Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Muramasa: Имаш преко ebay и Teespring-а, око $20 су и шаљу за Србију. ;)

Navodno se disnej mnogo mesa u skript za novi star wars. Sve ukazuje na to da ce biti razocarenje, daj boze da nisam u pravu. Ali ono sto sam cuo ne ukazuje u dobro. 

Дај Боже, кажем и ја. Мада не могу горе да упропасте него што је то урадио Ђока Лукас са "приквелима"... Сад су у прилици да врате франшизу у живот или да је заувек сахране.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Gledao sam juce 4. Epizodu i sta me cudi je ono izlaganje Han Sola kako je iso svugde u galaksiji gore dole i prepreko a nikad nista nije video kao "the force". 

A prema epizodama 1-3 desetina hiljada Dzedaja su sluzili Republici i unistavali za "Force" cele vojske Droida. 

Jedna logicna greska. 

Подели на овим сајтовима

Gledao sam juce 4. Epizodu i sta me cudi je ono izlaganje Han Sola kako je iso svugde u galaksiji gore dole i prepreko a nikad nista nije video kao "the force". 

A prema epizodama 1-3 desetina hiljada Dzedaja su sluzili Republici i unistavali za "Force" cele vojske Droida. 

Jedna logicna greska. 

Nije nikakva greska. U vreme ep IV dzedaji su bili skoro sasvim istrebljeni, osim nekolicine koja se vesto skrivala, tako da ni Solo nije mogao da ih vidi u akciji. Ako si gledao novu trilogiju, tj. ep. I do III, mogao si da vidis kako je red dzedaj vitezova zavrsio ovaj deo svoje istorije.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Јесте грешка и то огромна... и није једина. Лукас је измишљао причу у ходу и ни сам није имао појма куда ће га то одвести, а све време се фолирао да, као, има у глави већ смишљену грандиозну сагу.

Од истребљења џедаја до уништења "звезде смрти" прошло је око 18 година. За џедаје би знао и неко ко је тих 18 година провео у акваријуму, а не неки тамо галактички путник.

Подели на овим сајтовима

На пример, у филму "Звездани ратови" који је накнадно преименовао у "Епизода 4: Нова нада", Дарт Вејдер уопште није био замишљен као Луков отац (та идеја му је пала на памет тек крајем снимања "Империје") нити Леја као Лукова сестра (то је измислио тек током прављења "Повратка џедаја", јер су брзоплето ставили да " имајош један Скајвокер" а нису смислили ко би то могао да буде).

Подели на овим сајтовима

Jeste ali valjda je neko pricao price iz vremena pre imperijuma. 

Nije to bilo pre vekovima nego pre 19 godina ako se ne varam. 

Naravno da je cuo price, ali lepo kaze da nije video tako nesto, sto ce da kaze da ne veruje u price. Osim toga, kad gledas ep. IV Solo se pokazuje bas kako jedna vrsta agnostika - nekog ko ne veruje ne da ne bi verovao, nego da bi se bolje uverio.

Ko je ispratio ceo kanon, dakle, ukljucujuci stripove, novele i video igre koji svi okruzuju filmove i popunjavaju mesta u prici, mogao je lako da vidi sve ovo o cemu pricam.

Drugim recima, prica jeste nastajala spontano, deo po deo, ali daleko od toga da nije smislena i da ima neke krupne greske.

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Јесте грешка и то огромна... и није једина. Лукас је измишљао причу у ходу и ни сам није имао појма куда ће га то одвести, а све време се фолирао да, као, има у глави већ смишљену грандиозну сагу.

Од истребљења џедаја до уништења "звезде смрти" прошло је око 18 година. За џедаје би знао и неко ко је тих 18 година провео у акваријуму, а не неки тамо галактички путник.

Vidi prethodni odgovor. :)

Подели на овим сајтовима

На пример, у филму "Звездани ратови" који је накнадно преименовао у "Епизода 4: Нова нада", Дарт Вејдер уопште није био замишљен као Луков отац (та идеја му је пала на памет тек крајем снимања "Империје") нити Леја као Лукова сестра (то је измислио тек током прављења "Повратка џедаја", јер су брзоплето ставили да " имајош један Скајвокер" а нису смислили ко би то могао да буде).

Inace, ti me podsecas na one mrzovoljne kriticare koji seciraju filmove da bi trazili dlaku u jajetu. Umetnost je ovde u pitanju, sto znaci jedan krajnje slobodan izraz, a ne neka egzaktna nauka.

Star Wars je jedna prostodusna bajka, nista drugo, savremena mitologija, ali dorasla po svemu svojim drevnim uzorima.

Подели на овим сајтовима

Inace, ti me podsecas na one mrzovoljne kriticare koji seciraju filmove da bi trazili dlaku u jajetu. Umetnost je ovde u pitanju, sto znaci jedan krajnje slobodan izraz, a ne neka egzaktna nauka.

Star Wars je jedna prostodusna bajka, nista drugo, savremena mitologija, ali dorasla po svemu svojim drevnim uzorima.

Није у питању уметност, него чиста комерцијала. Тражење длаке у јајету би било да је у питању нешто скоро па савршено, где се неко ухвати за неке безначајне ситнице, нпр. да ли се у неком кадру виде клима уређаји или је цигарета сваки час мења место до ког је догорела. Star Wars није простодушна бајка, то је једна од најбољих идеја које су се појавиле у савременој кинематографији коју је Лукас затрпао својим аљкавостима и замало упропастио. Срећом па је бренд продао Дизнију... видећемо на шта ће "епизода 7" личити. Ја лично мислим да је немогуће да буде гора од онога што би направио Лукас да је још у читавој причи. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Ovo za Leju i Luka mi je jasno jer se vidi da na 4. epizodi Luke se zaljubljuje u sopstvenu sestru. A Obi Wan nista ne radi da mu to kaze.

Због тога је најбољи редослед гледања 4, 5, 1, 2, 3, 6. Или да се потпуно прескочи "епозода 1" (мада штета због Дарт Маула) и огдледа у редоследу 4, 5, 2, 3, 6. Све те нелогичности не упадају у очи, а најбољи тренутак читаве саге, завршница "епизоде 5", не буде "изспојлерисана" гледањем пред-наставака 1-3.

Кад се одгледа "епизода 4" након 1-3, у најмању руку делује као да уопште није исти филм.

Подели на овим сајтовима

Није у питању уметност, него чиста комерцијала.

Film je umetnost. Nije nauka. Da li je komercijalno uspeo ili ne zavisi od mnogo drugih stvari. Jer ovako kako ti gledas i LotR je cista komercijala, i mnogo drugog dobrog filmskog stiva, a to nije tacno. Komercijala, u negativnom smislu te reci, jeste bilo koje delo - pa i filmsko - koje nema usmerenu pricu, nego je svo centrirano iskljucivo na zaradu.

Dakle, nisi ovde u pravu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...