Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

И онда ми некако недостаје тај осећај да га осетим бар још пар пута до краја живота.

Знам да нећу решити проблем са тим, али могу га сагледати на други начин и олакшати себи пар сати и омогућити да добро размислим о некој теми и да је прочешљам са свих страна,

И онда, почнеш (несвесно) да умишљаш нове проблеме и недоумице, и да преувеличаваш постојеће, не би ли пред собом, а и пред другима имао опрадање за конзумирање траве.

Баш због тога што ти се толико истрајно у глави врзмају мисли о трави, значи да ти се оживљава страст према њој, да те ђаво куша тамо где си најслабији.

И мислим да си и сам тога свестан, само ти је потребна подршка.

Е, а зато смо ми ту nasznak

П.С. Један мојрођак је изубијао жену, јер је због премора одбила да изађу негде, а он је , уз помоћ марихуане, сагледао као да га она подцењује. Толико о проширивању и умножавању видика под дејством вутре.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

nema veze marihuana sa prebijanjem bilo koga, dok sa alkoholom da

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Опет дуготрајне последице. Па нећеш се улењити ако се надуваш 2 пута годишње.

И опет да поновим пошто стварно испада да сам поставио питање а онда вас убеђујем како је ганџа супер и како не штети, свестан сам ја добро њених негативних утицаја и ефеката, али сам сигуран да их или нема, или су минимални ако се конзумира јако ретко.

Рекао сам да сам дефинитивно јако близу одлуке да одложим ту дувку за годину-две и нека срећнија времена, али морам да вам реплицирам када напишете да ће да ме улењи дување једном у пар месеци.

pa i mislio sam na dugotrajne posledice ili slabost karaktera

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@бгцз

За ово питање нема правила. По мом мишљењу, боље је да избегаваш контакт са марихуаном.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мозак - орган. Кокаин - надражај конкретног органа. Физички ефекат? Или не?

Ако га тако гледаш свакако да.

Међутим када се каже физичка зависност мисли се на друге ствари. Мозак те не боли због кокаина али ти мозак тражи кокаин.

Фора код мозга је што је он једини орган који је пластичан (ваљда) т.ј мења се активно.

Он ствара и мења неуронска кола, емоционалне реакције на све. А завиност није ништа друго до емоционална реакција.

Међутим чеони режањ (фронтални лоб) је део који размишља и он је повезан и са свим осталим деловима мозга па и рептилским мозгом који је задужен за емоционалне реакције. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Бгцз ја те искрено и Братски молим да се окушаш прво код психолога. Макар поразговарај нико неће да ти наплати да га питаш да ли је то за тебе и шта он мисли. Са тим што ти наглашавам КОГНИТИВНО БЕГЕЈВОРАЛНА ТЕРАПИЈА! Не аналитичка психологија ништа друго.

Когитниво бехејворална терапија се бави тим стварима и то су људи лиценцирани за то.

Није то нема мођо магија зезанција већ опробане технике за излажење на крај са емоцијама и емоционалним проблемима као што је стрес.

У сваком случају јави нам шта си урадио и шта си одлучио. А поред психолога ако волиш да дунеш - брате дуни.... неће да шкоди. САмо немој да ти то постане навика и трип, да будеш од оних што би дунили мало свако вече. А једном у два три месеца.... мислим да Бог сигурно неће да ти замери на томе ако ти је душа чиста.

Ако је то грех, није велики грех. Ако дунеш по некад са другариам сигурно није грех. Ако дуваш да ти марихуана постане нови Бог и оно што ти даје мотивацију .... онда боље батали.

Све је на теби и пуно среће!

Подели на овим сајтовима

Стварно је немогуће рећи да трава није грех. Она нема никакво позитивно дејство на здравог човека. Не оправдавам тај став о великим и малим гресима. То само говори о људској слабости. Ако ти то није страст, ако ниси зависник, ако можеш да командујеш својом вољом, онда немој никада то да радиш.

Подели на овим сајтовима

’’Ниједан кад је кушан да не говори: Бог ме куша; јер Бог је непријемчив за кушање злом, и Он не искушава никога. Тада жеља затрудњевши рађа гријех, а гријех учињен рађа смрт. (Јаков 1. 13, 14, 15)

Брате, доста је изнесено паметних ствари на форуму као одговори на твоје питање и недоумицу. Немој мислити да те осуђујем па како год одлучиш, али мислим да ове горе наведене ријечи Светог Апостола Јакова Брата Господњег, говоре све о твојој недоумици. Дакле, преостаје ти да се бориш, али ако и поклекнеш, само је важно да устанеш и наставиш даље. Упамти: Није гријех пасти у блато и укаљати се, него је гријех остати, тонути и ваљати се у прљавштини.

Схвати ово као добронамјеран и братски савјет.

Подели на овим сајтовима

Опрости, прескочио сам 14. стих који је и кључ одговора, а он гласи: ’’Него свакога искушава сопствена жеља, која га мами и вара.’’

