Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Лако је научити животињу, лако је научити простака.

Тешко је научити онога који је ненаучен постао учитељ другима.

Толстој

Подели на овим сајтовима

Dovoljno je da obratiš pažnju na ono što ti se događa u životu i otkrićeš –
svakog trenutka u toku dana – gdje On skriva svoje riječi i svoju volju.
Trudi se da ispuniš ono što On traži: to je jedini razlog tvog
postojanja na ovom svijetu.

Koeljo

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

"Ево баш ово пола литре купљено је за њен новац - изговорио је Мармеладов, обраћајући се искључиво Раскољникову. - Тридесет копејки ми изнесе својим рукама, последње што је имала, сам сам видео... Ништа није рекла, само ме ћутке погледала... Тамо горе, а не на земљи, због људи тугују, плачу и не прекоравају!"

Подели на овим сајтовима

"Што да ме жали, кажеш ти? Да! Мене нема зашто да жали! Мене треба распети, распети на крсту, а не жалити! Али распни судијо, распни и кад распнеш, пожали! И тада ћу ти ја сам поћи на крст и на муке, јер не жудим за весељем, већ за жалошћу и сузама!... Мислиш ли ти, крчмару, да ми је ова твоја боца пријала? Тугу, тугу сам тражио на дну њеном, тугу и сузе, и окусио сам, и нашао; а пожалиће нас онај који је све пожалио и који је све и сваког разумевао, он једини, он је судија. Доћи ће судњи дан и упитаће: "А где је кћи што је злој и јектичавој маћехи, што је туђој и малолетној деци себе жртвовала? Где је кћи што је оца свога земаљског, залудну пијаницу, пожалила, не ужасвајући се зверства његова?" Рећи ће: "Приступи! Ја сам ти већ једном опростио... Опростио сам ти једном... Праштају ти се и сад твоји многи греси, зато што си много волела..." И опростиће мојој Соњи, опростиће, знам да ће опростити... Ја сам то малопре, кад сам био код ње, осетио у свом срцу!... И свима ће судити, и опростиће, и добрима и злима, и премудрима и смиренима... И кад сврши са свима, тада ће казати нама: " Изиђите", рећи ће, " и ви! Изиђите пијани, изиђите слаби, изиђите срамотници!" И ми ћемо изићи сви, без стида, и стаћемо. И рећи ће: "Свиње сте ви! Лика зверињског и знака његовог; али приступите и ви!" И прозбориће премудри, прозбориће разумни: "Господе! Зашто ове примаш?" И рећи ће: "Зато их примам, премудри, зато их примам , разумни, што ниједан од ових сам није сматрао да је достојан овога..." И рашириће к нама своје руке, и ми ћемо пасти пред његове ноге... и заплакаћемо... и све ћемо схватити. Тада ћемо све разумети!... И Катарина Ивановна... и она ће разуметии... Господи, да придет царствије твоје!"

Подели на овим сајтовима

Stvarni život ne sačinjavaju naši planovi o sreći, nego baš ono što se
protivi tim planovima i namjerama, ono što se slučajno dešava, što je
potpuno nepredvidivo i što izaziva samo razočarenje i bol.

Alberto Moravija

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Plašljivi prijatelj strašniji je od neprijatelja, jer
neprjatelja se bоjiš, a u prijatelja se uzdaš. (Tolstoj)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

"Gospode,koji me poseja i zali.

Zašto bejah nužan u svetu i puku?!

Prođoh put i videh sve sem Tebe,

ali kad god moj brod nagne nađem Tvoju ruku."

JOVAN DUČIĆ

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Ko ste vi da prosuđujete život koji ja živim?

Znam da nisam savršen -

I ne živim da bih bio savršen –

Zato prije nego što počnete upirati prstom u mene

Postarajte se da su vam barem ruke čiste.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju.

Seneka

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Nas najvazniji cilj u životu treba da bude uzdizanje nase duse.
Drugim recima, napredak nasih duhovnih i moralnih moci: da svakim danom
sve više prosvecujemo svoj duh i svakim danom se osecamo sve više
slobodnim i boljim.

(Sokrat)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

2CQ5W.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...