Jump to content

Da li Amerika klizi u haos

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Avocado рече

I ti tu ne vidiš kontradikciju u svom narativu? Taker adresira stvarne probleme jer ima gledanost od 4 miliona, a ovi što imaju gledanost od 2 miliona, oni ne adresiraju stvarne probleme, nego laprdaiju i propagiraju idiotske priče, koje nikog ne zanimaju... :D

Prvo jako je glupo uprostiti to tako. 
Ajde da ti objasnim kako rasclanjavam i rezonujem i zasto mislim da su republikanci i fox vise na strani razuma danas. 

prvo imas pristrasne ljude. Neki koji ce uvek biti demokrate, neki koji ce uvek biti republikanci. Makar republikanci ili demokrate radili najvece gluposti ovi ce stojati uz svoje. 

Ona druga grupa ljudi koja postoji to su centristi, kako ih ti zoves (mada i oni mogu da se podele u vise grupa.)

Ako pogledamo sada te centriste oni su na strani republiknaca kao sto su u vreme busha bili na strani demokrata. 

To je prva "finesa" u tim cinjenicama.

Druga finesa je da i Tucker i CNN pricaju o nekim stvasrima koje nikog ne zanimaju i o nekim stvarima koje mnoge zanimaju. Medjutim CNN je taj koji vise stvari prica o onome sto malo ljudi zanima (centrista) jer im se gubi gledanost, a tucker prica vise stvari koje zanimaju veci broj tih centrista jer im skace gledanost.

Naravno da ce demokratski pristrasni glasac uvek da gleda taj CNN i da slusa o "russian colusion" vec cetvrtu godinu i da ponavlja sebi u glavi TOOO AL OWNAJU GLUPAVE RELIGIOZNE REPUBLIKANCE NASI PAMETNI I INTELIGENTNI ATEISTI HUMANISTI.Isto to postoji sa republikanske strane. 

Onda mozes da pogledas koje price pricaju.

Republikanci adresiraju sledce:
- Visoke poreze koje guse privrednike

- Masne regulacije koje guse privrednike

-Liberalizaciju medicinskog trzista

-Poslove

Demokrate adresiraju:

- Sistematski rasizam

-Sistematski seksizam

(da ne nabrajam ostale ideologije "drustvenih zrtava")

- Besplatne usluge za odredjenu grupu gradjana. Medicare i Free coledge

-Globalno zagrevanje. 

Naravno da sve te stvari zanimaju nekog ali po donacijama mozes da pogledas koga. Demokrate su uglavnom  - studenti, ljudi sa malo zivotnog iskustva i pocetnog kapitala i trenutno ugrozeni ljudi u smislu onih koji placajuvelike racune za bolnicu pa bi sada drugi da im placaju to... i oni koji su zavrsili neke glupave skole pa bi sada da im drugi placaju te troskove. 

Za republikance doniraju:

-penzioneri (jer im penzioni sistem zavisi od ulaganja na berzi, a demokrate to hoce da ostete).

-Radnici u tvrdim "energetskim" industrijama kao sto su coal mining, i ostali poslovi.

-Doktori, zubari, medicinske sestre. Jer ce demokratski planovi da im ubiju zarade.

- mali i srednji - Preduzetnici biznismeni - jer ce demokratski plan da im osteti biznise

- Fizicki (labor) radnici jer su svesni koliko njihove plate stradaju zbog ilegalnih migracija koje se furaju vec godinama uglavnom zahvaljujuci demokratama. 

Prosto receno, demokratska platforma sada zanima samo demokratske idealiste, studente i ljudi koji imaju direktnu korist od toga da drzava centralizuje tudj novac za njihovu dobrobit. Tu su naravno i intelektualci i akademici koji su redovno uz demokrate verovatno zbog posledica mlataranja izmedju ateista i konzervativnih hriscana u republikanskoj stranci oko evolucije onomad, pa je danas glupo i sramota da kazes da si sa tim ljudima koje si do juce pljuvao  a i... prozivace te drugari iz akademije prestace da se druze sa tobom itd.... 

Republikanska platforma zanima radnike, privredjivace i penzionere. 

Zato demokrate ( i njihovi  mediji) pricaju vece gluposti a republikanci su blizi stvarnoj naraciji o problemima. Jer pokusavaju svim mogucim emotivnim argumentima i nekim abstraktnim konceptima (kao sto su sistematski rasizam i seksizam) da pokupe sto vise glasova ljudi koji veruju u te "zrtva-ideologije" i jako je tesko debatovati oko toga, jer u principu niko i ne zna sta je to. Ti kazes jedno, drugi kaze drugo treci trece.  Takodje druga nada im je da podkupe odredjeni broj glasova obecavajuci besplatne stvari. Sto i rezultuje u odredjenom glasackom telu. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Prvo jako je glupo uprostiti to tako. 

