Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

U ovoj, nekoj vrsti komune, niko nije pod prisilom.Znam sta su narkomani, sa njima covek ne zna sta bi ni kako bi.Ali to ne bitno, mislim da je razlog izlaska ovih snimaka, u ovo vreme, uperen protiv ep. Artemija, od strane ekumenisticko-satanisticke struje u nasoj crkvi.Zalosne se stvari desavaju danas u SPC, mnoge novotarije koje nas vode u propast pocele su javno da se propagiraju, samo je sreca sto se konacno kristalise situacija pa se vidi ko je ko i ko sta radi i ko sta zastupa.

Ovo sam vec bio napisao na slicnom forumu ali ponovicu.

Problem narkomanije je zaista velik i kompleksan.Jedno je samo sigurno,sa heroina se skidaju ljudi koji pronadju Boga u sebi,tako je rekao nas vladika Porfirije.Detoksikacija prodje,fizicka zavisnost isto ali psihicka nikada ne prestaje.To je momenat gde duhovni uzrast uzima maha.Treba coveka skinuti sa heroina a "navuci" ga na Hrista.Dati mu ljubav i smisao zivota,u supratnom moracete ga ceo zivot pratiti i tuci lopatom.Ja mogu da razumem da coveka koji krizira zavezete,ne date mu da napusti prostoriju,eventualno samar ,dva ali onakve batine.Covek je pao u nesvest od udaraca.Onda se postavlja pitanje koliko su duhovno zreli ljudi koji vode Crnu Reku.Da li su oni sposobni da coveka privedu Hristu.Peranovic je rekao kako nije znao za onakvo batinanje,a posle izadje novi klip gde on bije lopatom.Pojavljuje se sa telohraniteljima,neprimereno je to.Samo se nadam da ce taj problem sto pre biti resen,i da Crna Reka opstane ali sa ljudima koji su zaista sposobni da vode takav centar.

*друга целина: https://www.pouke.org/forum/topic/681-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5/page-9#entry679630

Измењено од Иван Ивковић
Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Помаже Бог!Оци благословите!

Драги Медо, можда си и у праву, што се тиче коришћења околности и "подметања" г. Епископу рашко-призренском Артемију. Моје мишљење о свим тим неким "силним превирањима" међу Онима који су Глава наше драге Цркве, јесте да све то треба препустити Богу од Кога су рукоположени и њиховом међусобном односу, као и Њиховом појединачном односу са самим Богом. Када тако гледам, чини ми се да ми остаје много више простора да сагледам догађаје остале, па и тај несрећни у центру, са више бистрине.

Потпуно си у праву да је наркоманима страшно тешко када се одлуче на лечење, и молим Те да ми верујеш да сам у то нажалост, одлично уверен. Једино излечење је ако Љубав Христосову немилице и нештедимице им нудимо. Дакле не понудимо, већ нудимо. Без временског ограничења, већ од кад такву одлуку донесемо па заувек. Та ће се Љубав једног дана посејати и нићи и у њему самом-СИГУРНО!Али ми морамо и даље бити уз њега. За то пре свега морамо и сами имати, и умножавати Љубав од Христоса даривану, али морамо и одлучити да ли заиста хоћемо да помогнемо тој опседнутој души, јер то занчи много одрицања од свега на шта смо навикли...Зато је Богу хвала, Земља живих успешна у свом настојању да помогне у очишћењу тих дивних Душа, запоседнутих грехом, јер свака од њих има свог "анђела чувара", 24 сата уз себе. Рекох очишћење Душа, а не тела. А ко није спреман и научен да чисти тело, тога се не сме ни прихватати, јер у свом незнању "исцелитељу" ништа друго не остаје до лопате. Зато се и надам, ако Бог да, да ће у центру Црна Река,наставити са радом, али тако што ће "преписати рецепт" Земље Живих, јер зашто би се стидели да науче још више и боље од своје православне браће, у жељи да помогну запоседнутим Душама....

