Jump to content

Разматрање могућности за могући прелазак на нови бесплатни форум

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 20. 6. 2020. at 17:08, sanja84 рече

Мислим да би требало да се ипак има неки благослов неког свештеника барем.

Expand  

Za forum opsteg tipa to je potpuno nevazno. Taj neki moguci novi uopste ne bi imao nikakav misionarski predznak, pa prema tome ne bi bio nicim obavezujuci. To je kao kad bi npr. svestenik ili veroucitelj trazili blagoslov da negde izadju na pice - to niti ko sme, niti ko moze da im nametne. A o cemu ce sa nekim da pricaju na tom picu, to je savrseno samo njihova stvar, i tu racun polazu pre svega svojoj hriscanskoj savesti.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 11:52, Mikorist рече

Ja sam spreman da dam i licencu za jos jedan forum. I hosting. Sa sve skinovima

Ali da tema foruma bude Star Wars i naučna fantastika....:D

Ne zezam se....Znači samo razbibriga:dobro:

Expand  

Ko je pomenuo Star Wars i fantastiku?... :)))

Ali dobro, ne bi moglo bas samo to, moralo bi da ima mesta za sve i svasta, samo razbibriga, kao sto kazes.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 12:44, Mikorist рече

motivacione poruke...vicevi...muzika...etc...

Expand  

U osnovi, ako te dobro razumem, ti mislis o tome kao i ja - to bi morala da bude u neku ruku forumska zamena za fb. Znaci, sve sto se na fb trebi i prica, druzenje i ostalo, ali tehnicki spakovano tako da je forum, a ne ta neka "linijska" mreza.

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 12:53, Mikorist рече

Tako nešto...ali da bude bolje od Burek foruma, Ana foruma i sličnih....

Msm stoji mi licenca neiskorišćena..... Poseta je nebitna kolika je. 

Problem pouka je veličina.  61GB.....12GB baza podataka...nek proba neko da hostuje to

Besplatno rešenje ne postoji. Sem da je sponzor vlasnik neke hosting kompanije i ide ceo klaster na pouke:skidamkapu:

Expand  

Poljska je inače kod nas u Češkoj poznata po strašno jeftinom mobilnom internetu pa sam pogledao šta tamo imaju za hosting, npr. ovaj najveći tarif za firme i webdevelopere 300 GB cyber FLY je samo za 135 evra godišnje a prvu godinu je akčni cijena 45 evra godišnje. Mikorist, pogledaj pa nam reci, kako to izgleda. Ako se odlučite za ovako nešto moglo bismo vam pomoći Dominika i ja (kao pomoćni prevoditelj) sa prevodjenjem sa poljskog na srpski i obratno ako nešto bude potrebno iako mislim da se s njima možete dogovoriti bez problema i  engleski.

CYBERFOLKS.PL

Wybierz hosting cyber_Folks i przekonaj się, że to dobra decyzja! Lepsza szybkość stron i stałe wsparcie specjalistów. Nie...

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 13:24, Mikorist рече

Ja ne učestvujem u ovome jer nemam rešenje.

Pokušajte da napravite bekap sajta od 61 Gigabajt - za dan dva unazad.

Treba oko 40 minuta da server od 128GB rama sabije ceo sajt .... a onda 20 minuta da prebaci bekap na drugi server .... i to pri gigabitnom linku

rešiće vas se provajder danas ili koliko sutra

Ili pokušajte 61 gigabajta nečeg da skinete kući :D

Expand  

A šta kažeš na ovaj 300 GB Cyber Fly tarif u cyberfolks.pl

Pitam te šta misliš o parametrima a ne u čemu učestvuješ ili ne učestvuješ! :D 

CYBERFOLKS.PL

Wybierz hosting cyber_Folks i przekonaj się, że to dobra decyzja! Lepsza szybkość stron i stałe wsparcie specjalistów. Nie...

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 13:43, Mikorist рече

Ko hoće da bude webmaster - pouka - može odma...mesto je upražnjeno.

Plaćam 100 evra kurs da me nauči ono što ja ne znam. 

Expand  

Ma samo te pitam da pogledaš po onim sajtovima što monituruju druge sajtove i provajdere šta piše o tom cyberfolks.pl koliko je pouzdan, ko su mu klijentela itd.  I šta misliš o tim njihovim parametrima i cijenama. Ako nude taj prostor od 300 GB na serveru firmama za 135 evra onda valjda ne obećavaju nešto što ne mogu realizovat. Vjerujem da im se firme i javljaju, ne bi bili valjda jedini ni prvi sa tih 60 GB.  Niko nikog tu ništa ne uči ni ne poučava, diskusija se vodi o cijenama i o parametrima i pouzdanosti, referencama i recenzijama, ocjenama tog hostinga na internetu. Možeš li naći šta o njima više? Cijene su im zanimljive a tamo je perspektiva nekog razvoja za istu cijenu od 60 do 300 GB. Ne moraš se bojat da sa par GB već prekoračiš tarif..