:D

Цитат

Ajde da ti objasnim kako rasclanjavam i rezonujem i zasto mislim da su republikanci i fox vise na strani razuma danas. 
prvo imas pristrasne ljude. Neki koji ce uvek biti demokrate, neki koji ce uvek biti republikanci. Makar republikanci ili demokrate radili najvece gluposti ovi ce stojati uz svoje. 

Zapravo veliki broj ljudi nisu takvi... a to što ima sve više takvih koji će podržati i najveće gluposti ako to rade "njihovi" je jedan od najvećih problema modernog doba i modernih demokratija...  i jedan od tvojih većih političkih problema...

Цитат

Druga finesa je da i Tucker i CNN pricaju o nekim stvasrima koje nikog ne zanimaju i o nekim stvarima koje mnoge zanimaju. Medjutim CNN je taj koji vise stvari prica o onome sto malo ljudi zanima (centrista) jer im se gubi gledanost, a tucker prica vise stvari koje zanimaju veci broj tih centrista jer im skace gledanost.

Naravno da ce demokratski pristrasni glasac uvek da gleda taj CNN i da slusa o "russian colusion" vec cetvrtu godinu i da ponavlja sebi u glavi TOOO AL OWNAJU GLUPAVE RELIGIOZNE REPUBLIKANCE NASI PAMETNI I INTELIGENTNI ATEISTI HUMANISTI.Isto to postoji sa republikanske strane. 

Onda mozes da pogledas koje price pricaju.

Republikanci adresiraju sledce:
- Visoke poreze koje guse privrednike

- Masne regulacije koje guse privrednike

-Liberalizaciju medicinskog trzista

-Poslove

Demokrate adresiraju:

- Sistematski rasizam

-Sistematski seksizam

(da ne nabrajam ostale ideologije "drustvenih zrtava")

- Besplatne usluge za odredjenu grupu gradjana. Medicare i Free coledge

-Globalno zagrevanje. 

Naravno da sve te stvari zanimaju nekog ali po donacijama mozes da pogledas koga. Demokrate su uglavnom  - studenti, ljudi sa malo zivotnog iskustva i pocetnog kapitala i trenutno ugrozeni ljudi u smislu onih koji placajuvelike racune za bolnicu pa bi sada drugi da im placaju to... i oni koji su zavrsili neke glupave skole pa bi sada da im drugi placaju te troskove. 

Za republikance doniraju:

-penzioneri (jer im penzioni sistem zavisi od ulaganja na berzi, a demokrate to hoce da ostete).

-Radnici u tvrdim "energetskim" industrijama kao sto su coal mining, i ostali poslovi.

-Doktori, zubari, medicinske sestre. Jer ce demokratski planovi da im ubiju zarade.

- mali i srednji - Preduzetnici biznismeni - jer ce demokratski plan da im osteti biznise

- Fizicki (labor) radnici jer su svesni koliko njihove plate stradaju zbog ilegalnih migracija koje se furaju vec godinama uglavnom zahvaljujuci demokratama. 

Prosto receno, demokratska platforma sada zanima samo demokratske idealiste, studente i ljudi koji imaju direktnu korist od toga da drzava centralizuje tudj novac za njihovu dobrobit. Tu su naravno i intelektualci i akademici koji su redovno uz demokrate verovatno zbog posledica mlataranja izmedju ateista i konzervativnih hriscana u republikanskoj stranci oko evolucije onomad, pa je danas glupo i sramota da kazes da si sa tim ljudima koje si do juce pljuvao  a i... prozivace te drugari iz akademije prestace da se druze sa tobom itd.... 

Republikanska platforma zanima radnike, privredjivace i penzionere. 

Zato demokrate ( i njihovi  mediji) pricaju vece gluposti a republikanci su blizi stvarnoj naraciji o problemima. Jer pokusavaju svim mogucim emotivnim argumentima i nekim abstraktnim konceptima (kao sto su sistematski rasizam i seksizam) da pokupe sto vise glasova ljudi koji veruju u te "zrtva-ideologije" i jako je tesko debatovati oko toga, jer u principu niko i ne zna sta je to. Ti kazes jedno, drugi kaze drugo treci trece.  Takodje druga nada im je da podkupe odredjeni broj glasova obecavajuci besplatne stvari. Sto i rezultuje u odredjenom glasackom telu. 

