Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кад сам постао хришћанин,добровољно сам разапео свој ум,а све крстове које носим,за мене представљају само извор радости.Нисам изгубио ништа,а задобио сам све.

Св.Серафим Роуз

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

"Човек се маша за хиљаду ствари, а од тих хиљаду може бити само једна добра. А од хиљаду добрих само је једна остварљива". Никола Тесла

Подели на овим сајтовима

''... volio sam vas nijemo i bez nade,

s ljubomorom i strepnjom srca svog;

volio sam vas iskreno i njezno,

volio vas tako drugi, dao Bog. ''

Puskin

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

"Весело неповерење знак је здравља. Свака искључивост припада патологији."

"Тешко је веровати да неко говори истину када знате да бисте ви лагали да сте на његовом месту."

"Ако смо наше госте одабрали по врлинама и поштењу, зашто после њих бројимо сребрне кашике?"

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

"Нема веће неправде него кад правда задоцни." Момчило Настасијевић

"Могли бисмо кадкад отићи на гробље и извинити се онима које смо надживели." Душан Радовић

"За друге стварамо законе, за себе изузетке." Gracian

Подели на овим сајтовима

Савремена цивилизација намеће људима порок, сматра патријарх Кирил

Москва, 20. октобар 2011.г.

48062.p.jpg?0.8858484397426742

Патријарх Московски и целе Русије Кирил сматра да површна религиозност људи није везана само за њихову совјетску атеистичку прошлост, већ и за порочан карактер савременог живота друштва.

„Савремена цивилизација, која све више и више постаје цивилизација плотског начела диктира другачији начин живота,“ – рекао је патраијарх Кирил у једној од емисија телевизијског програма „Реч пастира“, одговарајући на питање због чега многи људи, који номинално припадају Цркви остају далеки од вере.

„Нестаје појам греха, појам личне одговорности. Грех постаје привлачан, у то се улажу колосални напори. Ако се све то преведе у новчани еквивалент тешко је чак и замислити количину материјалних средстава која се улажу у то да би човек живео по закону плоти. Колико кошта само реклама,“ – додао је он.

Поглавар Руске Православне Цркве је изразио забринутост због тога што становник Русије испред телевизијског екрана у просеку проводи пет-шест сати, не добијајући за то време „вакцину за хришћанске вредности“, преноси Синодално информационо одељење.

„На нашој телевизији има и других емисија, али се пропорционало не могу мерити с оном бујицом информација која се обрушава на савременог човека и која не носи у себи било каква указивања на хришћанску, или шире, религиозну одговорност,“ – рекао је патријарх Кирил.

21 / 10 / 2011

Подели на овим сајтовима

"Kaква корист што пријатељ плаче заједно са мном? Никаква, само се осећам двоструко беднијим." Lessing

Подели на овим сајтовима

"Nikada čovjek nema toliko na pameti da nešto važno ili dobro kaže drugim ljudima, koliko uvijek ima na umu da sebe predstavi važnijim nego što je u stvari. Sujetan čovjek , to je onaj koji želi da sebi da izgled baš onakvog kakav nije."

"Sujetan čovjek ne traži da ga cijenite nego da mu se divite."

Jovan Dučić, JUTRA SA LEUTARA

Подели на овим сајтовима

Savršeno slušanje je kada neko bolje čuje sebe nego druge. Savršen vid je kad neko bolje vidi sebe nego druge.

Jer, ne možemo razumeti drugoga ako ne razumemo sebe i ne može se sagledati stvarnost drugoga ako se prethodno nije sagledala svoja. Onaj ko stvarno ume da sluša, čuće te i kad ništa ne govoriš.

Antoni de Melo

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

pingvini.jpg

РАДИ КАКО ТИ САВЕСТ КАЖЕ

У неким ситуацијама Кукавичлук поставља питање: “Да ли је безбедно?”

Пробитачност поставља питање: “Да ли је разборито?”

А Сујета дође и пита: “Да ли је популарно?”

Али Савест поставља питање: “Да ли је исправно?”

И тако дође време кад човјек мора прихватити став да нешто нити је безбедно, нити је разборито, нити је популарно, али то мора урадити јер му Савест каже да је исправно.

Мартин Лутер Кинг Јр.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...