zajedničko.

Zajedničko nam je osećanje Boga, osećanje sveta, osećanje vere, osećanje ljubavi, osećanje istine, osećanje života, osećanje bola, osećanje tuge, osećanje žalosti,osećanje radosti.

Hrišćani smo, ako su nam ta osećanja zajednička.

Srce moje je u tvom, tvoje u njegovom, svačije u svačijem, a sva srca sviju hrišćana u sabornom srcu Crkve,

Jer je pisano: "A u onih koji verovahu beše jedno srce i jedna duša, i sve im beše zajedničko" (D.Ap. 4, 32}.

Sveti Justin Ćelijski

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Kao najosetljivija antena, takvo je srce svakog pravog hrišćanina.

Ono prima sve što bruji, i zvoni, i miče se u duši drugih hrišćana; i odgovara na sve što je evanđelsko. ?

Hristovo Evanđelje i čini naše osećanje istine zajedničkim, i osećanje pravde i osećanje ljubavi, i sva osećanja uopšte.

Stoga je svaki hrišćanin - svoje vrste evanđelski svečovek.

U njegovom srcu ima svakoga, pogotovu svačijeg bola, i tuge, i radosti, i besmrtnosti, i večnosti.

Saosećati svima, to je naš hrišćanski poziv, i podvig, i život.

Srce moje nije moje, već svačije; i oko moje nije moje, već svačije; i spasenje moje nije moje, već svačije.

Sveti Justin Ćelijski

Подели на овим сајтовима

“Suze mi teku od smijeha. Ako prestanem da se smijem, ostaće samo suze.” Meša Selimović

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Ko ne može promeniti svoje misli, ne može promeniti ništa.

George Bernard Shaw

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Некада људи нису имали фрижидер, па ако се деси да им претекне хране они су то давали комшијама. Тако се човек учио да мисли и на другога. Данас ако има вишка хране то се ставља у фрижидер да би се јело сутра. Тако се човек полако учи да мисли само на себе. Умножава се, све више и више, егоизам.

Старац Пајсије.

Подели на овим сајтовима

Hodaćemo bez razloga, radovaćemo se, bez razloga, smijaćemo se, bez razloga, s jednim jedinim razlogom, što smo živi i što se volimo. A kud ćes veći razlog.

М.Selimovic

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...