Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

pa jeste, ako imas problem treba da ga resis a ne da ga trenutno maskiras, ili problem zamenis novim problemom, kao alkosi na primer ili oni sto se navuku na kapi za nos, ju ja besmisleniju stvar nisam vido, to urnise sluzokozu i navucen si a sto vise kapljes sve vise unistava, isto vazi i za labelo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Шта ће му антидепресиви када је CBT ефиктивнија и у третирању анксиозности и депресије?

Сваки психијатар ће да му препише антидепресиве без проблема, посебно золофт од 25 то је практично безазлено. Али његов проблем стоји.

Поента је да се консултује да стручњаком, а не самном, или са тобом. Дакле лекари су учили школе, лече народ, имају неког искуства, и то је адреса на коју треба да се обрати, а не форум. Узимање траве на своју руку је грех, ал ако доктор то каже, онда је лек.

Наравно, не може се веровати сваком доктору. Мора и он да се добро информише око лекара и лекова. Ја признајем нисам стручан на том пољу.

Подели на овим сајтовима

Колико видим, ти си брате на одличном путу и не верујем да ће два џоинта годишње да томе нашкоде. Као што већ и сам знаш, ту је много важније да се држиш подаље од старог "друштва".

А да ли је грех... Па ако цигарете и ракија "умерено" нису грех, не знам што би вутра под истим условима била.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Поента је да се консултује да стручњаком, а не самном, или са тобом. Дакле лекари су учили школе, лече народ, имају неког искуства, и то је адреса на коју треба да се обрати, а не форум. Узимање траве на своју руку је грех, ал ако доктор то каже, онда је лек.

Наравно, не може се веровати сваком доктору. Мора и он да се добро информише око лекара и лекова. Ја признајем нисам стручан на том пољу.

А шта је психолог који води ЦБТ терапију него стручњак? Имам исксутва са тим, и знам шта може лекар (психијатар) да ти препоручи а то су лекови, што ти не решава проблем. Можеш да добијеш или за смирење или нешто друго.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Zvonko to stoji, al,pored kolicine, pitanje je motiva dal je greh ili ne, tj dal je na korist...

a od problema se ne moze pobeci tako sto zapalis malo travice, pa ni da srolas celu balu gandze ne vredirasta.gif

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Колико видим, ти си брате на одличном путу и не верујем да ће два џоинта годишње да томе нашкоде. Као што већ и сам знаш, ту је много важније да се држиш подаље од старог "друштва".

А да ли је грех... Па ако цигарете и ракија "умерено" нису грех, не знам што би вутра под истим условима била.

Одакле ти то да цигарете нису грех? То први пут чујем. Вероватно многи пушачи то кажу, али ни један који има неки ауторитет. Иако знам много свештеника пушача, то од њих никада нисам чуо. Дуван има много корисна својства, ал никако када се пуши.

Ракија, када се пије, има многа корисна дејства на човечији организам, и не видим зашто би био проблем пити ракију, као и вино, као и било које пиће. Алкохолно пиће (вино) се користи у богослужењу. Сасвим друга ствар је алкохолизам, као болест, као и таблетоманија, као злоупотреба лекова.

Подели на овим сајтовима

U jednom postu si napisao da ces mozda uzeti 2 puta godisnje, a u drugom 2 puta mesecno 301 :D

Sve u svemu kao sto kaze Dynablaster, konzumiranjem trave neces resiti problem...

sad iako me niko nije pitao kako raspoznajem sta je greh ipak reci cu :D kada tako dodjem u situaciju da ne znam sta da ucinim, stanem i zamislim se da li bi to Hristos uradio, i nazalost ( u jednu ruku i na srecu ) vidim svoju slabost i koliko sam slab na grehove...

Ipak i ne deluje trava uvek pozitivno, skoro sam slusao jednog lika koji je pricao kako se napusio i kaze da je hteo da se srusi, noge su mu se oduzele, sve je pocelo da mu smeta i itd... Na dobrom si putu, kada si uspeo da se izvuces i da sve to podelis sa nama... :)

makar kada se budes dvoumio, setices se svih nas i nasih postova i nadam se da ce ti to uticati na odluku :) moram da citiram starca Tadeja ''sve sto cinis, cini sa ljubavlju'' i da u opustanju mnogo pomazu brojanica, muzika i sport kao i zamisljenost pored reke ( ili nekog lepog pejzaza ) :)

Подели на овим сајтовима

Одакле ти то да цигарете нису грех? То први пут чујем. Вероватно многи пушачи то кажу, али ни један који има неки ауторитет. Иако знам много свештеника пушача, то од њих никада нисам чуо. Дуван има много корисна својства, ал никако када се пуши.

Слажем се потпуно, али нисам чуо да се нешто превише осуђује као грех.

Ракија, када се пије, има многа корисна дејства на човечији организам, и не видим зашто би био проблем пити ракију, као и вино, као и било које пиће. Алкохолно пиће (вино) се користи у богослужењу. Сасвим друга ствар је алкохолизам, као болест, као и таблетоманија, као злоупотреба лекова.

Иста ствар је са марихуаном.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Иста ствар је са марихуаном.

Aпсолутно. Не постају људи неким магичним начином зависници. Већ ставом према том наркотику. ЗАвисност од већине дрога се лако излечи што се физичке стране тиче. Треба психички део излечити и душевни који је навео особу да се према том наркотику поставио као нечему без чега не може.

Изузетак хероина, скидање са хероина уме бити јако и болно физички ту је тај физички фактор много јак.

Али спид, марихуана, алкохолизам, кафа, цигарете, екстази и све остале дроге, зависност је првенствено психичке природе односа и става према том наркотику.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Али спид, марихуана, алкохолизам, кафа, цигарете, екстази и све остале дроге, зависност је првенствено психичке природе односа и става према том наркотику.

Tacno... mnogi ne znaju da kokain ne stvara fizicku zavisnost.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Tacno... mnogi ne znaju da kokain ne stvara fizicku zavisnost.

да, "једини" бедак је што годинама после њега не можеш да имаш нормалне сексуалне, емотивне и пријатељске односе због превеликог надражаја који изазива, што по питању телесности, психе и параноје.

Подели на овим сајтовима

@клаудкинг

како не ствара? Ако подстиче нагло излучивање огромне количине хепи хормона, и после пуштања те, логично, баца у депресију, па шта је то ако не физичка овисност?

Подели на овим сајтовима

@Meda- posledice dugogodisnjeg uzimanja kokaina mogu biti velike i ozbiljne, ali to je druga tema... ali nema fizicke zavisnosti koja se srece kod heroina ili kristal-meta npr.

Ako naglo prekines sa uzimanjem kokaina neces osecati fizicku bol u orgaznimu i prolaziti kroz apstinentske krize...

@Ratko- Ne. To nije fizicka zavisnost. Fizicka zavisnost je kad ti se orgaznizam navikne na prisustvo supstance do te mere da u njenom odsustvu telo prolazi kroz ogromne šokove koje se manifestuju kroz fizicku bol, mucninu, nesanicu, dijareju...

Подели на овим сајтовима

A jbg... otkucao sam i veci post ali iz meni nepoznatog razloga admini mi udaraju cenzuru i ne odobravaju ga (iako nisam nista lose niti uvredljivo napisao) ... al sta ces...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...