Zayron Написано Март 3, 2020 Пријави Подели Написано Март 3, 2020 пре 2 часа, Предраг М рече још мало да олабавимо од теме ал да се не одаљавамо превише... Ova je takodjer feministka ali izgleda jedna od rijetkih normalnih, nije scvokla, ćaknuta ko one dočekuše! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 3, 2020 Пријави Подели Написано Март 3, 2020 пре 15 часа, Avocado рече Da ne poverujete... konzervativac izvukao vest staru 4 godine... te prepričava češko prepričavanje austrijskog prepričavanja presude koju ne bi razumeo ni da je pročitao u originalu... neverovatno... nikad viđeno... Elem, zločinac je na ponovnom suđenju ponovo osuđen za silovanje. Za početak, Vrhovni sud odlučuje u većima... tako da "taj sudija" je petoro sudija. Takođe, ne znam kako nedovoljno obrazovani i inače zaključuju o ideologiji sudija iz okolnosti da su sudije vratile neku presudu na ponovno odlučivanje jer nešto nije bilo dobro obrazloženo u prethodnoj presudi... pa ne znam ni kako si ti zaključio o tome u ovom slučaju... Još manje znam šta si istripovao da je moja ideologija i kako si to uvezao sa ovom presudom... ali nije ni da me mnogo interesuje... ima ljudi čije "razloge" i misaone puteve ne vredi ni istraživati... Znam ja šta je Vrhovni sud i kako odlučuje a dovoljno sam obrazovan i ne trpim disleksijskim poromećajem da ne mogu razmjeti šta je napisano u novinskom članku. Medjutim iz samog članka nije bilo jasno o kojem sudjenju i procesu je riječ, o prvostepenom ili žalbenom. To sam već objasnio ovdje: https://tinyurl.com/ry5z9bn Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 16 часа, Avocado рече Da ne poverujete... konzervativac izvukao vest staru 4 godine... te prepričava češko prepričavanje austrijskog prepričavanja presude koju ne bi razumeo ni da je pročitao u originalu... neverovatno... nikad viđeno... Elem, zločinac je na ponovnom suđenju ponovo osuđen za silovanje. Za početak, Vrhovni sud odlučuje u većima... tako da "taj sudija" je petoro sudija. Takođe, ne znam kako nedovoljno obrazovani i inače zaključuju o ideologiji sudija iz okolnosti da su sudije vratile neku presudu na ponovno odlučivanje jer nešto nije bilo dobro obrazloženo u prethodnoj presudi... pa ne znam ni kako si ti zaključio o tome u ovom slučaju... Još manje znam šta si istripovao da je moja ideologija i kako si to uvezao sa ovom presudom... ali nije ni da me mnogo interesuje... ima ljudi čije "razloge" i misaone puteve ne vredi ni istraživati... Sad si me baš isprovocirao da izvedem tu stvar na čistac i ustanovim tačno i detaljno šta bi s tim Iračanom sudjenim za silovanje, da li je na kraju zaista pravosnažno osudjen i na koliko, da li uslovno ili na tvrdo ili kućnim pritvorom i nanogicom ili to mora "odraditi društveno korisnim radom" ili mu je kazna kombinacija svega toga ili nečeg od tog nabrojanog i koliko je zaista odsjedio, da li je i kada je pušten van ili još tamo sjedi. Naletio sam na extremno, nevjerovatno konfuzne i razlilazeće se informacije a imam opravdanu sumnju da su namjerno konfuzne, tj. da su ih sami sudski ií državni austrijski organi naaranžirali i tako konfuzno i nedorečeno plasirali u medija kako bi cijelu kauzu iz nekog meni još nepoznatog a njima potrebnog i dobro poznatog razloga dobro zamaglili i zavili informativnom dimnom zavjesom da zametu trag za nečim. A razloga i motiva za to imaju, tamo je i objašnjeno zašto mu je presudjeno tako nisko obeštećenje 4700 eura koje mora platili, poslije po obnovi procesa i po novoj presudi 5000 eura zato što se taj nasilnik baš tog "kritičnog" dana na tom bazenu nalazio u okviru programa za integraciju izbjeglica i azilanata a to znači da za sve što oni počine odgovara austrijska država tj. Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije koje to obeštećenje mora platiti umjesto njega porodici, majci ili starateljima tog dječaka jer on za to nema novaca, od njega će možda to moći Ministarstvo unutrašnjih poslova naplatiti putem izvršitelja kad on bude imao nekakve prihode (ako ih bude ikakve ikada imao). No, tu može biti još nešto u pozadini, uvidimo šta! U svakom slučaju ovo je informacija koja se bitno razlikuje od onih koje si ti poudio i od onih koje sam ja imao u mogućnosti da vidim a i od onih koje su navedene u Wikipediji. U svakom slučaju izgleda da su prvo pokušali bagatelizovat njegovu krivnju i ozbiljnost tog krivičnog djela pa kad se javnost pobunila i to im nije pošlo za rukom onda povukli ručnu i naparili mu tih 7 godina "na oko" da se ne kaže .... Vjerovatno je to tako i bilo! No opet se na kraju ne zna kako je izgledala ta kazna u realu, nešto ne vjerujem da ti koji su to ovako pokušali izbanalizovat i izbagatelizovat bi od toga odustali. Kad se stvar smirila i svi na tu kauzu pozaboravljali možda su ga u tihosti pustili na slobodu poslije manje od godinu dana s bilo kakvim objašnjenjem po onom oprobanom sistemu "drži vodu dok majstori odu". Sve govori tome u prilog. Od njih me više ne bi začudilo ničta, ni da su ga u tajnostti pustili poslije nekoliko mjeseci. Možda su se bojali o njegov život i sljedećeg još većeg skandala jer postoji vrlo velika vjerovatnoća da ga tamo ubije, izbode ili umlati neko od drugih osudjenika. Ti takozvani "prckaři" tj. prznitelji male djece tamo u zatvorima nemaju baš nešto dug rok trajanja i ne izdrže dugo cijeli, zdravi i na životu jer često bivaju napadani pa i ubijani od drugih zatvorenika, zato se cijelo doba kazne moraju držati u posebnom režimu i po samicama a to im iz nekog razloga nije odgovaralo. To je svima opšte poznata stvar. I bojali se još većeg skandala kad bi taj Iračan tamo na odsluženju kazne bio ubijen, kako bi na to reagovali ostali azilanti. Srbi zatvorenici koji sjede po austrijskim zatvorima bi ga baš srdačno dočekali. U to ne treba ni sumnjati. U svakom slučaju je sve to dobro zpackano i smandrljano čitava