Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 17 минута, Avocado рече

Uzeo si parametar koji je irelevantan... isto kao da neko kaže da znamo dovoljno da vakcina koja je testirana na ljudima u žutoj odeći ne mora da se testira na ljudima u plavoj odeći...

Хм, али како знамо да је ирелевантан? Ваздух је битно различит над различитим земљама. Да ли је заиста мања за летење авиона битна разлика између ваздуха над Карписким морем и Аустријом у односу на разлику између дебљих и мршавих и 50 и 66 година кад је у питању вакцина и шта се све ту не тестира? Како ћу, без тестова, да знам да авион може да издржи турбуленцију у тропским крајевима ако није тестиран у тим истим крајевима?

Како да знаш шта је релевантно ако немаш теорију? Теорија је буквално једина ствар која нам говори шта је у експерименту релевантно и шта уопште треба да експериментишемо. Ако немаш идеју како нешто ради, онда је по дефиницији све потенцијално релевантно. 

И при том ми имамо сасвим добру теорију о функционисању вакцина и многе ствари које испитујемо јесу релевантне за ту теорију (количина и трајање створених антитела, реакција пацијената са аутоимуним обољењима итд). Не бих рекао да вакцине спадају у оне ствари у медицини које раде, ал баш и не знамо зашто. Напротив, знамо поприлично добро, боље од многих других ствари. Проблем је што многи од ових тестова делују као да их је нашкрабао неки бирократа који појма нема ни о чему, па је све лекове и вакцине сврстао у исту групу и задао им исте критеријуме, исте тестове итд. И понављам по стоти пут, многе, ако не и све земље заиста захтевају тестове за безбедност за 5Г таласе. На мојој електричној гитари пише упозорење да може да изазве рак и неплодност. Рекла држава Калифорнија. Зашто сматраш да су, знајући то, сви тестови за вакцине заиста неопходни, а не само они за које постоји ”основана сумња”?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Хм, али како знамо да је ирелевантан? Ваздух је битно различит над различитим земљама.

Avioni se testiraju u različitim vazdušnim uslovima, na različitim visinama... država je irelevantna...

Како ћу, без тестова, да знам да авион може да издржи турбуленцију у тропским крајевима ако није тестиран у тим истим крајевима?

Pa nećeš... npr. neki modeli imaju problem ako je temperatura vazduha previsoka... jer je vazduh ređi...

Како да знаш шта је релевантно ако немаш теорију? Теорија је буквално једина ствар која нам говори шта је у експерименту релевантно и шта уопште треба да експериментишемо. Ако немаш идеју како нешто ради, онда је по дефиницији све потенцијално релевантно. 

И при том ми имамо сасвим добру теорију о функционисању вакцина и многе ствари које испитујемо јесу релевантне за ту теорију (количина и трајање створених антитела, реакција пацијената са аутоимуним обољењима итд). Не бих рекао да вакцине спадају у оне ствари у медицини које раде, ал баш и не знамо зашто. Напротив, знамо поприлично добро, боље од многих других ствари. Проблем је што многи од ових тестова делују као да их је нашкрабао неки бирократа који појма нема ни о чему, па је све лекове и вакцине сврстао у исту групу и задао им исте критеријуме, исте тестове итд. И понављам по стоти пут, многе, ако не и све земље заиста захтевају тестове за безбедност за 5Г таласе. На мојој електричној гитари пише упозорење да може да изазве рак и неплодност. Рекла држава Калифорнија. Зашто сматраш да су, знајући то, сви тестови за вакцине заиста неопходни, а не само они за које постоји ”основана сумња”?

Sad već mnogo uopštavaš... ne znam šta sve birokrate mogu da smisle.... mogu svašta pa i da se vakcina posebno testira za žutu i plavu odeću subjekata... tako da ne znam da li su svi testovi za vakcine zaista neophodni... jer ne znam ni koji su to "svi testovi"...

Problem je što imamo teoriju ali i dalje imamo previše nepoznatih varijabli... tako da možemo samo da razmišljmo o verovatnoćama... pa da pretpostavimo da je skoro nemoguće da boja odeće utiče na efikasnost vakcine i neželjena dejstva ali da godište može da utiče sa ne tako malom šansom... a ako može, onda je racionalno da se ispita... a možeš da ispitaš samo statistički...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Justin Waters рече

Da je umro dobrovoljac od ruske vakcine, sada bi već imali senzacionalne naslove o tome u čitavom zapadnom svijetu. No ovako pošto je u pitanju engleska, tu je metod muljanja i izvlačenja. Izjavili su kako on uopšte nije primio tu vakcinu nego placebo vakcinu, tj za meningitis..WTF da li se tako testiraju vakcine, placebo efektom? 

Vakcina je posle dve faze testiranja poprilicno bezbedna za veliku vecinu ljudi. Tu nema dileme. Treca faza je tu za neku dodatnu sigurnost i "mirno spavanje", ali posto ovde imamo slucaj opsteg haosa, po mom misljenju je sasvim razumno preskociti trecu fazu. 

