Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Slabi ne mogu oprostiti. Praštanje je vrlina jakih.
Mahatma Gandi

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

„Ко добро чини, од њега свако још више добра очекује.”
— Иво Андрић

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Prošao je Isa a.s., pored jedne grupe sunarodnjaka koji su mu govorili ružne riječi, a on im je uzvratio lijepim riječima, pa mu je rečeno: "Oni tebe grde, a ti uzvraćaš lijepim?"

A on reče: "Svako dijeli od onoga što ima." - Kur'an

Подели на овим сајтовима

60988f223f393409fc45bc8ba4f2c1c7.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

16. Veliki mir srca uživa onaj tko se ne brine ni za pohvale ni za pokude.

17. Onaj čija je savjest neokaljana, lako će biti zadovoljan i smiren.

18. Nisi svetiji ako te hvale ni manje vrijedan ako te kude.

19. Što si to si; sve riječi ne čine te većim pred Bogom.

20. Svratiš li pozornost na svoju nutrinu, nećeš se brinuti što ljudi vani govore o tebi.

21. Čovjek gleda u lice, Bog u srce.

22. Čovjek motri djela, Bog nakane.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Tražimo oprost od svih.

Ispričao mi je priču.

Čovek je pokopao suprugu. Na grobu je stajao pored Reba i suze su mu se slevale niz obraze.

Voleo sam je! - šapnuo je.

Reb je kimnuo.

Hoću reći, stvarno sam je voleo. - čovek se slomio.

I...jednom sam joj to zamalo rekao.

Reb ga žalosno pogledao.

Ništa nas ne proganja kao ono što ne kažemo...- Ipak veruj, Mitch Albom

Подели на овим сајтовима

"Ja zaista nemam puno da ti ponudim, par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno, ali verno srce. Imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara... ali se još oseća miris mojih snova... Nemam ja puno na dlanu, par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice... jedan osmeh i oči pune nade..."

~ Bob Marli

Подели на овим сајтовима

Srecni smo samo onda kada od sutrašnjeg dana ništa ne tražimo, a od današnjega sa zahvalnošću primamo ono što nam nosi ...

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

1. “Da poslušam što mi to Gospodin govori!”

2. Blažena duša koja u sebi sluša riječ Gospodnju i iz njegovih usta prima riječ utjehe.

3. Blažene uši koje slušaju božanski šapat, a ne haju za došaptavanje svijeta.

4. Zaista blažene uši koje ne prisluškuju glas što odjekuje izvana, nego istinu koja

govori i poučava iznutra.

5. Blažene oči koje se zatvaraju za izvanjsko, a paze na nutarnje.

6. Blaženi koji poniru u nutrinu i svagdanjim duhovnim vježbama nastoje sve više

dokučiti nebeska otajstva.

7. Blaženi koji se žele Bogu otvoriti i otresti se svake svjetovne navezanosti.

8. Budi oprezna, dušo moja, i zatvori vrata svoje putenosti da uzmogneš čuti što

Gospodin Bog govori u tebi.

Подели на овим сајтовима

Kad čovek zna zašto voli, onda ne voli. ~ Jesenski

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

1504590_10151848380116009_333188782_n.jp

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

If you do not feel like praying, you have to force yourself. The Holy Fathers say that prayer with force is higher than prayer unforced. You do not want to, but force yourself. The Kingdom of Heaven is taken by force (Matt. 11:12).

- St. Ambrose of Optina

tumblr_mxpc4pvUU81rkghcuo1_1280.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Heaven and earth shall pass away: but my words shall not pass away.

- Mark 13:31

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...