ta kauza a sa pravednim sudjenjem i presudom to blage veze nema. Izgleda su ga tamo držali nekoliko mjeseci po samicama, da ga ovi drugi ne izbodu ili ne umlate pa ga hinjski pustili van na slobodu.Najvjerovatnije ga ni deportirali nisu jer za njih (za sudije) je to nebitna "prkotina", za deportaciju treba "mnogo ozbiljniji razlog". To bi najviše odgovaralo realu. Nisu ga smjeli ni držati tamo, posjedio si par mjeseci po samicama pa ga pustili van i poslali dalje u Holandiju, Belgiju ili Švedsku gdje imaju više razumijevanja za takve. Srbi zatvorenici bi od njega napravili rezance da im je kojim slučajem pao u ruke, bolje ni ne pomisliti šta bi bilo. Ta njihova austrijska država nije bila u stanju ni da preventivno sačuva dijete pred pedofilnim napadačem na bazenu, kako bi tek bila u stanju preventivno sačuvati na životu zatvorenika osudjenog zbog pedofilnog krivičnog djela nad srpskim dječakom od zatvorenika Srba koji već tamo sjede. Zato su ga i morali pustiti čim prije su to stigli i poslali na azil dalje, izgleda da on odavno nije uopšte u Austriji a kamo li u nekakvom tamo zatvoru. Kakav bi tek skandal i medijalni cirkus a najvjerovatnije i azilantsku pobunu na vratu imali da je tamo ostao a to nije preživio. Koštalo bi to neke i ministarskih fotelja. A toga su se oni najviše i isprepadali! Za njih je i dalje sve to najobičnija sitnica i prkotina i neće valjda dozvoliti da zbog takve neke "besmislice" neko ostane bez ministarske fotelje, recimo ministar unutrašnjih poslova da se sve to još više zakuvalo i izmaklo kontroli. Tako su to riješili onako kako su najbrže i najbolje mogli i znali. Potiho ga pustili i poslali dalje! Da su ga ostavili u zatvoru tamo ne bi dugo preživio, praktično su ga osudili na smrt a ne na 5 ni 7 godiina! To je njima bilo sve jasno odmah, zato su njegovom advokatu dali instrukcije kako da napiše žalbu, kad su pokušali prvo to bagatelizovat. I zato je objašnjenje zbog čega poništavaju presudu i vraćaju je na ponovno sudjenje tako besmisleno. Tada još nisu znali da će se javnost i svi mediji u Austriji i izvan nje, po cijeloj Evropi i po cijelom svijetu toliko uzbuniti. Jedino s tim nisu računali. Prvostepenim sudom je bio osudjen na sedam godina a Vrhovni sud je tu presudu preinačio na 4 godine i poslao na ponovno procesuiranje zbog proceduralnih greški, medjutim je ta preinačena presuda na 4 godine ostala pravosnažna i definitivna a protiv toga se uopšte nije moguće žaliti dalje, bez mogućnosti žalbe. Inače za ovu vrstu krivičnih djela austrijski zakon u defaultu predvidja najmanje 10 godina a u slučaju otežavajućih okolnosti koje su tamo postojale i 15 godina zatvora (dakle raspon je od 10 do 15 godina). Dakle sa 15 mogućih i najviše realu bližećih se godina kazne za ovakvu vrstvu krivičnog djela mu je to Vrhovnim sudom reducirano na simboličnih 4 godine, očigledno najviše zato kako bi ga se što prije riješili i mogli ga liferovati nekud dalje, u neku drugu gostiteljsku zemlju na azil a do tada je držan očigledno u samici, u izolaciji isto kao u istražnom zatvoru. Čim je iskrsla prva povoljna prilika poslali ga "weg" a niko ništa svejedno više ne može ni doznati jer su azilanti isto kao i maloljetnici (počinioci i žrtve) pod posebnim režimom i informacije o tom gdje se nalaze kao ni bilo kakve dokazne materijale, zapise sa sudjenja i saslušanja ili odgovore na eventualna novinarska pitanja ni na dodatne upite javnosti, gradjanskih udruženja, nevladinih organizacija, pojedinaca itd. ne može dobiti niko. Izgleda čak da je i oštećenoj strani, tom dječaku i njegovoj porodici u ovom konkretnom slučaju kad je azilant u pitanju uskraćeno pravo pitati se na takve stvari i informisati se oficijalno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, da li je počinioc, silovatelj još u zatvoru i gdje i kad će biti pušten na slobodu. Sapiens sat! Pametnom dosta! I kakve veze ima što je ova vijest stara 4 godine? Da je sudjenje proteklo kako treba sjedio bi on tamo do 2032 godine ukoliko bi nekim čudom izbjegao da zatvorenici Srbi ne naprave kratki "proces" s njim prvih nekoliko dana čim bi zaregistrovali da on tamo "sjedi" sa njima! Ili bi ga sve do tada morali držat ko masovnog/serijskog ubicu u najstrožijoj izolaciji i samici gdje niko ne može doprijeti do njega kako bi ga udržali na životu svih tih godina! A takva pojačana straža i specijalni režim je basnoslovno skup i za jednu Austriju ukoliko to nije opravdano time da se radi baš o nepopravljivom i krajnje opasnom teroristi, masovnom ili serijskom ubici! Zagrcnuli su se već na pomisao koliko će za svih tih godina prošustrovati para samo na to njegovo "čuvanje". Zato ovakve besmislene presude, sve je to jeftinije od pobune azilanata i vladne krize kad bi bio ubijen! Swimming pool rapist sentenced to seven years Isti link kao gore, samo rezervni za slučaj da se taj gore u naslovu pokvari! To je ključni članak, bez njega ne biste razumjeli o čemu pišem, zato sam stavio dva linka. https://tinyurl.com/guwqqhk Migrant jailed for attack on Austrian boy has conviction OVERTURNED | World | News | Express.co.uk WWW.EXPRESS.CO.UK AN IRAQI asylum seeker who confessed to raping a 10-year-old boy in a swimming pool, claiming it was a "sexual emergency", has had his conviction overturned. AUSTRIAN INSANITY! Iraqi Muslim invader has rape conviction of 10-year-old Austrian boy overturned because “he didn’t know the young boy didn’t want to be raped” BARENAKEDISLAM.COM An Iraqi Muslim rapist posing as an asylum seeker who confessed to raping a 10-year-old boy in a swimming pool, claiming it was a “sexual emergency,” has had his conviction overturned. … Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 15 часа, Zayron рече Pisalo je da je oslobodjem, no, svejedno je za to dobio na kraju samo 4 godine Što samo govori o kvalitetu članaka koje postavljaš. пре 15 