Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 часа, haveaniceday рече

Гади ми се тај "аргумент ауторитета". Ја тежим да разумем ствари, а не да верујем шта ми прича неко са дипломом.

Zato slusas FB?

Da bi razumeo nesto moras da steknes znanje a to moze da ti prenese samo neko sa diplomom, ko vec poseduje znanje.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, cloudking рече

Evo, necu da slusam nauku po ovom pitanju nego zdrav razum, logiku i neporedno iskustvo. Moje dosadasnje iuskustvo je da su svi koji kategoricno odbijaju da nose maske, (uglavnom jer one sluze za kontrolu uima i ne sluze nicemu a najmanje u borbi protiv kovida), neki teski retardi i budale. Ne ozbiljno... kad god vidis neku budalu tacno znas da je antimasker.

Ako se to poklapa sa naukom onda neje moj problem :drugarstvo:

Drugim recima ako praits nauku antimaskeri su budale. Ako pratis @haveaniceday metod antimaskeri su budale. Je ovde ne vidim mesta dilemi :D

Istog sam iskustva. Nisam dosad naišao ni na koga ko je "pro-masker", koji ljude spopada što nose maske i izruguje se drugima koji ih ne nose ili tvrdi da će pobiju sve oko sebe...s druge strane nailazio sam na "anti-maskere" koji se izruguju onima koji ih nose, i koji bi bili spremni da se posvađaju sa prodavcima koji bi ima rekli da moraju imati masku kad ulaze u njihov lokal. Sasvim se uklapa u onu gore studiju o impulsivnosti, i neoodgovornosti kao neke od osobina koje ispoljavaju oni koji kategorično odbijaju da ih nose. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

Ево сада ми причају како шведски модел не ваља, ја видим да сада у овом трећем таласу швеђанима иде одлично, а нису имали никакву економску штету као остали. 

Polako Mladjoni, prvo skoci pa reci "hop".... I prvi talas su svedjani "najbolje" docekali pa ih je 10 puta vise mrtvih nego u Srbiji na primer v..

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Istog sam iskustva. Nisam dosad naišao ni na koga ko je "pro-masker", koji ljude spopada što nose maske i izruguje se drugima koji ih ne nose ili tvrdi da će pobiju sve oko sebe...s druge strane nailazio sam na "anti-maskere" koji se izruguju onima koji ih nose, i koji bi bili spremni da se posvađaju sa prodavcima koji bi ima rekli da moraju imati masku kad ulaze u njihov lokal. Sasvim se uklapa u onu gore studiju o impulsivnosti, i neoodgovornosti kao neke od osobina koje ispoljavaju oni koji kategorično odbijaju da ih nose. 

Radim u apoteci i znam obe krajnosti- i hipohondre, preterano oprezne, moralne perfekcioniste, dušebrižnike koji se zgrožavaju ako neko ne nosi masku; a znam i balkanske šoviniste, verske fanatike i ultra desničare protivnike NWO koji se gnušaju svake preporuke medicinskih radnika, tipa samo prirodno bajo. :D

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милошшш рече

Radim u apoteci i znam obe krajnosti- i hipohondre, preterano oprezne, moralne perfekcioniste, dušebrižnike koji se zgrožavaju ako neko ne nosi masku; a znam i balkanske šoviniste, verske fanatike i ultra desničare protivnike NWO koji se gnušaju svake preporuke medicinskih radnika.

A ja poznjaem licno coveka koji je na zalost otisao u krajnost panike i straha. Njemu samonematnuti karantin nikada nije prestao. Izlazi samo do prodavnice i radi od kuce. Masku stavlja kad izlazi iz kuce i skida je kad u nju udje, bez obzira dal je bio na otovrenom ili zatvorenom. Vrlo losa situacija, na zalost, ali i jedna jako interesantna stvar. Nikoga ne opterecuje tim svojim ponasanjem niti ikome soli pamet. 

