Jump to content

Секс пре брака

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 16.9.2020. at 21:41, Јанко рече

1. То ти кажем. Кад не идеш тамо где је можеш срести, то значи да си на погрешним местима. Једно од њих је - код куће.

Sreo sam ja mnogo njih, ali im se nisam dopao fizički i finansijski. A mesta o kojima ti pričaš, mora da su dobro skrivena od svih muškaraca u Srbiji, koji nisu oženjeni. Za ta mesta izgleda da znaju samo oženjeni i švaleri. Njima su dostupna.

2. Пребацивање одговорности са себе на друге. "Где" је одредница у простору која те ограничава онолико колико ограничиш себе (ја сам као момак био 4км далеко од града па сам морао сваки дан пешке по 20-30 км ако хоћу и у школу и на тренинг и у град са друштвом). "Какав" - то је ментални више него физички проблем (питај људе попут Ника Вујичића, било ког параолимпијца итд). Поштуј оца и матер - и нећеш имати проблема. Само ако разумеш ко је све отац и матер.

Ja sam 10 km od grada, tako da pešačenje više puta tamo-ovamo, nije dolazilo u obzir. Pogotovo kada se mora raditi da bi se opstalo. Tvojih 4 km je privilegija, a vidim da si imao dosta slobodnog vremena za hodanje, što znači da ti je neko obezbedio da ne moraš raditi.

Nika Vujičića kad spomenu, nikad ne govore ko ga finansira, a očigledno da sam nije mogao ništa. Novac omogućava da se dogodi nešto što se na prvi pogled čini nemogućim. Šta je sa onih nekoliko milijardi osoba ženskog pola, koje se nikad ne bi udale za hendikepiranu osobu?

Šta kažeš o siromašnima koji gladuju širom sveta, a poštuju svog oca i mater, ma šta god da si pod time mislio? Imaju li oni problema, po tebi?

3. Рече ти једном светитељу - и искуству саме Цркве. Шта да кажемо, ти, дете које има проблеме, кажеш да боље знаш од Мајке која већ 2000 година учи своју децу. Ништа, само ти по своме, али "немој после буде нисам каз`о". Лек не знаш а лекара нећеш. И увек други крив.

Znaš li da se broj dece koja umiru od gladi iskazuje milionima? Nije valjda da tvrdiš da je njihovo gladovanje posledica njihovih misli, pa im je takav život?

Imaš vrlo uzak pogled na stvari, što meni govori da ti je život bio takav da te nije baš terao da ih bolje sagledavaš.

4. Важи. Отац троје деце ти каже своје животно искуство. Вероватно боље знаш. Са срећом - јер само то ти остаје, ако избегаваш Мајчинске (Црква) и братске савете. (узгред - срећа,случајност и баксузлук не постоје:stadaradim:, већ Благодат, Промисао и Допуштење:pop: ),

Drago mi je da si otac troje dece i neka ste živi i zdravi svi zajedno, ali to ti je omogućila žena. Ona je ta koja je iznela sav teret stvaranja  i rađanja dece a muškarac jedino “odigra” svoju malu ulogu u toku seksa, posle čega dolazi do začeća. Tako da, biti otac nije podvig. Podvig je biti majka. To je ogroman podvig i žrtva.

I ja bih bio otac, da je neka žena želela da izabere mene. Ali to se nije desilo. Nisam prošao ženske kriterijume, kao i mnogi drugi muškarci u Srbiji I to je to. Prosto i bez filozofiranja.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bojan* рече

Sreo sam ja mnogo njih, ali im se nisam dopao fizički i finansijski. A mesta o kojima ti pričaš, mora da su dobro skrivena od svih muškaraca u Srbiji, koji nisu oženjeni. Za ta mesta izgleda da znaju samo oženjeni i švaleri. Njima su dostupna.

