Jump to content

Da li je 5G mreža opasna?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da li je 5G mreza opasna ili nije mogu znati samo strucnjaci iz oblasti nauka vezanih za ovo pitanje, ali i medju njima samima za sada su podijeljena misljenja.

Nema dovoljno podataka za sada.

Sve i da je stetno, 5G nece biti poslednja rijec tehnologije, sve ce se mnogo brze razvijati i to se zaustaviti ne moze.

Vjerujem i da je ovo do sada previse zracenja za organizme, ali ide se dalje u "tehnoloski napredak" pa ko ziv - ko mrtav.

Подели на овим сајтовима

Електромагнетни таласи, а да нису природног порекла, су прекратко у употреби да би се људски организам адаптирао на њихово дејство. Еонима се боримо против микроба, па имамо телесне системе одбране. Ово таласање је дакле ново за наш firewall. Тако некако вели један хећим из Тиршове; да не помињем ко, сад није популарно.

Подели на овим сајтовима

Antene na svakih 100 - 150 metara i verovetno te bazne stanice i sve te neke tehnikalije. Kako ce to da se izvede, i gde ce sve postaviti te antene bas me zanima, pa to znaci da samo u mom kraju treba oko 10 antena. Evo kako izgledaju sve te neke antene :

WWW.GOOGLE.HR

Ne znam, ali, deluje pomalo zabrinjavajuce, tolike antene i tehnika i toliko tih talasa oko nas i oko nasi kuca i celog zivota, prakticno nece biti mesta i koraka i metra gde necemo biti izlozeni tim 5G talasima i 'zracenjima'.....kuce, prodavnice, ulice, parkovi, trgovi, stadioni, hale, kafici, plaze, bolnice, gradovi, drzave, more, reke, sume,.....mesec :D.... ceo svet ce biti premrezen ovim 5G talasima.

Ako je za 4G mrezu bila dovoljna antena na svakih nekoliko (desetina) kilometara, ..... dok za 5G mrezu treba na svakih 100 - 150 metara nova i druga antana,.... to po meni nije tehnoloski napredak, tehnoloski napredak je da uspes da povecas brzinu tako sto ces i tehnicki da unapredis i budes bolji od predhodne tehnologije,.... pa jedan kompjuter koji je bio kao jedna soba i koji je hardverski i softverski i tehnicki obezbedio sprovodjenje slanja raketa i stanica u svemir, i ako snagu tog sobnog kompjura sada imamo u jednom high kompjuteru,.... to je onda tehnicki napredak, .... ne da sad ti trebaju antene na svakom krovu zgrade i svakom drvetu, da bi kao imao brzi internet ..... to po meni bre nije tehnicki napredak.

Ako svaka i bilo koja tehnika ima neko 'zracenje', TV, kompjuteri, mobilni i slicno, i ako nije bas dobro po zdravlje iz razlicitih aspekta koristiti ove uredjaje, valjda je logicno da i od 5G tehnologoje i tehnike moze biti odgovarajucih rizika po zdravlje i koliko vidim, svi ovi tekstovi potvrdjuju jednu takvu mogucnost,.... samo jedni, postojanje kao minimalan rizik, drugi kao da postojanje veceg rizika.

Licno, onako laicki razmisljajuci, mislim da postoji rizik po zdravlje.

Da, ne pricamo o tome, da ovakva jedna napredna tehnologija, nosi sa sobom tehnicke i prakticne mogucnost jos veceg pracenja coveka i zadiranja u privatni i licni zivot i samim time ugrozavanja licne slobode svakog pojedinca. I, kada na ovu pricu oko 5G pracenja, dodamo i pricu oko korona virusa i mogucih vakcina (da li sa nekim cipom) i nekih najavljenih ogranicavanja kretanja putem nekih zdravstvenih pasosa ili putem mobilnih aplikacija,..... pa, besgotovinska ekonomija i placanje i jos dosta drugih slicnih stvari....

Onda, bre,  sve to zaista jeste pomalo zabrinjavajuce :!: iz aspekta onoga sto je vec pisao Orvel u knizi 1984,.... ili, sto je duhovnim okom video i predvideo onaj nas cikica sa Patmosa,...:945729:

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Тихон рече

Електромагнетни таласи, а да нису природног порекла, су прекратко у употреби да би се људски организам адаптирао на њихово дејство. Еонима се боримо против микроба, па имамо телесне системе одбране. Ово таласање је дакле ново за наш firewall. Тако некако вели један хећим из Тиршове; да не помињем ко, сад није популарно.