Праштај ми Брате

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

a sto mene otac Ugrin zameni sa tobom Ivice a ti mene sa drugim :cheesy2: salim se :cmizdrenje:

i ja sam jedan od branitelja oca Brane, iako mozda neprimeren pristup, ali bilo je dovoljno jednom _previse_ da se desi, da to razni iskoriste, sto je Mladen potpuno u pravu ...

a da su ti "vinovnici" smislili sta ce i kako, bas su se dobro pripremili i znali su kako da navuku gledanost i slusanost ...

ostavicu ono moje presiroko objasnjenje i kudjenja i odbrane, ali o tom potom, moram malo da se vidim sa devojkom !

uzdravlje i s Bogom mocart

Подели на овим сајтовима

a sto mene otac Ugrin zameni sa tobom Ivice a ti mene sa drugim :drugarstvo: salim se :drugarstvo:i ja sam jedan od branitelja oca Brane, iako mozda neprimeren pristup, ali bilo je dovoljno jednom _previse_ da se desi, da to razni iskoriste, sto je Mladen potpuno u pravu ...a da su ti "vinovnici" smislili sta ce i kako, bas su se dobro pripremili i znali su kako da navuku gledanost i slusanost ...ostavicu ono moje presiroko objasnjenje i kudjenja i odbrane, ali o tom potom, moram malo da se vidim sa devojkom !uzdravlje i s Bogom :cheesy2:

?????? ?? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??? ????? ?????? ????? ??????? ??? ????? ? ?????? ???????? ? ?.????????? ???? ? ??? ?? ??? ??? ????????? ? ?? ?? ???? ?? ?????.? ?????? ?? ????????? ????????? ?? ????????????? ??? ????? ?? ?????,? ????? ?????? ?? ???????? ???? ?? ???? ????????? ???????? ???????? ?? ??????????.???? ?? ???????? ?????? ?? ?? ?? ???? ????????? ????????? ??? ????? ??????.
Подели на овим сајтовима

• Гости

Данас ми прича пријатељица да је њен брат од ујака, наркоман, поломио скоро сав намештај у кући, полупао прозоре, насрнуо на родитеље и сад је у бекству. Колико има оваквих примера, `неевидентираних` у широј јавности?

Подели на овим сајтовима

90% дела које почине наркомани никад се и не открију.Има ту и још страшнијих прича.Како рече отац Гаврило из Лепавине ,нај већи разлог зашто има оволико деце наркомана је зато што су их родитељи запоставили.А и како омладина да не пропада кад им родитељи једино причају како је за време Тита било лепо,имало се пара путовало се,а ми немамо ништа од тога.Духовна смрт времена у ком су одрасли наши родитељи је главни узрок ове куге међу младим људима.

Подели на овим сајтовима

sitna je dusa koja se poradovala proteklim dogadjajima da pljunu tamo gde ne mogu da dohvate. tesko mi je palo i ono novinarenje sa vladikama, umesto primera u muci. mi nismo tu sudije, mi smo tu bolnicari, da pomognemo ali ne i da lecimo. nikako da ucarimo neki pozitivan poen kod publike. ja bih se bas poradovao tako necemu :cheesy3:

da ne ispadne da pricam napamet, da vam se (ponovo) predstavim:

slobodan sam da podelim svoj (ne)zivot sa vama, da prenesete moje, da ne moraju da zive svoje, da ne skrene drugi, poucen tudjim krivim putem.

ja sam bio narkoman i zahvalan sam za svaki dan zivota posle toga :)

prvo sam dugo pusio marihuanu, a onda sam krenuo i da "solim" sa heroinom. u medjuvremenu sam i probao tablete kojekakve. slava Bogu nikad nisam stigao do ni do svoje prve kupovine, a kamoli igle. nisam nikad gutao LSD, video sam ljude na moje oci od toga da skrenu od pameti, a da misle da su "prosvetljeni". priblizniji izraz je "prosvirani". video sam i samoubistvo zbog takvog nacina zivota, video sam i deceubistvo.

video sam toliko toga, kad bi mogao da tako nisam ziveo.

nije mi pravo da vidim oca Branu da bije, a opet znam sta je to, ne osecas nista, al bas nista.

sve ti je ravno, nema nadrazaja nikakvog, ne doticu te zene, ne doticu te suze, ne dotice te priroda, ne dotice te ni praznina sopstvena, kao da te nema, ko smrt, tako ja zamisljam pakao i bitisanje u njemu. svako ko je to dotakao i preziveo, vec je ziv i :D do kraja zivota sto uopste nesto i oseca i raduje se a kamoli ima ponovo sansu za sve ispocetka i da bude opet prihvacen kao "normalac". znam da tek kad te nesto udari i to dobrano jako, mozes da skrenes misao sa nezivota i praznine.