Dok ce svaki protivnik maske to da ti naglasi i natuca do te mere da sam poceo da se autocenzurisem u pristustvu takvih osoba jer mi najmanje  u zivotu treba da se prepirem s budalama u stvarnom svetu... to je samo za forum :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

A ja poznjaem licno coveka koji je na zalost otisao u krajnost panike i straha. Nikoga ne opterecuje tim svojim ponasanjem niti ikome soli pamet.  Dok ce svaki protivnik maske to da ti naglasi :D

Tako je, to mu dođe i logično, oni koji su "hrabri" imaju potrebu da to naglase, dok ovi mučenici što su se prepali (i ne prepali se) oni ćute i nema ih nigde. Meni posle onog početka epidemije i zatvaranja dolaze stariji ljudi i žale se da su psihički popustili od brige. 

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

Polako Mladjoni, prvo skoci pa reci "hop".... I prvi talas su svedjani "najbolje" docekali pa ih je 10 puta vise mrtvih nego u Srbiji na primer v..

Ако ћемо о бројевима, нисам нигде видео број људи који су умрли због короне. Ја лично знам пар случајева кардиоваскуларних болесника који су умрли јер им није указана помоћ, због "мера превенције". А генерално је доста повећан и број људи са  узнапредовалим стадијумима малигних болести због отежаног приступа лекарима. Затим нико још није истражио какав је утицај на опште здравље нације имало бесмислено двомесечно затварање .А да  и не спомињем који утицај на психу има стално бомбардовање апокалиптичним прогнозама удружено са економском штетом. Мислим, кад се све узме, да су Швеђани ипак боље прошли.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, -Владимир- рече

Ако ћемо о бројевима, нисам нигде видео број људи који су умрли због короне. Ја лично знам пар случајева кардиоваскуларних болесника који су умрли јер им није указана помоћ, због "мера превенције". А генерално је доста повећан и број људи са  узнапредовалим стадијумима малигних болести због отежаног приступа лекарима. Затим нико још није истражио какав је утицај на опште здравље нације имало бесмислено двомесечно затварање .А да  и не спомињем који утицај на психу има стално бомбардовање апокалиптичним прогнозама удружено са економском штетом. Мислим, кад се све узме, да су Швеђани ипак боље прошли.

Meni nije jasno da ima jos onih koji nisu shvatili u cemu je problem sa Covidom.

"Ја лично знам пар случајева кардиоваскуларних болесника који су умрли јер им није указана помоћ, због "мера превенције". А генерално је доста повећан и број људи са  узнапредовалим стадијумима малигних болести због отежаног приступа лекарима."

Upravo ovo je problem sa Covidom, opterecen je zdravstveni sistem, prepune bolnice, zauzeti lezajevi na intezivnim terapijama pa pored obolelih od Covida umiru i oni koji bbi mogli biti leceni ali nema mesta jer su ovi sa Covidom popunili kapacitete.

Te se zbog toga uvode maske, dezinfekcija, socijalno distanciranje, zabrane kretanja i okupljanja, eda bi se umanjio roj novozarazenih i da bi se u najvecoj mogucoj meri rasteretio zdravstveni sistem

Evo, godina dana skoro ce proci od pojave Covida i kako ponavljaju ovo sto sam upravo napisao a ti se jos uvek cudis...

A Covid, lek, vakcina? Kada nadju nasli su, neko ce ozdraviti, neko ce umreti, bolest kao i svaka druga samo sto je sada trenutno nova i nepoznata.

A svedjani kako su prosli ili kako ce proci zavisi od njihovog zdravstvenog sistema, broja lezajeva, lekara, medicinskih sestara... verujem da ces lako shvatiti da postoji razlika izmedju svedskog zdravstvenog sistema i naseg, kao sto se razlikuje Volvo od Zastave...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

Zato slusas FB?