P.S. Znači u Americi oko pola biračkog tela čine "demokratske idealiste, studenti i ljudi koji imaju direktnu korist od toga da drzava centralizuje tudj novac za njihovu dobrobit. Tu su naravno i intelektualci i akademici"?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, haveaniceday рече

A ovo ne smemo da dozvolimo da pocne da se desava u Srbiji, kod nas ce biti neka druga ekipa...

Мислиш на екипу која је помињала нешто као неко јурење по улицама и бацање некога у Дунав?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Zapravo veliki broj ljudi nisu takvi... a to što ima sve više takvih koji će podržati i najveće gluposti ako to rade "njihovi" je jedan od najvećih problema modernog doba i modernih demokratija...  i jedan od tvojih većih političkih problema...

Naravno da veliki broj ljudi jeste takav, ne znam sto idealizujes ljude... al dobro izgleda da se ne slazemo oko osnovnih stvari vezanih za ljudsku prirodu. To nije moj problem, niti je problem moderne demokratije, to je problem ljudske prirode koji je uvek postojao i postojace.  A prizivanjem kise, kontrolisanjem vremena ili ljudske prirode - se ne bavim. Prilagodjavam joj se. 

Цитат

P.S. Znači u Americi oko pola biračkog tela čine "demokratske idealiste, studenti i ljudi koji imaju direktnu korist od toga da drzava centralizuje tudj novac za njihovu dobrobit.

:D

nigde nisam rekao da je broj takvih "pola" niti ista iz mog posta implicira da je to polovina, jer polovina glasackog tela ne glasa demokrate vec izmedju petine i trecine glasackog tela, posto trecina glasackog tela uopste i ne glasa.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, nikola a рече

Мислиш на екипу која је помињала нешто као неко јурење по улицама и бацање некога у Дунав?

Ima takvih retarda kod nas, ali jos nemaju neku moc. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Iako se slazem sa tobom da je svako drustveno pitanje mnogo komplikovanije od ovog crno belog gledista koje predstavljam ovde, izuzetno je licemerno od tebe da se pravis da ne znas da drustvene ideje ne mogu da se vode tim debatama, vec strogo moraju tim crno belim principima, pa da se prave mali izuzeci. 

Ako bi svi razmisljali kao ti, vrlo brzo bi nastao drustveni haos.. i ti to odlicno znas... kada bi o svakom pitanju debatovali u detalje i sitnice.... To moze da funkcionise kada je par strana ukljuceno ali kada su drzava i drustvo ukljuceni mora da se svodi na crno bele principe sa sivkastim odstupanjima povremeno. 

Cak i intelektualci koji se bave time svode stvari na poprilicno crnobele principe.. npr najpopularniji psiholosko-politicki naucnik, koji je lepo primetio da je to u sustini dva psiholoska profila i njihova filozofiaj zivota i ljudske prirode.... stvarno ne vidim sto ja ne bih mogao tim principima\abstrakcijama da se vodim u svojim politickim analizama i gledistima... 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, haveaniceday рече

Naravno da veliki broj ljudi jeste takav, ne znam sto idealizujes ljude... al dobro izgleda da se ne slazemo oko osnovnih stvari vezanih za ljudsku prirodu. To nije moj problem, niti je problem moderne demokratije, to je problem ljudske prirode koji je uvek postojao i postojace.  A prizivanjem kise, kontrolisanjem vremena ili ljudske prirode - se ne bavim. Prilagodjavam joj se.

To što je nešto postojalo ne znači da nije problem.... moj utisak je da je to "partizanstvo" u današnje vreme daleko izraženije... a to što ti želiš da budeš takav je upravo problem na koji sam ti ukazao...

nigde nisam rekao da je broj takvih "pola" niti ista iz mog posta implicira da je to polovina, jer polovina glasackog tela ne glasa demokrate vec izmedju petine i trecine glasackog tela, posto trecina glasackog tela uopste i ne glasa.

Dobro, pola glasačkog tela... hajde ne pravi se blesav... pričaš kako su sa jedne strane studenti, intelektualci i akademici, a sa druge strane fizički radnici, radnici u tvrdim "energetskim" industrijama, penzioneri, preduzetnici i biznismeni, medicinari i kad dođu izbori te dve strane imaju otprilike isti broj glasova... nemoguće je da ne vidiš koliko grešiš...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Iako se slazem sa tobom da je svako drustveno pitanje mnogo komplikovanije od ovog crno belog gledista koje predstavljam ovde, izuzetno je licemerno od tebe da se pravis da ne znas da drustvene ideje ne mogu da se vode tim debatama, vec strogo moraju tim crno belim principima, pa da se prave mali izuzeci. 

