Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

Film je umetnost. Nije nauka. Da li je komercijalno uspeo ili ne zavisi od mnogo drugih stvari. Jer ovako kako ti gledas i LotR je cista komercijala, i mnogo drugog dobrog filmskog stiva, a to nije tacno. Komercijala, u negativnom smislu te reci, jeste bilo koje delo - pa i filmsko - koje nema usmerenu pricu, nego je svo centrirano iskljucivo na zaradu.

Dakle, nisi ovde u pravu.

Да, баш сам мислио на комерцијалу у најнегативнијем смислу, велики уступци пред квалитетом због зараде. То није грехота ако је у питању седми наставак Предатора или педесети наставак Рокија јер се ради о франшизама које су упропашћене већ првим наставком. Где су они чак и поштенији јер не лажу публику као Лукас да се ради о нечему унапред смишљеном.

Господар прстенова је сасвим пристојно урађен, али је имао олакшавајућу околност да већ постоји готова прича. И ту је оно што је Џексон "креативно" убацивао само кварило причу и иритирало фанове, али је ипак испало више него добро. Није радио ствари као Лукас где нпр. на крају филма убаци реченицу "има још један Скајвокер" по принципу "смислићу касније како то да решим", па да се определи за Леју због буџета.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

To sto ti kazes ja uopste ne vidim kao greske. Pogledaj dokumentarac "Empire of dreams", ima tu dosta toga lepo objasnjenog.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Јесу грешке. Хвала на препоруци за "Empire of dreams", погледаћу на нету шта је то. Пази, ово говорим као фан Star Wars, не као хејтер. :) Читава premeditated прича је лаж, као политичар кад масти, прича једну причу па је мења како се мењају околности, па на крају негира да је икада причао оно на почетку, него изврће смисао и хвата се за бесмислице, а његове присталице се слажу са тиме још праве око тога нарочиту мудрост. Џорџ Лукас је на крају развио своју причу до оног степена докле је хтео да је развије, али се нашао у проблему што се та финална прича баш не слаже са оном на почетку... А то је из простог разлога јер је измишљао у ходу и често притиснут роковима. Она "комерцијала" о којој говорим је и нпр. хватање на стару славу, убацивање старих легендарних реплика у "приквеле" да се понављају  до колутања очима ("I have a bad feeling about this") а нарочито насилно убацивање C3PO и R2D2 што је за "шаком оглаву". Јесте, све је то фино, Вејдер је направио Трипиа, брисање меморије и све, али оно... са таквим стварима се прави "Горштак 2" а не филмови који су имали потенцијал да постану највећа филмска СФ сага свих времена.

Подели на овим сајтовима

Јесте, све је то фино, Вејдер је направио Трипиа, брисање меморије и све, али оно... са таквим стварима се прави "Горштак 2" а не филмови који су имали потенцијал да постану највећа филмска СФ сага свих времена.

Ne znam sta bi ti rek`o, mnogo miliona ljudi u svetu se nimalo ne slaze sa ovim.

Ali da ne zatrpavamo temu ovde, ionako se ne bismo slozili ni posle 100 napisanih strana.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta bi ti rek`o, mnogo miliona ljudi u svetu se nimalo ne slaze sa ovim.

Ali da ne zatrpavamo temu ovde, ionako se ne bismo slozili ni posle 100 napisanih strana.

:D

Па не слажу се јер су толико заљубљени у франшизу да би купили и видео снимке Лукаса како се игра са акционим фигурицама из Звезданих ратова. На пример, стварно је срамота за (филмску) франшизу да прича о Ревану из игрице Star Wars: KOTOR буде хиљаду пута боља и зрелија од приче из "приквела" 1-3 чија је једина вредност у томе што хватају на емоције створене у епизодама 4-6. Да се разумемо, епизоде 1-3 нису лоше лоше... Дефиниција "лошег" је Star Wars Holiday Special из 1978. (иначе део Star Wars канона који је толико лош да је постао бисер треш-кинематографије, а сам Лукас је накнадно покушавао да га уништи). "Приквели" су и даље ОК, чак одлични у неким моментима, само је проблем у томе што су имали капацитет да буду део једног савршенства, а та шанса је пропуштена намерним повлачењем катастрофалних потеза због којих се "приквели" и оригинална прича међусобно уклапају као две пузле које не иду баш једна у другу, али су закуцане чекићем. Симптоме таквог понашања је Лукас почео да показује већ у епизодама 4, 5, 6, само што тада није било јасно да ли су у питању грешкице које се могу истолерисати или знаци болести која ће кулминирати стварањем Џар-Џар Бинкса. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

Ocigledno je da na pocetku je bio plan da se Luke i Han zaljube jedni i drugi u Lejlu i da se bore za nju. 