Дакле комплетан цитат који сам ти хтио послати гласи:

’’Ниједан кад је кушан да не говори: Бог ме куша; јер Бог је непријемчив за кушање злом, и Он не искушава никога. Него свакога искушава сопствена жеља, која га мами и вара. Тада жеља затрудњевши рађа гријех, а гријех учињен рађа смрт. (Јаков 1. 13, 14, 15)

Подели на овим сајтовима

Zar vem ne zvuči licemjerno tražiti od momka da se uzdrži u svojim nervozama od toga da ne zapali dva, tri džointa u toku godine, kada je onakav duhovnik, otac Tadej u svojim nervozama počeo da puši i nije iskulirao molitvom i razgovorima kako vi savjetujete.

To je po meni govor ljudi koji u tome namaju iskustva, pričaju bajke, i meću teško breme...

Ni ocu Tadeju nisu cigare odgovarale, pa ih je bacio poslije, tako će i on shvatiti da može bez ova dva tri puta i da mu to u svakom slučaju ne koristi, ali sad, neće Sunce prestati sjati ako zapali.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Zar vem ne zvuči licemjerno tražiti od momka da se uzdrži u svojim nervozama od toga da ne zapali dva, tri džointa u toku godine, kada je onakav duhovnik, otac Tadej u svojim nervozama počeo da puši i nije iskulirao molitvom i razgovorima kako vi savjetujete.

To je po meni govor ljudi koji u tome namaju iskustva, pričaju bajke, i meću teško breme...

Ni ocu Tadeju nisu cigare odgovarale, pa ih je bacio poslije, tako će i on shvatiti da može bez ova dva tri puta i da mu to u svakom slučaju ne koristi, ali sad, neće Sunce prestati sjati ako zapali.

Чему то драматизовање, и подстицање на грех. Нико није рекао да ће га Бог убити, или гром спалити, ако то учини. Само се говори да је то лоше за њега, и свакако да је грех.

Многи светитељи су са дна дошли до светости, покајањем, али зар ћемо се угледати на тај њихов део? Зар ћемо се угледати на Марију Египћанку у делима када је заводила и наводила на блуд ходочаснике и хришћане? Има хиљаду примера светитеља који су чинили страшне грехе, и злочине, па се после покајали.

А када дечко већ пита, ред је да се каже да је то лоше, да је то грех, да не ради то. А не да кажемо, иди греши, па ћеш се после покајати, као многи светитељи. Ал, дал сви успеју да се покају?

Подели на овим сајтовима

Чему то драматизовање, и подстицање на грех. Нико није рекао да ће га Бог убити, или гром спалити, ако то учини. Само се говори да је то лоше за њега, и свакако да је грех.

Многи светитељи су са дна дошли до светости, покајањем, али зар ћемо се угледати на тај њихов део? Зар ћемо се угледати на Марију Египћанку у делима када је заводила и наводила на блуд ходочаснике и хришћане? Има хиљаду примера светитеља који су чинили страшне грехе, и злочине, па се после покајали.

А када дечко већ пита, ред је да се каже да је то лоше, да је то грех, да не ради то. А не да кажемо, иди греши, па ћеш се после покајати, као многи светитељи. Ал, дал сви успеју да се покају?

:) ... najgori su Božiji čuvari... :)

Ako ćeš pema nekome da budeš strog, budi to prvensveno prema sebi, a prema drugim pokazuj snishođenje, razumjevanje, blagost.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

:) ... najgori su Božiji čuvari... :)

Ako ćeš pema nekome da budeš strog, budi to prvensveno prema sebi, a prema drugim pokazuj snishođenje, razumjevanje, blagost.

Какво разумевање, за грех који треба починити, за промашај који треба да се деси? О каквој благости ту причаш? Да дечко наноси зло свом психофизичком здрављу, јер смо благи, пуни разумевања, широког схватања. Зна се кад треба бити благ, а кад строг.

Повремено дување, као и повремено напијање (до бесвести), никако не можемо саветовати, и подстицати на то, поготово као хришћани, и на форуму, као јавном месту.

Подели на овим сајтовима

Стварно је немогуће рећи да трава није грех. Она нема никакво позитивно дејство на здравог човека. Не оправдавам тај став о великим и малим гресима. То само говори о људској слабости. Ако ти то није страст, ако ниси зависник, ако можеш да командујеш својом вољом, онда немој никада то да радиш.

Грех је све што те удаљава од Бога.

Тако да је питање мотива како је рекао геније Дајнабластер. :)

Е сад не знам теби откуд то да је марџа грех. Наркоманија свакако одаљава од Бога али са друге стране некима је то искуство преко ког су се Богу и приближили.

И на крају... сви смо грешни.

Подели на овим сајтовима

mnoge stvari koje mi konzumiramo su stetne po zdravlje, ili stvaraju zavisnost pa ih ne dozivljavamo kao greh... jel vi kad vam se pripije kafa skuvate kafu, ili uzmete pa se molite bogu? ako ne mozete da pocnete dan bez kafe, to je isto greh zavisnosti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...