Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, haveaniceday рече

Inace, kada na duckduckgo pretrazimo 15 people died in the blm protest, izadju sledeci rezultati:

Ovde ti je greska, jeri pricas o goglu, patka ide u drugom delu poruke...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Pa ko onda protestuje sada u USA? Narod ili marksisti?

Pretpostalvaljm ovi drugi posto narod nema nikakvog razloga da protestuje s obizrom da rasizam u USA nije problem ( :D:D:D )

I gej ideologija je problem u Srbiji, onomad protestovali silni ljudi protiv toga....

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Nisam razumeo komparaciju. Pojasni.

To sto neko protestuje zbog nekog problema ne znaci da je taj problem stvaran....
To ljudi protestuju u americi zbog rasizma ne znaci da je rasizam neki stvaran veliki problem.

Onomad su u fergusonu palili i rusili isto ovako, i protestovali i sta se na kraju ispostavilo? Crnac napao policajca policajac ga upucao u samoodbrani. I umesto da kazu "lupali smo gluposti" oni i dalje slave tog kriminalca i nasilnika Michela Browna kao nekog heroja i zrtvu zlog rasiste... koji se samo branio.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

To sto neko protestuje zbog nekog problema ne znaci da je taj problem stvaran....
To ljudi protestuju u americi zbog rasizma ne znaci da je rasizam neki stvaran veliki problem.

Onomad su u fergusonu palili i rusili isto ovako, i protestovali i sta se na kraju ispostavilo? Crnac napao policajca policajac ga upucao u samoodbrani. I umesto da kazu "lupali smo gluposti" oni i dalje slave tog kriminalca i nasilnika Michela Browna kao nekog heroja i zrtvu zlog rasiste... koji se samo branio.

(DISCLAIMER: Sledeci post uzeti samo kao ilustraciju i zabavni detalj. NIkako kao argument jer se radi o anegdotalnoj situaciji)

Moj kum i najbolji prijatelj, covek kojeg sam vencao se pre 10 godina preselio u USA. Posle par godina je postao rasista. Kad ga pitam kako je tamo, samo mi prica o tome kolko ga nerviraju "meksikanci" i "nigeri"...

Ali ja mislim da je on jedan od tri osobe u Nju Jorku koje tako razmisaljaju... pretpostavljam da su ostali skroz ok... :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, haveaniceday рече

Pa njima je stvaran.

Antivakceri ZAISTA misle da ce im vakcine naskoditi deci. Homofobi zaista misle da ce gejevi unistiti porodicu i pravoslavlje. Manjine u USA zaista misle da im je kvalitet zivota ugrozen zbog rasizma.

E sad... protiv ovih prvih imas nauku, dakle samo treba da se edukuju. Protiv ovih drugih imas empatiju i saosecanje, dakle samo treba da im se lepo objasni i da se nauce tim pojmovima. A protiv ovih trecih, imamo staitstiku i beskrajne mladjine grafikone... znaci samo treba da im se pokazu i da ljudi shvate da su u blagostanju :D

Подели на овим сајтовима

Pa njima je stvaran.

Antivakceri ZAISTA misle da ce im vakcine naskoditi deci. Homofobi zaista misle da ce gejevi unistiti porodicu i pravoslavlje. Manjine u USA zaista misle da im je kvalitet zivota ugrozen zbog rasizma.

E sad... protiv ovih prvih imas nauku, dakle samo treba da se edukuju. Protiv ovih drugih imas empatiju i saosecanje, dakle samo treba da im se lepo objasni i da se nauce tim pojmovima. A protiv ovih trecih, imamo staitstiku i beskrajne mladjine grafikone... znaci samo treba da im se pokazu i da ljudi shvate da su u blagostanju :D

Meh, vecina njih su ti kao ona razmazena deca, sta god da im ucine - nije im dosta.
Vecina tih protestanata su ti zapravo ono fakultetska deca, koja larpuju neku revoluciju. Nisu to neki ozbiljni ljudi.

Kao marksisti sa beogradskog filozofskog faksa...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Meh, vecina njih su ti kao ona razmazena deca, sta god da im ucine - nije im dosta.

Ovo je  i vise nego tacna definicija MAGA debila koji "iz inata" nece da nose maske i "iz inata" nece da primaju vakcinu protiv korone... 

Jel se secas na pocetku epidemije kad su sirili onu politiku "bolje da dam zivot za otadzbinu nego da gledam kako joj propada privreda"? Mislim, koliko treba da budes retardiran i neuk da uopste pomislis takvu stvar?

NE mozes takvim ljudima da objasnis da oni NISU BITNI i da nikog nije briga dal ce oni da umru od korone ili nece, nego sto su debili pa ne umeju da shvate da to sto ce se zarazis namerno znaci da ces isti taj virus da preneses dalje... ne mogu... ja decu imam i kuci i ne mogu non stop da objansjavam ovakve stvari

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

(DISCLAIMER: Sledeci post uzeti samo kao ilustraciju i zabavni detalj. NIkako kao argument jer se radi o anegdotalnoj situaciji)

Moj kum i najbolji prijatelj, covek kojeg sam vencao se pre 10 godina preselio u USA. Posle par godina je postao rasista. Kad ga pitam kako je tamo, samo mi prica o tome kolko ga nerviraju "meksikanci" i "nigeri"...

Ali ja mislim da je on jedan od tri osobe u Nju Jorku koje tako razmisaljaju... pretpostavljam da su ostali skroz ok... :D

Sigurno da nije jedini koji to prica, ali to je vise mim, nisu ti ljudi stvarno rasisti. Mnogi su mi rekli da su crnci u usa jako nekulturni.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Mnogi su mi rekli da su crnci u usa jako nekulturni.

"Zna se ko krade u ovoj zemlji"

Подели на овим сајтовима

Ovo je  i vise nego tacna definicija MAGA debila koji "iz inata" nece da nose maske i "iz inata" nece da primaju vakcinu protiv korone...

Pa jesu, takvi i jesu debili. Ja ne kazem da nisu debili.... ali nekad vredi da malo budes debil da bi pokazao drzavi da ne moze da ti naredjuje stvari i da upravlja tvojim zivotom.

takva je drustvena dinamika, drustva koja imaju takve debile ne zavrse sa vucicem koji moz da radi sta oce, vec imaju medije koji mogu sve najgore da pisu o predsedniku cak i da lazu - pa je na narodu da proceni da li je to sto mediji pisu istina ili ne.

hvala bogu na slobodi i debilima... ja zam im zahvalan sto postoje.

image.png.3a44ff3fac80c3fc76140ccd4fcf3689.png

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Jbg, niko to ne prica za azijate i arape. Samo za geto crnce.

Azijati i arapi su vec unapred rezervisali druge vrste predrasuda... crnci su se upisali za "lenji i nekulturni"...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Mozes na njih da gledas kao na prosecnog durlanca paljevinu...

Ko bre paljevina?! A?!!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Azijati i arapi su vec unapred rezervisali druge vrste predrasuda... crnci su se upisali za "lenji i nekulturni"...

pa nije samo to .. i visoko skacu, dobro igraju basket, brzi su, jaki su, dobro stare... raspolazu dobrim alatkama.... predrasude uvek postoje al to nije po defaultu rasizam. Neke predrasude su utemeljene u iskustvenoj realnosti... ja sam poprilicno siguran da tvoj anegdotalni kum ne vidi crnca u amerktu i ne kaze mu "bezi crncugo" ....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...