Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

A Han Solo ima koliko godina u IV epizodi? Nekih 50 ili pre nekih tridesetak?! Vise ce biti ovo drugo, bar ako necemo da urnisemo tu logiku koju trazimo u prici, sto znaci da je imao nekih 10/12 godina kad su istrebljeni dzedaji. Tesko da je proputovao galaksiju do svoje 12 godine, pre ce biti da je to radio bas u tom periodu kad nije bilo dzedaja.

Treba malo bolje preracunati taj logicko-matematicki deo ako vec insistiramo da je on bitan.

Не инсистирамо, него помињемо... а у контексту тога да се прича ретроактивно мењала у ходу. А ова бесмислица је равна томе да неко данас у Београду каже за бомбардовање '99. да су то легенде. Да су џедаји били, како се лепо представило у 4-6, нешто попут монашког реда мачеваоца који су врло ретко користили силу и за то им је била потребна апсолутна концентрација, прича би имала смисла. Али, не, у 1-3 су џедају не само републичка полиција и генерали у клонским ратовима, него се са силом играју као да су Нео у Матриксу. И нико се томе не чуди кад то види, да стане, као Вау, каква магија! него је свима то нормално. И онда прође 17 дугих година након којих о џедајима причају као што ми данас причамо о Атлантиди. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Само да нагласим, то није нелогичност еп. 4. То је најкомплетнији филм целе саге и све ово што се спомиње нису мањкавости тог филма, него приквела, који су исконструисали такву причу да након ње еп. 4 често делује у најмању руку чудно.

Подели на овим сајтовима

Ja sam bio ubedjen da su cedaji tajno drustvo jer je izgledalo da u  silu i ne veruju neki od imperialnih admirala koji se naprimer rugaju Darth Vaderu. 

A po epizodima 1-3 su to bili opste prihvatani cuvari univerzuma. Totalno otvoreno drustvo i svima vidljivo. 

Doduse ima dosta nelogicnosti ali opet to ne omanjava fascinaciju prema star wars. 

Lejla se seca majci koja je umrla odmah po rodjenju. 

Obi Van kaze kao da je uzeo ime Ben dosta pre rodjenja Luka, sta nije tacno. 

Celu galaksiju brane samo 3,3 miliona klonova, federaciju hiljada naseljenih planeta za glavnom planetom gde zive Bilion pametnih bica ima vojsku ko sto je imao Hitler kad je krenuo da osvoji Rusiju. 

Подели на овим сајтовима

Не инсистирамо, него помињемо... а у контексту тога да се прича ретроактивно мењала у ходу. А ова бесмислица је равна томе да неко данас у Београду каже за бомбардовање '99. да су то легенде. Да су џедаји били, како се лепо представило у 4-6, нешто попут монашког реда мачеваоца који су врло ретко користили силу и за то им је била потребна апсолутна концентрација, прича би имала смисла. Али, не, у 1-3 су џедају не само републичка полиција и генерали у клонским ратовима, него се са силом играју као да су Нео у Матриксу. И нико се томе не чуди кад то види, да стане, као Вау, каква магија! него је свима то нормално. И онда прође 17 дугих година након којих о џедајима причају као што ми данас причамо о Атлантиди. ne_shvata

Nije ti dobro poredjenje sa bombardovanjem 99. Zato sto Han Solo nije bio u sredistu tih dzedajskih okrsaja kao sto je neko iz Srbije ili Beograda bio u sredistu bombardovanja. Han Solo je vrlo lako tih svojih prvih desetak godina zivota mogao provesti u nekom delu galaksije gde nije bilo okrsaja sa separatistima  te zasita nije video nikakvo koriscenje sile ni ono umereno ni ovo kao Neo. Pitaj ti neku mladjariju u nekom selu u Africi da li je Srbija bila bombardovana 99. Ogromna je sansa da nece imati pojma jer pred prvenstvo 2010. u fudbalu jedna poveca grupa dvadesetogodisnjaka nije ni znala da postoji Evropa kao kontinent. A ganjali loptu pred velikim LCD ekranom na nekom pesku. Ako je takva neobavestenost  moguca na na jednoj planeti sto ne bi mogla biti u citvoj galksiji koja u tom SW svetu takodje ima svoje zabacene vuko*istane.

P.S Interesantno je kako imas potrebu da smanjujes godine, prvo 18 a sad vec 17, koje su prosle od rusenja akademije do IV epizode.  :bleh:

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ja sam bio ubedjen da su cedaji tajno drustvo jer je izgledalo da u  silu i ne veruju neki od imperialnih admirala koji se naprimer rugaju Darth Vaderu. 

Па ево, Оби-Ван на пример. Живи као пустињак на Татуину, заиста одличан начин да се склони ван дешавања и остане испод радара.