Uopšte ne moraju... šta više, u zemljama koje nemaju dvopartijski sistem obično i ne postoji takva bipolarna podela.... ajde što ti koji te "informišu" ne znaju da postoji nešto van Amerike, ali kako li su i tebe ubacili u svoj trip...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Uopšte ne moraju... šta više, u zemljama koje nemaju dvopartijski sistem obično i ne postoji takva bipolarna podela.... ajde što ti koji te "informišu" ne znaju da postoji nešto van Amerike, ali kako li su i tebe ubacili u svoj trip...

Ma jok, svuda postoji bipolarna podela, samo sto se takmice unutar te podele ljudi kao u fazonu kome vise veruju, ali sustinskih razlika nemaju i razlikuju se uglavnom oko spoljnih pitanja, jer ona nisu definisana ideoloski.  Mislim da li si Staljinista ili Titoista.... politicka sustina je ista... razlikuje se samo kog vodju oces da uzmes da te vodi.... 

Fora je sto svako, ali bukvalno svako pitanje u politici ima 2 moguca sustinska odgovoara(na to se svede). Hocemo li da zabranjuje/regulise drzava ili ne. Onda se tu doda pitanje u kojoj meri, ali nikada nisi video pro abortus ekipu da se nesto raspravlja da li abortus treba da bude dozvoljen do drugog ili do petog meseca. Vec imas jasno podeljenje pro abortus i anti abortust, iako i takvih debata ima.

Primer:

Vakcine? Hocemo li da vakcine budu obavezne ili ne. 

Ja npr udjem na neku naucnu grupu, iako mislim da su vakcine super stvar, i da koriste drustvu i da svi treba da se vakcinisu, ja nikada ne mogu da budem sa njima u "ekipi" jer ja verujem da ne treba da budu obavezne i onda mene gurnu sa antivakserima, jer se ja sustinsko-politicki slazme sa antivaxerima, da vakcine trebaju da budu stvar izbora. 

E sad to sto je moja opozicija stoka, pa ne uvazava da se ja ne slazem sa njima iz drugih razloga a ne anti-naucnih, i hoce mene (i slicne kao ja) da predstavi kao antinaucne debile koji misle da vakcina izaziva autizam... to je druga prica... ali je pitanje poprilicno bipolarno. Amerika, engleska, srbija.. nebitno je.. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

Ma jok, svuda postoji bipolarna podela, samo sto se takmice unutar te podele ljudi kao u fazonu kome vise veruju, ali sustinskih razlika nemaju i razlikuju se uglavnom oko spoljnih pitanja, jer ona nisu definisana ideoloski.  Mislim da li si Staljinista ili Titoista.... politicka sustina je ista... razlikuje se samo kog vodju oces da uzmes da te vodi....

Neki od nas se ne lože na vođe i ne treba im niko da ga vodi...

Цитат

Fora je sto svako, ali bukvalno svako pitanje u politici ima 2 moguca sustinska odgovoara(na to se svede). Hocemo li da zabranjuje/regulise drzava ili ne.

:))12:smeha::))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

On 8.9.2020. at 1:40, haveaniceday рече

Jok, ocu samo da kazem da poredis babe i zabe. Poredis politicara koji vlada uz pomoc medijskog gusenja opozicionih glasova, sa likom koji ima kao konkurenciju jos pet televizija sa gomilom show porgrama.  

Razlika je mnogo jasna i mnogo prosta.... jedan se rezonuje sa narodu pored konkurencije (tucker) jer se narod vise pronalazi u njegovim pricama za razliku od njegove konkurencije...... drugi se rezonuje sa narodom jer gusi konkurenciju (vucic) pa narod i nema neku alternativu u kojoj bi se pronasao. 

Ali posto su obojica "popularni" ti oces da ih proedis i da napravis neku paralelu izmedju njih koja sustinski ne postoji.... 

isto ko sto budale prave paralelu izmedju vucica i trampa.... ono hebiga kada stavis bilo koja dva coveka i krenes da ih uporedjujes moras da nadjes neke slicnosti.. sto se kaze ono sto babi milo to joj se i snilo.. 

Ti nikako da shvatis da je povladjivanje masama i govorenje onoga sto svi zele da cuju, najlaksi nacin i tipican populizam Ne kapiram da promovisees trakvo ponasanje kao pozeljno. Svaka budala moze da stane pred narod  i da prica ono za sta zna da vecina zeli da cuje, To nije politika a nije ni odgovorno ponasanjae, to je populizam, pokvarenosti i cista ljduska zloba uz naglaseni oportunizam.

