Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Edmund рече

Samo se pitam ko ce ucestvovati na tim novim izborima, dal ce narod dici dupeta i krenuti da glasa za "kakvu takvu" opoziciju?

Mozda ne bi bilo lose da se PSG fudbalski klub i DJB malo primire da zajedno udare snsoglavu azdaju u glavu!

Pa ili kakva-takva opozicija ili Vucic. Ako nece da glasaju, i to je Ok. Vladace Vucic dok im ne pukne film ili dok se ne pojavi neko ko im se svidja. Mislim da je to mnogo duzi i neizvesniji put ali neka svako sam proceni.

Zato sam bila i za izlazak na ove izbore koliko god bili neregularni. Sta ces, radis sa onim sto imas pa bar znas da si uradio sta je do tebe...Radulovic je zahvaljujuci izlasku na izbore uspeo da dodje do zapisnika i otkrije nepravilnosti. Da nije, ne bi imali nista u rukama... 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Edmund рече

Samo se pitam ko ce ucestvovati na tim novim izborima, dal ce narod dici dupeta i krenuti da glasa za "kakvu takvu" opoziciju?

Mozda ne bi bilo lose da se PSG fudbalski klub i DJB malo primire da zajedno udare snsoglavu azdaju u glavu!

Bilo bi super ali mi deluje da su ko mačke u džaku! Šteta što su se javno pokačili.

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, florenntina рече

Da, da, bas si ovo lepo objasnio. To je posledica tog prokletog komunizma koji nekako drzi ljude u tom stanju infantilnosti. Kao da se plase da preuzmu licnu odgovornost, kao da ce izgubiti potpuno kompas ako ne bude “majke” drzave da brine i utesi kada naprave pogresne izbore.

Ali nesto mi deluje da se i to polako menja. Ako je nesto dobro u ovom raspadu drzave i sistema, onda je to sto ljudi hteli-ne hteli prestaju da se uzdaju u drzavu i preuzimaju polako opet kontrolu nad svojim zivotima. Lokalne inicijative su dobar primer toga.

Misliš od Turaka

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Дејан рече

Misliš od Turaka

To je bilo drugacije, bili smo u ropstvu od mnogo snaznijeg neprijatelja kada nisi imao puno izbora.

Imala je Srbija jedan jako lep period razvoja pre II sv. rata. Steta sto se o tome malo vise ne uci i ne pise. Mogao bi biti lep putokaz za danas.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, florenntina рече

To je bilo drugacije, bili smo u ropstvu od mnogo snaznijeg neprijatelja kada nisi imao puno izbora.

Imala je Srbija jedan jako lep period razvoja pre II sv. rata. Steta sto se o tome malo vise ne uci i ne pise. Mogao bi biti lep putokaz za danas.

Najjači neprijatelj je domaći, onaj koji je Jasenovac bacio u zaborav

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан рече

Mislim da ne postoji u Srbiji nijedan stanovnik koji je zaboravio Jasenovacke mucenike. I to je dobro i tako treba.

Ono sto je izazov jeste naci ljude koji imaju ideju, neki konstruktivan predlog kako da se izvucemo iz ove bede da nam se opet ne dese nove zrtve bilo fizickog, duhovnog ili ekonomskog nasilja. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Edmund рече

Nema nista od toga jer su PSG levonje tvrde koje veruju u visoke poreze, visoku drzavnu kontrolu i sve ostalo. PSG ti je sociodemokratska opcija isto kao sto je bio tadicev DS.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, florenntina рече

Mislim da ne postoji u Srbiji nijedan stanovnik koji je zaboravio Jasenovacke mucenike. I to je dobro i tako treba.

Ono sto je izazov jeste naci ljude koji imaju ideju, neki konstruktivan predlog kako da se izvucemo iz ove bede da nam se opet ne dese nove zrtve bilo fizickog, duhovnog ili ekonomskog nasilja. 

Kako ne postoje, jos 45 su zaboravili u ime bratstva i jedinstva.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Дејан рече

Bas tako. Ne samo jasenovac nego sve ono sto su 45 bacili u ime internacionalnog komunizma, bratstva i jedinstva. Sve ovo danas - je direktna posledica toga. 

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, florenntina рече

Aham, nema, evo kucaju po netu sve u šesnajst ....

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, florenntina рече

Mislim da ne postoji u Srbiji nijedan stanovnik koji je zaboravio Jasenovacke mucenike.

Грдно се вараш. Немају појма људи. Ако кажеш да идеш у Јасеновац, 4 од 5 људи ће питати зашто, шта ћеш тамо, то је превише страшно. Нека мешавина незнања, саблажњавања и старха. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Bas tako. Ne samo jasenovac nego sve ono sto su 45 bacili u ime internacionalnog komunizma, bratstva i jedinstva. Sve ovo danas - je direktna posledica toga. 

Jugoslovenizam uš'o u krv

Teško se leči od toga

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Драшко рече

Jugoslovenizam uš'o u krv

Teško se leči od toga

Nije to samo jugoslovenizam, to je ono sto je moj omiljeni filozof\ekonomista opisao "unconstrained human nature".

U sustini on veruje da postoje dva sustinska pogleda na ljudsku prirodu.
Constrained - ljudi su u sustinifalicni, gresice, bice uvek i mrznje, i ljubomore i zla, i toga nikada nece da se oslobodimo ali moze da organizujemo drustvo i zivote pod pretpostavkom da ce se to desavati. Sto bi rekli u pravoslavlju "ljudi su pali i gresni , treba nam hrist da nam oprosti grehe jer smo svi gresni"

Unconstrained - verovanje da ljudi u sustini mogu da se nauce da nikada ne mrze i ne ljubomorisu samo da nam dodje diktatura proleterijata i onda ce da dodje mir i red za sve.

Naravno ovo su sve ekstremna dualisticka objasnjenja, svet je malo kompleksniji ali mozes da racunas da komunisti zive u ekstremu "unconstrained", da su izvori svih zla "hijearhije" izmedju ljudi i da je taj ekstrem "unconstrained" dosta prisutan kod nas.

Stalno hocemo nekog "vladara" koji je bolji od svih srba, koji je unconstrained, a ja recimo verujem da je svaki vladar falican, bio to vucic, radulovic ili neko treci, i da tim falicnim ljudima ne treba davati taj nivo kontrole i moci nad nasim zivotima koji imaju.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...