Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 28.7.2020. at 2:02, nikola a рече
RS.N1INFO.COM

Pavle Dimitrijević iz organizacije CRTA izjavio je za N1 da Srpska napredna stranka ima ubedljivu većinu i da nema...

Evo za one sto zive u snovima ... :)) 

malo otreznjenja ..

WWW.POLITIKA.RS

Конститутивна седница Скупштине Србије, на којој ће бити потврђени мандати народних посланика, биће одржана у понедељак, 3. августа. Председница Скупштине Србије Маја...

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, nikola a рече

Botovanje je kada se negde postavlja gomila navodno svojih mišljenja koja uvek idu u prilog nekome čak i kada se glumi neka nepristrasnost (što je u ozbiljnom botovanju i obavezno jer bi inače bilo providno).

Ботовање је заправо, бар изворно, писање скрипти за аутоматизовано гласање и генерисање коментара. У пренесеном смислу се, с обзиром на технолошку заосталост наших странака, односи на стварна људска бића која обављају посао скрипти: организовано гласају и постављају коментаре, трудећи се да се представе аутентично попут "Миле са Чубуре" или "Сале НС" и томе слично, обично за бедан хонорар или само сендвич. А пошто се некако негује лажна теза да такве ствари ради само СНС, опозициона машинерија је прво почела и све аутентичне присталице СНС на интернету да проглашава за "ботове", а на крају и све оне који се усуде да критикују опозицију, или не дај Боже Н1 телевизију, као оличење поштеног и објективног новинарства.

Ја, наравно, не говорим да си бот, јасно је да је твој политички став плод твојих искрених убеђења, а не да то радиш по наредби или из личних интереса. Бар тако делује. Али пропагандно делујеш и одржаваш у животу тему у којој више нико не учествује, него су по страницама само твоји ретвитови и шерови. Надам се бар да си направио неку срипту која то уместо тебе ради аутоматски, да не трошиш своје време за ово. И ово, наравно, није нити напад на тебе, нити неки мој покушај да "изигравам модератора" како су неки сугерисали, једноставно ме занима како у себи мириш то да друге нападаш да су ботови, а да не раде ни 1% онога што ти радиш?

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог свима. Видим да се доста говори о акцији ДЈБ-а око фалсцификованих избора а пошто и ја сам имам недоумице око тога, морам да их изнесем пред вас будући да уз аргументовану критику могу да дођем уз вашу помоћ до неког решења. Прво питање које поставим себи јесте: Да ли СНС може да у Србији узме скоро 2 милиона гласова? Да ли знам неког ко је за њих гласао? И на оба питања одговор је не. Не, не знам никога ко је за њих гласао из мог окружења, да је неко уцењен или плаћен, можда али он то свакако не би открио. Друго питање је: да ли излазност може да буде 49%? Максимална излазност у задњих 20 година је 57%. У условима пандемије и уз бојкот једног дела опозиције (који би реално узео макс 12%) та цифра од 49% је немогућа. Треће питање је: па зашто онда нико не прилази и не даје подршку Радуловићу? Мој закључак је следећи: мислим да су сви знали да ће да дође до крађе, и то озбиљне по мојој математици, али се бојим да Радуловић хоће својим поступцима да присвоји сву славу за себе (јер сетимо се да је требао да иде у бојкот па је у задњем тренутку одустао) и плус да оцрни ако је могуће остатак опозиције (јер морамо да се сетимо и тога да је обећао доказе о тзв сателит опозицији и како им је тобоже СНС скупљао потписе, што је тема за себе, али које никад није изнео, као и потписан споразум између Немачке, Аустрије и Србије о насељавању миграната, који такође никада није показао) те је стога изгубио свако поверење, а такође верујем да остали део опозиције не мисли да ће жалбе и приговори Уставном или било којем другом суду да уроде плодом будући да је контрола Великог брата на свим нивоима. Оно што мене највише плаши јесте слабост опозиције, како у коалицијоном, тако и у индивидуалном, инфаструктуралном и кадровском смислу, а посебно брине недостатак поверења код грађана али и енергије и воље што су најскорији протести и показали. Намеће се питање: које је решење и како вратити слободу и достојанство овом народу која који су му безочно одузети? Опростите на опширном посту и радујем се вашим коментарима.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Predrag.Kovacevic рече

Намеће се питање: које је решење и како вратити слободу и достојанство овом народу која који су му безочно одузети? Опростите на опширном посту и радујем се вашим коментарима.