часа, Zayron рече što znači da poslije dvije godine ili čak i manje za dobro ponašanje može van. Ne znam austrijsko pravo ali bi bilo prilično neverovatno da kazna može da se prepolovi zbog dobrog vladanja. Može da dobije nekoliko meseci skraćenja eventualno... пре 15 часа, Zayron рече Osim toga izgleda da je na kraju dobio 4 godine uslovno plus 4700 eura odštete mora platiti oštećenoj strani - na Wikipediji ništa ne piše o tom da li je to uslovna kazna a čini mi se da jeste, nešto tako sam pročitao na njemačkom u austrijskim novinama ali nisam siguran, davno sam to čitao. Nije dobio uslovno. пре 15 часа, Zayron рече Izgleda da mu je na obnovljenom sudjenju izrečena ta kazna 4 godine a uslovno, ne "natvrdo", valjda se do 4 godine zatvora u Austriji mogu izricati uslovne kazne. Morao bih sad potražiti sve to na njemačkom po austrijskim člancima - zato ovdje piše da je oslobodjen, ne od krivnje već pušten na slobodu jer je kazna uslovna. Istina je da su novinari dosta konfuzno informisali zato što su takve konfuzne informacije i dobivali od sudskih organa i policije. SKANDAL! Oslobođen azilant koji je silovao srpskog dečaka (10), a objašnjenje sudija je sramotno! WWW.TELEGRAF.RS Osuđen je na minimalnih 6 godina zatvora za silovanje i napad na maloletnika, a mora i da plati obeštećenje porodici u vrednosti... Tu piše da je oslobođen zato što je u pitanju (namerno ili slučajno) loš prevod ovog teksta: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/iraqi-refugee-raped-10-year-old-boy-swimming-pool-vienna-austria-sentence-conviction-overturned-a7377491.html Jer istina naravno nije toliko bitna kada treba staviti "skandal" u naslov. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 MaP 297 Německo má přijmout 1.5 milionu dalších uprchlíků! Ti zatím vyplenili první řecký kostel! Řecko na jeden měsíc pozastavilo platnost Ženevské konvence z roku 1951! USA ho v tom plně podpořili! Neziskovky v šoku! Naši Petici za vypovězení Ženevské konvence najdete i s dalšími odkazy zde http://www.michalapetr.cz/doku.php?id... Sdílejte na sociálních sítích! Že Vám to Pražská kavárna dosud neřekla? Že Vám Babišova média zatajují informace? Tak jsme se na to zase podívali. Děkujeme, že naše pořady sledujete! Informujeme o tom, o čem ostatní mlčí! Můžete nás podpořit darem na účet: 2601593605/2010 Platby prosím označte DAR. Naší prioritou je šířit informace, které Vám mají být zatajeny! Použité překlady jsou volné a v kontextu s českým prostředím, tak aby divák pochopil smysl vyjádření zahraničních politiků. Pořady vyjadřuje názory osob, které v pořadu hovoří. Díky Vaší podpoře jsme mohli natáčet i v Orlických horách s místními experty. Děkujeme! Brzy uveřejníme další předtočené díly! MaP 296 Šok! Milionům uprchlíků mají být otevřeny řecké hranice! Platí to Jan Hamáček z Vašich daní! Petici a další odkazy najdete na http://www.michalapetr.cz/doku.php?id... Řecko se brání všemi silami. Česko platí lidi, kteří se snaží otevřít řeckou hranici uprchlíkům podle Ženevské úmluvy z roku 1951! Platí je ČSSD! Sdílejte na sociálních sítích! Že Vám to Pražská kavárna dosud neřekla? Že Vám Babišova média zatajují informace? Tak jsme se na to zase podívali. Děkujeme, že naše pořady sledujete! Informujeme o tom, o čem ostatní mlčí! Můžete nás podpořit darem na účet: 2601593605/2010 Platby prosím označte DAR. Naší prioritou je šířit informace, které Vám mají být zatajeny! Použité překlady jsou volné a v kontextu s českým prostředím, tak aby divák pochopil smysl vyjádření zahraničních politiků. Pořady vyjadřuje názory osob, které v pořadu hovoří. Díky Vaší podpoře jsme mohli natáčet i v Orlických horách s místními experty. Děkujeme! Brzy uveřejníme další předtočené díly! MaP 295 Angela Merklová se "zhroutila"! Tajná zpráva je distribuována po Bruselu! Řekové se brání! Tajná zpráva koluje po Bruselu! Uprchlíci! Že Vám to Pražská kavárna dosud neřekla? Že Vám Babišova média zatajují informace? Tak jsme se na to zase podívali. Děkujeme, že naše pořady sledujete! Informujeme o tom, o čem ostatní mlčí! Můžete nás podpořit darem na účet: 2601593605/2010 Platby prosím označte DAR. Naší prioritou je šířit informace, které Vám mají být zatajeny! Použité překlady jsou volné a v kontextu s českým prostředím, tak aby divák pochopil smysl vyjádření zahraničních politiků. Pořady vyjadřuje názory osob, které v pořadu hovoří. Díky Vaší podpoře jsme mohli natáčet i v Orlických horách s místními experty. Děkujeme! Brzy uveřejníme další předtočené díly! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 9 часа, Zayron рече Znam ja šta je Vrhovni sud i kako odlučuje a dovoljno sam obrazovan i ne trpim disleksijskim poromećajem da ne mogu razmjeti šta je napisano u novinskom članku. Medjutim iz samog članka nije bilo jasno o kojem sudjenju i procesu je riječ, o prvostepenom ili žalbenom. To sam već objasnio ovdje: https://tinyurl.com/ry5z9bn Iz onog inicijalnog članka na češkom kojeg si postavio je bilo sasvim jasno... pisalo je da je odlučio Vrhovni sud po žalbi advokata okrivljenog na prvostepenu presudu kojom je okrivljeni osuđen na 6 godina zatvora. пре 9 часа, Zayron рече Sad si me baš isprovocirao da izvedem tu stvar na čistac i ustanovim tačno i detaljno šta bi s tim Iračanom sudjenim za silovanje, da li je na kraju zaista pravosnažno osudjen i na koliko, da li uslovno ili na tvrdo ili kućnim pritvorom i nanogicom ili to mora "odraditi društveno korisnim radom" ili mu je kazna kombinacija svega toga ili nečeg od tog nabrojanog i koliko je zaista odsjedio, da li je i kada je pušten van ili još tamo sjedi. To je baš super namera... šteta što si od nje odustao već u sledećoj rečenici.... пре 9 часа, Zayron рече Naletio sam na extremno, nevjerovatno konfuzne i razlilazeće se informacije a imam opravdanu sumnju da su namjerno konfuzne, tj. da su ih sami sudski ií državni austrijski organi naaranžirali i tako konfuzno i nedorečeno plasirali u medija kako bi cijelu kauzu iz nekog meni još nepoznatog a njima potrebnog i dobro poznatog razloga dobro zamaglili i zavili informativnom dimnom zavjesom da zametu trag za nečim. Čime je "opravdana" tvoja sumnja? пре 9 часа, Zayron рече A razloga i motiva za to imaju, tamo je i objašnjeno zašto mu je presudjeno tako nisko obeštećenje 4700 eura koje mora platili, poslije po obnovi procesa i po novoj presudi 5000 eura zato što se taj nasilnik baš tog "kritičnog" dana na tom bazenu nalazio u okviru programa za integraciju izbjeglica i azilanata a to znači da za sve što oni počine odgovara austrijska država tj. Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije koje to obeštećenje mora platiti umjesto njega porodici, majci ili starateljima tog dječaka jer on za to nema novaca, od njega će možda to moći Ministarstvo unutrašnjih poslova naplatiti putem izvršitelja kad on bude imao nekakve prihode (ako ih bude ikakve ikada imao). Jok... Austrija nije dužna da to plati... пре 9 часа, Zayron рече No, tu može biti još nešto u pozadini, uvidimo šta! U svakom slučaju ovo je informacija koja se bitno razlikuje od onih koje si ti poudio i od onih koje sam ja imao u mogućnosti da vidim a i od onih koje su navedene u Wikipediji. U svakom slučaju izgleda da su prvo pokušali bagatelizovat njegovu krivnju i ozbiljnost tog krivičnog djela pa kad se javnost pobunila i to im nije pošlo za rukom onda povukli ručnu i naparili mu tih 7 godina "na oko" da se ne kaže .... Vjerovatno je to tako i bilo! No opet se na kraju ne zna kako je izgledala ta kazna u realu, nešto ne vjerujem da ti koji su to ovako pokušali izbanalizovat i izbagatelizovat bi od toga odustali. Kad se stvar smirila i svi na tu kauzu pozaboravljali možda su ga u tihosti pustili na slobodu poslije manje od godinu dana s bilo kakvim objašnjenjem po onom oprobanom sistemu "drži vodu dok majstori odu". Sve govori tome u prilog. Šta je to "sve" što (osim tvoje neograničene mašte) govori u prilog tome da se desilo ovo što ovde navodiš? пре 9 часа, Zayron рече Od njih me više ne bi začudilo ničta, ni da su ga u tajnostti pustili poslije nekoliko mjeseci. X = šta sve ne bi začudilo Zayrona Y = istina izvedena na čistac X ≠ Y пре 9 часа, Zayron рече Možda su se bojali o njegov život i sljedećeg još većeg skandala jer postoji vrlo velika vjerovatnoća da ga tamo ubije, izbode ili umlati neko od drugih osudjenika. Jesu. Negde sam pročitan da je u pritvoru bio izolovan od ostalih zatvorenika. пре 9 часа, Zayron рече U svakom slučaju je sve to dobro zpackano i smandrljano čitava ta kauza a sa pravednim sudjenjem i presudom to blage veze nema. Iz čega izvlačiš ovaj zaključak? пре 9 часа, Zayron рече Najvjerovatnije ga ni deportirali nisu jer za njih (za sudije) je to nebitna "prkotina", za deportaciju treba "mnogo ozbiljniji razlog". To bi najviše odgovaralo realu. Nisu ga smjeli ni držati tamo, posjedio si par mjeseci po samicama pa ga pustili van i poslali dalje u Holandiju, Belgiju ili Švedsku gdje imaju više razumijevanja za takve. Srbi zatvorenici bi od njega napravili rezance da im je kojim slučajem pao u ruke, bolje ni ne pomisliti šta bi bilo. Ta njihova austrijska država nije bila u stanju ni da preventivno sačuva dijete pred pedofilnim napadačem na bazenu, kako bi tek bila u stanju preventivno sačuvati na životu zatvorenika osudjenog zbog pedofilnog krivičnog djela nad srpskim dječakom od zatvorenika Srba koji već tamo sjede. Zato su ga i morali pustiti čim prije su to stigli i poslali na azil dalje, izgleda da on odavno nije uopšte u Austriji a kamo li u nekakvom tamo zatvoru. Kakav bi tek skandal i medijalni cirkus a najvjerovatnije i azilantsku pobunu na vratu imali da je tamo ostao a to nije preživio. Koštalo bi to neke i ministarskih fotelja. A toga su se oni najviše i isprepadali! Za njih je i dalje sve to najobičnija sitnica i prkotina i neće valjda dozvoliti da zbog takve neke "besmislice" neko ostane bez ministarske fotelje, recimo ministar unutrašnjih poslova da se sve to još više zakuvalo i izmaklo kontroli. Tako su to riješili onako kako su najbrže i najbolje mogli i znali. Potiho ga pustili i poslali dalje! Da su ga ostavili u zatvoru tamo ne bi dugo preživio, praktično su ga osudili na smrt a ne na 5 ni 7 godiina! Cool story bro... Zar nije jednostavnije da ga i dalje drže izolovanog od ostalih zatvorenika ili bar od onih za koje je realistično da će mu nauditi? Onako kako obično i drže silovatelje... пре 9 часа, Zayron рече To je njima bilo sve jasno odmah, zato su njegovom advokatu dali instrukcije kako da napiše žalbu, kad su pokušali prvo to bagatelizovat. I zato je objašnjenje zbog čega poništavaju presudu i vraćaju je na ponovno sudjenje tako besmisleno. Ako već kontrolišu sudije i advokate, zar ne bi bilo daleko jednostavnije da su odmah doneli tu neku presudu koja im odgovora? пре 9 часа, Zayron рече Tada još nisu znali da će se javnost i svi mediji u Austriji i izvan nje, po cijeloj Evropi i po cijelom svijetu toliko uzbuniti. Jedino s tim nisu računali. Niko nije toliko glup... takođe, postupak je bio medijski veoma ispraćen i pre odluke Vrhovnog suda. пре 9 часа, Zayron рече Prvostepenim sudom je bio osudjen na sedam godina a Vrhovni sud je tu presudu preinačio na 4 godine i poslao na ponovno procesuiranje zbog proceduralnih greški, medjutim je ta preinačena presuda na 4 godine ostala pravosnažna i definitivna a protiv toga se uopšte nije moguće žaliti dalje, bez mogućnosti žalbe. Inače za ovu vrstu krivičnih djela austrijski zakon u defaultu predvidja najmanje 10 godina a u slučaju otežavajućih okolnosti koje su tamo postojale i 15 godina zatvora (dakle raspon je od 10 do 15 godina). Jok, raspon kazne za silovane je 1-10 godina.... mislim toliki je raspon u Austriji u realnosti, a pošto se 99% ove