Ja sam 10 km od grada, tako da pešačenje više puta tamo-ovamo, nije dolazilo u obzir. Pogotovo kada se mora raditi da bi se opstalo. Tvojih 4 km je privilegija, a vidim da si imao dosta slobodnog vremena za hodanje, što znači da ti je neko obezbedio da ne moraš raditi.

Nika Vujičića kad spomenu, nikad ne govore ko ga finansira, a očigledno da sam nije mogao ništa. Novac omogućava da se dogodi nešto što se na prvi pogled čini nemogućim. Šta je sa onih nekoliko milijardi osoba ženskog pola, koje se nikad ne bi udale za hendikepiranu osobu?

Šta kažeš o siromašnima koji gladuju širom sveta, a poštuju svog oca i mater, ma šta god da si pod time mislio? Imaju li oni problema, po tebi?

Znaš li da se broj dece koja umiru od gladi iskazuje milionima? Nije valjda da tvrdiš da je njihovo gladovanje posledica njihovih misli, pa im je takav život?

Imaš vrlo uzak pogled na stvari, što meni govori da ti je život bio takav da te nije baš terao da ih bolje sagledavaš.

Drago mi je da si otac troje dece i neka ste živi i zdravi svi zajedno, ali to ti je omogućila žena. Ona je ta koja je iznela sav teret stvaranja  i rađanja dece a muškarac jedino “odigra” svoju malu ulogu u toku seksa, posle čega dolazi do začeća. Tako da, biti otac nije podvig. Podvig je biti majka. To je ogroman podvig i žrtva.

I ja bih bio otac, da je neka žena želela da izabere mene. Ali to se nije desilo. Nisam prošao ženske kriterijume, kao i mnogi drugi muškarci u Srbiji I to je to. Prosto i bez filozofiranja.

Уместо одговора:

