Jump to content

Руска Црква ДЕЗИНФИКУЈЕ КАШИЧИЦУ после сваког причесника?

Оцени ову тему

Препоручена порука

О, пречасни оче Св. Никифоре, велики заступниче пред Господом, док се поклањам пред силом и вољом твога духа (којим те је Бог обдарио) и с којима си истрпио толико бола и патњи, а да ниси узроптао на вољу Божију, моли Свевишњег за нас грешне да заштити своју Свету Православну Цркву и сва чеда Божија од инвазије душмана и иновјераца, болести и зараза. О, пречасни оче Св. Никифоре, ти најбоље знаш шта значи патити. Избави нас! Велики заступниче пред Господом, понизно те молим, заузми се за моје ближње (имена) и мене грешног пред Исусом Христом, Господом Богом нашим, и умоли га да нас избави од сваке епидемије, болести, и духовне учмалости. О, пречасни оче Св. Никифоре, велики заступниче пред Господом, моли Христа Бога да нам ова година буде благословена -- да нас мимоиђу напасти које уништавају усјеве, воће, и благо, да нам кише буду на добар принос, да нас свијетло сунце мило грије, да нам жетва буде родна и обилата. Амин!

90451168_513778916215881_372482614998597

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ana čarnojević рече

Па прелепо. 

Немам ништа против кучића, волим их, жао ми је да се животиње муче. 

Али недељом ујутру од 8 - 10 дозвољено је шетање љубимаца. 

За вернике у то време полицијски час. Ми ионако лижемо кашичице. 

Da se malo nasalim od muke Anci, :1314_womens:..... gledam pre neki dan devojka lepa i mlada i sredjena i vodi pudlicu kroz grad, a pudlica ide gde ona oce i zaviruje u svaki cosak i devojka ide za njom i kao vuce je na silu,......tako da, koliko vidim mnogi ljubimci vise setaju svoje gazde, ... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, ana čarnojević рече

Па прелепо. 

Немам ништа против кучића, волим их, жао ми је да се животиње муче. 

Али недељом ујутру од 8 - 10 дозвољено је шетање љубимаца. 

За вернике у то време полицијски час. Ми ионако лижемо кашичице. 

Vidim da te baš pogađa cela ova situacija, i kapiram te. 

Ali, ne shvataj to toliko lično. Ja u ovim merama zaista ne vidim ništa upereno protiv Crkve. 

Ljubimci moraju negde da se olakšaju. I, što je ključno, izvođenje ljubimaca ne predstavlja okupljanje (ili barem ne ni u približno tolikom broju kao na Liturgiji). 

Dakle, zabranjena su prosto sva okupljanja, a to uključuje i nas rišćane. Nema tu nikakvog progona. 

A, prozivke za "lizanje kašičice" smo vrlo lako mogli da izbegnemo da smo postupili kao Hercegovci ili da smo uveli zasebne kašičice. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Desiderius Erasmus рече

A, prozivke za "lizanje kašičice" smo vrlo lako mogli da izbegnemo da smo postupili kao Hercegovci ili da smo uveli zasebne kašičice. ;) 

Осврнућу се само на ово. Ти који су у стању да изговоре такву увреду и да попљују и Бога и народ би (и наћи ће) други разлог да искажу своју нетрпељивост и мржњу према Цркви. Таквима нећемо угодити шта год да урадимо нити треба да им угађамо.

Иначе нико не прави фрку зашто је по продавницама по 50 и вишљ људи у истом тренутку, нема одстојања, људи додирују исте производе, корпе, колица... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Осврнућу се само на ово. Ти који су у стању да изговоре такву увреду и да попљују и Бога и народ би (и наћи ће) други разлог да искажу своју нетрпељивост и мржњу према Цркви. Таквима нећемо угодити шта год да урадимо нити треба да им угађамо.

Hoće, naći će, ali ne u ovoj meri. Hercegovce za ovo ne prozivaju...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Hoće, naći će, ali ne u ovoj meri. Hercegovce za ovo ne prozivaju...

Таквима треба само рећи да умукну. Нек им Бог да памети.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...