tvoje poruke zasniva na fantazijama, moguće je da je u toj tvojoj fantastičnoj Austriji kazna 10-15 godina. пре 9 часа, Zayron рече Dakle sa 15 mogućih i najviše realu bližećih se godina kazne za ovakvu vrstvu krivičnog djela mu je to Vrhovnim sudom reducirano na simboličnih 4 godine, očigledno najviše zato kako bi ga se što prije riješili i mogli ga liferovati nekud dalje, u neku drugu gostiteljsku zemlju na azil a do tada je držan očigledno u samici, u izolaciji kao u istražnom zatvoru. Čim je iskrsla prva povoljna prilika poslali ga "weg" a niko ništa svejedno više ne može ni doznati jer su azilanti isto kao i maloljetnici (počinioci i žrtve) pod posebnim režimom i informacije o tom gdje se nalaze kao ni bilo kakve dokazne materijale, zapise sa sudjenja i saslušanja ili odgovore na eventualna novinarska pitanja ni na dodatne upite javnosti, gradjanskih udruženja, nevladinih organizacija, pojedinaca itd. ne može dobiti niko. Izgleda čak da je i oštećenoj strani, tom dječaku i njegovoj porodici u ovom konkretnom slučaju kad je azilant u pitanju uskraćeno pravo pitati se na takve stvari i informisati se oficijalno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, da li je počinioc, silovatelj još u zatvoru i gdje i kad će biti pušten na slobodu. Sapiens sat! Pametnom dosta! I kakve veze ima što je ova vijest stara 4 godine? Da je sudjenje proteklo kako treba sjedio bi on tamo do 2032 godine ukoliko bi nekim čudom izbjegao da zatvorenici Srbi ne naprave kratki postupak s njim prvih nekoliko dana čim bi zaregistrovali da je on tamo sa njima! Ili bi ga sve do tada morali držat ko masovnog/serijskog ubicu u najstrožijoj izolaciji i samici gdje niko ne može doprijeti do njega kako bi ga udržali na životu svih tih godina! A takva pojačana straža i specijalni režim je basnoslovno skup i za jednu Austriju ukoliko to nije opravdano time da se radi baš o nepopravljivom teroristi, masovnom ili serijskom ubici! Zagrcnuli su se već na pomisao koliko će za svih tih godina prošustrovati para samo na to njegovo "čuvanje". Zato ovakve besmislene presude, sve je to jeftinije od pobune azilanata i vladne krize kad bi bio ubijen! Swimming pool rapist sentenced to seven years Isti link kao gore, samo rezervni za slučaj da se taj gore u naslovu pokvari! To je ključni članak, bez njega ne biste razumjeli o čemu pišem, zato sam stavio dva linka. https://tinyurl.com/guwqqhk Da, ovo je jedini članak u kojem piše da mu je na ponovnom suđenju kazna povećana na 7 godina, ali mislim da je to greška iako je izvor austrijski... jer čudno je da toliko drugih izvora govore o tome da je dobio 4 godine, uz objašnjenje sudije zašto je kazna smanjena... mada, ko zna... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Пре сат времена, Avocado рече Iz onog inicijalnog članka na češkom kojeg si postavio je bilo sasvim jasno... pisalo je da je odlučio Vrhovni sud po žalbi advokata okrivljenog na prvostepenu presudu kojom je okrivljeni osuđen na 6 godina zatvora. To je baš super namera... šteta što si od nje odustao već u sledećoj rečenici.... Čime je "opravdana" tvoja sumnja? Jok... Austrija nije dužna da to plati... Šta je to "sve" što (osim tvoje neograničene mašte) govori u prilog tome da se desilo ovo što ovde navodiš? X = šta sve ne bi začudilo Zayrona Y = istina izvedena na čistac X ≠ Y Jesu. Negde sam pročitan da je u pritvoru bio izolovan od ostalih zatvorenika. Iz čega izvlačiš ovaj zaključak? Cool story bro... Zar nije jednostavnije da ga i dalje drže izolovanog od ostalih zatvorenika ili bar od onih za koje je realistično da će mu nauditi? Onako kako obično i drže silovatelje... Ako već kontrolišu sudije i advokate, zar ne bi bilo daleko jednostavnije da su odmah doneli tu neku presudu koja im odgovora? Niko nije toliko glup... takođe, postupak je bio medijski veoma ispraćen i pre odluke Vrhovnog suda. Jok, raspon kazne za silovane je 1-10 godina.... mislim toliki je raspon u Austriji u realnosti, a pošto se 99% ove tvoje poruke zasniva na fantazijama, moguće je da je u toj tvojoj fantastičnoj Austriji kazna 10-15 godina. Da, ovo je jedini članak u kojem piše da mu je na ponovnom suđenju kazna povećana na 7 godina, ali mislim da je to greška iako je izvor austrijski... jer čudno je da toliko drugih izvora govore o tome da je dobio 4 godine, uz objašnjenje sudije zašto je kazna smanjena... mada, ko zna... Ok, dokaži da on još sjedi tamo ili da je pušten i kada pa će biti svima sve jasno. Do tada su to tvrdjenja protiv tvrdjenja, ti si iznio svoj pogled na to a ja svoj, jedino u čemu se slažemo da je nekakav sud protekao ali zbog informativne "magle" nijedan od nas nije u stanju sa sigurnošću reći na koju je kaznu tačno bio osudjen i kako je ona realizovana tj. u kojoj je sad fazi provedbe, još je tamo, pustili ga, sačekali ga zatvorenici i nešto mu proveli, uopšte je još u Austriji itd? Niko nema nikakve informacije. Dok se takve ne nadju može si domišljati svako šta mu volja! Na nekoliko mjesta se te informacije slažu pa to izgleda da je prvostepeno zaista osudjen na 7 godina a potom mu je Vrhovni sud preinačio presudu na 4 godine konačno bez mogućnosti daljih žalbi i sa tako definitivno preinačenom presudom na te 4 godine s kojima više nije moguće nikakvo pomjeranje vratio na ponovno procesuiranje radi tih procesnih grešaka tičući se motivacije, olakšavajućih okolnosti i dokazivanja namjere. A s te 4 godine je potom moguće realizovati i njegovo ubrzano premještanje. Ovdje u Češkoj je redovna pojava da osudjenici poslije pola odslužene kazne mogu zatražiti uslovno puštanje na slobodu uz ispunjenje i drugih bitnih uslova, dobro ponašanje, pozitivno mišljenje vaspitača, saglasnost ljekarske komisije i pozitivan ishod seksuološkog vještačenja u slučaju sexualnih delikta. Istina je takodjer da svakom to omogućeno ne mora biti, no, u praksi naajmanje 50 % od onih koji nisu recidivisti i to im je prva kazna u životu bivaju propušteni na taj prvi pokušaj. Austrijski zakoni se od tih čeških ne budu mnogo razlikovati jer češko zakonodavstvo je još od doba Marije Terezije ustvari uvijek bilo prepisano austrijsko sa nešto malo njemačkog - prepisivačka škola! I kad su mu uračunali vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, poslije donošenja pravosnažne presude su ga mogli pustiti već poslije nekoliko mjeseci i tako se riješiti ogromnih problema od vladne krize, preko pobune azilanata sve do medjunacionalnih i gradjanskih nemira u slučaju zatvorskog linča. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 2 часа, Avocado рече Što samo govori o kvalitetu članaka koje postavljaš. Ne znam austrijsko pravo ali bi bilo prilično neverovatno da kazna može da se prepolovi zbog dobrog vladanja. Može da dobije nekoliko meseci skraćenja eventualno... Nije dobio uslovno. Tu piše da je oslobođen zato što je u pitanju (namerno ili slučajno) loš prevod ovog teksta: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/iraqi-refugee-raped-10-year-old-boy-swimming-pool-vienna-austria-sentence-conviction-overturned-a7377491.html Jer istina naravno nije toliko bitna kada treba staviti "skandal" u naslov. Što se tiče kazne u austrijskim izvorima sam našao da je tamo kazna za silovanje bez otežavajućih okolnosti 1-10 godina, a sa otežavajućim okolnostima (tamo naveden postraumatski sindrom kod žrtve - tog dječaka s težom kliničkom slikom tj. formom) najmanje 10 do 15 godina. Što se tiče uslovnog propuštanja na slobodu nikom se kazna ne smanjuje ni za jedan dan, ona ostaje uvijek isto velika tj. duga. Radi se o mogućnosti da poslije odsluženih 50% kazne kod delikta gdje to zakon dopušta a kod prvokažnjenika je moguće zatražiti USLOVNO puštanje na slobodu uz ispunjenje svih onih drugih vrlo rigoroznih uslova a ne tiče se to recidivista, ti se uslovnog puštanja na slobodu dočekaju samo u vrlo iznimnim, rijetkim i ozbiljnim slučajevima - npr. zatvoreniku se za vrijeme njegovog boravka u zatvoru razboli žena od neizlječive bolesti, rak, leukemija pa njega kao recidivistu iznimno propuste poslije 50% odležane kazne kako bi se postarao o djecu i sl. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 57 минута, Zayron рече Ok, dokaži da on još sjedi tamo ili da je pušten i kada pa će biti svima sve jasno. Zašto bih ja trebalo da dokažem tvrdnju koju nisam ni izneo? пре 57 минута, Zayron рече Do tada su to tvrdjenja protiv tvrdjenja, ti si iznio svoj pogled na to a ja svoj, jedino u čemu se slažemo da je nekakav sud protekao ali zbog informativne "magle" nijedan od nas nije u stanju sa sigurnošću reći na koju je kaznu tačno bio osudjen i kako je ona realizovana tj. u kojoj je sad fazi provedbe, još je tamo, pustili ga, sačekali ga zatvorenici i nešto mu proveli, uopšte je još u Austriji itd? Niko nema nikakve informacije. Za tvrdnje koje sam ja izneo postoje osnovi. пре 57 минута, Zayron рече Dok se takve ne nadju može si domišljati svako šta mu volja! Uvek svako može da tvrdi šta mu je volja, samo su neke tvrdnje osnovanije i ozbiljnije od drugih... пре 57 минута, Zayron рече Na nekoliko mjesta se te informacije slažu pa to izgleda da je prvostepeno zaista osudjen na 7 godina a potom mu je Vrhovni sud preinačio presudu na 4 godine konačno bez mogućnosti daljih žalbi i sa tako definitivno preinačenom presudom na te 4 godine s kojima više nije moguće nikakvo pomjeranje vratio na ponovno procesuiranje radi tih procesnih grešaka tičući se motivacije, olakšavajućih okolnosti i dokazivanja namjere. A s te 4 godine je potom moguće realizovati i njegovo ubrzano premještanje. Ovdje u Češkoj je redovna pojava da osudjenici poslije pola odslužene kazne mogu zatražiti uslovno puštanje na slobodu uz ispunjenje i drugih bitnih uslova, dobro ponašanje, pozitivno mišljenje vaspitača, saglasnost ljekarske komisije i pozitivan ishod seksuološkog vještačenja u slučaju sexualnih delikta. Razni uslovi postoje za uslovni otpust... kod nas mora da prođe najmanje 2/3 kazne.... možda je u Češkoj (ili Austriji) pola, ali čisto sumnjam... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 Пре сат времена, Zayron рече Što se tiče kazne u austrijskim izvorima sam našao da je tamo kazna za silovanje bez otežavajućih okolnosti 1-10 godina, a sa otežavajućim okolnostima (tamo naveden postraumatski sindrom kod žrtve - tog dječaka s težom kliničkom slikom tj. formom) najmanje 10 do 15 godina. Otežavajuće (i olakšavajuće) okolnosti utiču na odmeravanje kazne unutar nekog raspona... ono na šta ti misliš su posebne zakonom kvalifikovane okolnosti tj. teži oblik krivičnog dela. Minimum od 10 godina (uz maksimum doživotne) postoji samo kada usled silovanja nastupi smrt. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 46 минута, Avocado рече Zašto bih ja trebalo da dokažem tvrdnju koju nisam ni izneo? Za tvrdnje koje sam ja izneo postoje osnovi. Uvek svako može da tvrdi šta mu je volja, samo su neke tvrdnje osnovanije i ozbiljnije od drugih... Razni uslovi postoje za uslovni otpust... kod nas mora da prođe najmanje 2/3 kazne.... možda je u Češkoj (ili Austriji) pola, ali čisto sumnjam... Iznio si tvrdnju da su tvoji izvori informacija tačniji, pouzdaniji i ozbiljniji od mojih. No, kako nisi ni dalje u stanju odgovoriti na tih nekoliko jednostavnih pitanja onda si na tom isto kao i ja, oba nemamo nikakve informacije nego samo domnjenke na koje naravno da imamo pravo svaki na svoje u situaciji kad tu nisu nikakve takve informacije. Što se tiče kazne ovako je to ovdje a 90% isto bude i u Austriji: Lhůta k podání žádosti Odsouzený o podmíněné propuštění může požádat obecně nejdříve po vykonání poloviny trestu, zcela výjimečně, jestliže se choval naprosto vzorně a plnil všechny své povinnosti, i dříve. U některých taxativně vyjmenovaných trestných činů, např. vraždy, vlastizrady či teroru, kvalifikovaných podstat např. těžkého ublížení na zdraví nebo znásilnění a u odsouzení k výjimečnému trestu odnětí svobody nad dvacet do třiceti let však nejdříve po odpykání alespoň dvou třetin trestu. Lze požádat dokonce i u výjimečného trestu odnětí svobody na doživotí, a to po nejméně dvaceti letech jeho výkonu, ovšem jen tehdy, nehrozí-li s ohledem na okolnosti trestného činu, a povahu osobnosti odsouzeného opakování.