... najtezi nacin je da govoris istinu. A tu republikanci pucaju ko zvecke... isto ko i Vucic.

Da sutra dodje neki carobnjak da mahne stapicem i kaze "od danas svi mogu da govore smo ono sto je istinito a ne ono sto svi zele da cuju" republikanci bi nestali sa lica planete uz glasni prasak i gust dim :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Avocado рече

Neki od nas se ne lože na vođe i ne treba im niko da ga vodi...

Nemas sefa u firmi koji ti vodi firmu? Nije ti potreban taj sef? 

Naravno da su vodje potrebne i da je potrebna hijearhija i da te neko vodi...... al fora je da taj neko ima jasno definisanu strukturu, sistem kazni, ovlascenja i mogucnosti, sta  sme a sta ne sme i sta je nejgov posao. 

I stvarno je bezobrazno da ti ja odgovorim i iskreno objasnim moj stav a ti da ga ismevas kao zadnji smrad.... ne zasluzujes iskrenu i otvorenu konverzaciju.... 

Naprimer ja sam ti odgovorio da ja mislim da se svodi sve u politici na dva izbora ti mi odgovaras sa "HAHAHA". 

Ako to nije tacno izvoli argumentuj, ne ponasaj se kao retard..... a ako hoces da se ponasas tako, necu jednostavno dalje da pricam sa tobom jer ne diskutujes "in good faith"... idi trosi vreme nekom drugom.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Ti nikako da shvatis da je povladjivanje masama i govorenje onoga sto svi zele da cuju, najlaksi nacin i tipican populizam 

Jok, kapiram ja to... a posto si poceo to baronisanje sa "ti ne kapiras"... sad cu ja da ti kayem sta ti ne kapiras. Ne kapiras da se tako vodi politika i da ne postoji drugi nacin da dobijes vlast, osim da radis\podvladjujes masi. 

Цитат

Ne kapiram da promovisees trakvo ponasanje kao pozeljno.

Ne promovisem ga kao pozeljno, isto kao sto ne promovisem kao pozeljno vec kao nesto sto jednostavno jeste. To je tako, to je stvar ljudske prirode i ja ili ti ne mozemo nista da uradimo tu. To ce uvek tako biti. 

Zato i centralizovani sistemi propadaju, a decentrovalizovani prolaze. U centralizovanom sistemu moras da pricas pricu koja ce da zadovolji veci broj ljudi, u decentralizovanom - manji. Sto manji broj ljudi, to prica mora da bude bliza realnosti. 

Zato se i zalazem za decentralizovan sistem, libertarijanizam slobodu individua i ogranicenu vlast. Jer time stitimo ljude od istina odredjene mase, koje za njih mogu da budu totalna laz. 

A to stite republikanci(trenutno)  i to je ono bitno. 

Цитат

... najtezi nacin je da govoris istinu. A tu republikanci pucaju ko zvecke... isto ko i Vucic.

E tu ja imam problem sa tobom. A demokrate u americi ne pucaju? A opozicija u SRbiji ne puca? Oni nisu populisti, ne podvladjuju masi? Ajde molim te.... Demokrate, Republikanci... Vucic, Djilas.. svi politicari to rade. Svi su populisti. 

Zato i ne mozete da smaknete vucica, jer imate tu neku glupu ideju o tome da politicar mora da govori "apsolutnu istinu" i to ne samo sto mora.. nego vi mislite da ste vi kadar i toliko umno sposobni da razumete sta je istina.....

Цитат

Da sutra dodje neki carobnjak da mahne stapicem i kaze "od danas svi mogu da govore smo ono sto je istinito a ne ono sto svi zele da cuju" republikanci bi nestali sa lica planete uz glasni prasak i gust dim :D

Nestali bi svi politicari. Kao sto rekoh, republikanci su samo trenutno blizi istini od demokrata. Ali sve strane su populisticke i uvek ce biti populisticke - uvek ce biti lazi. Meni je cudno da covek od 40 godina moze da dodje i da prica ovo sto ti pricas mrtav ladan, kao da je juce rodjen... i da veruje da politicar (ili bilo koji covek) moze da razazna istinu od lazi tako lako.... 
Pa nije zivot fizika.... zivot je mnogo kompleksniji... a nas mozak poprilicno ogranicen... 

Jel  se secas kada si mi pricao da je S.Hawkings rekao "naucni modeli nisu stvarnost nego modeli stvarnosti" bukvalno ti je rekao "naucni modeli nisu istina, vec su samo blizi istini od alternativa

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...