Na kraju sve izgleda smesno sto je poljubila Luka u epizodi 5 i on se ugledao vec u epizodi 4.

Да ли сам добро разумео, погледао си епизоде 1, 2, 3, а сад први пут гледаш 4, 5, 6, тј. ниси их гледао раније?

Подели на овим сајтовима

Да ли сам добро разумео, погледао си епизоде 1, 2, 3, а сад први пут гледаш 4, 5, 6, тј. ниси их гледао раније?

Ne gledo sam 4-6 sto puta samo sam gledao jos jednom i video nelogicnosti. Prvi deo uopste nisam gledo kad je bio sad na televiziji nego samo od 2. 

Подели на овим сајтовима

На пример, стварно је срамота за (филмску) франшизу да прича о Ревану из игрице Star Wars: KOTOR буде хиљаду пута боља и зрелија од приче из "приквела" 1-3 чија је једина вредност у томе што хватају на емоције створене у епизодама 4-6.

A sto bi to bilo sramota? Prica o Revanu samo dodatno pokazuje kako je dobro osmisljena cela ta saga, nista drugo.

Подели на овим сајтовима

Inace, ko ono bese sumnjao u to kako ce d`izgleda novi Battlefront - evo stig`o actual game footage...

Оби, не знам да л' си видо захтеве.  winter

Minimum PC System Requirements

Processor (Intel): Intel i3 6300T or equivalent
Memory: 8GB RAM
Hard Drive: At least 40 GB of free space
Graphics card (NVIDIA): nVidia GeForce GTX 660 2GB
Graphics card (ATI): ATI Radeon HD 7850 2GB
DirectX: 11.0 Compatible video card or equivalent
Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection

Recommended PC System Requirements

Processor (Intel): Intel i5 6600 or equivalent
Memory: 16GB RAM
Hard Drive: At least 40 GB of free space
Graphics card (NVIDIA): nVidia GeForce GTX 970 4GB
Graphics card (AMD): AMD Radeon R9 290 4GB
DirectX: 11.1 Compatible video card or equivalent
Online Connection Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Оби, не знам да л' си видо захтеве. winter

Video sam, sto bi rek`o Qzma, takve strahote ne bi trebalo da objavljuju u casopisima za decu i omladinu... grin.gif

Подели на овим сајтовима

A najvolijem koja je "minimalna" graficka karta...

Graphics card (NVIDIA): nVidia GeForce GTX 660 2GB

Подели на овим сајтовима

Video sam, sto bi rek`o Qzma, takve strahote ne bi trebalo da objavljuju u casopisima za decu i omladinu... grin.gif

Vreme je da predjemo na klaud gejming. Ma koliko meni licno, a pretpostavljam i tebi, bilo strano u najmanju ruku jer sam previse vezan za celu pricu istrazivanja komponenti za gejming pa kupovinu i njihovo licno sastavljanje. :)

Подели на овим сајтовима

Vreme je da predjemo na klaud gejming. Ma koliko meni licno, a pretpostavljam i tebi, bilo strano u najmanju ruku jer sam previse vezan za celu pricu istrazivanja komponenti za gejming pa kupovinu i njihovo licno sastavljanje. :)

Ma ne bi ti se ja menj`o za obican desktop sto bi rekli djaci - nikad, a mozda ni onda... :)))

Подели на овим сајтовима

Јесте грешка и то огромна... и није једина. Лукас је измишљао причу у ходу и ни сам није имао појма куда ће га то одвести, а све време се фолирао да, као, има у глави већ смишљену грандиозну сагу.

Од истребљења џедаја до уништења "звезде смрти" прошло је око 18 година. За џедаје би знао и неко ко је тих 18 година провео у акваријуму, а не неки тамо галактички путник.

A Han Solo ima koliko godina u IV epizodi? Nekih 50 ili pre nekih tridesetak?! Vise ce biti ovo drugo, bar ako necemo da urnisemo tu logiku koju trazimo u prici, sto znaci da je imao nekih 10/12 godina kad su istrebljeni dzedaji. Tesko da je proputovao galaksiju do svoje 12 godine, pre ce biti da je to radio bas u tom periodu kad nije bilo dzedaja.

Treba malo bolje preracunati taj logicko-matematicki deo ako vec insistiramo da je on bitan.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...