Старац ПАЈСИЈЕ Светогорац
ПОУКЕ БОЖАНСТВЕНЕ ЉУБАВИ

Друга глава
ПОУКЕ СТАРЦА ПАЈСИЈА

О ПОМИСЛИМА

1. Приликом једне од мојих посета упитао сам старца о помислима и ево шта ми је рекао: „Увек имај позитивне помисли. Да би ме разумео, говорићу ти о два случаја која су се овде догодила. Једном је дошао младић од седамнаест година и покуцао да му отворим. Било је још јутро. Изашао сам и пришао жичаној огради.
‘Хоћу да видим оца Пајсија’, каже ми он. Да бих мало искушао његово расположење, рекао сам му: ‘Он није овде. Отишао је у Кареју да купи цигарете’.
‘Добро, сачекаћу га’, одговара младић, имајући у уму позитивне помисли.
‘Иди’, кажем му ја. ‘Зашто га чекаш? Он…’
‘Не, оче, хоћу да га видим’, био је упоран младић.
Тај момчић је увек имао позитивне помисли и нисам могао да га збуним, иако сам га дуго мучио. Он није прихватао рђаву помисао. Била је то једна добра душа.
Други пут је дошао један човек и затражио да се помолим за његово дете које је било тешко болесно.
‘Ја ћу нешто учинити’, рекао сам му, ‘али је потребно да и ти нечим помогнеш. Наравно, ти не умеш ни да се молиш, ни да постиш, ни да правиш метаније. Међутим, могао би да се ослободиш једног свог недостатка’.
‘Ког недостатка, оче,’ упитао је он.
‘Престани да пушиш’, рекао сам.
Он ме пажљиво саслушао. Кад сам отворио цркву да би ушао и поклонио се иконама, он је на једној стасидији оставио паклицу цигарета и шибицу, а да ја то уопште нисам приметио. Истог часа дошао је и други, ушао у цркву, радознало разгледао и изашао напоље. Кренуо је и сео баш на ову камену степеницу, која се налази уз сами зид цркве, а затим запалио цигарету и почео да пуши без икакве гриже савести. Изашао сам и спазио га: ‘О, драги мој, зар пушиш овде, где је црква? Иди тамо, испод дрвећа, тамо можеш да пушиш а не овде’, кажем му ја. Међутим, он је имао рђаве и нечисте помисли и дрско ми је одговорио: ‘Шта се тебе тиче што ја пушим? Ти пушиш у цркви а ја лоше поступам ако пушим напољу?’
Поново сам му рекао да оде одатле, али он је био упоран и одговорио ми је истим речима. ‘Шта он то говори’, запитао сам самога себе. Нисам могао да разумем. Уђем у цркву и видим паклицу цигарета, коју је оставио онај несрећни отац. Тад сам се досетио да ме онај човек неправилно разумео, помисливши да су то моје сопствене цигарете и да ја пушим у цркви! Објаснио сам му шта се заправо догодило, али он је имао рђаву помисао. Није имао жељу да задобије корист. Тражио је оправдање за своје зло да би га задржао у себи. А онај дечак, о којем сам ти претходно говорио, имао је позитивне помисли!“
2. „Сатана до нашег последњег даха неће престајати да у наш ум сеје лукаве и нечисте помисли. Нећемо им придавати никакав значај. Пустимо их нека пролећу мимо нас, као што птице лете кроз ваздух. Покренимо фабрику позитивних помисли. Оно што јој дамо, то ћемо и добити. Ако јој дамо гвожђе, гвожђе ћемо и добити. Ако јој дамо злато, злато ћемо и добити. Зло које видимо свагда ћемо претварати у добро. Све ћемо гледати с простотом.“
Један монах простог срца видео је на неком јапанском транзистору крст, и шта мислите да је учинио? Није осудио Јапанце који су у својим радионицама на транзистор поставили крст, него је рекао: ‘Слава Богу за то што су и Јапанци постали хришћани!’ Ако вам се догоди да се нађете у неком друштву где се не говори о духовном, ћутите и не придајте никакав значај ономе што се прича, него у тајности творите молитву. Тако ћете истовремено изговорити молитву за оне што празнослове а ви сами нећете имати штете.“
3. „Нека се рђава помисао не задржава у нама, јер ће нам наудити. Она је слична муви која слеће на месо и полаже јаја. У месу ће се ускоро појавити црви. Тако и рђава помисао, кад се задржи у уму, наноси велику штету.“
4. Неком младом човеку који је желео да постане његов послушник, старац је рекао: „Ако ти сам немаш позитивне помисли, како онда старац може да ти помогне? Ако, на пример, човек услед своје слабости чини зло, ти га осуђујеш. Ако пак уз помоћ Божије благодати твори неко чудо, рећи ћеш да је чаробњак и да је зато извршио чудо. Тако поступа човек који има рђаве помисли.“
5. „Рђаве помисли су сличне авионима који нам досађују својом буком а ми не можемо да их спречимо у томе. Најснажнија ваздушна противодбрана је псалмопојање, јер оно представља молитву Христу и презирање ђавола.“ Другом приликом је рекао: „Рђаве помисли се изгоне само презиром и равнодушношћу према њима. Кад нас нападају, ми ћемо појати. Оне нису наше него туђе. Оне долазе споља, слично буци авиона.“
6. Двојица поклоника упитали су старца да ли су одговорни за помисли које нападају ум, а он је одговорио: „Ја се налазим овде а изнад мене лете авиони. Ја не могу да их спречим и, према томе, нисам одговоран за то. Међутим, ако бих почео да градим аеродром, преузео бих одговорност на себе.“
7. „Добри Бог даје демонима слободу за неко време, како би нам они својом злобом помогли да положимо духовне испите. Све док човек живи на земљи, има право да полаже те духовне испите. Поправног испита неће бити. Према томе, подвизаваћемо се да бисмо сабрали духовне оцене и прешли у рај.“
8. Пет изрека старца Пајсија о помислима:
– „Кад човек не прихвата ђаволске помисли, он поступа правилно.“
– „Добре помисли ћемо имати онда кад нам све буде изгледало чисто.“
– „Ниједан подвиг нема толико моћи колико је има добра помисао.“
– „Чисто срце и чисте, добре помисли доносе душевно здравље.“
– „Рђава помисао представља препреку за благодат Божију.“
9. „На почетку духовног подвига, подвижник протерује рђаве помисли духовним поукама, непрестаним молитвама и усрдним подвигом. Затим долазе само добре помисли. Касније се прекидају и добре помисли, а човек осећа својеврсну празнину. Након ње човеку долази божанствено просветљење."

