Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

20708135_1611860185500945_48217566241633

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

~LJUDI SA SJAJEM U OČIMA~
„Ima ljudi skromnih. Kad se ujutru probude, kad shvate da su još živi, da još uvijek slušaju, gledaju i misle, prva rečenica im je: Nevjerovatno! Takvim ljudima uvijek slobodno možete reći koji je dan i datum, ne prave pitanje, obraduju se svakom.“
Duško Radović

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

...sve ružno, loše što kažemo drugima dobijemo mi, ja zato poklanjam svima samo lepotu, jer mi ne treba nijedna loša reč, vest, pogled... Ama baš ništa.
- Da, u pravu ste, ali tome nas niko ne uči. Učimo herniju, matematiku, jezike, fiziku, ali niko nas ne uči kako da ne budemo robovi sopstvenih strahova, kritizerstva, loših pomisli i reči...

"Sama"

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Screenshot_1.png

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

bea5d21936528058d11ed54c9feb2a3c.jpg

Послато са HUAWEI P7-L10 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

„Posle tišine, ono što je najbliže izražavanju neizrecivog jeste muzika.”

Aldous Huxley

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 21.7.2017 at 13:54, PredragVId рече

Да знам да мислим - вероватно бих стално ћутао;

Каже Св.Јован Кронштатски да мислимo посредством Бога Оца, словимо (говоримо) посредством Бога Сина (Слова) и дјеламо посредством Духа Светога. Имајући ово у виду јасно је зашто је празнословље (којим наизглед никоме не штетимо) гријех. Тј. јасно је и како и зашто постоје гријеси на наведеним нивоима. (Нпр. могло би се рећи да мислима никоме не можемо да наудимо, но знајући да нам Бог Отац, по Св. Јовану Кронштатском, даје силу да мислимо - злоупотреба овог дара, поред мрачења и тровања самог себе, је гријех.)

Подели на овим сајтовима

"Слаб човек се не може сам одржати; ако му и све даш, он ће сам доћи и све ти вратити; дај му пола земљског царства да њим влада, - пробај, - и шта мислиш ? Он ће се у опанак збити, тако ће се смањити! Ако даш слободу том слабом човеку, сам ће је везати и натраг донети. Глупом срцу ни слобода не вреди!"
(Ф. М. Достојевски "Газдарица")

ta- ta- tatira!

Подели на овим сајтовима

Фотографија корисника SFR Jugoslavija - SFR Yugoslavia

Jedna budala je jedna budala, dve budale ..su dve budale a deset hiljada budala -je politička partija !
Franc Kafka

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

„Trebalo bi da smatramo da je svaki dan, u kojem nismo barem jednom zaplesali, izgubljen.”

― Fridrih Niče

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...