razumem roditelje zasto hoce batine, vide da reaguju zivi mrtvaci, video sam ih kako pozele da umru u bolu, zato sto im je najmladji sin umro na slavlju u kupatilu, kod bake u stanu, sa iglom u veni, a na jednogodisnjem putu sa skidanja vec bio ... da je preziveo, svakako bi rekao "samo jos jednom", a ja bi znao nastavak "da osetim" ... zato sto kad ne uzimas, osecas se supalj, osetis tezinu stvarnosti i koliko je prazna, u svoj svojoj punoci. to je stalno stanje krajnjeg ocaja. sve to samo zato sto nemaju tracak zivota - Boga - u sebi. i zato je taj otac Brana tako velik u mojim ocima, jer je pruzio ruku svakom onom ko je u takvom stanju ocaja, i onda ga drzao za ruku i posle i podigao. i on i onaj drugi otac, nisam mu zapamtio ime, slava im! :)

ne mogu da sudim ni tim "narkomanima", ljudima sa jako teskom bolescu - smrt ih je napala, a ni ocu, niti onim drugima, sto su delili batine. ne znam ni kako bi ja, verovatno bih plakao dan i noc samo ih gledajuci ali potpuno paralisan da im pomognem. takvima i takvoj bolesti moze samo Bog da izroni ozdravljenje i spasenje od samih sebe.

slava vama svima, i klanjam se Bogu i vasim roditeljima sto su vam dali strah, vaspitanje i obrazovanje da se zadrzite dalje od narkomanije, da nikad ne saznate sta je droga.

@dejan

e da je 90% dragi moj ... ja sam se drogirao od 8 ujutru do 6 po podne da me ne bi "provalili" roditelji ... to je 10 sati dnevno, otkad otvoris oci, kao zaposlenje. vikendom dupla smena, bez spavanja skoro. "napusen ko zver" po ceo dan, sto bi se reklo u narko slengu ... spasen od ovakve smrti je onaj koji moze bez straha na jastuk da nagne glavu.

sva sreca nikad nisam kasnije stigao do stadijuma da udarim okolo sem na sebe, al kad sam otvorio vrata za dalje, prestao sam, ni dan danas ne znam kako sam uspeo, i kako sam stigao dovde ...

znam samo da sam jednom posle povikao iz sveg srca, posto sam ocu u po noci posle dva sata svadje slomio tri rebra jednim udarcem: ja necu ovako vise da zivim! sad znam da je moja molitva stigla do nebesa, i istog trenutka sam bio uslisen. znam i da mi je jos to vece jedan vladika ispred patrijarsije blagoslovio krstenje i poucio pomirenju i postu.

znas evo bas pre neki dan kulminira cela ta prica sa ocem Branom, koji je veliki za mene i pored svega ovoga, ako je i jednog makar skinuo sa igle, a nije jednog, ako cemo pravo. kad meni moj otac posle malo uzbudjenja oko svega toga, inace je bas protiv Crkve onako ostrasceno, kad mi se malo stisali i vozi me kuci i krene da mi se izvinjava sto me je zapostavio kad je mislio da je materijalno blagostanje potrebno, a danas bi sve dao samo da moze drugacije. a nije los otac, nisam cak bio ni zapostavljen, al on se oseca kriv, tesko mu. a zna samo iz moje price sta se sa mnom desavalo, jer nikad nisu uspeli da me uhvate ili cak shvate sta sam radio, danas tesko to svare i nisu bas nacisto da se nikad to nije videlo. ja sam taj kamen odavno spustio, i on zna da ima ponovo sansu sa mojom malom sestricom. zivimo razdvojeno, ja sa majkom, on sa drugom zenom i detetom. cak i u njemu nekrstenom i bogobornom ima pokajanja i ljubavi, a Bog mu dao da prozivi svoje pokajanje i da popravi, da od krajnjeg zla smrti napravi zivot, svojim rukama :)

ja sam zbog svega zahvalan do kraja zivota sto sam ziv! moj zivot u roblju slobodan, sa osmehom cu da ga polozim ! :)

Подели на овим сајтовима

a sto mene otac Ugrin zameni sa tobom Ivice a ti mene sa drugim :cheesy3: salim se :Di ja sam jedan od branitelja oca Brane, iako mozda neprimeren pristup, ali bilo je dovoljno jednom _previse_ da se desi, da to razni iskoriste, sto je Mladen potpuno u pravu ...a da su ti "vinovnici" smislili sta ce i kako, bas su se dobro pripremili i znali su kako da navuku gledanost i slusanost ...ostavicu ono moje presiroko objasnjenje i kudjenja i odbrane, ali o tom potom, moram malo da se vidim sa devojkom !uzdravlje i s Bogom :)