Нека ти је Богом просто.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 18.9.2020. at 8:08, Јанко рече

Уместо одговора:

Старац ПАЈСИЈЕ Светогорац
ПОУКЕ БОЖАНСТВЕНЕ ЉУБАВИ

Друга глава
ПОУКЕ СТАРЦА ПАЈСИЈА

О ПОМИСЛИМА

...

Dakle, umesto da odgovoriš na moja pitanja, predstavio si mi pouke starca Pajsija, o pomislima. Lepe su to pričice. A objašnjenja toliko jednostavna da ih i prosti ljudi mogu razumeti. Međutim one ukazuju na različito individualno postupanje u zavisnosti od karaktera određene osobe, a na osnovu zaključaka donetih sagledavanjem stanja u neposrednom okruženju.

Ne moraš da odgovaraš ako nećeš ili ne znaš. Svejedno ću te opet pitati:

Ogroman je broj bolesnih i gladnih u svetu. Među njima je ogroman broj dece koja umiru. Tvrdiš li da ona imaju takav život zato što su im takve misli?

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bojan* рече

Dakle, umesto da odgovoriš na moja pitanja, predstavio si mi pouke starca Pajsija, o pomislima. Lepe su to pričice. A objašnjenja toliko jednostavna da ih i prosti ljudi mogu razumeti. Međutim one ukazuju na različito individualno postupanje u zavisnosti od karaktera određene osobe, a na osnovu zaključaka donetih sagledavanjem stanja u neposrednom okruženju.

Ne moraš da odgovaraš ako nećeš ili ne znaš. Svejedno ću te opet pitati:

Ogroman je broj bolesnih i gladnih u svetu. Među njima je ogroman broj dece koja umiru. Tvrdiš li da ona imaju takav život zato što su im takve misli?

Говорим о теби, о нама који смо (релативно) здрави телом. Не мешај бабе и жабе. Кажем ти да су ТВОЈЕ мисли негативне, и да је то трасиран пут ка лошем у животу. То што пребацујеш поруку теби на друге опет говори више о теби него о другима. Чим си овде и пишеш нит` си болестан нити гладан.

Узгред, ниси постављао питања, већ ређао констатације.

Никакав проблем, сам бираш пут.

Само немој да кукаш на жене због својих погрешних избора. Знам доста добрих девојака које би се радо удале али им не пада на памет да врше психоанализу негативних ликова обузетих апокалипсом, осуђивањем, пребацивањем кривице на друге и чега све не. Не треба им то у животу. А ти то управо радиш овде свим девојкама које читају. Ево чак ти је и Сања рекла да се оканеш ћорава посла - али не вреди...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Јанко рече

Говорим о теби, о нама који смо (релативно) здрави телом. Не мешај бабе и жабе. Кажем ти да су ТВОЈЕ мисли негативне, и да је то трасиран пут ка лошем у животу.

Ja sam pisao o činjenicama, a ne o mislima. Ali kad si već spomenuo da misli određuju život, pokušao sam da ti objasnim koliko ta tvrdnja može biti besmislena. Naveo sam te kroz pitanja, da to shvatiš. Tvoja je stvar da li hoćeš ili nećeš. Da li će nečiji život biti dobar ili loš zavisi od mnogo toga.

пре 7 часа, Јанко рече

Никакав проблем, сам бираш пут.

Ako si ti imao privilegiju da sam biraš svoj put, to ne znači je i drugima pružena ta mogućnost. 

пре 7 часа, Јанко рече

Само немој да кукаш на жене због својих погрешних избора

Nije to kukanje, nego iznošenje činjenica bez ustezanja i ulepšavanja. Sve su to poznate stvari. 

Otkud tebi da sam ja uopšte imao neki izbor? Ako si ti imao, ne znači da ima svako. 

пре 7 часа, Јанко рече

Знам доста добрих девојака које би се радо удале али им не пада на памет да врше психоанализу негативних ликова обузетих апокалипсом, осуђивањем, пребацивањем кривице на друге и чега све не. Не треба им то у животу. А ти то управо радиш овде свим девојкама које читају. 

Ti si u zabludi. Kad bi one zaista rado želele da se udaju, to bi i učinile. Njihovi kriterijumi su vezani prvenstveno za fizički izgled i socijalni status. Da si na mom mestu, ti bi to znao. Nema tu želje za upoznavanjem, sem ako nisi zgodan. A o čoveku koga ne poznaješ, možeš samo nagađati kakav je. Fizički izgled je ono što prvo gledaju i tu odbace većinu. Onim muškarcima koji prođu, ne analiziraju karakter, jer kad bi ih zanimao karakter, ne bi pravile tolike greške prilikom izbora, pa bi to bile prave veze, a ne privremene.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bojan* рече

Ja sam pisao o činjenicama, a ne o mislima. Ali kad si već spomenuo da misli određuju život, pokušao sam da ti objasnim koliko ta tvrdnja može biti besmislena. Naveo sam te kroz pitanja, da to shvatiš. Tvoja je stvar da li hoćeš ili nećeš. Da li će nečiji život biti dobar ili loš zavisi od mnogo toga.

Ako si ti imao privilegiju da sam biraš svoj put, to ne znači je i drugima pružena ta mogućnost. 

Nije to kukanje, nego iznošenje činjenica bez ustezanja i ulepšavanja. Sve su to poznate stvari. 

Otkud tebi da sam ja uopšte imao neki izbor? Ako si ti imao, ne znači da ima svako. 

Ti si u zabludi. Kad bi one zaista rado želele da se udaju, to bi i učinile. Njihovi kriterijumi su vezani prvenstveno za fizički izgled i socijalni status. Da si na mom mestu, ti bi to znao. Nema tu želje za upoznavanjem, sem ako nisi zgodan. A o čoveku koga ne poznaješ, možeš samo nagađati kakav je. Fizički izgled je ono što prvo gledaju i tu odbace većinu. Onim muškarcima koji prođu, ne analiziraju karakter, jer kad bi ih zanimao karakter, ne bi pravile tolike greške prilikom izbora, pa bi to bile prave veze, a ne privremene.

Aj ti ovde okaci svoju sliku pa da proverimo jesi li ruzan ko sto pricas :D

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Јанко рече

Ево чак ти је и Сања рекла да се оканеш ћорава посла - али не вреди...

E ako je čak i Sanja rekla...to mora da je nešto opako ozbiljno..:))

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bojan* рече

uz duzno postovanje Janku koga sam malo isprozivao i izvinjavam se javno, ovde je Bojan prilicno u pravu

nije svaki put isti, nisu ni pocetne pozicije iste, ali je Janko dobro rekao "live your life"

to svako treba da prepozna sta je

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Jestira. рече

Nije izgled bitan nego kako zračiš i kakva ti je životna energija...

Jedan moj poznanik, kad ga pogledaš, deluje polumrtvo. Kao da ga mrzi da živi. Međutim, žene ga spopadaju. Razveden je, visok i zgodan. Ima para.

Ima takvih koliko hoćeš.

Slabo tu utiče životna energija i takozvano zračenje.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, djordje.pesic рече

Aj ti ovde okaci svoju sliku pa da proverimo jesi li ruzan ko sto pricas :D

Nema potrebe za takvom proverom. Već znam kako ženama izgledam. I nisam rekao da sam ružan.

Žene to kažu otprilike ovako: ne zameri, nisi ti ružan, nego nisi moj tip.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...