Uostalom, mozemo smatrati da je ruska vakcinaciaj vojske - treca faza. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Branka62 рече

A da, evo i za ovo. Nije stvar u tome da je štetna za starije od 65, već da, za starije, nije dovoljno efikasna. Tako da ako je i prime, slaba vajda. Plus što se osoba, nakon primljene vakcine, oseća sigurnija - manje se čuva te se lakše zarazi. Postoje vakcine za starije.

A zašto baš 65/66 a ne 60/61? Verovatno iz istih razloga iz kojih je punoletstvo sa 18 a ne sa 17 ili 19.

Pa jeste, mozda nije dovoljno efikasna, ajde jos godinu dana da proveravamo da li je efikasna... sta pocrkace jos jedno par milion staraca ali konacno moze da znamo da li je efikasna. To je logicno i racionalno. A dotle ce da ruiniramo ekonomiju koja je vec krenula da puca po svim savovima. 

Sta mislis, jos koliko zatvaranja moze ekonomija da trpi? Dokle ce to da ignorisemo? Posto to aktivno ignorisemo kao drustvo i iz debate, i redovno se ismevamo ljudima koji pricaju o tome? Svaku opoziiciju lockdownima nazivamo "debilima" i "neveriocima u nauku" i slicno. 

The COVID-19 pandemic is estimated to push an additional 88 million to 115 million people into extreme poverty this year, with the total rising to as many as 150 million by 2021, depending on the severity of the economic contraction.

WWW.WORLDBANK.ORG

Global extreme poverty is expected to rise in 2020 for the first time in over 20 years as the disruption of the COVID-19 pandemic compounds the forces of conflict and climate change, which...

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Uzeo si parametar koji je irelevantan... isto kao da neko kaže da znamo dovoljno da vakcina koja je testirana na ljudima u žutoj odeći ne mora da se testira na ljudima u plavoj odeći...

Pa jeste, najbolje je da testiramo na svim mogucim ljudima, i da uzmemo sve moguce kombinacije po mogucstvu boju kose i ociju, pa onda da krenemo sa distribucijama vakcine, tek kad istestiramo i klinicki ispitamo jedno par miliona ljudi.. e tek ce onda da otvorimo vakcinu za javnost. 

i posle me ljudi pitaju sto je pocela naucna zajednica da mi se gadi.... ruiniramo ekonomiju, totalno ignorisemo to, ljudi umiru, a sve sto nas sprecava da dobijemo vakcinu jesu birokratija, kako drzavna tako i nacuna i naucno detaljisanje i redukcionisanje i pedantnost u ekstremno hitnoj situaciji. 

Zato uostalom i naucnici ne ucestvuju u politici. jer nisu sposobni da donose odluke dok nisu 100 % sigurni, a to je malo problematicno kada je u pitanju stvaran zivot i resavanje stvarnih problema u hodu kako najcesce mora... 

Bukvalno ova situacija unistava ljudima zivote, i bukvalno motivisu ljude da budu anti-intelektualci i da prihvataju teorije zavere jer nemaju drugog logicnog objasnjenja zasto im neko unistava zivote ovako. kako im objasniti da su naucnici u sustini najobicnije kukavice nesposobne za odgovornost i da im je to karakterna osobina.... 

Подели на овим сајтовима

Шта каже овај профа...да интернет и мобилна (спам поруке, стриминг...итд ) су један од великих загађивача  на свету . Можда није  најбоља тема, али има  везе. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Рапсоди рече

Шта каже овај профа...да интернет и мобилна (спам поруке, стриминг...итд ) су један од великих загађивача  на свету . Можда није  најбоља тема, али има  везе. 

Gledao sam emisiju ali ovo nisam ispratio.

Žao mi je što nije pričao o zagađenju lekovima. Malo ko o tome priča.

Ok, vakciniši trećinu planete, spasićemo živote ali količina toksina od medikamenata koje izbacimo kroz mokraću i izmet, nepovratno zagađuje planetu. 

Za max par stotina godina nećemo imati pijaću vodu na planeti.

I tu je kraj.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Predrag.Kovacevic рече

Gledao sam emisiju ali ovo nisam ispratio.

Žao mi je što nije pričao o zagađenju lekovima. Malo ko o tome priča.

Ok, vakciniši trećinu planete, spasićemo živote ali količina toksina od medikamenata koje izbacimo kroz mokraću i izmet, nepovratno zagađuje planetu. 

Za max par stotina godina nećemo imati pijaću vodu na planeti.

I tu je kraj.

Рекох ја на једној теми...цивилизација ће појести саму себе.  Мислили да тролујем . ne_shvata

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Мислили да тролујем

Tema o zagađenju i eksploataciji planete je usko povezana sa temom korona virusa budući da je u njoj razlog njegovog nastanka.

