Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Gledao sinoć epizodu 7. Wow!!! Svašta bih vam ispričati i jedva se suzdržavam. Gledati obavezno! Odma` danas!

• Волим 1

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Gledao sinoć epizodu 7. Wow!!! Svašta bih vam ispričati i jedva se suzdržavam. Gledati obavezno! Odma` danas!

Neka te more, ne pricaj nista inace cu da trazim da te baniraju! :ani_biggrin:

Ja cu, ako Bog da, za vikend da idem sa zenom u mene, a cera ce odvojeno sa drugaricama.

Nije mi se islo nocas, najvise poradi guzve.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nego, onako bez ulazenja u sam film, daj da cujemo tvoju ocenu ili poredjenje - prvo ako moze sa starom trilogijom, a onda sa novom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, trenutna ocena publike na imdb-u je 9, na osnovu 20+ k glasova.

Metascore kritike je 81/100, sto je vrlo visoko.

Naravno, nista sve to dok ja ne dam moju ocenu... :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

A evo sta kaze jedan publik od nocas iz naseg ovde cineplexx-a (nema spiler alert, ali ko nece unapred ne otvarajte donji link, jer u medjuvremenu moze da se pojavi neki komentar koji ima detalje iz filma):

"Stari sam fan Star Wars-a, potrudicu se da kazem sto vise. Prvi komentar jednog momka koji sam cuo kada sam izasao ispred sale posle filma bio je "dobrim delom je recikliran" i slazem se sa tim. Vise ce se svideti novim generacijama nego starim, obiluje odlicnim efektima ali nije na nivou starih definitivno, muzika prenapadna i losija nego u I-VI, uloga stare ekipe delimicno uspesna (Harison Ford izvanredan, Keri Fiser osrednje - i prilicno je propala, a najvise me razocarao deo oko Marka Hamila, necu reci o cemu je rec da ne pokvarim onima koji nisu gledali - nije on kriv ali mislim da je uloga koja mu je dodeljena pogresna). Za kraj, ekipa tamne strane mi je nekako tanka u odnosu na staru sa Vejderom. Ima i dobrih momenata, najvise zahvaljujuci Harisonu Fordu, covek je car! Toliko od mene, pogledajte svakako."

Eto, ko bi rek`o... na ovom sajtu trenutna ocena je 7.1/10... :)))

https://www.cineplexx.rs/movie/star-wars-budjenje-sile/

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Recimo da u potpunosti prati šablon epizode 4. Ubacivanje starih likova vjerujem slużi da poveže sa originalnom trilogijom , kontam da će ih u nastavcima biti sve manje. Upravo je to karta na koju su igrali da podiđu starim fanovima, a nove će bez sumnje dobiti. Odličan spoj epizode 4 i Abramsa, po meni pun pogodak. Glavno da nisu "izdali" tu neku ideju vodilju, kao što jesu sa rebootom Star Treka. Sa prikvelima nema nikakve veze što mi je izuzetno drago. Vjerujem da će se sljedeći nastavci još više udaljavati i od originalne trilogije, ali ako budu približno dobri kao ovaj, nisam zabrinut.

• Волим 1

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Glavno da nisu "izdali" tu neku ideju vodilju, kao što jesu sa rebootom Star Treka

Ovo me raduje, jer je Abrams prakticno upropastio Trek - ne kao film, nego kao Trek.

Vjerujem da će se sljedeći nastavci još više udaljavati i od originalne trilogije

Ako se budu udaljavali zapletom i vremenski, to bi bilo sasvim normalno, ali ako napuste sam duh Star Wars univerzuma, desice se isto sto i kod Trek-a. E sad, mene tesi bas to sto su reditelji za ep. 8 i 9 neki sasvim drugi, vec odabrani, nije Abrams. To ne znaci automatski da ce to sve da bude odlicno kao sto i treba, ali me to podseca na staru trilogiju - kad je Lukas ustupio rediteljsko mesto drugima, a on ostao da se drzi price i kreiranja atmosfere, dobili smo do sad najbolje filmove iz cele sage.

Подели на овим сајтовима

Sa prikvelima nema nikakve veze što mi je izuzetno drago.

Inace, sto se ovoga tice - iako je ova novija trilogija po kvalitetu prilicno iza stare, ipak mi je po duhu price i atmosferi THE Star Wars, i ja recimo bas volim i tu noviju trilogiju, i pored nekoliko ne malih nedostataka, da ne kazem gluposti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...