Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako vam smetam za slobodno mi posaljite PP da znam, pa necu da ulazim na temu dok ne odgledam film. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@@Pontifex Emeritus, da sam ja neka vlast, ti na ovoj temi ne bi vise mogao ni da lajkminujes, a nekmoli da pises. Sam naslov teme podrazumeva da nemas nikakvo pravo da iznosis svoje sumnje ili cak negativne stavove. Zadrzi ih u svoja cetiri zida. Onoga sam vec prijavio administraciji za manji prestup.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

@@Pontifex Emeritus, da sam ja neka vlast, ti na ovoj temi ne bi vise mogao ni da lajkminujes, a nekmoli da pises. Sam naslov teme podrazumeva da nemas nikakvo pravo da iznosis svoje sumnje ili cak negativne stavove. Zadrzi ih u svoja cetiri zida. Onoga sam vec prijavio administraciji za manji prestup.

Star Wars fanatici, gori ste od ISIS i Akakija zajedno :)

Подели на овим сајтовима

не само то, него све оно што је претходило нестанку. и каква је то глупост као ''нестанак''? шта је то, одбегла млада? и сад као сви сватови је јуре и траже. да је бар побегла са љубавником па ни по јада, него више личи на размажено дериште које је добило двојку у школи и сад се дури на цео свет, па неће куће, а неће ни у школу. мислим, и то је као џедај. мало сутра.

Dobro ovo za Skajvokera se slažem.Jeste malo glupo.Kao pao u desperiju i svi ga traže a republika pred uništenjem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

али џедај не може да падне у депресију. капираш. ако си толико депресиван, онда ниси прави џедај. ако ниси прави џедај, чему цела потрага за тобом, кад ионако не вредиш ничему. оно што су пропустили као небитно, у ствари је најзанимљивије. како се то мрачна сила увукла у ону готичарску приказу (која не личи ни на оца, ни на мајку, ни на деду, ни на бабу, него пре на неко циганско копиле). како га је то постепено обузимало и зашто. где је ту његов ментални кврц. то би Лукас можда објаснио, али ови нови нису. зато филм не ваља. мислим, то је само један од разлога, а има их још милион.

Mozda cemo to kasnije da saznamo

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

па ниси власт и ту се сва прича завршава  :ani_biggrin:

Ali to je spiritus movens svake postene zavere!

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

то би Лукас можда објаснио
jes, ko sto nam je objasnio sa Anakinom :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

нећемо сазнати никад, јер су нам то они сажвакали у пар реченица као сасвим небитно. а могли су рецимо да то објасне кроз већ постојеће обрасце драмских заплета у античким трагедијама- нпр. недопустивој привлачности коју млади џедај почиње да осећа према сестри, што наравно не може ни да се оствари ни да се прихвати. дакле, мора да постоји неки конфликт унутар самог лика, нешто што он није у стању да реши и што га неминовно одводи на мрачну страну.

I meni je to mnogo smetalo u filmu... Cak sam u sred filma pitao svoju sestru (star wars freak) zasto je on takav...

Naslucuje se idolatrija, mozda je postao opsednut.... Aaaahhh ne vredi ne mogu da objasnim sta mislim a da ne spojlujem.

Aj nek neko otvori novu temu sa upozorenjem u naslovu pa tamo da pricamo.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

jes, ko sto nam je objasnio sa Anakinom :0212_rolleyes:

Pa objasnio je, ceo razvojni put od deteta, preko mladog džedaja do Dart Vejdera. Vrlo lepo i vrlo jasno.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

I meni je to mnogo smetalo u filmu... Cak sam u sred filma pitao svoju sestru (star wars freak) zasto je on takav...

Naslucuje se idolatrija, mozda je postao opsednut.... Aaaahhh ne vredi ne mogu da objasnim sta mislim a da ne spojlujem.

Aj nek neko otvori novu temu sa upozorenjem u naslovu pa tamo da pricamo.

Bilo bi lepo da se film bavio i time,slažem se da to jeste negde skoro najintrigantnije, mada mislim da možda i nema mnogo filosofije u tome - malo genetika (sećate se maske kojoj se klanja), malo žeđ za moći.

Ajde stvarno ili vi ostali gledajte film, ili ne otvarajte temu  a nas pustite da pišemo.

Подели на овим сајтовима

Da se inace ne bi zatrpavala ova opsta tema, i zbog spoilera, evo nastavite pricu na ovoj novoj.

Mi neki pridruzicemo se uskoro, ako Bog da... :)

Izvin`te me sto koristim crven flomaster, samo da skrenem paznju na vreme.

Star Wars - The Force Awakens - - - razgovor o filmu (SPOILER ALLERT!)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Глед`о филм у 3Д-пун утисака... Свакако! 

Скроман допринос читавој причи од мог класића мј Роберта Јелена, пилота-џедаја, који је пре неки дан на небу над Батајницом имао блиски сусрет са Империјалним ловцем...

10400782_10208367517406224_8985176057113

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Не видим да смо помињали овде на Форуму, ако неко јесте-извињавам се...

Углавном, још пре две године су, професор Михаил Лукин са Харварда,

3-lukin1-450.jpg

и професор Владан Вулетић са МИТ-а,

Vladan-Vuletic.jpg

успели у лабораторијским условима фотоне да "натерају" да се понашају као да имају масу, те да их споје у молекуле.

http://phys.org/news/2013-09-scientists-never-before-seen.html

http://news.harvard.edu/gazette/story/2013/09/seeing-light-in-a-new-way/

Њихово истраживање, заправо резултат који су постигли би могао примену да нађе код квантних рачунара са, за садашње норме, непојмљивим особинама... Ипак, на првом месту, уколико би мало "разрадили" свој пројекат, могли би да направе ово :)))

p9EFG.jpg

https://www.washingtonpost.com/blogs/compost/wp/2013/09/30/scientists-at-mit-and-harvard-have-constructed-a-light-saber-their-skills-are-complete/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...