?????? ?? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??? ????? ?????? ????? ??????? ??? ????? ? ?????? ???????? ? ?.????????? ???? ? ??? ?? ??? ??? ????????? ? ?? ?? ???? ?? ?????.? ?????? ?? ????????? ????????? ?? ????????????? ??? ????? ?? ?????,? ????? ?????? ?? ???????? ???? ?? ???? ????????? ???????? ???????? ?? ??????????.???? ?? ???????? ?????? ?? ?? ?? ???? ????????? ????????? ??? ????? ??????.
misljenja sam da je neko debelo zagrejao stolicu, osmislio i odradio ovako nesto, uspeli su da povezu i potkace razno i razne, da svima uzdrmaju dusu i stolicu. uopste ne mislim da je ovo bio naivan potres za nas, Crkvu i Srbiju. vladika Artemije je zaduzen za Kosovo, pregovore, oca Branu. otac Brana za Crnu Reku, duse tih ljudi. manastir Crna Reka je mesto odakle je potekao iguman Artemije, potonji vladika, sta su takodje potkacili bez razloga. odatle su mu sva duhovna deca uzrasla. udarili su ga u njedra preko oca Brane, koji je opet uzdizan u nebesa zbog onoga incidenta sa Pahomijem. politicki list je pokrenuo celu hajku, bas potpirivao omrazu na Crkvu pre. sa sve novinarem koji je jedva docekao da napise lobotomni i sramni tekst sa poluistinama i napravio od toga senzaciju svojom skribimanskom vestinom. toga se dohvatili ko ukomponovani sa BE92 televizijom, koji kad su pozvali oca, vec su 100% imali snimak i resili da ga do kraja kompromituju. a svi snimci od pre par godina. ko takve stvari izvlaci iz rukava godinama kasnije? takve stvari ne radi politika i politicari, oni se bave demagogijom, ne cinjenicama. drugi se bave skladistenjem prljavstine, sortiraju je i po potrebi isporucuju, radi skrivenih ciljeva. ali svuda je cilj bio Crkva, s koje god strane okrenes. Crkva i narkomani, Crkva i pedofili, Crkva i batina, Crkva i politika, Crkva i Kosovo, Crkva i Bajden, Crkva i "osione" vladike, Crkva i "isprani mozgovi" koji ce da je brane ...sad ispade kao neka tajna misterija i zavera. mozda, al je za moj pojam bas sve lepo suvise uklopljeno da bi bilo tek tako. ko sahovska tabla, krenes da begas, a on izvuce konja i krene sve u ? da jede. pa onda na pola runde dotera pijuna da izvadi topa i krene da seva po duzini.vidis kako je sve utihnulo najednom, kad su roditelji izasli i svima polupali tikve "jel hocete vi nasu decu licemerjem da lecite" ... samar je lekovit ako je vaspitan :)
Подели на овим сајтовима

Медо да ли би могао ближе да нам објасниш како је текла твоја борба.Како си пребродио кризу и издржао.Ја сам рецимо 4 године пушио цигарете.Када сам престајао да пушим до мене је дошла књига оца Тадеја.Буквално сам спроводио оно што је отац Тадеј рекао да не треба размишљати о оном што те напада.И у периоду највеће кризе,кад ти плућа "плачу за цигаретом" престајао сам да размишљам о томе и криза је одмах нестајала као руком однешена.Ово је неки нижи облик зависности у односу на твој па реци нам како си успео.

Подели на овим сајтовима

ИСПОВЕСТ: ПРЕДРАГ АЛЕКСИЋ, ОТАЦ ЧИЈИ ЈЕ СИН НАРКОМАН НАШАО СПАС У „ЦРНОЈ РЕЦИ“

Не желим сина у сандуку

Постављена слика

После три месеца, супруга и ја нисмо могли да препознамо нашег сина. Спавао је редовно, добио сјај у очима, поправио килажу за 15 килограма и, што је најважније, вратио му се осмех на лице

После снимка који је објављен у медијима сви родитељи су отишли у камп. Ми не можемо да прихватимо његово затварање и борићемо се до последњег даха

Предраг Алексић из Новог Сада, бивши инспектор за сузбијање криминала, пре две године открио је да је његов син Чедомир постао наркоман. Желећи да сина спасу ове пошасти, Предраг и његова супруга Биљана, све своје наде положили су у руке протојереја Бранислава Перановића и Чедомира послали у рехабилитациони центар „Црна Река".