То се деси кад не уче физику на хећимској медреси, па крену да булазне о природним и вештачким таласима...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да ли до те антене на 30 GHz са 150м може да добаци нано чип који планирају да убаце током вакцинације? Мислим да тренутно нема домет тј да тако мали чип има довољно снаге да емитује до базне станице, али ко зна? Можда то буде 6Г или 7Г мрежа и онда још ближе предајници на сваких 10м. 

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

Људи се брину због 5G мреже а возе кола са дизел мотором и пуше 2 пакле дневно. Зрачење мобилне мреже је ништа у односу на загађен ваздух.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Bokisd said:

mislim da postoji rizik po zdravlje.

Postoji:

- ako me neko potrefi mobilnim u glavu

- ako ga, s vremena na vreme, ne očistim - bakterije se nakupljaju

- ako telefoniram dok vozim, mogu izazvati saobraćajni udes

- ako kuckam poruke dok hodam pa se zanesem, mogu na nekog da naletim/upadnem u rupu na savršenom asvaltu naših ulica

- ako ga stalno držim na vibracijama, naučno dokazano :D, mogu halucinirati da vibrira i kada to nije slučaj

- ako preterano kuckam poruke - utrnuti palac i plikovi

- ako sam alergična na neke metale, mogu mi se pojaviti novealergijske reakcije

- ako koristim mobilni kako bih slušala muziku i puštam je suviše glasno, može doći do oštećenja sluha

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Ako je za 4G mrezu bila dovoljna antena na svakih nekoliko (desetina) kilometara, ..... dok za 5G mrezu treba na svakih 100 - 150 metara nova i druga antana,.... to po meni nije tehnoloski napredak, tehnoloski napredak je da uspes da povecas brzinu tako sto ces i tehnicki da unapredis i budes bolji od predhodne tehnologije,.... pa jedan kompjuter koji je bio kao jedna soba i koji je hardverski i softverski i tehnicki obezbedio sprovodjenje slanja raketa i stanica u svemir, i ako snagu tog sobnog kompjura sada imamo u jednom high kompjuteru,.... to je onda tehnicki napredak, .... ne da sad ti trebaju antene na svakom krovu zgrade i svakom drvetu, da bi kao imao brzi internet ..... to po meni bre nije tehnicki napredak.

Ово је кључно...какав бре напредак  технологије са антенама ( б.станицама ) на 100 метара. Смешно, неко ће дебело да профитира.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Branka62 рече

Postoji:

- ako me neko potrefi mobilnim u glavu

- ako ga, s vremena na vreme, ne očistim - bakterije se nakupljaju

- ako telefoniram dok vozim, mogu izazvati saobraćajni udes

- ako kuckam poruke dok hodam pa se zanesem, mogu na nekog da naletim/upadnem u rupu na savršenom asvaltu naših ulica

- ako ga stalno držim na vibracijama, naučno dokazano :D, mogu halucinirati da vibrira i kada to nije slučaj

- ako preterano kuckam poruke - utrnuti palac i plikovi

- ako sam alergična na neke metale, mogu mi se pojaviti novealergijske reakcije

- ako koristim mobilni kako bih slušala muziku i puštam je suviše glasno, može doći do oštećenja sluha

Imas i ako piljis u ekran non stop,..... ce se osteti vid,.... :coolio:

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Branka62 рече

To i kažem.

I ovo su sve provereni rizici - nema kontroverze.

Pa, po meni, ima rizika. Ako i oni tekstovi koji 'promovisu' 5G mrezu kazu da ima rizika, ali minimalnog (zbog male kolicine 'zrecenja',.... ali, imacemo malo konstantno 'zracenje' na svim mestima),...... onda tek treba da vidimo sta ce da bude.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Bonsenjo said:

ali i medju njima samima za sada su podijeljena misljenja.

to je i interesantno  a i značajno da su mišljenja podeljena...manje više bude ih...i nauka može praviti greške u samoj metodologiji istraživanja... to može biti namerno ili nenamerno...može zavisiti i od visine fonda namenjenog za određeno istraživanje...ali da ne špekulišemo ,nije na mestu bez razmatranja odbaciti određena mišljenja i dovoditi ih na nivo teorije zavere....zna se kako se mišljenja opovrgavaju naučnim dokazivanjem...

• Свиђа ми се 1

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

То се деси кад не уче физику на хећимској медреси, па крену да булазне о природним и вештачким таласима...

Море бит' да сам се ја неспретно одразио: мних да су таласи у човековој упораби. А да не уче физику - не уче ни правопис: буљук пута се уверих.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...