Jump to content

Star Wars

Оцени ову тему

Препоручена порука

Неколико радова пољског сатиричара везаних са Star Warsom:

dark industry

900_Pawel-Kuczynski_12308491_11609895039

Awaken

900_Pawel-Kuczynski_11221282_11512199215

c3po

212b211b1beeae9c69b04d71f06b5374.jpg

Memorial

900_Pawel-Kuczynski_11039153_10558584944

clones

metalbrush1_11744.jpg

Извор (где такође можете погледати више његових дела)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Одговори 701
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 4 weeks later...

Kо 'оће да чита онлајн стрипове:

http://www.hellocomic.com/issue/search?q=Jedi+vs.+Sith

• Волим 1

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

И волио бих чути (видјети) ваше мишљење о овоме. Ако се уопште исто може дати на основу 1:57  :)

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Cekao sam da neko postavi, ja od juce ga vido` odma`, ali reko necu stalno ja, nisam samo ja pretplacen na temu. :smeh1:

Prema ovome sto sam video izgleda mi prilicno bolje od ep. VII, iako je stvarno malo da bi se bilo sta reklo. Ne svidjaju mi se neke stvari kod glumaca ovako na prvi pogled - da tako kazem "kezava" i "izbecena" gluma, malo plitka i nedovoljno ubedljiva, ali ipak je rano da se bilo sta tvrdi. Uostalom, takva neka gluma prosto je izgleda neki trenutni (ruzni!) trend u Holivudu.

U svakom slucaju, IZUZETNO mi prija da vidim staru kostimografiju. Obzirom da se ovaj film desava izmedju ep. III i IV, jasno je da su morali da se prilagode samoj ep. IV, ka kojoj je radnja usmerena.

U ep. IV gledamo scenu na samom pocetku, kad krstarica Carstva uhvati korvetu Pobunjenika (nazvanu kasnije "Blockade Runner", inace njen tipski naziv je "Corellian Type CR 90 Corvette", malo da ubacim ponesto i o tome), i u njoj princezu Leu. U sceni koja sledi posle ove, Vejder trazi od nje da mu kaze gde su nestali ukradeni planovi za Zvezdu smrti, zbog cega je u stvari i doslo do te kratke bitke i gonjenja.

E sad, ovaj film "Rogue One", koji je nezavisan projekat u odnosu na samu novu ili bilo koju prethodnu trilogiju, treba da nam isprica kako je i ko ukrao te planove, ko ga/ju je poslao na tu misiju, zasto, itd, itd...

Inace, zanimljivo je da muziku ovde ne radi John Williams, nego Alexandre Desplat.

U svakom slucaju, jedva cekam da sve to vidim na velikom ekranu, ako Bog da. :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Добро рече за глуму, и мени се учинило.

Иначе, према трејлеру ми се чини, не знам зашто (можда и гријешим) да некако одскаче од шаблона епизода 4,5,6 (који су се трудили да прате како и 1,2,3, тако и 7, која је по мени рибут или риборн епизоде 4). Мислим на онај карактеристичан шмек прелаза између сцена, убацивања духовитих елемената и сл... Али чак и ако је тако, то уопште не мора да буде лоше, напротив. Некако сам страховао када сам први пут чуо за филм, али трејлер ми сада апсолутно улијева повјерење.

И поново ћемо видјети Вејдера!!!

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Добро рече за глуму, и мени се учинило.

Иначе, према трејлеру ми се чини, не знам зашто (можда и гријешим) да некако одскаче од шаблона епизода 4,5,6 (који су се трудили да прате како и 1,2,3, тако и 7, која је по мени рибут или риборн епизоде 4). Мислим на онај карактеристичан шмек прелаза између сцена, убацивања духовитих елемената и сл... Али чак и ако је тако, то уопште не мора да буде лоше, напротив. Некако сам страховао када сам први пут чуо за филм, али трејлер ми сада апсолутно улијева повјерење.

И поново ћемо видјети Вејдера!!!

Ne znam, meni je recimo bas ep. VII izgubila tu poznatu atmosferu, koju ima svih 6 prethodnih filmova. Kod ovog trailera mi se upravo ucinilo da je to bar delom vraceno, tj. da opet imamo tu atmosferu koja cini celu sagu jedinstvenom.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Фали Вејдер у трејлеру.

Mnogo je kume za te pare. Sta ce da nam pustaju decembra ako ga odma` ubace u prvu najavu... grin.gif

Подели на овим сајтовима

meni je recimo bas ep. VII izgubila tu poznatu atmosferu, koju ima svih 6 prethodnih filmova

Mораш барем признати да су покушали (по мени су у многоме и успјели, нарочито због Форда који је у лик Хан Сола унио исту ону харизму као у оригиналној трилогији, али добро, ипак си ти Џедај мастер а ја само падаван :)

Фали Вејдер у трејлеру.

Воистину, али према хронологији га је за очекивати. А и прочитах неђе да ће се појавити.

Подели на овим сајтовима

Disney je ukinuo ceo Star Wars Extended Universe.

Е за ово сам хтио да питам. Колико је то, заправо, било "канонски"? Одн. да ли је Лукасова машинерија стајала иза тога?

Mogu da zamislim da će Star-Wars-zajednica da se podeli na pre- i post-Disney, gde će jedni druge da optužuju za jeres

Већ је почело, 9гаг је био пун тога непосредно након изласка VII.

Подели на овим сајтовима

Da, bio je kanon dok Disney nije ukinuo. Danas je akanonski.

Па добро, имају људи право на то, ипак су власници :) Мада (уз ограду да нисам ФАН него само фан), ја и нисам против тога, видим да људи раде нешто (због пара наравно, али раде), а мени се опет више свиђа пратити тајм-лајн представљен у филмовима него тражити неке алтернативне изворе шта је било послије. Дакле, ја се стављам на страну Дизнија (и УЛЕБА :) ).  

Подели на овим сајтовима

koji ceo život vežba u sili da ga na kraju bez ikakvih problema pobedi klinka Rey što se tumači kao ustupak aktualnoj feminističkoj struji u SAD.

Парадоксологија лајкс дис :)

А сада озбиљно, ем човјек био рањен, ем због тога што је несмирен, он то и није савладао како треба. Без обзира што зауставља ласерски зрак у лету. Биће да је, као и у православљу, кључно смирење. 

Подели на овим сајтовима

Mораш барем признати да су покушали (по мени су у многоме и успјели, нарочито због Форда који је у лик Хан Сола унио исту ону харизму као у оригиналној трилогији, али добро, ипак си ти Џедај мастер а ја само падаван :)

Воистину, али према хронологији га је за очекивати. А и прочитах неђе да ће се појавити.

Verujem da se u principu jesu trudili, ali je finansijski dvojac Dizni-Abrams nacelno upropastio film pokusajem da se sve u filmu podvede pod opisivanje, tj. da se gledaocu daje nekako dokumentaristicki i deskriptivno.

A to je ogromna greska, jer potire umetnost kao takvu i svodi film na jednu jedinu dimenziju.

O ovom sam hteo da napisem malo na onoj temi o samoj ep .VII (napisacu kad stignem ovi` dana, ako Bog da), jer je ovo jedno odlicno zapazanje mog prijatelja, koji je skoro pogledao film, gledao je i sve ostale, a nije neki narocito zagrizen ljubitelj da zna ovako sve i svasta. Takodje je i filmofil, znaci - ume da proceni dobar film, a i po obrazovanje je umetnik, tj. akademski je slikar i ikonopisac. Zato je njegovo misljenje dragoceno, jer je u pitanju dobro potkovani i nepristrasni posmatrac, koji pre svega gleda na film kao na film, tj. kao na celinu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...