Али, не. Досниме еп. 1-3 где испадне да Бен уопште није у оделу пустињака, него у џедајској униформи. На родној планети Дарта Вејдера. А да је Лук "сакривен" тако што је остављен рођацима тог истог Вејдера и то под именом тј. презименом Скајвокер. Тајновито у п.м.

Подели на овим сајтовима

P.S Interesantno je kako imas potrebu da smanjujes godine, prvo 18 a sad vec 17, koje su prosle od rusenja akademije do IV epizode.  :bleh:

Толико о ситничарењу! :D Па зар од свих, ти да ми приговориш за онако крупне недостатке у састављању приче да претерујем? :)

Апсолутно је могуће да Хан Соло није чуо за силу и да не верује у то. Исто тако је апсолутно могуће да се и у Београду пронађе неки дудук који не верује да је било бомбардовања, не мора се ићи у Африку. Али је све то ирелевантно јер епизоде 1-6 нису јединствена прича. Хан заиста не зна за силу. Али не зато што је био ван токова, што је био у неком удаљеном слепом цреву Републике или зато што је живот провео у радијатору, него зато што Лукас стварајући оригинални филм Star Wars уопште није имао у глави ни 10% онога што је измислио касније. По начину како је осмислио причу у целини, он је школски пример лошег приповедача. Измишља заплете где нема ни најблажу бледу слику какав расплет планира да направи, него направи заплет па после: Хм, шта доврага овде да убацим... а и нема везе, ионако ће се продати. Само што Лукас није обичан лош приповедач, он је лош приповедач са генијалном идејом за коју би квалитетни писци убили, а коју је довео до саме пропасти да сад дрхитмо чекајући децембар, па да видимо да ли је филмска сага и даље мртва, или ће је Дизни поставити на оно место које јој припада. Хан Соло није веровао у силу, јер је требало да врхунац џедајске мачевалашке вештине буде оно како су се борили Оби-Ван и његов ученик "Дарт", а најбезначајније коришћење силе нешто за шта су били способни једино врхунски џедајски мајстори. Са те стране ми је чудно како Лукас није уклонио оне спорне Ханове речи, да му не ремете накнадну концепцију.

Подели на овим сајтовима

To sam i zaboravio da napisem. Sto se Luke zove Skywalker kad su ga hteli sakriti. Mogo je Vader doci na groblje majke. 

Bolje je ne razmisljati koliko ima rupa prica.  

Е, али за све постоји одговор... "Мрачна страна Силе замрачује све"... :D Вејдер је толико патио због Падме и мајке, да је Оби-Ван заправо намерно отишао баш тамо, јер је знао да тамо никад више неће доћи због емотивних успомена. :)

Подели на овим сајтовима

И кад смо код тога, мада прича може да иде у недоглед. "Дарт" каже Оби-Вану "Коначно се поново срећемо. Када сам те напустио, био сам само ученик".

:.mislise.

То је реакција господара мрачне стране Силе када сретнее човека који је окренуо против њега највећу љубав, Падме, због које је и склизнуо у тамну страну, који га је осакатио, одсекао му руку, обе ноге и оставио полу-спрженог и у ожиљцима да од тад живи у скафандеру? "Када сам те напустио, био сам само ученик?" Кхм... Оби-Ван прича Луку да је био пријатељ са његовим оцем... А и Ани-Банани Скајвокер више није био Оби-Ванов ученик, него Палпатинов. "Само господар зла, Дарте". "Дарте"?

Не, приквели се уклапају у 4-6 као на овој слици. Уз обавезну употребу чекића:

hammer.jpg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa sad epizoda 2 i 3 su bili okej filmovi, bez star wars filinga ali dobri zabavni filmovi. 

Nije bas tako da je prekvel totalno smece.

Далеко од тога. И даље су сасвим ОК филмови. То што је могло да се одради много боље, не значи да је баш толико лоше...

Подели на овим сајтовима

Danas pocinje otvorena beta za Star Wars: Battlefront, i traje do 12. oktobra.

http://play.co.rs/2015/10/star-wars-battlefront-beta-pocinje-danas/

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=10&nav_id=1049008

Sto rece jedan komentar na ovom sajtu, dzaba, moz` da bude i gama i delta, nista ne vredi kad nem` na sta da je pokrenem... :(((

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Trailer za 2. sezonu CGI serije Star Wars: Rebels. Sezona krece 14. oktobra na Disney XD kanalu.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection

Igrice su da se upraznjavaju u keliji, a ne da se sa celim svetom povezuje. Jedini multiplejer koji je halal je sa drustvom u igraonici (neki jos vele: igracnici, ali ja taj izraz drzim da je haram). Eventualno, moze preko hamachija. I hotseat je u redu. Sve ostalo je haram. U tom smislu drzim da je ovome:

Vreme je da predjemo na klaud gejming.

prethodio turoban, smrknut, izraz lica i tezak uzdah beznadja.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...