Na žalost, danas najviše pričamo o još lekova i još vakcina i još laboratorijskih proba...

Подели на овим сајтовима

Je li, je l se secate onog perioda iz maja, kada su nam doktori pricali da treba samo "dve tri nedelje karantina" da se "izravna kriva" ...

Well that didnt aged well, kad smo izravnali krivu sad oce ... pa ne znam sta oce..

https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/?itid=sf_&fbclid=IwAR1EDhPao73WIHjFhqMMAjke0fMSOA6oj2M8NTk5Qg27Loyj7CpV_J89ivk

koliko su bese ono oblelih predvidjali? Koliko su "naucni modeli" omasili? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Pa jeste, najbolje je da testiramo na svim mogucim ljudima, i da uzmemo sve moguce kombinacije po mogucstvu boju kose i ociju, pa onda da krenemo sa distribucijama vakcine, tek kad istestiramo i klinicki ispitamo jedno par miliona ljudi.. e tek ce onda da otvorimo vakcinu za javnost. 

Pojma nemam kako si tako nešto uspeo da zaključiš iz moje poruke.

i posle me ljudi pitaju sto je pocela naucna zajednica da mi se gadi....

Ja ne pitam kad je odgovor jasan - zato što se tvoj vođa kači sa naučnom zajednicom.

kako im objasniti da su naucnici u sustini najobicnije kukavice nesposobne za odgovornost i da im je to karakterna osobina....

12:smeha:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Je li, je l se secate onog perioda iz maja, kada su nam doktori pricali da treba samo "dve tri nedelje karantina" da se "izravna kriva" ...

Mislis ono kad smo zaravnali krivu?

kad smo izravnali krivu sad oce

Pa da, to kazem.

pa ne znam sta oce..

Ih, da je jedina stvar koju ne znas :D

koliko su bese ono oblelih predvidjali? Koliko su "naucni modeli" omasili? 

jedno dvajes šes puta manje su omašili od imeratora, impregnatora i motokultivatora Velikog Trampa (hvaljen gospodu) koji je najavio pobedu nad koronom do aprila :D:D:D i porucio ljudima da se spricaju s domestos jer je za razliku od doktora debila on prvi (jedini i najbolji) pronaso pravi lek :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Ja ne pitam kad je odgovor jasan - zato što se tvoj vođa kači sa naučnom zajednicom.

12:smeha:

Kukavicu su obicne, bez trunke hrabrosti, zato su se i odlucili za posao gde sedis i proucavas nesto godinama, i ako pogresis nista.. sta imas posao siguran koliko god da si "los" naucnik sve dok ne lupas previse gluposti, a ako pogodis super dobijas sve nagrade, hvalu, kupuju ljudi tvoje knjige. 

Biti naucnik je najbezbedniji posao ikad. Dobijes tenure i ladis .... noge.

Sta tu nije tacno? 

Цитат

Pojma nemam kako si tako nešto uspeo da zaključiš iz moje poruke.

Iz poruke nisam, iz poruka jesam. Vi ljudi zamerate rusima jer su krenuli da sprovode vakcinu na vojsci, u vreme urgentnosti. Ocete tu da se raspravljate o tim stvarima.. alo ????? 

Цитат

Promasio si redosled. Ne gade se oni meni jer se moj vodja kaci sa njima, nego je on "postao moj vodja". 

prvenstveno sam tu mislio na (vec jasno i lako dokazivo) korumpirane socijalne nauke i barabe u medijima, a sada kako vidim i barabama iz medicinskih nauka koji padaju pod politicku korupciju da izjavljuju i pisu sve i svasta. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, cloudking рече

jedno dvajes šes puta manje su omašili od imeratora, impregnatora i motokultivatora Velikog Trampa (hvaljen gospodu) koji je najavio pobedu nad koronom do aprila :D:D:D i porucio ljudima da se spricaju s domestos jer je za razliku od doktora debila on prvi (jedini i najbolji) pronaso pravi lek :D 

mislis vise 26 puta omasili od imepratora?  

THEINTERCEPT.COM

Exposure to air pollution could make the virus particularly deadly for poor Americans.

the new coronavirus pandemic could kill as many as 2.2 million people in the U.S., according to a report from the Imperial College of London Covid-19 Response Team"

Cak su i sami naucnici, posto je nauka polje koje je sklono samoispravljanju, analizirali zasto su toliko pogresili:

WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV

Epidemic forecasting has a dubious track-record, and its failures became more prominent with COVID-19. Poor data input, wrong modeling assumptions, high sensitivity of estimates, lack of...

Medjutim i dalje imamo lupace gluposti koji su glasni po medijima ( a la ivkovic) koje vi smatrate za neke zvanicne glasove nauke..... i naravno zaboravicete bilo kakvu socijalnu odogvornost prema njima i njihovom lupanju gluposti. ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...