[2] Podmíněné propuštění – Wikipedie CS.WIKIPEDIA.ORG Tamo piše da se o uslovno propušteni može podati molba najranije poslije pola odslužene kazne a u iznimnihm slučajevima čak i ranije. Već sam objasnio da su češki zakoni tradicionalno prepisani austrijski pa na 90% sam siguran i bez provjeravanja da je to tamo isto. A tom Iračanu su sigurno omogućili da o uslovno propuštanje na slobodu zatraži iznimno prije odležane polovine kazne i sa uračunatim vremenom provedenim u istražnom zatvoru su ga pustili samo poslije nekoliko malo mjeseci od stupanja pravosnažnosti presude i liferovali do Švedska (tamo je i htio otići) ili Holandije, Belgije i slične tolerantne zemlje, to bude na 95% tako! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 1 сат, Avocado рече Otežavajuće (i olakšavajuće) okolnosti utiču na odmeravanje kazne unutar nekog raspona... ono na šta ti misliš su posebne zakonom kvalifikovane okolnosti tj. teži oblik krivičnog dela. Minimum od 10 godina (uz maksimum doživotne) postoji samo kada usled silovanja nastupi smrt. Ja ti kažem šta sam pronašao u austrijskim novinama, s obzirom da su to novine a ne verifikovani izvještaj, pravni traktat ili analiza tamo može pisati svašta. No, sasvim je nebitno šta piše u novinama ako ni dalje nisi u stanju odgovoriti na ona jednostavna pitanja, gdje je sad on i da li je momentalno još u zatvoru, gdje se sada nalazi ustvari. To nisam u stanju reći ni ja ali za razliku od tebe ne tvrdim da su moje tvrdnje ili domnjenke pouzdanije od tvojih već bliže realnosti. Realnost je takva da bi ti rado svima nama dokazao da je on još tamo u zatvoru jer je navodno to bliže realnosti ali to nisi u stanju! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 3 минута, Zayron рече Iznio si tvrdnju da su tvoji izvori informacija tačniji, pouzdaniji i ozbiljniji od mojih. Nisam. Komentarisao sam neke izvore koji su očigledno loši... takođe, nisam ni izneo tvrdnje za koje ne postoji nikakav osnov... пре 3 минута, Zayron рече No, kako nisi ni dalje u stanju odgovoriti a tih nekoliko jednostavnih pitanja onda si na tom isto kao i ja, oba nemamo nikakve informacije nego samo domnjenke na koje naravno da imamo pravo svaki na svoje u situaciji kad tu nisu nikakve takve informacije. Imamo nekakave informacije... nemamo sve. Suštinska primedba na onu poruku je da si izneo veći niz tvrdnji koje se ne zasnivaju ni na kakvim informacijama, već na tome šta tebe ne bi čudilo i slično... пре 3 минута, Zayron рече Što se tiče kazne ovako je to ovdje a 90% isto bude i u Austriji: Lhůta k podání žádosti Odsouzený o podmíněné propuštění může požádat obecně nejdříve po vykonání poloviny trestu, zcela výjimečně, jestliže se choval naprosto vzorně a plnil všechny své povinnosti, i dříve. U některých taxativně vyjmenovaných trestných činů, např. vraždy, vlastizrady či teroru, kvalifikovaných podstat např. těžkého ublížení na zdraví nebo znásilnění a u odsouzení k výjimečnému trestu odnětí svobody nad dvacet do třiceti let však nejdříve po odpykání alespoň dvou třetin trestu. Lze požádat dokonce i u výjimečného trestu odnětí svobody na doživotí, a to po nejméně dvaceti letech jeho výkonu, ovšem jen tehdy, nehrozí-li s ohledem na okolnosti trestného činu, a povahu osobnosti odsouzeného opakování.[2] Podmíněné propuštění – Wikipedie CS.WIKIPEDIA.ORG Tamo piše da se o uslovno propušteni može podati molba najranije poslije pola odslužene kazne a u iznimnihm slučajevima čak i ranije. Već sam objasnio da su češki zakoni tradicionalno prepisani austrijski pa na 90% sam siguran i bez provjeravanja da je to tamo isto. Kod nas su takođe prepisani uglavnom austrijski zakoni... ali eto potražih da ne nagađamo: https://policehumanrightsresources.org/content/uploads/2016/08/Criminal-Code-Austria-1998.pdf?x68217 Član 57. Uslovni otpust ide posle najmanje 2/3 odslužene kazne, a izuzetno i posle 1/2 odslužene kazne, ali izgleda da ne može da se primeni na njega mada je sporno kako se tumači uslov "it does not exceed two years", da li na ukupnu kaznu ili na dužinu otpusta ili dužinu do tada odslužene kazne. пре 3 минута, Zayron рече A tom Iračanu su sigurno omogućili da o uslovno propušteni zatraži iznimno prije odležane polovine kazne i sa uračunatim vremenom provedenim u istražnom zatvoru su ga pustuli samo poslije nekoliko malo mjeseci od stupanja pravosnažnosti presude i liferovali do Švedska (tamo je i htio otići) ili Holandije, Belgije i slične tolerantne zemlje, to bude na 95% tako! Vidiš, ovde je srž onog prigovora... nemaš ama baš nikakve informacije o tome, ali pišeš da su sigurno omogućili da dobije uslovni otpust posle pola odležane kazne... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 9 часа, Avocado рече Nisam. Komentarisao sam neke izvore koji su očigledno loši... takođe, nisam ni izneo tvrdnje za koje ne postoji nikakav osnov... Imamo nekakave informacije... nemamo sve. Suštinska primedba na onu poruku je da si izneo veći niz tvrdnji koje se ne zasnivaju ni na kakvim informacijama, već na tome šta tebe ne bi čudilo i slično... Kod nas su takođe prepisani uglavnom austrijski zakoni... ali eto potražih da ne nagađamo: https://policehumanrightsresources.org/content/uploads/2016/08/Criminal-Code-Austria-1998.pdf?x68217 Član 57. Uslovni otpust ide posle najmanje 2/3 odslužene kazne, a izuzetno i posle 1/2 odslužene kazne, ali izgleda da ne može da se primeni na njega mada je sporno kako se tumači uslov "it does not exceed two years", da li na ukupnu kaznu ili na dužinu otpusta ili dužinu do tada odslužene kazne. Vidiš, ovde je srž onog prigovora... nemaš ama baš nikakve informacije o tome, ali pišeš da su sigurno omogućili da dobije uslovni otpust posle pola odležane kazne... Nemam ni informacije o tom da je još tamo u zatvoru u Austriji, koje bi se trebale pronaći vrlo lako u slučaju da je to tako. No, zbog žurbe s kojom su požurili prepoloviti mu tu kaznu i zafiksovati je definitivno na 4 godine bez mogućnosti žalbe oštećene strane mi je sasvim jasno da im je to objašnjenje o tobožnjim proceduralnim greškama samo paravan, da se nešto, bilo šta izmisli kao razlog takvom radikalnom smanjenju kazne i napiše neko "objašnjenje" zbog čega preinačuju presudu (on "jadnik" nije bio siguran u to da li od dječaka ima jednoznačan "pristanak za silovanje" tj. nije bio siguran s tim da li je dječak zaista htio biti silovan ili ne!? Stvarno je to "bilo šta", takav blabol ne bih smislio ni pod drogama - a zbog toga je to vraćeno na ponovno procesuiranje). Jasno da je to paravan, "šarena vrata" da se budale čude i blenu u to jer šta god da se o tom odlučilo, visina kazne je ostala ista. U ovo sam siguran jer sam to pročitao isto formulisano u svim tim novinama i na engleskom i na češkom i na njemačkom. Dakle promptno su mu schnell, schnell odmah čim su dobili predmet prepolovili kaznu i zafiksovali na tih 4 godine uz objašnjenje da je to zbog te motivacije, dokazane ili nedokazane namjere, (ne)pristanka žrtve ma šta god se pod tim mislilo i kad je jasno da bilo kakav zaključak do kojeg bi se u tom novom dokaznom postupku ili čemu došlo ne bi ništa mogao promjeniti na te 4 novopresudjene tj. preinačene 4 godine sa prvih 5 ili 7 (uzmimo obe varijante, ta sa7 godina izgleda bliža istini). O, kakvo pozorište, to bi i Nušić i Sterija Popović pozelenili od zavisti za ovakav tragikomični pozorišni komad ili bolje reći frašku. A te 4 godine su im hitno trebale zbog toga kako bi od njih napravili samo par mjeseci (sa uračunatim istražnim zatvorom i uz mogućnost iznimnog propuštanja na slobodu poslije polovine odslužene kazne). Ponovim dakle, donesi dokaze da je još tamo ili bilo kakav haber o njemu pa ću onda priznati da su tvoje informacije pouzdanije od mojih. Ja ih neću ni tražiti niti šta dokazivati jer već sad znam da je to ćorav posao, ptić je davno izletio iz kaveza i odlepršao do Švedske, Belgije ili Holandije a niko nema prava da o njemu dobije bilo kakve oficijalne informacije jer je kao azilant pod posebnim režimom i država nije dužna nikog informisati o tome šta bi s njim. Zato je bilo kakvo traženje informacija o njemu i njegovoj zatvorskoj karijeri besmisleno i bespredmetno jer takvih informacija nema! On odavno više nije ni u zatvoru a ni u Austriji! Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 4, 2020 Пријави Подели Написано Март 4, 2020 пре 8 часа, Avocado рече Otežavajuće (i olakšavajuće) okolnosti utiču na odmeravanje kazne unutar nekog raspona... ono na šta ti misliš su posebne zakonom kvalifikovane okolnosti tj. teži oblik krivičnog dela. Minimum od 10 godina (uz maksimum doživotne) postoji samo kada usled silovanja nastupi smrt. Veliki miš-maš je u svemu tome, evo sad članka gdje to izgleda najrazumnije i najpreglednije, prvo je bio osudjen na 6 godina, potom valjda po žalbe nije jasno koje strane, tamo to ne piše Vrhovni sud/OGH djelomično poništio presudu i vratio na novo sudjenje, tamo dobio drugi put 7 godina i ponovo po žalbe optuženog stvar putovala na Vrhovni sud/OGH, dakle tamo se to našlo na stolu po drugi puta na razmatranju i tada mu je sa tih sedam godina presuda preinačena na samo 4 godine. Navodno bez promjene kvalifikacije krivičnog djela. Dakle radi se o silovanju ali s obzirom na te sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti i proporcionalnost te neprokazanu jasnu namjeru se došlo na te 4 godine kao adekvatnu kaznu za takav "pojedinačni jednorazovi, jednokratan čin". uzeto bilo u obzir njegovo priznanje, pokajanje, obećanje da se takva stvar više neće ponoviti, da je bio nekažnjavan, mlad, ima malu djecu itd. E sad je to tek zaista problematično jer ako je sve to tako istina onda su mu s tim napravili medvjedju uslugu. Sa tako simboličnom kaznom niko od Srba zatvorenika tamo u zatvoru neće htjeti slušati ništa o tim svim opravdanjima i olakšavajućim okolnostima i proporcionalnosti. Sa tako malo godina kazne je to kao da su mu nacrtali na ledja metu jer takva blaga kazna je za te zatvorene Srbe tamo samo provokacija da nešto naprave s tim i postave stvari na svoje mjesto - jasno kako je to mišljeno! Sa takvom presudom hodati po zatvoru je isto kao mahati crvenom maramom pred razjarenim bikom. Da su mu naparili tih 15 maximalnih godina možda bi ga čak i ostavili na miru. Dakle tako niska kazna ima smisla samo u slučaju da će ga što prije expeditovati odande gdje bi bio praktično 24/365 pod prijetnjom života i morao ili biti izolovan sa pojačanom stražom (što je dosta skup špas) ili što prije pušten van i poslan "weg" iz Austrije bilo gdje drugdje. Naročito ako su zaista mislili da se dopustio loše stvari i velikog nedjela ali bi kazna od 7 godina za to bila preoštra, ustvari bi svaka kazna potencijalno mogla biti u praksi linč od strane zatvorenika bilo ogorčenih Srba ili drugih mrzitelja pedofila svejedno koji to bili tj. bila bi to praktično "smrtna kazna" u takvim okolnostima. Zato je to što ja tvrdim bliže realnosti. Vergewaltigung im Wiener Theresienbad: Gericht reduzierte Strafe WWW.VIENNA.AT Der Oberste Gerichtshof (OGH) hat am Dienstag die Strafe für jenen 21-Jährigen verringert, der sich im Dezember 2015 in einem Hallenbad in Meidling an einem zehnjährigen Buben vergangen... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука