Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

kako savetujes coveka da uzme otrov?!

ja sam se jednom otrovo i to od domace rakije, da nema sanse vise ni da liznem, kad pomirisem smrdi mi, a kad probam da pijem stegne mi se grlo i ne ide, oce na usi da mi izadje, tako da sam zavrsio sa tom psihofizicko aktivnom supstancom.

Егзекли. Плус, ова куповна шећеруша је тако гадна, да би му било мука после треће чаше. И не би му на памет више пало.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Skoro sam došao u slično iskušenje, ali iz drugih razloga i nisam zapalio džoint, ali u pitanju su bile tako sitne nijanse da bih nazvao slučajnošću što sam odabrao da ne zapalim. Slučajnosti ne postoje :)

Doživljavao sam u nekim periodima svoga života takva psihička opterećenja i brige sa kojim se nisam znao nositi i čak sam zbog toga fizički kolabirao do te mjere da sam se bukvalno srušio. Mislio sam da imam problema sa srcem. Svi su nalazi bili OK. Onda me doktor kroz razgovor upitao sikiram li se oko nečega, i kada sam mu ja ispričao neke stvari on mi je dao bensedine, i ljepota, ko rukom odnešeno. Prebrodio sam tih mjesec dana i nisam ih više pio. Ni tablete ni džoint nisu pavo rješenje, ali ako čovjek ne zna na drugi način da se smiri, a znam kako je to nekada neophodno, mislim da je OK da uzme nešto tako, ali da teži da sa tom praksom prekine čim se bude osjećao spremnim. Koliko znam otac Tadej je u nekom svom kriznom periodu počeo da puši. Ako želiš možemo se čuti pp za još neki razgovor, jer ne mogu svašta ni da pišem ovde. :)

Подели на овим сајтовима

Мени изглда да си нагло и оштро направио превелики заокрет. Могуће да у тој ситуацији и не може другачије. То што мислиш да ћеш успети да контролишеш своје понашање и количину конзумације - мислим да грешиш, а најпре то знаш и сам. Дакле, пробај да се одупреш.

А напетост и опуштање? Па поента православља је баш у томе да човека упозна са највећом радошћу. Само то не долази лако, никоме. И, наравно, неупоредива је та радост са било чим. Па ти види да ли ћеш тим малим и пролазним задоовљством да спутаваш нешто много веће, јаче и битније. Да не кажем спасоносније.

Подели на овим сајтовима

ko pusi duvan zbog krize ili aj da kazemo i navike, to je greh, ko pusi jer mu godi, kao na primer prota Golijan lulu, to nije greh

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ти моји проблеми су некада ишли дотле да ме је једино вера одржавала да се не самоубијем, а размишљао сам о томе како бих волео да ме нема или да ме нешто убије.

Буквално сам осећао да губим разум, све то је ужасно утицало на моје здравље и на моје живце који су све тањи постајали. Потребно ми је било нешто да ме смири једноставно.

Помаже ми тренинг, помаже ми молитва, али мислим да сам једно време (сада је хвала Богу мало боље) био буквално у депресији од које се јако тешко одбранити.

Хвала вам свима што ми одговарате, видим да као што сам и очекивао преовладава мишљење да неби требало то да урадим, мада има и оних који сматрају да је ок да тако некада себи ублажим грех. читаћу тему неко време па по свом нахођењу урадити и онако како осећам :)

Хвала вам још једном на одговорима

Какве су ти мисли, такав ти је живот.

Подели на овим сајтовима

marihuana, sto valjda znas i sam, je samo amplifier stanja u kome si, a ko trazi izlaz u drogi je na pogresnom putu...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

То што мислиш да ћеш успети да контролишеш своје понашање и количину конзумације - мислим да грешиш, а најпре то знаш и сам.

Е ово ми није јасно !

Пост ти је феноменалан и спознао сам пар пута ту огромну радост коју вера у Христа доноси, али ти је пост контрадикторан.

Ја сам 110% сигуран да ћу успети да се одупрем, у случају да будем добио жељу да учесталије дувам престао бих опет скроз, сада ми барем неби било тешко јер не бих морао да мењам цело окружење нити сам активно пушио траву 3 године.

Дакле мени из твог поста није јасно да ли је то грех или није, пошто ми се чини да и ти мислиш да је грех само уколико " не успем да се одупрем".

И ја сам стварно, потпуно и апсолутно сигуран да уколико одлучим да то урадим се то неће понављати чешће од једном у 2 месеца отприлике.

Иначе понављам да ти је пост сасвим на месту и да сам схватио суштину.

Подели на овим сајтовима

Пробај овако: исповест, причешће, прича са пријатељима...исповест, причешће, прича са пријатељима ....исповест, причешће, прича са пријатељима .... - лековито је максимално.

А у праву си са коментаром на мој први пост, да појасним: јесте грех, али је још гори пошто ствара зависност. Али ако ти кажеш да би могао да се контролишеш, онда ти верујем. Међутим, зашто би уназађивао и рушио своју лепу и младу личност кад видиш да можеш и другачије?

Подели на овим сајтовима

Mi svaki dan učinimo mnoštvo grijehova, samo praznoslovlje je grijeh, sudiće nam se za svaku izgovorenu riječ... I mi se nećemo ni spasiti tako što nećemo imati grijeha i što ćemo doći kod Gospoda "pročišćeni", već ćemo se spasiti milošću Božijom i našim pokajanjem. Nekada se neke stvari ne mogu iznijeti, možda poslije nekoliko padova se ojača pa se više ne pada u tome. Nemoj se tripati da je to grijeh pa zbog toga nećeš, jeste grijeh, al šta ima veze, treba ti. Možda ćeš ti i izdržati da ne zapališ ali će poslije možda uraditi nešto nezamislivo gore. Da si mi gdje blizu sad bi došao da zajedno zapalimo iako meni ne treba. Ja sam pio deset godina i nisam mogao prestati, a želio sam svaki dan, i uvijek su mi odzvanjale riječi, "pijanci neće ući u Carstvo Nebesko", ali nisam mogao prestati prije vremena. Danas hvala Bogu ne pijem. Zapali ga u frci dok ne naučiš bolje da se nosiš sa problemima.

Подели на овим сајтовима

Драги бгцз :), хвала ти на великој искрености.

Изнећу ти и ја своје сестринско мишљење.

С обзиром на то да си имао великих проблема у периоду када си конзумирао траву и очигледно доспео у упозоравајући статус зависника, мој савет ти је да не попушташ ни мало. У питању је чувени рецидив. Уколико имаш некога у фамилији или пријатељима ко се лечио било од ког облика зависности, он ће знати шта је у питању. Наиме, ради се о стварању ситуације у атмосфере у којој се зависничко осећање и потреба врло лако и невиђено брзо обнавља. У том случају ти би се вртоглавом брзином вратио у пређашње стање. Зашто то чинити?

Уколико сад опет имаш потребу да се "опустиш", како кажеш, боље размисли о томе која мука у теби (изузев онога што нам је свима опште познато - жеђ за Богом), конкретна мука, те је довела и од чега заправо бежиш. Да ли од неког бола? Да ли од неког суочавања? Да ли од неког успеха или од неуспеха? Бегови су кључ... Молим те да у светлу овом размислиш о свом животу, а ја верујем да то можеш поделити са члановима форума и да ћемо као заједница помоћи колико и како можемо, свако са својим тањим или дебљим искуством и падовима.

Дакле, желим ти рећи да се дефинитивно налазиш пред искушењем и да ти је Господ поставио изазов - испитај на шта те изазива у својој љубави.

Такође, препоручујем ти на читање мало захтевнију литературу отачку, али је могуће да ће ти користити: 400 глава о љубави св. Максима Исповедника. Управо он врло лепо и јасно говори о нашим страстима и о путевима борбе.

Запамти да је то борба за смисао твог живота и све плодове које можеш побрати живећи у љубави са Богом :)

Подели на овим сајтовима

a ako ti je bas do opustanja zarad opustanja, onda mozes da stavis par suvih grancica(bez lisca) u caj i eto najopustajuceg caja bez ikakvih drugih dejstava, ili jednostavno napravi caj od lavande sto je isto droga al slabija i opusta

Подели на овим сајтовима

Mi svaki dan učinimo mnoštvo grijehova, samo praznoslovlje je grijeh, sudiće nam se za svaku izgovorenu riječ... I mi se nećemo ni spasiti tako što nećemo imati grijeha i što ćemo doći kod Gospoda "pročišćeni", već ćemo se spasiti milošću Božijom i našim pokajanjem. Nekada se neke stvari ne mogu iznijeti, možda poslije nekoliko padova se ojača pa se više ne pada u tome. Nemoj se tripati da je to grijeh pa zbog toga nećeš, jeste grijeh, al šta ima veze, treba ti. Možda ćeš ti i izdržati da ne zapališ ali će poslije možda uraditi nešto nezamislivo gore. Da si mi gdje blizu sad bi došao da zajedno zapalimo iako meni ne treba. Ja sam pio deset godina i nisam mogao prestati, a želio sam svaki dan, i uvijek su mi odzvanjale riječi, "pijanci neće ući u Carstvo Nebesko", ali nisam mogao prestati prije vremena. Danas hvala Bogu ne pijem. Zapali ga u frci dok ne naučiš bolje da se nosiš sa problemima.

Ниси у праву, зато што је дечко имао озбиљан проблем са зависношћу и дошао до ивице.

Зна се да, на пример, лечени алкохоличар не сме окусити чашицу, јер постаје несвестан као да је попио литре.

Не ради се овде о грешности или о безгрешности, већ о опасности у коју може доћи његов добар досадашњи опоравак - то говорим из мало другачијег, лаи лсичног искуства и свог и породичног.

Наравно да је Бог милостив. Ипак, време које имамо је једино време и једини живот за кушање Љубави Божије.

Подели на овим сајтовима

ko pusi duvan zbog krize ili aj da kazemo i navike, to je greh, ko pusi jer mu godi, kao na primer prota Golijan lulu, to nije greh

marihuana, sto valjda znas i sam, je samo amplifier stanja u kome si, a ko trazi izlaz u drogi je na pogresnom putu...

Ово двоје ми је мало контрадикторно, па и дуван је дрога која ствара зависност и од које се умире за разлику од траве.

Једина разлика је што је легалан у већини земаља.

Значи по теби пушити јер ми годи није грех, а дувати јер ми годи јесте грех?

И знам ја да је онај који тражи излаз у дроги на погрешном путу, али мислим да се након овога мога првог поста не може рећи баш да тражим излаз у дроги.

Подели на овим сајтовима

Ниси у праву, зато што је дечко имао озбиљан проблем са зависношћу и дошао до ивице.

Зна се да, на пример, лечени алкохоличар не сме окусити чашицу, јер постаје несвестан као да је попио литре.

Не ради се овде о грешности или о безгрешности, већ о опасности у коју може доћи његов добар досадашњи опоравак - то говорим из мало другачијег, лаи лсичног искуства и свог и породичног.

Наравно да је Бог милостив. Ипак, време које имамо је једино време и једини живот за кушање Љубави Божије.

Da li ti ovo govoriš iz ličnog iskustva ili...?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...