- На свом послу сам се нагледао наркомана, а сазнање да ми је син постао један од њих, био је поражавајући напад на мој ауторитет као родитеља. Знајући каквим је путем кренуо, супруга и ја смо брзо реаговали да не би загазио још дубље у наркоманију. Било је јасно да је тек постао зависник о марихуани, тако да смо се добро распитали о кампу „Црна Река", а затим тамо послали Чеду, прича Предраг.

Позитивни резултати били су видљиви већ након три месеца.

- Супруга и ја нисмо могли да препознамо нашег сина. Спавао је редовно, добио сјај у очима, поправио килажу за око 15 килограма и, што је најважније, нашем сину се вратио осмех на лице. Били смо добро упознати са свим методама рада у „Црној Реци". Посебно ми се допало то што у кампу раде бивши наркомани који су овде излечени и који су се посветили раду са штићеницима. Они су прошли пакао живота, а сада несебично помажу другима да се врате на прави пут.

Предраг каже да му је испрва било необично што се штићеници физички кажњавају.

- Не желим свога сина у мртвачком сандуку. Боље да добије и батине, ако је заслужио, него да умре. Батине се овде примењују само у случајевима уношења дроге, покушаја бекства или непослушности. Људи морају бити свесни да ће моје дете на улици добити ударац у главу или метак у чело, јер дрога је зло које људи не могу да замисле. Сви су тога у кампу свесни. Овде има тешких случајева наркомана који покушавају свашта, тако да је боље батином их утерати у памет, него их пустити да некога убију или да неко убије њих. Уз оца Бранислава Перановића, ја сам добио наду да ће и мој син да се врати на прави пут. После снимка који је објављен у медијима сви родитељи су отишли, као и ја и моја супруга у камп. Ми не можемо да прихватимо његово затварање, и борићемо се до последњег даха за његов опстанак.

Хајку која се повела због метода васпитача у „Црној Реци", Петар тумачи као напад на православну цркву и Епископа Артемија.

- Ова хајка која се подигла и као основу узела старе снимке из 2003. године, подсећа ме на Антракс методу која има блиц утицај на свест читалаца. Ово је директан напад на православну цркву, а кола су се сломила на нашој деци. Молим се Богу за Епископа Артемија, за оца Бранислава и за нашу децу. У име родитеља поручујем да нећемо дозволити да се наша деца врате у мрачни свет дроге и да се камп затвори. Хвала им што овај камп постоји јер никада не бих угледао осмех на лицу свога сина и сјај у очима, кроз сузе закључује Предраг.

И. Степановић

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Toliko je vec pricano o Crnoj Reci da su svi vec ozvalavili od price.Necu da komentarisem metode tamosnjeg lecenja ali jedina stvar koja mi ide na zivce u celoj ovoj prici je da je ovo napad na SPC.Napadnut je episkop Artemije i otac Peranovic i to je sad napad na citavu crkvu.Ne bi se bas slozio ,mislim da ti ljudi sami sebi skacu u stomak.

Подели на овим сајтовима

To se slazem,bio bi i ja narkoman da majka nije motrila svaki moj korak.Ja sam sa majkom odrastao,i znam koliko je truda ulozila u mene.Koliko savetovanja, pricanja itd.Moj tetak je svoje sinove pratio kolima ,da oni ne znaju,kad su isli u grad i gledao sta rade i naravno da ih je izveo na pravi put.

Подели на овим сајтовима

To se slazem,bio bi i ja narkoman da majka nije motrila svaki moj korak.Ja sam sa majkom odrastao,i znam koliko je truda ulozila u mene.Koliko savetovanja, pricanja itd.Moj tetak je svoje sinove pratio kolima ,da oni ne znaju,kad su isli u grad i gledao sta rade i naravno da ih je izveo na pravi put.

ja sama gajim muško dete, otac mu se upokojio u februaru ove godine, pri?a, vera..i molitva da ga Bog sa?uvaizme?u dodatnog posla i više novca ili manje novca a više vremna sa sinom ja sam izabrala ovo drugotužno je i strašno da deca još u osnovnoj školi probaju opijate :wink:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

ja sama gajim muško dete, otac mu se upokojio u februaru ove godine, pri?a, vera..i molitva da ga Bog sa?uvaizme?u dodatnog posla i više novca ili manje novca a više vremna sa sinom ja sam izabrala ovo drugotužno je i strašno da deca još u osnovnoj školi probaju opijate :wink:
Da su se i drugi roditelji opredelili tako kao ti,ne bi imali taj problem sa opijatima,bar ne u toj meri.
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...