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 14:01, Mikorist рече

Ovde je problem i 60 evra... Kapiraš....Nema kinte.  A optimalno bi bilo da je na takvom serveru.

Ali dugoročno gledano ovo ne može da opstane. Nikad manji sajt neće biti. Može samo sve veći i veći da bude.

Jedino rešenje je da se briše unazad sadržaj.  Tipa da ne bude stariji sadržaj nikad od 3 godine.

Onda to može da radi i na nekom jeftinom serveru. Ali brisanje sadržaja ovde ne postoji kao opcija.

Ili sve ili ništa...

Expand  

Ja sam mislio da se ti zabavni i sl. sadržaji brišu? Trebali bi se brisati, ja sam na https://crkva.net/  brisao povremeno svakih nekoliko mjeseci sva videa što sam tamo napostovao na temi o slovenskoj muzici. 

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 14:13, Mikorist рече

Ma jok. ništa se ne briše. Još je galerija tu i blog. Fotografije na forumu su oko 30 Gigabajta. 20  Gigabajta tekstova i pdf-ova

Oće o. Ivan da bude Gugl...:))

Expand  

To je stvarno mnogo medija, nedalo bi se to arhivirat na nekom terabajtovom nosiču da 25 GB fotki budu u arhivu mimo hostanja a u opticaju samo 5 GB tih medija, fotki, videa ili čega. Tako bi se na tom sigurno brzo i odmah mnogo uštedilo a fotke ne bi nestale, bile bi na nekakvom externom hard disku ili na PC arhivirani samo za potrebe Pouka. Naročito za ta medija bi se trebalo onda aktivirati neki harmonogram automatskog ili poluautomatskog arhiviranja i povlačenja sa hostinga u statičnu neku bazu podataka, datoteku. I da se izbriše zabava i nevažne teme sa tekstova, toga bude najmanje trećina što bi se bez ikakve štete moglo izbrisati a niko ne bi ni poznao da ih nema niti bi kome falili i nedostajali. Sjetite se samo KALODONTA! :D 

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 14:39, Mikorist рече

Aha. Ja bi zabranio aploud potpuno da je moj forum. Ali nije. Ovde možeš beskonačno velike fotografije, fajlove i video da zakačiš.

U forumu nema ograničenja. Ima kroz PHP na 8 megabajta. ALi i to je malo tražili su mi 20....ma propast

Expand  

Pa ja ni ne znam zašto je upload bio odobren svima, prije su mogli to raditi samo admini i moderatori, on je najviše i doveo do tog predimenzovanja. Hostat bi se imalo ko u protočnom bojleru, sve staro, neaktuelno i nebitno bi se trebalo u pravilnim intervalima arhivirat i povući sa hostanja a u opticaju bi ostale samo  ili one stalice, stalno važne stvari i teme i te nove stvari i teme. Naročito to važi za medija. 

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2020. at 14:43, Mikorist рече

Ma otvoriću nov forum KALADONT.com  Tekst u bazi nije problem. Sem ako 10 godina nije kaladont

Expand  

Znam da nije to problem, problem su medija i sve ostalo. Ja sam to samo navodio kao primjer teme koja bi se dala izbrisati a niko to danas ne bi ni primjetiio. Niko je ustvari i nije igrao posljednjih nekoliko godina. Al, šta kad jedna varka fotki, videa i medija napuni  za nekoliko minuta ono što ne napune tekstovi ni za nekoliko godina. Onda se nije čudit kako se sve to naduvalo ko Zeppelin.

Подели на овим сајтовима

Aha. Ja bi zabranio aploud potpuno da je moj forum. Ali nije. Ovde možeš beskonačno velike fotografije, fajlove i video da zakačiš.

U forumu nema ograničenja. Ima kroz PHP na 8 megabajta. ALi i to je malo tražili su mi 20....ma propast

Expand  

No, pozdrav Pán Bůh, dobro smo još i prošli! Šta bi tek s ovim da se ko toga sjetio?

WWW.LETEMSVETEMAPPLEM.EU

Programátoři využívají své schopnosti k velkému množství zajímavých, ale i nepochopitelných věcí. Skvělým příklad může...

Подели на овим сајтовима

Expand  

To nije izdržao ni Amazon - neograničen Cloud fotki. 

WWW.LUPA.CZ

Když před rokem Amazon spouštěl Amazon Unlimited Photos storage, byla to velmi lákavá nabídka. Za 12 USD ročně jste...

Подели на овим сајтовима

@obi-wan Налетех на ово на интернету, па се сетих једне особе којој можда може послужити као аватар (надам се да није непримерена, мени је била кул). :)

s97Uq8V.jpg

Подели на овим сајтовима

@Тражитељ 

Meni je poruka slike jasna, taj lik i jeste takav u SW prici, ali daleko od toga da bi ovu sliku koristio kao avatar. Nekako mi je passe...

Подели на овим сајтовима

image.png.0d983e383592733bf36d207da219fe59.png

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...