Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Простимо људима да Бог нама прости,

Сви смо ми на земљи привремени гости.

Не вреди молитва ни дуга пошћења

Без милости праве и без опроштења.

Грехови су губа, Бог је лекар прави,

...Кога Бог очисти, тога и прослави.

Сваку милост људи Бог милошћу плаћа

Без милости гине ко грех грехом враћа.

Гнојем се не чисти гној из гнојних рана,

Нит се тамом гони из тамнице тама,

Но чист мелем рану гнојну исцељује,

A тамничну таму светлост растерује.

Милост је ко мелем тешком рањенику,

Свак се њој радује као светилнику.

- He треба ми милост! - To безумник збори,

A за милост виче кад га јад обори!

На милости Божјој сунчају се људи,

Та, милост нас Божја у живот пробуди!

Простимо људима, да Бor нама прости,

Сви смо ми на земљи привремени гости.

Владика Николај

Подели на овим сајтовима

Nikada ne veruj zeni koja laze  facenew22222222

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Čovjek prije osjeti i opazi sve drugo u svijetu negoli sebe sama.

Oni što nikad ne plaču, nikad ne osjećaju utjehu. Samo rasplakano dijete zna za utjehu, kada ga majka pomiluje...Nije uzalud ovaj svijet nazvan dolinom plača. I sam Bog kad se javio u svijetu lio je suze.

Vladika Nikolaj Žički

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Свет највише страда од добрих дела, која не потичу из добрих душа,

зао човек чини добро да би вас научио разликовати њега од вас,

а добар човек чини добро да би вас научио идентификовати њега с вама.

Свети владика Николај

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Давање љубави нејвећи је израз моћи.

Фром

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Čovjek prije osjeti i opazi sve drugo u svijetu negoli sebe sama.

Oni što nikad ne plaču, nikad ne osjećaju utjehu. Samo rasplakano dijete zna za utjehu, kada ga majka pomiluje...Nije uzalud ovaj svijet nazvan dolinom plača. I sam Bog kad se javio u svijetu lio je suze.

Vladika Nikolaj Žički

confused1

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Са стегнутим зубима и стиснутим песницама - РАДУЈ СЕ, зато што си жив.Радуј се плавом небу.РАДУЈ СЕ пурпурним зрацима сунчевог изласка.РАДУЈ СЕ бисерним капима кише,јер немаш чему другоме.Радуј се очајном радошћу рањеног војника премореног крвавом борбом, иако је битка изгубљена, застава није спуштена и оружје није предано. И не бјежиш посрамљен зато што немаш куда да бјежиш.Можеш само да останеш до смрти.А кад не остане ништа друго РАДУЈ СЕ узвишеном радошћу због својих ближњих. Радуј се туђој љубави и звонком смијеху туђе дјеце.Чак и када су облаци тамни - РАДУЈ СЕ, по киши и блату РАДУЈ СЕ,РАДУЈ СЕ и ликуј презирући бол - ЗАТО ШТО ЈЕ ТВОЈЕ ИМЕ ЧОВЈЕК!!! - цитат из филма Тврђава

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Како да одговориш онима који говоре: не може Христос Чудотворац да стане у нашу логику. Одговори просто: станите ви у Његову. У Његову логику стаје сва вечност и све благородство времена па ће се, ако желите, наћи места и за вас. Ако не може буре у напрстак, може напрстак у буре. Блажени Климент Александријски вели: „Филозофи су деца све док не постану људи кроз Христа... јер истина никад није само мишљење." Христос је дошао да поправи људе па, дакле, и логику људску. Он је наш Логос и наша Логика. Зато ми морамо управљати наш разум према Њему а не Њега према нашем разуму. Он је коректив нашег разума. Не равна се сунце према нашем сату него наш сат према сунцу. - Sveti Nikolaj Vеlimirovic (Ohridski Prolog)

Подели на овим сајтовима

Са стегнутим зубима и стиснутим песницама - РАДУЈ СЕ, зато што си жив.Радуј се плавом небу.РАДУЈ СЕ пурпурним зрацима сунчевог изласка.РАДУЈ СЕ бисерним капима кише,јер немаш чему другоме.Радуј се очајном радошћу рањеног војника премореног крвавом борбом, иако је битка изгубљена, застава није спуштена и оружје није предано. И не бјежиш посрамљен зато што немаш куда да бјежиш.Можеш само да останеш до смрти.А кад не остане ништа друго РАДУЈ СЕ узвишеном радошћу због својих ближњих. Радуј се туђој љубави и звонком смијеху туђе дјеце.Чак и када су облаци тамни - РАДУЈ СЕ, по киши и блату РАДУЈ СЕ,РАДУЈ СЕ и ликуј презирући бол - ЗАТО ШТО ЈЕ ТВОЈЕ ИМЕ ЧОВЈЕК!!! - цитат из филма Тврђава

.mislise. slava3 slava3

Подели на овим сајтовима

Najčešća emocija na svetu je strah.

Najjača emocija na svetu je ljubav.

Da li želiš da budeš sa većinom ili sa najjačima?

T.B.D.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...