Ne slusam, vise se sprdam. Poenta je da ima ljudi sa diplomama koji pricaju totalnu drugu pricu od ovih. A oni nam tu prodaju kako se navodno svi ljudi sa diplomama slazu (ili cak vecina) sto nema veze sa mozgom. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bilbija рече

Upravo ovo je problem sa Covidom, opterecen je zdravstveni sistem, prepune bolnice, zauzeti lezajevi na intezivnim terapijama pa pored obolelih od Covida umiru i oni koji bbi mogli biti leceni ali nema mesta jer su ovi sa Covidom popunili kapacitete.

Jel ti stvarno verujes da su igde u evropi kapacitit bili preoptereceni? Evo ti snimaka iz bolnica preopterecenih sistema u americi npr...Buikvalno jedino mesto koje je trpelo preopterecenje jete severna italija.. nazalost, ali tu su se izgleda pokosili koroan i grip + matoro stanovnistvo + jedan od losijh ZS u evropi.

Oni se ljudi zavitlavaju, pricaju o preopterecenim sistemima, oce da im aplaudiramo, unistavaju ljudima biznise. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Bilbija рече

Ствар је у томе да није оптерећен. Празни кревети чекају ковид болеснике. Прегледи се отказују да се пацијенти и лекари не би заразили ковидом. Једноставно, здравствени систем се блокира из страха од колапса, што му дође, па скоро исто.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, -Владимир- рече

Ако ћемо о бројевима, нисам нигде видео број људи који су умрли због короне. Ја лично знам пар случајева кардиоваскуларних болесника који су умрли јер им није указана помоћ, због "мера превенције".

Postavljao sam ja ovaj link... inače i u drugim zemljama se beleže natprosečne brojke umrlih...

PESCANIK.NET

Republički zavod za statistiku objavio je podatke o živorođenim i umrlim ljudima u Srbiji u avgustu 2020. Ove brojke mogle bi biti pokazatelj pravog stanja, to jest: kakve su posledice epidemije...

Пре сат времена, -Владимир- рече

А генерално је доста повећан и број људи са  узнапредовалим стадијумима малигних болести због отежаног приступа лекарима. Затим нико још није истражио какав је утицај на опште здравље нације имало бесмислено двомесечно затварање .А да  и не спомињем који утицај на психу има стално бомбардовање апокалиптичним прогнозама удружено са економском штетом. Мислим, кад се све узме, да су Швеђани ипак боље прошли.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Postavljao sam ja ovaj link... inače i u drugim zemljama se beleže natprosečne brojke umrlih...

PESCANIK.NET

Republički zavod za statistiku objavio je podatke o živorođenim i umrlim ljudima u Srbiji u avgustu 2020. Ove brojke mogle bi biti pokazatelj pravog stanja, to jest: kakve su posledice epidemije...

Meni su sve te brojke mnogo cudne. Ispade u nekim zemljama skoro ni malo povecanja excess deatha nema, a u nekima nedaj boze... 

naprimer ako pogledamo  newyork skoro su kompletne exces death - vezane za koronu , a ako pogledamo istanbul, skoro pola pola itd.. Jedino mi je svedska logicna posto su oni nastavili sve normalno, tako da je logicno da imaju excess deaths u broju korona smrti. 

ali sasvim jasno moze da vidimo da su mere protiv korone doprinele odredjenom broju u smrtnosti od drugih bolesti\problema. Pitanje je samo da li bi te brojke bile vece ako nismo dirali koronu uopste... jer bi svaki od ovih grebenova bio manji za odredjeni broj.... ali bi mozda grebenovi vezani za koronu bili veci... 

0*wrwUoVP5A5rsmmdv

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

Chart showing that death rates have climbed far above historical averages in many countries that have faced Covid-19 outbreaks

dap bas to... koliko je od tih smrtnih slucejva prouzrokovano merama protiv korone... time sto naprimer neko nije otisao kod lekara na vreme ili koliko je njih prozurokovano indirektno koronom jer su zbog opterecenja sistema koronom morali da odloze vazne tretmane bolesnih ljudi. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...