Odlično pitanje brate

Ne izvinjavaj se

Dobro došao 

Odgovor ne znam  ;)

Imam neko mišljenje ali mislim sa nije bitno 

Neko pametniji će ovde sigurno bolje odgovoriti 

@nikola a ili @haveaniceday 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Драшко рече

Neko pametniji će ovde sigurno bolje odgovoriti 

@nikola a ili @haveaniceday 

crni ja..... ja da sam pametan ne bih ostavio pola zivota na forumima..

Al misljenja rado delim....

Kako vratiti? Ne mozemo da vratimo. Nama je problem sto imamo odsustvo samoodgovornosti kod velikog broja ljudi u ovoj zemlji i to gusi i isteruje oni koji imaju samoodgovornosti. Znaci promena moze da dodje samo iznutra, a postoje razliciti nacini.

jedini politicki nacin kojima to moze da uradimo jeste da se fokusiramo na politiku samoodgovornosti. Znaci sto manje stvari da nam zavise od drazve\beograda.

Da bi bili slobodni moramo biti odogovrni, ne mozemo da furamu filozofiju i politiku gde je neko drugi odgovaran za nase zivote i uspehe (drzava) a mi da budemo slobodni. Ako je drzava ta koja treba da bude odgovorna da ti budes srecan i zadovoljan i da dobro zivis - onda znaci da nemas slobodu, jer sloboda znaci da doneses lose odluke.

isto kao u hriscanstvu, slobodni smo da cinimo greh.... ne vlada nasim zivotima Gospod da nas tera da se vodimo vrlinama.

Подели на овим сајтовима

On 1.8.2020. at 12:32, Тражитељ рече

Али пропагандно делујеш и одржаваш у животу тему у којој више нико не учествује, него су по страницама само твоји ретвитови и шерови

Још једна испала. На теми учествују и други људи као што можеш да видиш у поруци пре твоје и после твоје на претходној страни.

Не само што те они демантују него демантујеш и самог себе. Ти имаш став да је тема мртва, а то је вероватно зато што имаш политички став да су избори готови, а тиме су и вести на ту нему непотребне. Али управо таквим писањем демантујеш себе на сва три начина :) 

- таквим својим политичким ставом учествујеш у теми заједно са мном дакле није тачно да нико више не учествује

- као ни избори очигледно ни тема није готова

- нису на теми само моји шерови :mahmah:

P.S.
Упркос оваквим испалама добродошао си да и даље њима одржаваш тему у животу, учествојеш својим политичким коментарима, ретвитовима својих политичких ставова о изборима (мада ћеш то тешко да ископаш због медијског СНС мрака).

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Vi koji sutra sednete u skupštinske klupe zaboravite na čast i dostojanstvo. Vi niste u Narodnu skupštinu ušli voljom građana i na demokratskim izborima, vi ste tu samo zahvaljujući volji i...

Цитат

Svako ko je pogledao zapisnike sa izbornih mesta (sajt Republičke izborne komisije) mogao se uveriti da izbori 21. juna nisu bili regularni. Tako na primer, u ogromom broju opština mogu se naći nepotpisani zapisnici sa biračkih mesta. Oni su nevažeći i očigledno su služili za štelovanje rezultata.

Šta tek reći za one zapisnike koje je potpisivala jedna olovka i jedna ruka ili za one koje su pojedini kontrolori odbili da potpišu. Ili za one koji su prepravljani i po nekoliko puta. Svakom ko želi da vidi na šta liče ti izborni rezultati predlažem da pogledaju zapisnike iz Ivanjice (izborna mesta 1, 3, 5 i 9) i videće svu umetnost imitacije glasanja.

Подели на овим сајтовима

Мислим да нисам видео ни један једини позитиван коментар на твитер саопштење СзС о сутрашњем конституисању "скупштине".

Разлог је незадовољство коментатора пасивношћу саопштења тј. што нема ни помена о неком активном протесту против октроисане "скупштине".

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je da će protest ispred Narodne skupštine, koji taj pokret organizuje danas u 20.00 časova, biti uvod u blokadu Narodne skupštine sutra ujutro u 9 časova.

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Oko 300 pristalica pokreta "Dosta je bilo" okupilo se večeras ispred Skupštine Srbije u znak protesta protiv konstituisanja novog saziva parlamenta, koje je zakazano za sutra, a za šta je DJB...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...