Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

Управо је човек и објаснио, ја ћу да поновим: јер кад клинац види бившег наркомана, тј наркомана у апстиненцији (кажу да нема излечених само апстинената), може да помисли .. хеј, кад се он ишчупао што не бих и ја, пробам мало и то је то.

Не бих се сложио. Све зависи како се претстави цела прича, а сигурно се не претставља афирмативно.

Итекако се види какву пустош дрога остави за собом. А и сама кажеш да - кажу да нема излечених само апстинената. Фора је што клинцима у том периоду не значе други осим њиховог друштва, па ће пре да му падне на памет да се дрогира само зато што се и његов друг Пера дрогира, а не неки тамо.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо је човек и објаснио, ја ћу да поновим: јер кад клинац види бившег наркомана, тј наркомана у апстиненцији (кажу да нема излечених само апстинената), може да помисли .. хеј, кад се он ишчупао што не бих и ја, пробам мало и то је то.

онда су сви људи апсиненти уствари, по тој логици, јер сваки онај који каже НИКАД нећу пасти у искушење ради на својој гордости и биће упитан. управо се зато и молимо - не уведи нас у искушење.

Бог ИЗлечује, а не ради пола посла као медицина да лечи ...

дакле, логика гордости или маловерја не стоји.

Подели на овим сајтовима

Фора је што клинцима у том периоду не значе други осим њиховог друштва, па ће пре да му падне на памет да се дрогира само зато што се и његов друг Пера дрогира, а не неки тамо.

изговори нису оправдање за злодело.

тачно је и да су највећа опасност деца наркомани а не дилери.

јер ако нема дилер коме да прода, његова функција је промашена и бесмислена.

Подели на овим сајтовима

онда су сви људи апсиненти уствари, по тој логици, јер сваки онај који каже НИКАД нећу пасти у искушење ради на својој гордости и биће упитан. управо се зато и молимо - не уведи нас у искушење.

Не Медо, није тако.

Апстиненти су они који су нешто пробали, конзумирали, па су одлучили да то више не чине.

Не знам заиста одакле ти ти закључци.

Ти по обичају све најбоље знаш, чак и од оних који се том проблематиком баве деценијама.

То су иначе њихове речи.

Подели на овим сајтовима

Не Медо, није тако.

Апстиненти су они који су нешто пробали, конзумирали, па су одлучили да то више не чине.

Не знам заиста одакле ти ти закључци.

Ти по обичају све најбоље знаш, чак и од оних који се том проблематиком баве деценијама.

То су иначе њихове речи.

машо, човек је пале природе, може се само уздржавати од греха.

одатле употребљени израз апстиненција, пошто смо подлежни искушењу.

свако је наркоман нечега, неважно о којем греху причамо.

дакле, у том смислу сам образлагао.

као што рекох, свако је од нас конзумирао неки грех, па је одлучио да то више не чини.

мислим да сам тиме додао на перспективу према наркоманима, да нису различити од било којег другог човека, а да се само разликује средство дрогирања.

да мало проширимо причу о наркоманији.

и даље стојим да Бог ИЗЛЕЧУЈЕ, јер онда не би постојала никакво здравље, светитељство, или смисао.

Подели на овим сајтовима

Не би ја баш то тако рекао.

На жалост у том зачараном кругу свако има своју функцију.

Подели на овим сајтовима

Не би ја баш то тако рекао.

На жалост у том зачараном кругу свако има своју функцију.

кад немаш конзумента, чему служи дилер?

тачније кад сви одбијају такву понуду, онда постојање функције губи смисао.

Подели на овим сајтовима

Како бисмо ми знали за кромпир, да га неко није донео из Америке?

Тако исто за дрогу, да би било конзумената, морају да постоје дилери.

прво, кромпир није исто што и дрога, а дилери нису продавци већ навлачитељи који не презају од начина навлачења својих ''муштерија'', да не кажем робова.

друго, дрога је данас раширена због ''медицинске'' отворене и раширене употребе током раног двадесетог века. што је још горе, до тад је била малтене непознаница па људи нису имали развијен одбрамбени систем судства, закона и социолошких законитости.

дакле, нису ни дилери криви, већ свест о томе да ИМА неких позитивних карактеристика у дроги, што је потпуна илузија и оправдање свима онима који је конзумирају или су почели тек.

тек је од скора почела да се употребљава у медицинске сврхе и то кокаин и марихуана.

кокаин као анестетик за операцију ока, и то само неки активни састојци, а марихуану, метадон и слично и не рачунам у лекове јер су више штетни него корисни.

марихуану користе да убију болове људима који су терминални случајеви рака, па им ''помажу'' тиме.

наводно, мање је штетна од морфијума.

болест.

а поготово данас је дрога толико раширена да су и свештеници, политичари, полицајци, судије и СВЕ поре друштва подложне томе, нема ту недодирљивих дрогом.

искушења гордости су разна и обично невидиљива док не ударе свом снагом.

Подели на овим сајтовима

Мој нерођени брат је на хероину, страшно. Најгоре је што не знаш како да помогнеш тако некоме, он је у фази да ништа не признаје а сви знамо да се дрогира, просто ту нема разговора са њим, само гледа како да те се отараси. Не можеш му ништа.

Подели на овим сајтовима

Мој нерођени брат је на хероину, страшно. Најгоре је што не знаш како да помогнеш тако некоме, он је у фази да ништа не признаје а сви знамо да се дрогира, просто ту нема разговора са њим, само гледа како да те се отараси. Не можеш му ништа.

па зар нико ништа не чини?
Подели на овим сајтовима

Можеш, можеш. Опколите га са свих страна, буквално ако треба и саслушање, па да видимо куда ће да бежи.

То звучи грубо, али је добро за њега да почне са процесом лечења што пре.

Само не знам где би се лечио .. код Владике Порфирија не верујем да има места, није га било кад сам ја звала за мог брата, о.Бранислава су испљували најстрашније (иако се мој брат тамо излечио и сад апстинира, а исто је био хероин) - мада Црна Река и даље ради, мислим то лечилиште, Драјзлерову заборави, не лечи, само одлаже.

Ја сам рецимо нашла брата, пар дана после мамине смрти, удрогираног са другарицом, њу замолила да оде а њега преклињала на коленима да престане (што никад ни због чега пред човеком нисам раније урадила). И наравно, молила се Богу нон стоп да крене на лечење. И он ме Богу хвала послушао и кренуо на лечење и сад ми је захвалан.

Подели на овим сајтовима

па зар нико ништа не чини?
Није да не чини нико ништа, али не можеш на силу. Тешка ситуација, мајка му је болесна психички, отац је алкос, они су га пустили да ради шта хоће, пар људи стално прича са њим и врши пресију на њега али он једноставно само гледа како да нас откачи, на лечење неће. Ту би једино помогло кад би неко преузео на себе одговорност, да га на силу затвори у једну собу и да га тако контролише, али ко ће то да ради. Потребно је неко срање да се деси да би он прихватио неку помоћ, можда полиција да га ухапси или не знам шта. Али једноставно засад смо немоћи. Њему је у глави само како нас одкачи, не шиша он било какав разговор ни 2% а верујте један број људи га стално притиска. А што Маша помиње саслушање доводили смо стварно једног инспектора познаника, који већ има досије о њему. Сталну молитву за њега на себе не смем да преузмем, ја нисам довољно јак за то.
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...